Laatste update: oktober 2022

Door: Sanne

Best Geteste Citruspers

Beste citruspers

Princess 201852

De Princess 201852 is momenteel de best geteste citruspers van 2022. Met een universele perskegel is deze pers geschikt voor grote en kleine citrusvruchten. Alle losse onderdelen van de Princess Citruspers zijn gemakkelijk na het persen schoon te maken met een sopje.

De speciale kegel van de Princess sapcentrifuge heeft opstaande randen waarmee je zeer snel grote en kleine citrusvruchten kunt persen, van grapefruits tot limoenen. 

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste citruspers? Een citruspers is een handig accessoire voor in iedere keuken. Als je op een hete zomerdag een kan ijslimonade wilt maken, vers sinaasappelsap wilt drinken voor een boost in de vroege ochtend of een citroenvinaigrette wilt klaarmaken om een salade aan te kleden, is er niets beter dan vers geperst sap. 

Hiernaast zorgt het ervoor dat alle vitaminen worden meegenomen. Op deze manier ben je klaar voor de dag en voel je je gezond. Tegenwoordig heb je veel verschillende soorten citruspersen. Dit gaat van elektrische tot handmatige. Het blijft een accessoire wat je echt nodig hebt in je huis.

Daarom hebben wij een artikel geschreven met de beste citruspersen van dit moment. We hebben een lijst gemaakt en alleen de allerbeste komen naar voren. Deze producten zijn op verschillende criteria beoordeeld. Als jij benieuwd ben naar de producten raden we je aan om gauw verder te lezen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

18

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Citruspersen

Beste citruspers

Beste Koop Citruspers
1. Princess 201852

Philips Avance HR2752/90 - Citruspers

Beste Geluidloze Citruspers
2. Philips Avance HR2752/90

Braun MPZ9 Citruspers

Beste Draaiende Citruspers
3. Braun MPZ9

Princess 201853 Black Steel Collectie Citruspers RVS/Zwart

Beste Citruspers Met Hendel
4. Princess 201853

SWILIX ® Citruspers - Citroenpers - Limoenpers - Sinaasappel juicer - Handmatige Fruitpers - Metaal

Beste Citruspers Handmatig
5. SWILIX ® Citruspers

Top 10 Beste Citruspersen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire citruspersen bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top citruspersen bij deze webshops.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Citruspers?

Boordevol vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, citroen- en sinaasappelsap hebben tal van gezondheidsvoordelen en schimmelwerende, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Natuurlijk is vers sap het beste, want je kunt er zeker van zijn dat het 100% puur is zonder toegevoegde conserveermiddelen of suiker. Daarom mag een goede pers in geen enkel huishouden ontbreken. De beste modellen zijn met elkaar vergeleken in deze citruspers test.

Voordat je een citruspers koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Gebruik

Als het gaat om het kiezen van de beste citruspers, moet je bedenken waarvoor je hem wilt gebruiken en hoe vaak je de pers denkt te gaan gebruiken. Als je het vaak moet gebruiken voor heftig werk is het handig om er één te kopen van hogere kwaliteit. Als je het minder vaak gaat gebruiken is een mindere ook al goed.

Vrucht

De belangrijkste eigenschap is ongetwijfeld hoeveel sap het uit een enkele vrucht kan halen met de minste inspanning.  Ga dus van te voren na welke vruchten je wil gebruiken op de citruspers. Op deze manier kan je makkelijker kijken welke geschikt is.

Schoonmaak

Er zijn verschillende soorten citruspersen. Het werk van een pers is nooit heel erg schoon. De kans is zeker aanwezig dat het apparaat vies wordt of dat de omgeving ermee geraakt wordt. Sommige zijn vaatwasserbestendig dus bekijk dit dus goed van te voren.

Handmatig of Automatisch?

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de citruspers zelf. Er zijn vele soorten citruspersen. Denk aan automatische, elektrische of handmatige. Bedenk goed voor jezelf wat je handig vind. Ze leveren vaak ook een net iets anders resultaat.


Wat is de beste Citruspers van 2022? 

Wat is de beste citruspers van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten citruspersen getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste citruspersen in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Princess 201852

Beste citruspers

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Gefeliciteerd! De best geteste citruspers van 2022 is de Princess 201852. Dit is uit de ultieme test gebleken. Met dit apparaat haal je de beste koop van een citruspers in huis.

Investeren in een duurzame en kwalitatief goed citruspers? Dan is de Princess 201852 de ideale aankoop. De universele perskegel leent zich perfect voor het persen van grote en kleine citrusvruchten en dit model heeft een sterke motor van 160 Watt.

Het apparaat is gemakkelijk schoon te maken aangezien het in de vaatwasser kan. Dit is toch handig als je haast hebt. Er zit 1 snelheid in. Deze is goed genoeg om de sap fijn te persen waardoor het makkelijk te drinken is. Het is ook anti-drup, dit betekent dat de omgeving niet vies wordt.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Princess 201852

 • De universele perskegel leent zich perfect voor het persen van grote en kleine citrusvruchten 
 • Kan in vaatwasser
 • Mooi design

Nadelen Princess 201852

 • Geen

2. Philips Avance HR2752/90

Philips Avance HR2752/90 - Citruspers

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Citruspersen kunnen soms veel geluid maken. Dat is met de Philips Avance HR2752/90 niet het geval! Dit is de best geteste geluidloze citruspers van 2022.

Begin de dag in rust met de extra stille motor van de Philips Avance HR2752/90. Het deksel houdt het apparaat vrij van stof en de pers heeft een krachtige motor van 85 watt. Daarnaast is de pers met de snoerlengte van 1 meter erg flexibel in gebruik.

Het heeft ook een stijvol design waardoor het in elke keuken past. Er zit ook een druppelstop in waardoor de omgeving niet vies wordt. Dit apparaat is zeer geschikt voor families aangezien het heel snel te werk gaat. De sap is al klaar voordat je het weet!

Voordelen Philips Avance HR2752/90

 • Geluidloos
 • Krachtige motor

Nadelen Philips Avance HR2752/90

 • Je moet het apparaat zelf uitdoen

3. Braun MPZ9

Braun MPZ9 Citruspers

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als jij het fijn vind om een flexibele citruspers te hebben, dan is de Braun MPZ9 wat voor jou! Dit is de best geteste draaiende citruspers van 2022. Je kan linksom en rechtsom draaien.

Met de Braun MPZ9 pers je snel en eenvoudig vers sap van sinaasappels, grapefruits, citroenen en limoenen. De perskegel draait naar links en naar rechts om op deze manier de maximale hoeveelheid sap uit het fruit te halen en met de regelbare pulpzeef stel je zelf de hoeveelheid vruchtvlees naar keuze in.

Dit apparaat zit vast aan een snoer. Dit snoer is wel gemakkelijk op te ruimen aangezien het een opbergruimte heeft. Verder heeft het een inhoud van 1 liter. Hierdoor kan er veel in geperst worden. Doordat je linksom en rechtsom kan draaien wordt het uiterste uit een vrucht geperst.

Voordelen Braun MPZ9

 • Met de regelbare pulpzeef stel je zelf de hoeveelheid vruchtvlees naar keuze in
 • Links- en rechts draaiend

Nadelen Braun MPZ9

 • Kwetsbaar product

4. Princess 201853

Princess 201853 Black Steel Collectie Citruspers RVS/Zwart

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plek staat de Princess 201853. Dit is de best geteste citruspers met hendel in 2022. Dit apparaat is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding.

De Princess 201853  is uitgevoerd in matzwart en speciaal ontworpen voor iedereen die graag op een professionele manier thuis vers sap perst. Dankzij de gegoten aluminium persarm pers je zonder veel kracht elk druppeltje sap uit citrusvruchten. Hierdoor verspil je geen energie! 

Princess is ook een merk dat al meer dan 25 jaar bestaat. In die tijd hebben ze producten afgeleverd van goede kwaliteit en zijn ze echt een bekend merk geworden. Met dit model bewijzen ze het weer. Het werkt zeer gemakkelijk door de goede hendel. Hierdoor kan je genieten van je sapje.

Voordelen Positive Princess 201853

 • Ontworpen voor iedereen die graag op een professionele manier thuis vers sap perst
 • Ervaren merk

Nadelen Princess 201853

 • Slechts 1 snelheid

5. SWILIX ® Citruspers

SWILIX ® Citruspers - Citroenpers - Limoenpers - Sinaasappel juicer - Handmatige Fruitpers - Metaal

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de SWILIX ® Citruspers. Dit is de best geteste handmatige citruspers van 2022. Deze is makkelijk te gebruiken maar je moet er wel je spieren voor gebruiken.

Deze SWILIX ® Citruspers haalt de maximale hoeveelheid sap uit je fruit. Ook voorkom je met het gebruik van deze citroenpers dat het sap alle kanten op spuit. Daarnaast is dit model makkelijk op te bergen in de lade na gebruik en geschikt voor de vaatwasser.

Het is ook nog makkelijk in gebruik en werkt simpel en effectief. De citruspers hoeft ook nergens aangesloten te worden. Dit betekent dat je het ook gemakkelijk kan meenemen. Met dit apparaat heb je het gevoel alsof je een echt gezond drankje. Al met al een goede citruspers voor een mooie prijs.

Voordelen SWILIX ® Citruspers

 • Simpel in gebruik
 • Heeft geen draad

Nadelen SWILIX ® Citruspers

 • Niet elektrisch

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel citruspersen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten citruspersen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de citruspersen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste citruspersen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP