Laatst bijgewerkt: Februari 2021

Best Geteste Citruspers

Princess 201852

5/5

De Princess 201852 is momenteel de best geteste citruspers. Met een universele perskegel is deze pers geschikt voor grote en kleine citrusvruchten. De speciale kegel van de Princess sapcentrifuge heeft opstaande randen waarmee je zeer snel grote en kleine citrusvruchten kunt persen, van grapefruits tot limoenen. Alle losse onderdelen van de Princess Citruspers zijn gemakkelijk na het persen schoon te maken met een sopje.

Een citruspers is een handig accessoire voor in iedere keuken. Als je op een hete zomerdag een kan ijslimonade wilt maken, vers sinaasappelsap wilt drinken voor een boost in de vroege ochtend of een citroenvinaigrette wilt klaarmaken om een salade aan te kleden, is er niets beter dan vers geperst sap. 

Hier lees je wat de best geteste citruspers is. Ga je voor de beste citruspers handmatige hefboom of simpelweg de beste koop citruspers?  

Waar moet je op letten bij het kopen van een citrus pers?

Boordevol vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, citroen- en sinaasappelsap hebben tal van gezondheidsvoordelen en schimmelwerende, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Natuurlijk is vers sap het beste, want je kunt er zeker van zijn dat het 100% puur is zonder toegevoegde conserveermiddelen of suiker. Daarom mag een goede pers in geen enkel huishouden ontbreken. De beste modellen zijn met elkaar vergeleken in deze citruspers test.

Als het gaat om het kiezen van de beste citruspers, moet je bedenken waarvoor je hem wilt gebruiken en hoe vaak je de pers denkt te gaan gebruiken. De belangrijkste eigenschap is ongetwijfeld hoeveel sap het uit een enkele vrucht kan halen met de minste inspanning. Als je van plan bent veel citrus te gebruiken, heb je een sapcentrifuge van professionele kwaliteit nodig, terwijl kleinere, goedkopere modellen beter zijn als je denkt dat je maar een kleine hoeveelheid sap nodig hebt. 

Welke specificaties bestaan er voor de beste citrus pers?

Handmatige citroenpersen zijn meestal gemakkelijker te monteren en schoon te maken en nemen veel minder ruimte in uw keuken in beslag. Ze zijn meestal ook veel goedkoper dan elektrische, maar het duurt veel langer om veel sap te maken. Als je veel citrus wilt persen, is een elektrische variant beter. Ze kunnen echter luidruchtig zijn en bij sommige modellen moet u de batterijen vervangen.

Sommige mensen geven ook de voorkeur aan handmatige persen omdat ze denken dat het geproduceerde sap beter smaakt of meer voedingsstoffen bevat, terwijl elektrische persen het sap kunnen opwarmen, waardoor de smaak mogelijk verandert en deze voedingsstoffen worden verminderd. 

Beste Citruspersen


Product

1. Princess 201852 Champion Juicer 

5/5

2. Princess 201853

4.5/5

3. Braun MPZ 9 Multiquick 3 

4.5/5

4. Sonnon Citruspers

4/5

5. Philips Avance HR2752/90

4/5

Top 10 Citruspersen

Wil je direct weten hoe de top 10 citruspersen eruit ziet? Hieronder bekijk je direct de beste slowjuicers van dit moment!

1. Princess 201852 Champion Juicer

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Investeren in een duurzame en kwalitatief goed citruspers? Dan is de Princess 201852 Champion Juicer de ideale aankoop. De universele perskegel leent zich perfect voor het persen van grote en kleine citrusvruchten en dit model heeft een sterke motor van 160 Watt.

Voordelen Princess 201852 Champion Juicer 

  • De universele perskegel leent zich perfect voor het persen van grote en kleine citrusvruchten 

Nadelen Princess 201852 Champion Juicer 

  • Motor kan snel oververhit raken  

2. Princess 201853 - Citruspers

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De Princess 201853 Citruspers is uitgevoerd in matzwart en speciaal ontworpen voor iedereen die graag op een professionele manier thuis vers sap perst. Dankzij de gegoten aluminium persarm pers je zonder veel kracht elk druppeltje sap uit citrusvruchten. 

Voordelen Princess 201853 – Citruspers 

  • Ontworpen voor iedereen die graag op een professionele manier thuis vers sap perst

Nadelen Princess 201853 – Citruspers

  • Relatief duur qua prijs 

3. Braun MPZ 9 Multiquick 3

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Met de Braun MPZ 9 Multiquick 3 pers je snel en eenvoudig vers sap van sinaasappels, grapefruits, citroenen en limoenen. De perskegel draait naar links en naar rechts om op deze manier de maximale hoeveelheid sap uit het fruit te halen en met de regelbare pulpzeef stel je zelf de hoeveelheid vruchtvlees naar keuze in.

Voordelen Braun MPZ 9 Multiquick 3 

  • Met de regelbare pulpzeef stel je zelf de hoeveelheid vruchtvlees naar keuze in

Nadelen Braun MPZ 9 Multiquick 3 

  • Kwetsbaar product 

4. Sonnon Citruspers

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

Deze Sonnon Citruspers haalt de maximale hoeveelheid sap uit je fruit. Ook voorkom je met het gebruik van deze citroenpers dat het sap alle kanten op spuit. Daarnaast is dit model makkelijk op te bergen in de lade na gebruik en geschikt voor de vaatwasser

Voordelen Sonnon Citruspers 

  • Deze Sonnon Citruspers haalt de maximale hoeveelheid sap uit je fruit

Nadelen Sonnon Citruspers 

  • Niet elektrisch 

5. Philips Avance HR2752/90

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Begin de dag in rust met de extra stille motor van de Philips Avance HR2752/90. Het deksel houdt het apparaat vrij van stof en de pers heeft een krachtige motor van 85 watt. Daarnaast is de pers met de snoerlengte van 1 meter erg flexibel in gebruik.

Voordelen Philips Avance HR2752/90 

  • Stille en krachtige motor van 85 watt 

Nadelen Philips Avance HR2752/90 

  • Relatief duur qua prijs

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>