Laatste update: oktober 2022

Door: Sanne

Best Geteste Campingstoel

Beste campingstoel

Bo-Camp Stoel - Copa Rio

Na meer dan 16 campingstoelen  getest te hebben zijn wij ervan overtuigt dat de Bo-Camp Stoel - Copa Rio momenteel de beste campingstoel van 2022 is. Het stevige maar lichte aluminium frame is voorzien van een luxe en tegelijk sterk 600 denier nylon. Extra stabilisatoren ervoor en een goed doordachte veiligheidsslot zorgen ervoor dat de stoel niet snel kan inklappen. Ingeklapt meet deze campingstoel slechts 65 x 55 x 7 centimeter. Het gewicht is slechts een kleine 2,2 kg, waardoor de Copa Rio gemakkelijk te dragen is. Het draagvermogen is 100 kg. Zowel voor dagjes uit als voor lange vakanties is dit een comfortabele, stevige campingstoel.

Wanneer de zomer er weer aankomt, dan trekken we er met z'n allen massaal op uit. Fijn met de caravan toeren, een dagje naar de zee of een weekendje in eigen land bivakkeren. Maar dan willen we natuurlijk ook graag lekker kunnen zitten. Een goede campingstoel biedt dan uitkomst.

Een campingstoel moet niet alleen lekker zitten, hij moet ook gemakkelijk in en uit elkaar geklapt te worden en voldoende gewicht kunnen dragen. Om erachter te komen wat nu precies de beste koop van een campingstoel is, hebben wij bij Top-X een onafhankelijke campingstoel test gedaan. Wil je weten, wat de beste campingstoel van 2022 is? Lees dan verder hoe het onderzoek tot stand is gekomen en wat de testresultaten zijn.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

23

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Campingstoelen

Beste campingstoel

Beste koop van 2022:
1.Bo-Camp Stoel - Copa Rio
Beste geteste Campingstoel 

Beste Inklapbare campingstoel
2. Redwood Bronte - Klapstoelen
De Redwood Bronte heeft een luxe uitstraling met zijn stevige vuilafstotende nylon bekleding en het sterke lichtgewicht aluminium frame

Beste Campingstoel voor kampeervakanties
3. Abbey Camp - Campingstoel - Vouwstoel
De vouwstoel is heel stabiel dankzij de uitgekiende buizenconstructie.

Beste betaalbare campingstoel
4. Eurotrail Campingstoel Lausanne
Dankzij de handige draagtas die erbij geleverd wordt, kan je deze campingstoel overal mee naar toe nemen.

Beste campingstoel voor festival
5. Camp-Gear Campingstoel - Vouwstoel
In een van de twee comfortabele armleggers zit een bekerhouder verwerkt, waarin je een drankje kwijt kan.


Top 10 Beste Campingstoelen

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte campingstoelen bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Campingstoel?

Campingstoelen worden natuurlijk niet alleen op de camping gebruikt. Dit soort stoelen worden ook vaak tijdelijk in de woonkamer neergezet, bijvoorbeeld wanneer je nog een poosje moet wachten op je nieuwe zitbank of wanneer je aan het verhuizen bent.

Omdat campingstoelen best wel intensief worden gebruikt, moeten ze wel aan een aantal belangrijke criteria voldoen. Het is namelijk heel irritant wanneer je een campingstoel koopt die bij de eerste de beste windvlaag omver valt. Ook wil je niet dat zo'n stoel het begeeft wanneer er een wat zwaarder persoon op gaat zitten. Om te voorkomen dat jij een campingstoel koopt waarbij de prijs/kwaliteit verhouding helemaal zoek is, hebben wij een aantal punten in ons onderzoek meegenomen die belangrijk zijn bij de aanschaf.

Materiaal

Is de stoel gemaakt van aluminium of een ander soort metaal? Heeft de campingstoel een bekleding van polyester, textileen of een andere stof? Het materiaal is van belang voor de sterkte en het zitcomfort van de campingstoel.

Gewicht

Dit is een persoonlijke keuze. Moet je bij een backpack vakantie zelf alles sjouwen, dan kies je waarschijnlijk voor een lichtgewicht vouwstoeltje. Kan je de stoelen kwijt in de caravan, dan is een zwaarder model campingstoel een logischer keuze.

Afmetingen

Ook hier geldt weer: moet je de stoel zelf dragen of past hij in de auto of caravan?

Stabiliteit

Het is belangrijk dat de campingstoel stabiel is, of het nu om een klein vouwmodel gaat of een luxe grote campingstoel. Niemand wil uit de stoel vallen omdat deze niet stevig op z'n poten staat.

Opbergmogelijkheden

Kunnen meerdere campingstoelen gestapeld worden? Vooral wanneer je meerdere campingstoelen hebt en deze in de wintermaanden moeten worden opgeborgen, dan is het belangrijk dat ze niet teveel plek innemen.


Wat is de beste Campingstoel?

We zijn aangekomen bij de hamvraag: wat is de beste campingstoel. In onze test hebben we onder andere gekeken naar de beste campingstoel volgens de Consumentenbond. Wat is bijvoorbeeld de beste campingstoel volgens de consumentenbond? We hebben echter in de eerste plaats onze eigen bevindingen de doorslag laten geven bij de samenstelling van onze ultieme Top 5 van beste campingstoel 2022.

We hebben vooral gekeken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding, het gebruiksgemak, de gebruikte materialen en de bevindingen van consumenten. Uiteindelijk kwam verrassend genoeg niet de duurst geteste campingstoel als beste uit de bus.

Wil je weten welke stoel de kwalificatie Beste campingstoel heeft verdiend? Bekijk en vergelijk dan de campingstoelen in de Top 5. Heb je een keuze kunnen maken, klik dan op de Bekijk beste prijs button. Je ziet direct waar je de gekozen campingstoel tegen de meest voordelige prijs kunt kopen.

1. Bo-Camp Stoel - Copa Rio - Classic - Graphite

Beste campingstoel

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De absolute winnaar van onze test is deze Copa Rio campingstoel van Bo-Camp geworden. Stijl, functionaliteit en comfort ineen. Zo kan deze klapstoel het best worden omschreven.

Het stevige maar lichte aluminium frame is voorzien van een luxe en tegelijk sterk 600 denier nylon. Extra stabilisatoren ervoor en een goed doordachte veiligheidsslot zorgen ervoor dat de stoel niet snel kan inklappen. Ingeklapt meet deze campingstoel slechts 65 x 55 x 7 centimeter. Het gewicht is slechts een kleine 2,2 kg, waardoor de Copa Rio gemakkelijk te dragen is. Het draagvermogen is 100 kg. Zowel voor dagjes uit als voor lange vakanties is dit een comfortabele, stevige campingstoel.

Voordelen Bo-Camp Stoel - Copa Rio - Classic - Graphite

 • Goede kwaliteit
 • Makkelijk in- en uit te klappen
 • Comfortabele zithoogte van 42 cm
 • Licht in gewicht

Nadelen Bo-Camp Stoel - Copa Rio - Classic - Graphite

 • Niet verstelbaar

2. Redwood Bronte - Klapstoelen - Inklapbaar - Donkerblauw

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Een verdiende tweede plaats in de Top 5 voor de Bronte campingstoel. Deze klassieker van het merk Redwood is al vele jaren populair bij kampeerders en dagjesmensen.

De Redwood Bronte heeft een luxe uitstraling met zijn stevige vuilafstotende nylon bekleding en het sterke lichtgewicht aluminium frame. De armleuningen zijn van stevig kunststof. Het veiligheidssysteem zorgt ervoor dat de stoel niet onverwacht kan inklappen. De zithoogte van deze stoel is 39 cm en de maximale belasting is 100 kg.

Voordelen Redwood Bronte - Klapstoelen - Inklapbaar - Donkerblauw

 • Goede en stevige kwaliteit
 • Makkelijk in- en uit te klappen

Nadelen Redwood Bronte - Klapstoelen - Inklapbaar - Donkerblauw

 • Niet verstelbaar

3. Abbey Camp - Campingstoel - Vouwstoel - Zwart

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De Abbey Camp is een campingstoel van het type vouwstoel. Deze polyester met stalen campingstoel is ideaal om mee te nemen op een kampeervakantie, maar ook om op te zitten wanneer je gaat vissen of uit wilt rusten tijdens een dagje uit.

In de armleuning zit een handige bekerhouder, zodat je geen extra tafeltje nodig hebt. De vouwstoel is heel stabiel dankzij de uitgekiende buizenconstructie. De Abbey Camp wordt geleverd inclusief een handige draagtas, zodat je de slechts 3 kg zware stoel overal makkelijk mee naar toeneemt. De zithoogte van de vouwstoel is 45 cm en het draagvermogen 100 kg.

Voordelen  Abbey Camp - Campingstoel - Vouwstoel - Zwart

 • Inclusief draagtas
 • Handige bekerhouder in de armleuning

Nadelen Abbey Camp - Campingstoel - Vouwstoel - Zwart

 • Geen hoofdsteun
 • Niet verstelbaar

4. Eurotrail Campingstoel Lausanne - azuur zwart

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Het is natuurlijk niet voor niets dat wij de Lausanne van Eurotrail in onze Top 5 hebben opgenomen. Deze vouwstoel is perfect om op uit te rusten wanneer je op een festival bent of wanneer je na een druk dagje weg terug bent op de camping. Dankzij de handige draagtas die erbij geleverd wordt, kan je deze campingstoel overal mee naar toe nemen.

Zet je glas met drinken in de handige bekerhouder op de armleuning en relax in deze vouwstoel. De zithoogte is 40 cm, het maximale draagvermogen 100 kg. Dankzij het stalen buizenframe aan de onderkant klapt de stoel niet snel in. De bekleding is van gemakkelijk schoon te maken polyester.

Voordelen Eurotrail Campingstoel Lausanne - azuur zwart

 • Draagtas inbegrepen
 • Bekerhouder
 • Licht van gewicht

Nadelen Eurotrail Campingstoel Lausanne - azuur zwart

 • Niet verstelbaar
 • Geen neksteun

5. Camp-Gear Campingstoel - Vouwstoel - Compact - Blauw

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We eindigen onze Top 5 met een campingstoel van Camp Gear. Ook deze is van het type vouwstoel. In een van de twee comfortabele armleggers zit een bekerhouder verwerkt, waarin je een drankje kwijt kan.

De Camp Gear is geschikt om in de bijgeleverde draagtas mee te nemen naar festivals, dagjes uit of een vis uitje. Zithoogte 37 cm, maximaal draagvermogen 100 kg.

Voordelen Camp-Gear Campingstoel - Vouwstoel - Compact - Blauw

 • Inclusief draagtas
 • Bekerhouder in de armleuning

Nadelen  Camp-Gear Campingstoel - Vouwstoel - Compact - Blauw

 • Niet in hoogte verstelbaar

Hoeveel soorten campingstoelen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16 campingstoelen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de campingstoelen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste campingstoelen is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP