fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Iris

Best Geteste Cocktailset

Best geteste Cocktailset

KitchenBrothers 13 Delige RVS Cocktail Shaker Set

Wil jij de meest lekkere drankjes maken en ben je op zoek naar de beste cocktailset? Dan is deze 13-delige cocktailset van de KitchenBrothers net wat voor jou!

Deze set is namelijk verkozen tot de beste cocktailset 2023! En dat is natuurlijk niet zonder reden. Zo bestaat deze set dus uit maar liefst 13 delen.

Completer kan eigenlijk niet! Zo krijg je speciale rietjes, een shaker, ijstang, roerstaaf en nog veel meer bij de bestelling. En alles is dan ook nog gemaakt van roestvrijstaal waardoor je er éxtra lang mee vooruit kan. Als je dus op zoek bent naar een goede cocktailset is deze van de KitchenBrothers perfect!

Stel je voor: je hebt een leuke avond gepland met je partner/vrienden/familie of alle drie. Wat ga je dan doen op zo'n avond? Een leuke activiteit is dan het maken van, jawel, cocktails!

En om drankjes te maken heb je uiteraard een cocktailset nodig. Maar wat is de beste cocktailset? Dat hebben wij speciaal voor jou uitgezocht.

In dit artikel gaan wij je helpen de beste cocktailset te scoren. Zo hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om rekening mee te houden wanneer je nadenkt over een cocktailset kopen.

Daarnaast hebben wij tientallen verschillende cocktailsets met elkaar vergeleken in een cocktailset test. De uitslag van deze test hebben wij verwerkt in een ultieme review die je kan vinden aan het eind van dit artikel. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Cocktailsets

Best geteste Cocktailset

Beste koop cocktailset
1.  KitchenBrothers 13 Delige RVS Cocktail Shaker Set

Beste luxe cocktailset
2. Luxe Zwarte BarDeluxe Cocktail set

Mellian - Cocktail Set - 15-delige Cocktail Shaker Set - Inclusief Bamboe Standaard & Menukaart

Beste goedkope cocktailset
3. Mellian 15-delige Cocktail Shaker Set

Cocktail Set met Bamboe Standaard - BarDeluxe® - 13-Delige Cocktailset - Inclusief Receptenboek & WhiskeyStones - Inclusief Luxe Cadeauverpakking

Beste luxe cocktailset
4. Cocktail Set met Bamboe Standaard - BarDeluxe 

Luxe Cocktail Set van Xclusive-lifestyle - 16-Delige Cocktailset - Cocktail Shaker Set - 750ml - Robuuste Bamboe Houder - Inclusief Nederlandstalig Receptboekje en RVS Cocktailrietjes - Luxe Cadeauverpakking

Beste design cocktailset
5. Xclusive-Lifestyle® 16-Delige Luxe Cocktail Shaker Set

Top 10 beste cocktailsets

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste cocktailsets. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een cocktailset?

Goed: hoe kies je de beste cocktailset? Je wil natuurlijk wel een goede set in huis halen, het liefste zelfs met een cocktailset aanbieding. 

Om je hierbij te helpen hebben wij onderstaand een aantal punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kiezen van de beste cocktailset. 

Let wel: houd hier ook rekening met wat jij zelf belangrijk vindt. Kijk dus bijvoorbeeld niet naar de beste cocktailset volgens de consumentenbond. Dit hoeft helemaal niet bij jou te passen!

Aantal delen

Een cocktailset bestaat vaak uit meerdere delen. Op die manier heb jij alle instrumenten om een goede cocktail te kunnen maken.

Het is hierbij dus wel van belang dat de essentiële delen ook daadwerkelijk in de cocktailset zitten. De dingen die je sowieso nodig hebt voor een goede cocktail zijn:

- Cocktailshaker

- Maatbeker (jigger)

- Muddler (stamper)

- Barlepel

- Zeef

Vaatwasser bestendig

Ten tweede is het ook goed om te kijken of de cocktailset vaatwasser bestendig is. Vaak zitten er onderdelen in een set die erg moeilijk zijn af te wassen met de hand.

Het is dan wel zo praktisch dat deze ook daadwerkelijk in de vaatwasser kunnen. In de omschrijving staat (vrijwel) altijd aangegeven of de onderdelen vaatwasser bestendig zijn.

Garantie

Het zal je maar gebeuren: je wil net een cocktail maken en ineens valt de shaker of een ander onderdeel uit elkaar. Dat is natuurlijk ongelooflijk balen.

Je wil dan wel kunnen terugvallen op de garantie. Dit is een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan zonder defecten.

Wanneer er binnen deze gestelde garantietermijn dan iets niet goed blijkt te zijn zal de verkoper jou hierbij verder helpen. Er wordt dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing zoals een vervangend product of een vergoeding van het aankoopbedrag.

En dat is uiteraard wel zo fijn. Zorg er daarom bij voorkeur voor dat de garantietermijn op jouw nieuwe cocktailset ten minste één jaar is.


Wat is de beste cocktailset van 2023? 

Zoals eerder aangegeven hebben wij een uitgebreide cocktail set test gedaan. De test heeft plaatsgevonden onder veel verschillende cocktailsets.

Uiteindelijk wisten een paar cocktailsets zich te onderscheiden van de concurrentie. Hierdoor hebben ze een plekje bemachtigd in onze felbegeerde top vijf. 

Ben jij ook benieuwd naar de beste cocktailsets? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste cocktailsets van 2022!

1.  KitchenBrothers 13 Delige RVS Cocktail Shaker Set

Best geteste Cocktailset

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De set die uiteindelijk is verkozen tot de beste cocktailset is deze 13-delige cocktailset van het bekende merk KitchenBrothers. Maar wat maakt deze cocktailset zo goed?

Nou, ten eerste zijn alle onderdelen van de set gemaakt van roestvrij staal. Dat betekent dat je er aanzienlijk langer mee vooruit kan. En dat is al een groot pluspunt.

Daarnaast bestaat deze cocktailset uit 13 delen. Hierdoor heb jij genoeg materialen om de meest uitgebreide cocktails te maken! Zo krijg je een roerstaaf, stamper, shaker, ijstang, flesopener, flessenstopper en nog veel meer bij deze cocktailset!

Voordelen KitchenBrothers 13 Delige RVS Cocktail Shaker Set

 • Alle onderdelen zijn gemaakt van roestvrij staal waardoor je er veel langer mee kan doen
 • Je krijgt maar liefst 13 onderdelen bij de set zoals een roerstaaf, schenker en flessenstopper
 • Wordt geleverd inclusief een luxe cadeauverpakking wat dit een perfect cadeautje maakt

Nadelen KitchenBrothers 13 Delige RVS Cocktail Shaker Set

 • Je krijgt geen receptenboekje bij de cocktailset

2.  BarDeluxe Luxe Cocktailset

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Cocktails maken is erg leuk, maar een handige set is niet genoeg om de sfeer van een gezellige of high-class loungebar in huis te halen. Daarom is er de zwarte 12-delige cocktailset van BarDeluxe. Deze set heeft een high-end, luxe uitstraling dankzij de prachtige zwarte coating. Extra voordeel: deze set ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook zeer kwalitatief. Dit zien we terug in de reviews. Meer dan 500 (!) mensen hebben dit product met 5 sterren beoordeeld en we zijn het hier volledig mee eens. 

Vanaf het moment dat je de cocktail shaker in de hand neemt merk je dat je geen gimmick hebt gekocht maar een zeer hoogwaardig product. Het bestaat uit 12 delen en bevat dus alles wat je nodig hebt om een cocktail te kunnen maken zoals een shaker, stamper, menglepel en jigger.

Bonus: met behulp van het receptenboek maak jij de allerlekkerste cocktails! Zo heb jij direct inspiratie voor nieuwe cocktails. 

Voordelen BarDeluxe Luxe Cocktailset

 • Heeft alle benodigde onderdelen om een goede cocktail te kunnen maken
 • Door meer dan 500 klanten met 5 sterren beoordeeld
 • Prachtig luxe design
 • Wordt geleverd met een cocktail receptenboek waardoor jij direct inspiratie hebt voor lekkere cocktails
 • Vaatwasserbestendig (RVS)

Nadelen BarDeluxe Luxe Cocktailset

 • Niet iedereen houdt van de kleur zwart

3. Mellian 15-delige Cocktail Shaker Set

Mellian - Cocktail Set - 15-delige Cocktail Shaker Set - Inclusief Bamboe Standaard & Menukaart

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit kwam deze cocktailset van Mellian als beste uit de verf. Je bent met Mellian verzekerd van een goede cocktailset!

Zo krijg je voor de vrij lage prijs toch maar liefst 15 verschillende onderdelen in huis. Hierbij kan je denken aan een shaker van extra groot formaat, een ijstang, roestvrijstalen rietjes, een stamper en zelfs een flesopener.

Daar kan je zelfs de meest complexe cocktails mee maken. Oh, en maak je vooral niet druk om het opruimen: de set wordt geleverd met een handige bamboe standaard waar je alle onderdelen netjes in kwijt kan.

Voordelen Mellian 15-delige Cocktail Shaker Set

 • Bestaat uit maar liefst 15 verschillende onderdelen
 • Wordt geleverd met een speciale bamboe standaard waar je alle onderdelen in kan zetten 
 • Zeer goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit 

Nadelen Mellian 15-delige Cocktail Shaker Set

 • Wordt niet geleverd met een cadeauverpakking

4. Cocktail Set met Bamboe Standaard - BarDeluxe

Cocktail Set met Bamboe Standaard - BarDeluxe® - 13-Delige Cocktailset - Inclusief Receptenboek & WhiskeyStones - Inclusief Luxe Cadeauverpakking

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je flink uitpakken met een mooi cadeau? Of gun je jezelf een luxe cadeautje? Dan is deze cocktailset van BarDeluxe een zeer goede optie.

De set kost misschien iets meer, maar daar krijg je dan ook een geweldige kwaliteit voor terug. Zo wordt deze set geleverd met een speciale bamboe standaard waar jij alle onderdelen makkelijk in kwijt kan.

Daarnaast is de gehele set lek bestendig en gemaakt van roestvrij staal. En dan krijg je er óók nog speciale whiskey stones bij geleverd. Dit zijn unieke ijsblokjes van roestvrij staal die ervoor zorgen dat je drankje ijskoud blijft. Handig!

Voordelen Cocktail Set met Bamboe Standaard - BarDeluxe

 • De hele set is volledig lek bestendig en gemaakt van roestvrij staal
 • Wordt geleverd met speciale 'whiskey stones' gemaakt van roestvrij staal die zorgen dat je drankje ijskoud blijft
 • De set bestaat uit 13 verschillende onderdelen die je handig opbergt in de bamboe standaard

Nadelen Cocktail Set met Bamboe Standaard - BarDeluxe 

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere cocktailsets

5. Xclusive-Lifestyle® 16-Delige Luxe Cocktail Shaker Set

Luxe Cocktail Set van Xclusive-lifestyle - 16-Delige Cocktailset - Cocktail Shaker Set - 750ml - Robuuste Bamboe Houder - Inclusief Nederlandstalig Receptboekje en RVS Cocktailrietjes - Luxe Cadeauverpakking

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

En dan de laatste cocktailset die een plekje verdiende in deze top vijf: De Xclusive-lifestyle 16-delige cocktailset. En ja, je lees het goed, deze set bestaat uit 16 onderdelen!

En dat zijn er natuurlijk ontzettend veel. En dankzij het slimme en luxe design passen al deze onderdelen in een mooie, houten standaard die modern is vormgegeven. 

En naast al deze onderdelen krijg je ook nog een uniek, Nederlandstalig gedrukt receptenboekje. Hiermee kan jij direct van start met het maken van de lekkerste cocktails.

Voordelen Xclusive-Lifestyle® 16-Delige Luxe Cocktail Shaker Set

 • Wordt geleverd met een luxe, moderne houten standaard die een echte blikvanger is in de keuken
 • Bestaat uit 16 verschillende onderdelen waarmee jij de meest ingewikkelde cocktails kan maken
 • Je krijgt bij de cocktailset een uniek, Nederlandstalig receptenboekje waarmee jij direct aan de slag kan

Nadelen Xclusive-Lifestyle® 16-Delige Luxe Cocktail Shaker Set

 • In het receptenboekje kunnen een paar taalfouten staan

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel cocktailsets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten cocktailsets getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de cocktailsets op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste cocktailsets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>