Laatst bijgewerkt: april 2021

Best Geteste Cirkelzaag

Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag

5/5

De Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag is een krachtige en precieze handcirkelzaag voor rechte snedes. De Bosch cirkelzaag wordt geleverd met een geleiderail. De cirkelzaag is geschikt voor het zagen van lange, precieze verstek- en rechte zaagsneden, voornamelijk in hout.

Wie klust er tegenwoordig niet zelf in huis? Het is een activiteit die steeds populairder wordt en zorgt voor lange rijen in de bouwmarkt. Begrijpelijk, want zelf klussen in huis is een fijne ontspanning en bespaart kosten. Het hebben van het juiste gereedschap is daarbij fundamenteel. Je kunt immers niet zelf meubels maken zonder bijvoorbeeld een goede zaag. Als je van plan bent een nieuwe cirkelzaag aan te schaffen, die overigens uitermate geschikt is voor het recht afzagen van plaatmateriaal, lees dan vooral verder.

Hieronder beantwoorden we alle vragen over de beste cirkelzaag van 2021. Ook geven we je tips over waar je op moet letten als je deze belangrijke aankoop wilt doen. Hoe weet je precies welke de best geteste cirkelzaag is en welke cirkelzaag de beste koop?


Product

1. Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag
Best getest overall

5/5

2. Makita Hs7601J Cirkelzaag
Beste compacte cirkelzaag

4/5

3. Powerplus POWX0562 Invalzaag
Beste zaag voor plastic, hout of gipsplaten

4/5

4. FERM Precisie cirkelzaag
Beste goedkope cirkelzaag

4/5

5. Makita 230 V Cirkelzaag
Beste Accu cirkelzaag

4/5

Waar moet je op letten bij de aankoop van een cirkel zaag?

Voordat je een nieuwe cirkelzaag koopt, is het handig jezelf af te vragen waarvoor je deze precies nodig hebt en naar welk type je op zoek bent. Wat wil je precies gaan zagen met de cirkelzaag? Heb je de zaag nodig voor kunststof, metaal, hout of zelfs aluminium?

Het is in ieder geval belangrijk dat je goed nakijkt of de zaag dieper kan zagen dan het materiaal dat je wilt bewerken. Zo weet je zeker dat de zaag dienst gaat doen. Kijk daarnaast ook goed naar de zaagsnedes. Vooral wanneer je gedetailleerd werk wilt verrichten, zul je een zaagsnede onder de 100 millimeter nodig hebben.

Dit zijn vaak zeer handzame modellen. Een ander punt is dat je moet beslissen of je liever een cirkelzaag met accu of snoer hebt. Het spreekt voor zich dat een zaag met accu je meer bewegingsvrijheid geeft dan een zaag met snoer. Als laatste moet je jezelf afvragen of je accessoires nodig hebt voor de zaag.

Vaak is een geleiderail erg handig om zo recht mogelijk te zagen. Andere zagen hebben bijvoorbeeld een laser als hulp. Daarnaast is een aansluitstuk om het stof en zaagsel af te zuigen zeer aan te raden.

Nu volgen vijf verschillende modellen en beantwoorden we de vraag, wat is de beste cirkelzaag?

Top 10 beste cirkelzagen

Wil je direct weten hoe de top 10 cirkelzagen eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

We beginnen met de beste cirkelzaag met geleider. Deze Bosch PKS 55 AF is ideaal als je een zaag nodig hebt die zeer precies en krachtig is. 

Door de compacte geleider zaag je gegarandeerd de meest precieze en rechte lijnen. Hierdoor is de zaag geschikt voor het zagen van onder andere deuren, keukenbladen, en plinten. De motor van dit model heeft een vermogen van 1600 watt. De zaagdiepte is 6.6 centimeter, waarmee je dus hout tot die dikte kunt zagen.

Een ander voordeel is dat de zaag is voorzien van een CleanSystem Box waarmee er minder stof vrij komt. Verder is de zaagdiepte te verstellen door middel van een snelspanner.

Zo kun je de zaag exact naar je wensen aanpassen. Een ander belangrijk detail is dat de cirkelzaag beschikt over een veiligheidsschakelaar dat voorkomt dat de zaag ongecontroleerd aangaat. 

Als nadeel wordt genoemd dat de geleider van rubber is en daarom snel slijt. De aanschafprijs van deze Bosch is 153,86 euro.

Voordelen Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag

 • Ideaal voor zagen van deuren, keukenbladen en plinten
 • Beschikt over cleansystem box waardoor er minder stof vrij komt
 • Zaagdiepte gemakkelijk te verstellen

Nadelen Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag

 • Ruber, dus slijt sneller

2. Makita Hs7601J Cirkelzaag

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Een ander model in de lijst van beste cirkelzaag is deze Makita. Deze cirkelzaag heeft erg veel voordelen. Het compacte ontwerp en het lichte gewicht maken dat de zaag zeer gemakkelijk in gebruik is. 

Hiermee is het ook zeer aan te raden aan mensen die regelmatig een zaag nodig hebben. Ook beschikt de Makita over een stofafzuigaansluiting die universeel in gebruik is. Verder beschikt de zaag over een geleiderail waarmee je zeer precies en recht kunt zagen.

De diameter van het zaagblad is bij dit model wat groter dan bij de vorige zaag. De zaagdikte is 19 centimeter. De zaag beschikt over een vermogen van 1200 watt wat voldoende kracht met zich meebrengt. Een extra voordeel is dat de zaag wordt geleverd met een opbergkoffer, waarin je de zaag netjes kunt bewaren.

Enig nadeel is dat de zaag niet werkt met een accu. Het snoer heeft daarentegen een lengte van 4 meter wat voor bewegingsvrijheid zorgt. Je schaft deze Makita aan voor een schappelijke prijs van 150,99 euro.

Voordelen Makita Hs7601J Cirkelzaag

 • Ontzettend compact en licht in gewicht
 • Beschikt over stofafzuigaansluiting

Nadelen Makita Hs7601J Cirkelzaag

 • Werkt niet op accu

3. Powerplus POWX0562 Invalzaag

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Deze Powerplus is ideaal voor mensen die plastic, hout of gipsplaten moeten zagen. Bij een cirkelzaag test komt dit exemplaar naar voren als zeer veelzijdig. 

Als je er de juiste zaagbladen op installeert, kun je er namelijk zelfs aluminium mee zagen. Ook kun je de zaag prima gebruiken om stukken uit het midden van het materiaal te zagen. 

Daarnaast is ook dit model voorzien van een geleiderail wat het nauwkeurig werken bevordert. De zaagdiepte is 5.6 centimeter en stel je gemakkelijk zelf in. 

Handig is ook dat je de zaag kunt kantelen om schuin te zagen. Verder is de zaag voorzien van handige adapter die je gemakkelijk kunt aansluiten op stofafzuiging. Overal zaagsel is daarmee verleden tijd. Het vermogen van de zaag is 1200 watt. Verder wordt de Powerplus geleverd met onder andere vier geleiders. 

Enig nadeel is dat ook dit model niet over een accu beschikt. De prijs van deze cirkelzaag is 129 euro

Voordelen Powerplus POWX0562 Invalzaag

 • Ideaal voor hout, plastic of gipsplaten
 •  Zaagdiepte is gemakkelijk aan te passen

Nadelen Powerplus POWX0562 Invalzaag

 • Beschikt niet over een accu

4. FERM Precisie cirkelzaag

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Met gemak kun je de FERM Precisie cirkelzaag de beste cirkelzaag voor de portemonnee noemen. Dit model is zeer economisch en de kwaliteit doet er niet aan onder. Voor maar 69,95 euro schaf je deze zaag aan.

Bijgeleverd worden twee geleiders van 70 centimeter en drie verschillende zaagbladen. De zaagdiepte is 2.2 centimeter, wat de zaag geschikt maakt voor gedetailleerd werk.

De FERM beschikt niet over een accu, maar wel over een drie meter lange kabel. Hiermee heb je alsnog de benodigde bewegingsvrijheid. Ook beschikt de zaag over een extra handvat aan de zijkant waardoor je meer grip en controle hebt. Ook een stofzuigadapter zit erbij inbegrepen. 

Als enig nadeel kan worden opgemerkt dat de zaagdiepte niet groot is met maar 2,2 centimeter.

Voordelen FERM Precisie cirkelzaag

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Ideaal voor gedetailleerd werk

Nadelen FERM Precisie cirkelzaag

 • Zaagdiepte niet heel groot (2,2 cm)

5. Makita 230 V Cirkelzaag

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Het laatste model is tegelijkertijd de beste accu cirkelzaag. Het model beschikt over 1050 watt, weinig gewicht en een speciaal softgrip handvat. Je kunt tot maximaal 5.4 centimeter diep zagen en je kunt dat gemakkelijk aanpassen als je een andere diepte nodig hebt.

Opvallend voordeel van dit model is dat hij speciaal is ontworpen voor linkshandigen. Zoals gezegd beschikt de zaag over een accu die zeer krachtig is en dezelfde prestaties levert als een model met een snoer. Verder beschikt de zaag over een snelheidscontrole waardoor je gelijkmatig zaagt.

Met de Makita kun je zelfs zagen met weinig licht, door de LED-verlichting die van een snijlijn voorziet. Daarnaast is de zaag voorzien van een adapter voor stofafzuiging. Het gewicht van het apparaat is iets meer dan drie kilo. De aanschafprijs is 107,99 euro.

Voordelen Makita 230 V Cirkelzaag

 • Beste accu cirkelzaag
 • Zeer krachtig
 • Ideale LED-verlichting voor een duidelijke snijlijn

Nadelen Makita 230 V Cirkelzaag

 • Geen

Gerard

Over de productexpert

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>