Laatste update: augustus 2022

Door: Sam

Best Geteste CD speler

DENON DCD-600NE

Een CD speler koop je alleen als je het beste van het beste wil qua geluidskwaliteit - en dat krijg je met deze DCD-600NE, de beste cd speler 2022 volgens onze audio experts!

Het mooi ontworpen apparaat dat in zilver of zwart verkrijgbaar is past bij ieder interieur, en je kan deze cd-speler gebruiken met allerlei soorten versterkers. De HiFi kwaliteit met AL32 processing is geweldig en ongeëvenaard voor deze prijs, mede dankzij de slimme constructie die trillingen voorkomt. Kies voor puur geluid met pure direct mode, of stel de audio in zoals jij dat het fijnst vindt.

Check de knop hieronder voor de voordeligste prijs van dit moment!

Heb je nog een oude collectie van CD's, maar geen apparaat meer om ze op te luisteren? Dat is jammer, want goede CD-spelers zorgen voor een hogere geluidskwaliteit dan digitale audiobronnen zoals Spotify. Maar hoe kies je de beste CD-speler uit voor jou?

Bij Top-X reviewen we allerlei soorten producten zodat we voor jou een duidelijk beeld geven van de beste CD-speler aanbiedingen in 2022. CD-spelers zijn lastige producten om tussen te kiezen, want de beste CD-speler volgens de consumentenbond past misschien wel helemaal niet goed bij jouw speakerinstallatie of versterker. Daarom hebben we niet één beste CD-speler 2022 uitgekozen, maar vijf verschillende producten. Zo weet je zeker dat er een geschikte CD-speler voor jou bij zit!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste CD spelers

Beste Koop CD-speler
1. DENON DCD-600NE

Beste premium CD-speler
2. DENON DCD-900NE

Beste compacte CD-speler
3. NAD C538

Beste CD-speler met koptelefoonaansluiting
4. MARANTZ CD 60

Beste draagbare CD-speler
5. Achaté Draagbare CD Speler

Top 10 beste CD speler

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste CD spelers.


Waar moet je op letten bij het kopen van een CD speler?

Voor je een CD-speler gaat kopen is het handig te weten waar je naar op zoek bent. Niet alle CD-spelers zijn geschikt voor moderne speakers, of andersom. Ook het type versterker dat je hebt kan belangrijk zijn. Hieronder lees je in een duidelijk overzicht de tips van onze experts over waar je op moet letten als je een CD-speler kopen wil. 

Geluidskwaliteit

Natuurlijk wil je een CD-speler kopen voor de beste geluidservaring. Dat is niet een meetbare waarde, dus raden we aan reviews van andere gebruikers te lezen. Onze experts hebben de geluidskwaliteit van de CD-spelers in onze top 5 allemaal getest en beoordeeld - dit lees je terug in onze CD-speler reviews!

Aansluitingen

Hoe sluit je je CD-speler aan op je speakers? Bij sommige CD-spelers gaat dit via een versterker, bij anderen heb je er een 3,5mm of tulp-kabel voor nodig. Let hier goed op als je de beste CD-speler kopen wil, want anders moet je hem straks retourneren!

Design

Een CD-speler zet je het liefst op een prominente plek in je woonkamer. Daarom mag je verwachten dat de CD-speler zelf er even prominent uitziet. Een lelijke CD-speler is niets waard, dus kies er zeker weten eentje die op visueel gebied niet in de weg staat - anders krijg je misschien spijt van je aankoop.

D/A conversie

De D/A conversie tovert de digitale muziek op de CD om in een analoog signaal, waardoor je in optimale kwaliteit van de muziek kunt genieten. Maar hiervoor heb je wel een goede D/A conversie nodig. Bij sommige CD-spelers is deze beter dan bij anderen. Let op de frequentie (kHz) van de D/A converter in je CD-speler - hoe hoger, hoe beter de kwaliteit. Let wel op dat je hiervoor ook CD's nodig hebt van hoge kwaliteit.


Wat is de beste CD speler van 2022? 

De beste CD-spelers 2022 zijn uitgekozen door onze audio-experts en daardoor ben je zeker van de beste geluidskwaliteit en gebruiksgemak. Natuurlijk zitten er ook betaalbare CD-spelers tussen, zodat we zeker weten dat er een goede CD-speler voor iedereen tussen zit. Lees onze CD-speler reviews door om erachter te komen wat de beste CD-speler aanbieding voor jou is op dit moment.

1. DENON DCD-600NE

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Een CD speler koop je alleen als je het beste van het beste wil qua geluidskwaliteit - en dat krijg je met deze DCD-600NE, de beste cd speler 2022 volgens onze audio experts!

Het mooi ontworpen apparaat dat in zilver of zwart verkrijgbaar is past bij ieder interieur, en je kan deze cd-speler gebruiken met allerlei soorten versterkers. De HiFi kwaliteit met AL32 processing is geweldig en ongeëvenaard voor deze prijs, mede dankzij de slimme constructie die trillingen voorkomt.

Kies voor puur geluid met pure direct mode, of stel de audio in zoals jij dat het fijnst vindt. De aansluitingsmogelijkheden zijn erg breed, je kan namelijk gebruik maken van een optische kabel of een analoge RCA aansluiting. Hierdoor kun je vrijwel iedere versterker aansluiten op de Denon DCD-600NE CD-speler. Hij werkt overigens het beste samen met de Denon PMA-600NE, waar hij precies bovenop past.

Check de rode knop voor de voordeligste prijs van dit moment!

Voordelen DENON DCD-600NE

 • AL32 processing voor de beste geluidskwaliteit
 • Brede aansluitingsmogelijkheden
 • Geluid naar wens in te stellen
 • Afstandsbediening meegeleverd

Nadelen DENON DCD-600NE

 • Geen USB-ingang 

2.  DENON DCD-900NE

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Vind je de prijs van een goede CD-speler niet belangrijk en wil je gewoon de allerbeste kwaliteit in huis halen? De DENON DCD-900NE is dan precies de CD-speler waar je naar op zoek bent - ongeëvenaard in geluidskwaliteit en inclusief USB-ingang voor muziekbestanden van hoge resolutie.

32 bit audio-upsampling zorgt ervoor dat je audio van mindere kwaliteit in realtime kunt converteren naar de beste kwaliteit die de DENON DCD-900NE te bieden heeft. Dit wordt geboost door AL32 signaalbehandeling.

Heb je muziekbestanden in FLAC (de hoogste kwaliteit die er bestaat, rechtstreeks uit de studio)? Die speel je af via een USB-ingang in de DENON DCD-900NE CD-speler. De DENON DCD-900NE sluit je aan op je speakers, of het liefst natuurlijk op je versterker met COAX, optische kabels of RCA aansluitingen.

Je vindt de DENON DCD-900NE in een premium zilver look of in het zwart. Check de beste prijs via de rode knop!

Voordelen DENON DCD-900NE

 • FLAC, DSD bitstream af te spelen via USB
 • Upsampling van 32 bit muziek
 • DAC Master Clock ontwerp voor de allerbeste kwaliteit
 • Premium design past bij ieder interieur

Nadelen DENON DCD-900NE

 • Geen koptelefoonaansluiting

3. NAD C538

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Niet zoveel ruimte meer over op je televisiekastje, maar toch de beste geluidskwaliteit uit je CD's halen? De NAD C538 is uit onze test gekomen als de beste compacte CD-speler van dit moment.

We waren benieuwd of zo'n klein apparaatje (slechts 7cm hoog) wel de geluidskwaliteit kon bieden waar we naar op zoek waren voor dit prijspunt. Ondanks de kleine form factor van de NAD C538 kunnen we wel stellen dat het geluid niet onder doet voor grotere, en zelfs duurdere CD speler opties op de markt!

Je kan de CD-speler aansluiten met zowel analoge als digitale uitgangen, waardoor de NAD C538 future proof te noemen is. Bijzonder genoeg heeft de NAD C538 een trillingsvrije constructie die je CD's erg nauwkeurig kan aflezen, zonder storingen. In tegenstelling tot veel andere apparaten zijn de functies en knoppen erg beperkt, wat eerder een voordeel is dan een nadeel; de meeste knoppen op andere cd spelers gebruikt niemand en zorgen alleen voor verwarring.

Minimalisme is het uitgangspunt van de NAD C538, waardoor het formaat dus ook erg klein kan blijven. Ondanks dat geniet je van een vergelijkbare geluidservaring als je hem aansluit op een versterker, of zelfs op digitale speakers!

Voordelen NAD C538

 • Goede geluidskwaliteit
 • Erg compact
 • Simpel te gebruiken
 • Aan te sluiten op digitale én analoge bronnen

Nadelen NAD C538

 • Geen USB ingang voor FLAC-muziek

4. MARANTZ CD 60

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De MARANTZ CD 60 is een geweldige CD-speler, die je het beste kunt gebruiken in combinatie met een versterker van Marantz zoals de Model 30 en 40n. Als je al een versterker hebt is dit dankzij de brede selectie aan aansluitingen geen probleem - zo gebruik je een COAX-kabel, optische kabels of een RCA aansluiting.

Luister je je CD's wel eens met een koptelefoon? Dan wil je een hoogwaardige koptelefoonaansluiting gebruiken, en die vind je in de MARANTZ CD 60. Er gaat hiermee geen enkele diepgang verloren in je muziek.

Heb je veel van je muziek in FLAC of DSD-bitstream formaat? Ook dan is de MARANTZ CD 60 een geschikte keuze voor jou. Deze muziek kun je afspelen via de USB-ingang, waarna het lossless via de versterker je kamer in wordt gestuurd.

Kies voor een zwarte of premium-zilver finish, die perfect past bij ieder interieur. Ook de MARANTZ CD 60 is een relatief compact model, met een design die ongewenste trillingen voorkomt. Optimaal geluid, veel aansluitingsmogelijkheden en een koptelefoonuitgang - allemaal in een compact apparaat!

Voordelen MARANTZ CD 60

 • Compact
 • Veel uitgangen, zelfs voor je koptelefoon
 • Lossless audio afspelen via USB

Nadelen MARANTZ CD 60

 • Geen ingangen voor digitale bronnen (naast CD)

5. Achaté Draagbare CD Speler

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Even naar iets totaal anders - misschien heb je geen versterker, of geen ruimte voor een gigantische muziekinstallatie in je woonkamer. Dan kun je als alternatief deze Achaté Draagbare CD Speler kiezen! Voor een aanzienlijk lagere prijs speelt dit apparaatje al je favoriete CD's af, maar daarnaast kan hij nog veel meer.

De Achaté Draagbare CD Speler is een 5-in-1 oplossing voor al je muziek. Zo speelt hij je CD's af, maar kan hij ook radio, MP3's of Bluetooth-muziek afspelen vanaf je telefoon of computer. Dat allemaal voor een ontzettend lage prijs!

Uiteraard is de kwaliteit van de speaker niet zo goed als een home cinema setup met een versterker, maar eerlijk gezegd waren we verbaasd over hoe goed het geluid nog klinkt uit de Achaté Draagbare CD Speler. Ook handig is de meegeleverde afstandsbediening waarmee je snel kunt switchen tussen Bluetooth, mp3 bestanden of de CD die erin zit. 

Voordelen Achaté Draagbare CD Speler

 • 5-in-1 oplossing voor al je muziek
 • Wandmontage mogelijk
 • Makkelijk mee te nemen

Nadelen Achaté Draagbare CD Speler

 • Mindere kwaliteit dan volwaardige CD-spelers

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel CD spelers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten CD spelers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de CD spelers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste CD spelers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>