Laatste update: januari 2023

Door: Sanne

Best Geteste Caravanspiegel

Milenco Aero 3 Caravanspiegel - Vlak glas - 2 stuks

Milenco Aero 3 Caravanspiegel

Veiligheid is het belangrijkst tijdens het rijden en vooral als je een caravan hebt. De Milenco Aero 3 Caravanspiegel voldoet aan de Europese normen en zit stabiel aan de auto. Het is gemaakt van vlak glas waardoor de omgeving goed kan zien. Bij de aankoop krijg je ook nog een opbergtas waardoor je het gemakkelijk kan meenemen. Je kan dus zeker op je spiegels bouwen!

Die ruimte is handig op de camping, maar op de openbare weg is het wel lastig om zo'n groot voertuig achter je auto te hebben. Daarom zijn goede caravanspiegels ook zo belangrijk!

Je kan natuurlijk altijd uitgaan van gewone spiegels maar die producten passen misschien wel niet binnen je budget of op je auto (hierdoor heb je niet per se goed zicht).

Daarom heeft Top-X de beste caravanspiegels 2023 uitgekozen, getest en in een ultieme top 5 geplaatst. Een caravanspiegel kopen is zo gepiept dankzij onze uitgebreide caravanspiegels test!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Caravanspiegels

Milenco Aero 3 Caravanspiegel - Vlak glas - 2 stuks

Beste koop caravanspiegels
1.  Milenco Aero 3 Caravanspiegel

Beste budget caravanspiegels
2. ProPlus Caravanspiegel Duo universeel

Beste reflex caravanspiegels 
3.Menabo Caravan Spiegel universeel type Reflex

Beste premium caravanspiegels
4. Repusel Caravanspiegel Krok One Plus Vlak

Beste brede caravanspiegels
5. REPUSEL caravanspiegels

Top 10 beste caravanspiegels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste caravanspiegels.


Waar moet je op letten bij het kopen van caravanspiegels?

Caravanspiegels kopen is belangrijker dan ooit. Het wordt drukker op de weg en goed zicht hebben op je omgeving tijdens het rijden is onmisbaar. Daarom wil je waarschijnlijk weten wat een goede caravanspiegel zo goed maakt.

Wat is de beste caravanspiegel en wat moet je weten voor je een caravanspiegel kopen gaat? Dat lees je in de items hieronder!

Snelheid

Sommige goedkope caravanspiegels zijn niet gemaakt om hard mee te rijden - ze kunnen gaan trillen op de snelweg, waardoor je beeld minder scherp wordt. Daarom raden we aan om alleen snelheid bestendige caravanspiegels te kopen!

Kijkhoek

Een caravanspiegel is gemaakt om een grote kijkhoek te hebben, zodat je je auto én je caravan goed in beeld hebt. De kijkhoek die nodig is voor een kleine Kip caravan zal anders zijn dan die voor een enorme Amerikaanse caravan.

Bevestiging

De caravanspiegels in deze test zijn vrijwel allemaal geschikt voor je auto. Als je echt een bijzonder model auto hebt (bijvoorbeeld een soort bestelbus) raden we je aan om te letten op de manier van bevestiging aan je auto.

Vlak of bol glas?

Een caravanspiegel met vlak glas is vaak duidelijker, maar bol glas kan wel zorgen voor een grotere kijkhoek in je spiegel. Bol glas vertekent het beeld wel wat, dus wees hierbij extra voorzichtig tijdens het rijden.


Wat zijn de beste caravanspiegels van 2023? 

Een caravanspiegel kopen is lastiger dan je zou denken. De prijzen verschillen enorm, maar wat zegt dat over de kwaliteit? In onze test houden we rekening met ieder budget en ook goedkope caravanspiegels kunnen voldoen aan jouw wensen.

De beste extra spiegels voor caravans vind je op Top-X! Hieronder heeft elk product zijn eigen eindcijfer gekregen en worden ze omschreven met een beknopte review. Bekijk hieronder dus de beste caravanspiegels!

1. Milenco Aero 3 Caravanspiegel

Milenco Aero 3 Caravanspiegel - Vlak glas - 2 stuks

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Milenco Aero 3 Caravanspiegel is verkozen tot beste caravanspiegel 2023 in onze Caravanspiegel Test! Er zijn een aantal redenen waarom we de Milenco Aero 3 hebben gekozen als beste caravanspiegel.

De Milenco Aero 3 voldoet aan alle nieuwe veiligheidsnormen voor voetgangers, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. Deze normen zijn onlangs door de EU opgesteld en dus is de Milenco Aero 3 Caravanspiegel volledig up-to-date.

Ook is de Milenco Aero 3 Caravanspiegel bestand tegen wind, ijzel en regen. Als je dus in een ver land op vakantie gaat is de caravan met veel wind nog steeds voorzien van goede caravanspiegels. Benieuwd naar de Milenco Aero 3 Caravanspiegel? Check de knop hierboven!

Voordelen Milenco Aero 3 Caravanspiegel

 • Trilt niet bij hoge snelheden
 • Tegen weer en wind bestand
 • Set van 2 stuks
 • Te bevestigen aan nagenoeg alle auto's

Nadelen Milenco Aero 3 Caravanspiegel

 • Spiegels zijn aan grote kant

2.  ProPlus Caravanspiegel Duo universeel

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De ProPlus Caravanspiegel Duo set is een uitstekende set met caravanspiegels, waarmee je in twee richtingen tegelijk kan kijken. 

Het grote voordeel hieraan is dat je niet alleen je caravan achter in de gaten kunt houden, maar ook dichterbij je caravan kunt zien hoeveel afstand er nog tussen het voertuig en de omgeving zit.

Dit komt vooral goed van pas bij het inparkeren van je caravan, of als je bijvoorbeeld door een grenscontrole met slagboom heen moet. Dit soort krappe verkeerssituaties worden zo veel makkelijker door de dubbele kijkhoek van deze ProPlus Caravanspiegel Duo universeel!

Ook een groot voordeel is de prijs; de ProPlus Caravanspiegel Duo zijn zeer goedkope caravanspiegels die alsnog een hoge kwaliteit bieden!

Voordelen ProPlus Caravanspiegel Duo universeel

 • Zeer goedkope caravanspiegels
 • Twee richtingen in kijken
 • Handig bij inparkeren, slagbomen of je caravan langs krappe campingstraatjes manoeuvreren
 • Past op de meeste auto's

Nadelen ProPlus Caravanspiegel Duo universeel

 • Bevestiging wat stroef

3. Menabo Caravan Spiegel universeel type Reflex

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Zoek je een voordelige caravanspiegel met vlak glas? De Menabo Caravan Spiegel is dan precies waar je naar op zoek bent.

Met de Menabo Caravan Spiegel kun je haast geen miskoop doen - de caravan spiegel is zeer goedkoop en voldoet tevens aan alle eisen op het gebied van veiligheid.

Zo zul je weinig trillingen ervaren op de snelweg of op ruwe landweggetjes, en kan deze caravan spiegel ook nog eens makkelijk bevestigd worden aan de meeste auto's.

Het vlakke glas zorgt voor een helder beeld van je caravan waar je op kunt vertrouwen. Dat alles terwijl je er dus niet eens zo veel voor hebt hoeven neertikken. Dat is de reden dat we de Menabo Caravan Spiegel hebben meegenomen in onze beste caravan spiegels lijst!

Voordelen Menabo Caravan Spiegel universeel type Reflex

 • Goedkope caravan spiegels
 • Makkelijk te bevestigen
 • Helder beeld door vlakke spiegel

Nadelen Menabo Caravan Spiegel universeel type Reflex

 • Minder geschikt voor auto's met dikkere spiegels

4. Repusel Caravanspiegel Krok One Plus Vlak

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Repusel Caravanspiegel Krok One Plus Vlak is een luxe caravanspiegel die dankzij wat extra snufjes heel wat meer waarde creëert voor de gebruiker.

De constructie is jarenlang getest en verbeterd om zo de maximale stevigheid te kunnen bieden ten opzichte van andere caravanspiegels op de markt.

Je kan deze Repusel Caravanspiegel Krok One Plus Vlak monteren in een oogwenk, en als je klaar bent met vakantievieren haal je de spiegels net zo makkelijk van je auto af.

Maar dit gemak gaat gelukkig niet ten koste van de stevigheid; je ziet alles super helder als je een vrachtwagen inhaalt doordat de Repusel Caravanspiegel Krok One Plus Vlak lekker stabiel blijft, ook bij hoge snelheden.

Met de optionele rubber veiligheidsband vergroot je je verkeersveiligheid doordat de spiegel nog strakker blijft zitten. Over veiligheid gesproken - de Repusel Caravanspiegel Krok One Plus Vlak voldoet aan alle Europese standaarden voor verkeersveiligheid en is dus E-gekeurd.

Voordelen Repusel Caravanspiegel Krok One Plus Vlak

 • E-gekeurd voor veiligheid
 • Zeer stabiel, zeker met rubberen band
 • Klemmen onafhankelijk van elkaar in te stellen

Nadelen Repusel Caravanspiegel Krok One Plus Vlak

 • Aan de dure kant

5. REPUSEL caravanspiegels

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ook van het bekende merk REPUSEL, komen deze REPUSEL caravanspiegels met vlak glas en een extra lange arm.

Deze REPUSEL caravanspiegels zijn dus geschikt voor langere en bredere caravans, bijvoorbeeld de Amerikaanse modellen waar je met je hele gezin in kunt slapen.

Het montagesysteem van de REPUSEL caravanspiegels is ook ingericht voor deze extra breedte. Er komt natuurlijk wat extra gewicht kijken bij zo'n lange arm en daarom is het materiaal extra dik en stevig gebouwd. 

Het glas is vlak. Dit vertekent dus het beeld niet, wat ervoor zorgt dat je de afstand ten opzichte van andere verkeersdeelnemers beter in kunt schatten. Ook snelheid komt op deze manier realistischer in beeld en dit geheel vergroot de verkeersveiligheid van je caravan enorm.

Voordelen REPUSEL caravanspiegels

 • Groot beeld, vlak glas: extra veilig dus
 • Geschikt voor grotere caravans
 • Stevige aluminium armen

Nadelen REPUSEL caravanspiegels

 • Door de extra breedte wordt inparkeren lastiger

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel caravanspiegels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten caravanspiegels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de caravanspiegels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste caravanspiegels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP