fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sam

Best Geteste CO2 Meter

Best geteste CO2 Meter

Rovary RV2000P CO2 meter & Hygrometer

De Rovary RV2000P CO2 meter & Hygrometer meet naast het CO2-gehalte ook de temperatuur en luchtvochtigheidsgraad. Hiermee kun jij jouw volledige binnenklimaat gemakkelijk in kaart brengen met slechts één apparaat. Deze CO2 meter geeft aan wanneer je moet ventileren. Op deze manier kan je altijd gezonde lucht in ademen. Dat kan veel voordelen geven op lange termijn. Zo krijg je je meer energie en een betere nachtrust.

Een CO2 meter is een ontzettend handige monitor om de luchtkwaliteit in jouw huis te meten. Tegenwoordig kun je met een CO2 meter niet alleen de luchtkwaliteit meten, maar ook ontzettend veel andere metingen doen. 

Om jou te helpen hebben wij daarom een volledig artikel gewijd aan de beste CO2 meter van dit moment. Want welke CO2 meter is het beste en welke CO2 meter past het beste bij jou?

Om hier achter te komen hebben wij een beste CO2 meter test uitgevoerd waarbij wij tientallen modellen met elkaar hebben vergeleken. Aan de hand van deze testresultaten hebben wij vervolgens een top 5 beste CO2 meters opgesteld.

In dit artikel vind je daarom onze top 5 beste CO2 meters, maar ook enkele belangrijke criteria waar je rekening mee moet houden wanneer je een CO2 meter aanschaft. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

UPDATE:

Vanaf 2023 zullen CO2 meters verplicht zijn in lesgebouwen en klaslokalen. Uiteraard is dit niet voor niets, het is dan ook verstandig om deze ook in huis te hebben.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste CO2 Meters

Best geteste CO2 Meter

Beste koop CO2 meter
1. Rovary RV2000P CO2 meter & Hygrometer

5 in 1 Infrarood CO2-meter met Smart App

Beste CO2 meter voor in huis
2. 5 in 1 Infrarood CO2-meter met Smart App

Nomestic® Wifi CO2 Meter & Hygrometer voor Binnen

Beste CO2 meter met app
3. Nomestic® Wifi CO2 Meter & Hygrometer voor Binnen

Claire Airbox CO2 meter - Luchtkwaliteitsmeter

Beste oplaadbare CO2 meter
4. Claire Airbox CO2 meter - Luchtkwaliteitsmeter 

YILOFY Professionele 5 in 1 Luchtkwaliteitsmeter

Beste goedkope CO2 meter
5. YILOFY Professionele 5 in 1 Luchtkwaliteitsmeter


Top 10 Beste CO2 Meters

Heb jij haast doordat jij bijvoorbeeld een vliegtuig moet halen waardoor jij niet dit hele artikel kunt lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte CO2 meters bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald.


Waar moet je op letten bij het kopen van een CO2 meter?

Ga jij een CO2 meter kopen? Kijk dan niet alleen naar een CO2 meter aanbieding, maar vergelijk ook andere modellen met elkaar. Ook goedkopere CO2 meters kunnen namelijk over goede kwaliteiten beschikken.

Het belangrijkste is om rekening te houden met enkele belangrijke criteria. Deze criteria bepalen namelijk de kwaliteit en geschiktheid van een CO2 meter. Deze criteria hebben wij ook getest in onze beste CO2 meter test.

Door rekening te houden met deze criteria kies jij ook gemakkelijk de beste optie voor bij jou in huis. Iedereen heeft namelijk andere wensen en vereisten aan een goede koolstofdioxide meter. Tevens zijn deze criteria getest in de beste CO2 meter volgens de consumentenbond test.

Nauwkeurigheid

Een eerste criteria waar naar gekeken kan worden is de nauwkeurigheid van CO2 meters. Zo zijn niet alle CO2 meters even nauwkeurig. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de soort meters die ingebouwd zitten en welke techniek gebruikt wordt.

In onze top 5 vind je alleen CO2 meters met een uiterste nauwkeurigheid. Deze CO2 meters beschikken namelijk over de nieuwste- en meest accurate meettechnieken. 

Andere metingen

Ook zijn er CO2 meters die niet alleen CO2 meten, maar ook andere waarden meten. Denk bijvoorbeeld aan het meten van de luchtvochtigheid en temperatuur. Dit zit in de monitor verwerkt en wordt ook weergegeven op het display.

Zo weet je naast de CO2 waarden ook de huidige temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer. Niet alle CO2 meters beschikken hierover. In onze top 5 vind je CO2 meters die hier wel-  en niet over beschikken.

Kijk hier dus goed naar wanneer jij een CO2 meter met z'n functie wilt hebben. Een CO2 meter kan best wel duur zijn. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een thermometer of een hygrometer, dan raden wij aan om ze los aan te schaffen.

Specificaties

Als laatste kan er gekeken worden naar de specificaties waarover een CO2 meter beschikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de autonomie, oplaadduur, temperatuur- en vochtigheidsbereik en meetbereik. 

Om het jou makkelijk te maken hebben wij alleen CO2 meters die beschikken over de minimale specificaties voor een kwalitatief goed model opgenomen. Alle CO2 meters beschikken daarom over de nauwkeurigheid die jij verwacht dankzij de goede specificaties.


Wat is de beste CO2 meter?

Welke CO2 meter is het beste? En welke CO2 meter past het beste bij mij? Je ontdekt het antwoord in de volgende sectie. Onze top 5 laat namelijk de beste CO2 meters uit verschillende categorieën en prijsklassen zien. Hierdoor vind je niet alleen de beste optie van dit moment, maar ook de beste CO2 meter voor in jouw huis!

Wij hebben voor iedere CO2 meter uit onze top 5 een korte product omschrijving geschreven. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk model toegelicht.

Hierdoor kom jij er gemakkelijk achter welke CO2 meter de beste optie voor jou is. Als laatste hebben wij iedere CO2 meter een eindbeoordeling gegeven. Deze eindbeoordeling is gebaseerd op onze test en reviews van andere consumenten.

1. Rovary RV2000P CO2 meter & Hygrometer

Best geteste CO2 Meter

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Met zeer ruime voorsprong is de allerbeste uit onze test, de Rovary RV2000P CO2 meter & Hygrometer gekomen. Deze CO2 meter beschikt namelijk over erg goede specificaties en is zeer accuraat. Daarom is het de beste CO2 meter 2023!

Zo heeft deze CO2 meter ook een thermometer en luchtvochtigheidsmeter ingebouwd. Ook meet hij 24/7 en geeft hij dit weer op het display waardoor jij op elk moment de waarden kunt aflezen.

De CO2 meter toont duidelijk aan wanneer het tijd is om te gaan ventileren. De CO2 meter houdt namelijk in real-time bij wat de huidige stand van zaken is.  De Rovary RV2000P CO2 meter & Hygrometer CO2 meter is draagbaar en is dankzij de accu makkelijk te verplaatsen.

Dit maakt het een ideaal product omdat je meerdere ruimtes ermee kan meten. Zo zorg je altijd voor schone lucht wat indirect zal leiden meer energie, een hogere productiviteit en een betere nachtrust.

Voordelen Rovary RV2000P CO2 meter & Hygrometer

 • ISO Gecertificeerd & CE gekeurd
 • Meet naast het CO2-gehalte ook de temperatuur en luchtvochtigheid
 • Inclusief informatieve E-Book

Nadelen Rovary RV2000P CO2 meter & Hygrometer

 • Accuduur is beperkt

2. 5 in 1 Infrarood CO2-meter met Smart App

5 in 1 Infrarood CO2-meter met Smart App

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de 5 in 1 Infrarood CO2-meter met Smart App geselecteerd in onze top 5. Deze 5 in 1 Infrarood CO2-meter kan namelijk gekoppeld worden aan een Smart App.

Hiermee kun jij alle waarden gemakkelijk aflezen op je telefoon. De app werkt met zowel Android als IOS apparaten erg goed. Waarden die de 5 in 1 Infrarood CO2-meter met Smart App meet zijn bijvoorbeeld vochtigheid, rook, en de luchtkwaliteit.

Ook beschikt hij over alarmfunctionaliteiten waardoor jij hem af kunt laten gaan wanneer bepaalde waarden hun limiet overschrijden. Hiermee hou jij de omgeving veilig. 

De 5 in 1 Infrarood CO2-meter met Smart App is gemakkelijk mee te nemen en kan opgeladen worden. Hierdoor kun jij de CO2 meter overal mee naar toe nemen en gebruiken. Ook kun je uit 3 verschillende kleuren kiezen waardoor jij de CO2 meter zelfs op jouw interieur of smaak kunt afstemmen. De laagste prijs ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen 5 in 1 Infrarood CO2-meter met Smart App

 • 5 functies in 1 melder
 • Inclusief handige app
 • Beschikt over alarmfunctionaliteiten
 • Handig display

Nadelen 5 in 1 Infrarood CO2-meter met Smart App

 • Niet het meest neutrale design

3. Nomestic® Wifi CO2 Meter & Hygrometer voor Binnen

Nomestic® Wifi CO2 Meter & Hygrometer voor Binnen

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben wij de Nomestic® Wifi CO2 Meter & Hygrometer voor Binnen geplaatst in onze top 5. Ook deze CO2 meter beschikt over een handige smartphone-app waarmee verbonden kan worden.

Daarnaast kun je kiezen uit een rond- en vierkant model. Deze CO2 meter kan gemakkelijk met het WiFi worden verbonden waardoor jij waarden live via je app kunt bekijken.

Verder geeft de Nomestic® Wifi CO2 Meter & Hygrometer voor Binnen 24/7 de meest nauwkeurige waarden door. Zo kun jij constant letten op de gezondheid van jou en jouw familie. Dankzij de NDIR-sensor ben jij verzekerd van de meest nauwkeurige metingen. Naast het meten van CO2 gehalten kun jij ook de temperatuur en luchtvochtigheidsgraad aflezen.

De Nomestic® Wifi CO2 Meter & Hygrometer voor Binnen beschikt over automatische kallibratie en heeft duidelijke kleurindicators. Ook is hij USB oplaadbaar waardoor jij hem overal mee naar toe kunt nemen en kunt gebruiken. Bij aanschaf van deze CO2 meter wordt gelijk een USB-kabel meegeleverd waarmee jij hem op kunt laden.

Voordelen Nomestic® Wifi CO2 Meter & Hygrometer voor Binnen

 • Beschikt over kleurenindicaties
 • Kan opgeladen worden

Nadelen Nomestic® Wifi CO2 Meter & Hygrometer voor Binnen

 • Ook minder stevig wanneer USB kabel is ingeplugd

4. Claire Airbox CO2 meter - Luchtkwaliteitsmeter 

Claire Airbox CO2 meter - Luchtkwaliteitsmeter

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op zoek naar een uiterst nauwkeurige CO2 meter? Dan ben je op zoek naar de Claire Airbox CO2 meter - Luchtkwaliteitsmeter.

Ook deze CO2 meter is in twee verschillende varianten verkrijgbaar, denk aan een vierkant en rond model. Andere voordelen aan deze CO2 meter zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid tot opladen om deze vervolgens op verschillende plekken te kunnen gebruiken.

Dankzij het kleine formaat en het lichtte gewicht kun jij deze CO2 meter overal mee naar toe nemen. Ook de Claire Airbox CO2 meter - Luchtkwaliteitsmeter  beschikt over automatische kallibratie. Het ventileeralarm waarover deze CO2 melder beschikt is zelf in te stellen. Daarnaast zorgt de grote accu er voor dat jij deze CO2 meter lang op accu kunt gebruiken.

De Claire Airbox CO2 meter - Luchtkwaliteitsmeter beschikt verder over een handige stoplichtaanduiding die duidelijk aangeeft wat de huidige waarden zijn. Ook deze CO2 meter beschikt over een ingebouwde thermometer en luchtvochtigheidsmeter. Meer weten over deze goede CO2 meter? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Claire Airbox CO2 meter - Luchtkwaliteitsmeter 

 • Met blaasfunctie
 • Veel capaciteit

Nadelen Claire Airbox CO2 meter - Luchtkwaliteitsmeter 

 • Maakt veel geluid
 • Niet de krachtigste variant

5. YILOFY Professionele 5 in 1 Luchtkwaliteitsmeter

YILOFY Professionele 5 in 1 Luchtkwaliteitsmeter

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de YILOFY Professionele 5 in 1 Luchtkwaliteitsmeter geplaatst in onze top 5. Deze CO2 meter beschikt namelijk over een iets mindere kwaliteit dan de eerder benoemde modellen.

Toch is ook deze CO2 meter erg accuraat en beschikt hij over handige extra functionaliteiten. Zo kun je ook met deze CO2 meter de temperatuur en luchtvochtigheid van de omgeving meten.

De prijs van de YILOFY Professionele 5 in 1 Luchtkwaliteitsmeter is erg laag. Dit maakt deze CO2 meter een aantrekkelijke optie. Hij beschikt namelijk wel over veel functies waar duurdere modellen ook over beschikken. Zo is ook deze CO2 melder oplaadbaar en beschikt hij over een compact formaat. Je kunt hem daarom gemakkelijk overal mee naar toe nemen.

De YILOFY Professionele 5 in 1 Luchtkwaliteitsmeter is gemaakt van ABS materiaal. De batterij van deze CO2 meter gaat wel minder lang mee dan de eerder benoemde modellen. Deze batterij beschikt namelijk over 1200 mAh welke wel ingegrepen is. Daarnaast ontvang je bij aanschaf een Type-C oplaadkabel en een handige gebruikershandleiding.

Voordelen YILOFY Professionele 5 in 1 Luchtkwaliteitsmeter

 • Goedkoopste optie
 • Kan veel waarden meten

Nadelen YILOFY Professionele 5 in 1 Luchtkwaliteitsmeter

 • Niet het meest accuraat

Hoeveel soorten CO2 meters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 CO2 meters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de CO2 meters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste CO2 meters zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP