fbpx

Publicatie datum: 10 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Coax Kabel

Best geteste Coax kabel

Hirschmann Fekab 5 Coax Antennekabel 10 meter

Een goede coax kabel zoeken is soms lastiger dan je denkt. Het vinden van de beste coax kabel is zelfs nog veel moeilijker. Gelukkig hebben wij van Top-X het antwoord voor je. Uit onze beste coax kabel test van 2023 is namelijk gebleken dat de Hirschmann Fekab 5 Coax Antennekabel 10 meter de beste optie is.

Dit heeft verschillende redenen. Zo beschikt deze coax kabel over een lengte van wel 10 meter. Verder is hij erg soepel en beschikt hij over kleine connectoren. Hiermee bevestig jij deze coax kabel gemakkelijk achter bijvoorbeeld een platte televisie. Ook zorgt de afscherming voor goede bescherming tegen ongewenste straling.

Ben jij benieuwd naar deze coax kabel? Klik dan op de button hieronder!

Waarschijnlijk ben jij op zoek naar een goede coax kabel of misschien wel de beste coax kabel van 2023? Anders was je waarschijnlijk niet bij dit artikel terecht gekomen. Wij van Top-X hebben een uitgebreid onderzoek uitgevoerd waarbij wij tientallen coax kabels met elkaar hebben vergeleken in onze beste coax kabel van 2023 test.

Hierbij hebben wij de verschillende coax kabels op enkele belangrijke criteria getest. Aan de hand van onze testresultaten hebben wij vervolgens een top 5 beste coax kabels van dit moment opgesteld. Ook hebben wij de belangrijkste criteria uit onze test voor je op een rijtje gezet. Hierdoor haal jij gemakkelijk de beste coax kabel in huis.

Wil jij graag weten wat de beste coax kabel van dit moment is en waar je op moet letten bij het kiezen van de meest geschikte coax kabel voor bij jou thuis? Lees dan gauw verder en ontdek de antwoorden!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Coax Kabels

Best geteste Coax kabel

Beste koop coax kabel
1. Hirschmann Fekab 5 Coax Antennekabel 10 meter

Bandridge Digitale Coax Antennekabel 100 dB 7,5 meter Wit

Beste coax kabel afscherming
2. Bandridge Digitale Coax Antennekabel 100 dB 7,5 meter Wit

Bestekabels.nl Coax Kabel – RG6

Beste coax kabel voor satelliet
3. Bestekabels.nl Coax Kabel – RG6

Coax Kabel Ziggo - 4k Ultra HD Coaxkabel

Beste coax kabel Ziggo
4. Coax Kabel Ziggo - 4k Ultra HD Coaxkabel

Hirschmann - KOKA-799 Coax aansluitkabel

Beste coax kabel Telenet
5. Hirschmann - KOKA-799 Coax aansluitkabel 

Top 10 Beste Coax Kabels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste coax kabels. 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een coax kabel?

Er zijn verschillende criteria om rekening mee te houden bij het kopen van een coax kabel. De kwaliteit van z'n coax kabel kan namelijk per model flink verschillen. Afhankelijk waarvoor je de coax kabel gaat gebruiken kan een ander model de beste optie zijn. Om jou te helpen hebben wij de belangrijkste criteria hieronder voor je op een rijtje gezet. 

Door rekening te houden met onderstaande criteria vergroot jij de kans dat je de beste coax kabel voor jou in huis haalt. Deze criteria hebben wij namelijk ook getest in onze beste coax kabel test van 2023. Daarnaast zijn dit dezelfde criteria als getest in de beste coax kabel volgens de consumentenbond test. Benieuwd? Bekijk deze dan snel hieronder.

Afscherming

Als eerste kun je kijken naar de afscherming van de coax kabel. Dit is namelijk een erg belangrijke eigenschap van een goede coax kabel. Hoe beter de afscherming van de coax kabel, hoe beter de doorgifte van het signaal is van de coax kabel.

De beste coax kabels van dit moment beschikken over drievoudige afscherming. Deze bescherming is zo goed dat je de kabels naast mogelijke stoorzenders kunt leggen zonder dat er ook maar iets van storing zal optreden in het signaal. Bekijk dus goed welke afscherming de gewenste coax kabel heeft.

Frequentie bereik

Daarnaast is het belangrijk om naar het frequentie bereik van de coax kabel te kijken. Zo heeft een goede coax kabel een frequentie bereik van 5 Mhz tot wel 3000 Mhz. Dit maakt deze coax kabel geschikt voor zowel analoge-, digitale en satelliet televisie.

Bekijk dus goed of de gewenste coax kabel over dit bereik beschikt. Sommige kabels hebben namelijk een lagere frequentie wat hen alleen geschikt maakt voor bijvoorbeeld digitale en analoge tv.

Demping

Als laatste kan er ook gekeken worden naar de demping van de coax kabel. Een goede coax kabel beschikt namelijk over een lage demping wat betekent dat het signaal niet te snel verzwakt. Ook kunnen coax kabels met een lagere demping veel langer gebruikt worden. 

Zo kun je goede coaxkabels gebruiken tot 15 meter zonder dat er ook maar iets van problemen ontstaan. Bekijk dus goed hoe goed de demping van de coax kabels is. Een goede indicatie hierbij is om ook naar reviews van andere consumenten te kijken.


Wat is de beste coax kabel van 2023? 

Maar welke coax kabel is het beste van 2023? Deze vraag wordt hieronder beantwoord. We hebben namelijk aan de hand van onze testresultaten een handige top 5 beste coax kabels opgesteld. Hieronder vind je voor elke coax kabel uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk model voor je op een rijtje gezet.

Door coax kabels uit verschillende categorieën en prijsklassen op te nemen in onze top 5, zit er voor vrijwel iedereen een perfect model tussen. Ook hebben wij elke coax kabel voorzien van een eindbeoordeling. Deze eindbeoordeling is gebaseerd op onze beste coax kabel test en reviews van andere consumenten.

1. Hirschmann Fekab 5 Coax Antennekabel 10 meter

Best geteste Coax kabel

9.4

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar de beste koop coax kabel van dit moment? Dan ben je op zoek naar de Hirschmann Fekab 5 Coax Antennekabel 10 meter. Deze coax kabel is namelijk als beste uit onze beste coax kabel test gekomen. Zo is deze coax kabel in 4 verschillende lengtes te verkrijgen, namelijk 1,5 meter, 3 meter, 5 meter en 10 meter.

Verder kun je de Hirschmann Fekab 5 Coax Antennekabel 10 meter kabel gemakkelijk aansluiten op je TV en decoder of wandcontactdoos. Deze coax kabel beschikt daarnaast over een soepele kabel met kleine connectoren. Hierdoor kun jij ook een platte TV die dicht op de wand zit gemakkelijk aansluiten.

De Hirschmann Fekab 5 Coax Antennekabel 10 meter heeft tevens een effectieve afscherming die ongewenste stralingen goed tegen gaat. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn voor signaal problemen door bijvoorbeeld straling van LTE en 4G.

Voordelen Hirschmann Fekab 5 Coax Antennekabel 10 meter

 • In 4 lengtes te verkrijgen
 • Beschikt over goede afscherming
 • Beste prijs-/kwaliteit

Nadelen Hirschmann Fekab 5 Coax Antennekabel 10 meter

 • Niet de goedkoospte optie

2. Bandridge Digitale Coax Antennekabel 100 dB 7,5 meter Wit

Bandridge Digitale Coax Antennekabel 100 dB 7,5 meter Wit

9.2

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plek hebben wij de Bandridge Digitale Coax Antennekabel 100 dB 7,5 meter Wit geselecteerd. Deze coax kabel heeft een witte kleur waardoor hij bijna niet opvalt. Daarnaast beschikt hij over een lengte van 7,5 meter waardoor hij voor vrijwel elke ruimte geschikt is.

De Bandridge Digitale Coax Antennekabel 100 dB 7,5 meter Wit verbind gemakkelijk jouw TV of decoder aan een wandcontactdoos. Verder beschikt hij over een goede afscherming welke tot wel 100dB afschermt, hierdoor geniet jij van jouw favoriete tv-programma's zonder invloeden op de kwaliteit van het signaal.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat stralingen van jouw smartphone, router of magnetron invloed hebben op jou beeldkwaliteit. Meer weten over deze coax kabel? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek meteen de laagste prijs van dit moment.

Voordelen Bandridge Digitale Coax Antennekabel 100 dB 7,5 meter Wit

 • Beschikt over lengte van 7,5 meter
 • Witte neutrale kleur
 • Goede afscherming tot 100dB

Nadelen Bandridge Digitale Coax Antennekabel 100 dB 7,5 meter Wit

 • In slechts 1 lengte verkrijgbaar

3. Bestekabels.nl Coax Kabel – RG6

Bestekabels.nl Coax Kabel – RG6

8.5

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op plek 3 hebben wij de Bestekabels.nl Coax Kabel – RG6 geselecteerd. Deze coax kabel is namelijk in wel 8 verschillende lengtes verkrijgbaar. Zo is hij verkrijgbaar in 1, 1.5, 2, 3, 5, 7.5, 10 en 15 meter. Zo weet je zeker dat er voor jouw kamer een geschikte lengte tussen zit.

Verder beschikt de Bestekabels.nl Coax Kabel – RG6 over dubbele isolatie welke een zuurstofvrije koperen kern heeft van 0,7mm. Hierdoor biedt de kabel een zeer goede afscherming waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over storingen of signaal verlies. 

De Bestekabels.nl Coax Kabel – RG6 beschikt daarnaast over gold plated connectoren welke corrosievrij zijn en zorgen voor een minimale warmteweerstand. Dit is ook belangrijk bij een feilloos signaaloverdracht. De kwaliteit van deze coax kabel is daarnaast uitstekend en tevens erg duurzaam.

Voordelen Bestekabels.nl Coax Kabel – RG6

 • Dubbele isolatie
 • In wel 8 lengtes verkrijgbaar
 • Feilloze signaaloverdrachten

Nadelen Bestekabels.nl Coax Kabel – RG6

 • Stugger dan andere kabels

4. Coax Kabel Ziggo - 4k Ultra HD Coaxkabel

Coax Kabel Ziggo - 4k Ultra HD Coaxkabel

8.3

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op plek vier hebben wij de Coax Kabel Ziggo - 4k Ultra HD Coaxkabel geselecteerd als beste coax kabel voor een Ziggo verbinding. Verder is deze coax kabel in 5 lengte verkrijgbaar namelijk 1 meter, 2 meter, 3 meter, 5 meter en 10 meter wat hem geschikt maakt voor vrijwel elke kamer.

Een ander voordeel is dat deze coax kabel 4G proof is in tegenstelling tot sommige andere coax kabels. Met deze beste Ziggo coax kabel hoef jij je geen zorgen te maken dat er storingen optreden dankzij ongewenste stralingen. De coax kabel is verder erg soepel waardoor jij hem gemakkelijk in elk apparaat en door elk meubel kunt begeleiden.

De IEC connecteren hebben een vernieuwd design waardoor de Coax Kabel Ziggo - 4k Ultra HD Coaxkabel weinig ruimte inneemt achter jouw TV. Dit is ideaal voor televisies die strak tegen een muur geplaatst zijn. Meer weten? Klik op de button hierboven!

Voordelen Coax Kabel Ziggo - 4k Ultra HD Coaxkabel

 • Geschikt voor Ziggo
 • In 5 lengte te verkrijgen
 • Vernieuwd IEC connector design

Nadelen Coax Kabel Ziggo - 4k Ultra HD Coaxkabel

 • Niet langer dan 10 meter verkrijgbaar

5. Hirschmann - KOKA-799 Coax aansluitkabel

Hirschmann - KOKA-799 Coax aansluitkabel

8.0

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats hebben wij de Hirschmann - KOKA-799 Coax aansluitkabel geplaatst. Deze coax kabel is ook Ziggo proof en Telenet proof. Dit betekent dat hij geschikt is voor Ziggo en Telenet verbindingen. Verder is deze coax kabel er in 12 lengte te verkrijgen. Hierdoor hoef jij je dus helemaal geen zorgen meer te maken of het juiste formaat wel beschikbaar is.

De is deze coax kabel al in 0,5 meter verkrijgbaar maar ook zelfs in wel 30 meter. Hiermee overbrug jij gemakkelijk iedere afstand die nodig is. De Hirschmann - KOKA-799 Coax aansluitkabel is geschikt voor antenne en antenne (female). 

Verder beschikt de Hirschmann - KOKA-799 Coax aansluitkabel over de hoogste afscherming tegen stralingen van LTE en 4G. Hierdoor hoef je je ook bij deze coax kabel geen zorgen te maken voor signaal problemen. De IEC connectoren van deze coax kabel zijn ook vernieuwd waardoor zij zelfs achter platte televisies tegen een muur geplaats kunnen worden.

Voordelen Hirschmann - KOKA-799 Coax aansluitkabel

 • In 12 lengtes verkrijgbaar
 • Goede afscherming
 • Ziggo en Telenet geschikt

Nadelen Hirschmann - KOKA-799 Coax aansluitkabel

 • Niet altijd leverbaar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Coax kabels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten coax kabels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Coax kabels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste coax kabels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>