fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Sam

Best Geteste Camera Telefoon

Samsung Galaxy S21 Ultra

De Samsung Galaxy S21 Ultra heeft een geweldige camera door de nieuwste 108MP sensor! Je kan de beide camera's tegelijk aan doen om zo prachtige beelden te maken. Met de 8K Video Snap kan je beelden uit een video bewaren als foto. Op deze manier leg je de belangrijkste momenten in het leven vast. Het heeft ook een goede zoomfunctie en een felle flits zodat je ook in het donker foto's kan maken.

Wat is de beste camera telefoon? Voor veel mensen is de camera nog steeds het belangrijkste onderdeel van een telefoon. Niet zo gek natuurlijk, door de social media wereld waarin we leven willen we elk moment vastleggen.

Dit doe je natuurlijk het liefst met een goede camera. Maar welke telefoon heeft de beste camera? Omdat er tegenwoordig zoveel verschillende smartphones verkrijgbaar zijn kan het best lastig zijn om een antwoord op deze vraag te geven.

Toch hebben wij goed nieuws voor je. Wij hebben namelijk een ultieme camera telefoon test gedaan. In deze review ontdek je de top 5 beste camera telefoons. Dit zijn in 2023 de telefoons met de allerbeste camera's. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

3

Webshops vergeleken


Top 5 Beste camera telefoons

Beste koop camera telefoon
1. Samsung Galaxy S21 Ultra

Apple iPhone 13 Pro Max - 128GB - Zilver

Beste Apple camera telefoon
2. Apple iPhone 13 Pro Max

Beste prijs / kwaliteit camera telefoon
3. Google Pixel 6 Pro

Huawei Mate 20 Pro - 128GB - Twilight

Beste camera telefoon Huawei
4. Huawei Mate 20 Pro

Beste camera telefoon zoom
5. OnePlus 9 Pro

Top 10 Beste Camera telefoons

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire camera telefoons bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top camera telefoons bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen een camera telefoon?

Wanneer jij op zoek bent naar de smartphone met de beste camera dan ga je natuurlijk iets anders op zoek dan wanneer je op zoek bent naar een reguliere telefoon.

In onderstaande sectie gaan we in op waar wij hebben gelet bij het kiezen van de beste camera telefoon 2023. We hebben hierbij voornamelijk gekeken naar de functionaliteiten rond de camera.

Megapixels

Veel mensen staren zich bij het kiezen van de beste smartphone camera voornamelijk blind op het aantal megapixels. Dit is deels goed maar het kent ook een paar valkuilen. Het aantal megapixels heeft namelijk niet heel veel effect op de kwaliteit van je foto's.

Het aantal megapixels is namelijk vooral interessant wanneer je van plan bent om foto's af te drukken op een groot formaat. Voor de foto's en video's die je maakt op je smartphone zal het niet heel veel invloed hebben op de kwaliteit. Als jij je foto's voornamelijk op je smartphone bekijkt zul je het verschil tussen 12 en 48 megapixels echt niet zien.

Het type lens

Een ander onderdeel dat we mee hebben genomen in onze camera telefoon test? De kijkhoek en de zoom-mogelijkheden. Hierbij hebben we voornamelijk gekeken naar de lens van bepaalde smartphone-modellen.

Zo heb je bijvoorbeeld telefoons met een zogenaamde groothoeklens, deze zorgt voor een grotere kijkhoek. Ook heb je modellen met een telelens, deze kunnen juist weer heel goed inzoomen.

Kwaliteit bij weinig licht

Vroeger had je echt een flits nodig om een goede foto te maken. Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders. De meeste smartphones hebben zo'n goede camera dat ze zelf met weinig licht een goede foto kunnen maken. Hierbij is in veel gevallen niet eens een flitser nodig.

We hebben de smartphones in deze test ook beoordeeld op deze functionaliteit. Wat ons betreft is de beste smartphone camera er een eentje dat ook met weinig licht mooie foto's maakt.

Video opname kwaliteit

Naast het maken van foto's is het maken van goede video's natuurlijk ook steeds belangrijker.  Kijk maar eens hoeveel er tegenwoordig wordt getiktokt. 

Om deze reden hebben we in deze smartphone camera test ook gekeken naar de kwaliteit van de verschillende camera's op het gebied van video-opname. Tegenwoordig kunnen de meeste telefoons in een uitmuntende kwaliteit opnemen (4k of 8k). 


Wat is de beste camera telefoon van 2023? 

Yes, tijd om over te gaan naar het leukste onderdeel van dit artikel: de test resultaten! In onderstaande sectie zullen we antwoord geven op de vraag: 'Wat is de beste camera telefoon 2023?' of 'Welke smartphone heeft de beste camera?'.

Zoals we aan het begin van dit artikel al aan hebben gegeven hebben wij meer dan 10 verschillende smartphones vergeleken en gekeken naar welke telefoon de beste camera had.

Op basis hiervan hebben we een top 5 gemaakt met de telefoons die over de allerbeste camera beschikken op dit moment. Als jij op zoek bent naar smartphone met een geweldige camera dan zijn dit je beste opties.

1.  Samsung Galaxy S21 Ultra

Beste camera-telefoon

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Wat ons betreft is de Samsung Galaxy S21 Ultra momenteel de smartphone met de beste camera in 2023. Naast het feit dat dit toestel ontzettend goed is en over een fantastisch helder en mooi OLED scherm beschikt, was er geen enkele smartphone die zulke goede camera prestaties wist te leveren als dit model. 

Zo beschikt het camerasysteem van de Samsung S21 ultra over een primaire sensor en twee veelzijdige telelenzen. Dit zorgt ervoor dat de Galaxy S21 Ultra super scherpe foto's maakt.

Ook beschikt dit model over een zogenaamde 'laserautofocus' dit zorgt ervoor dat het toestel binnen een milliseconde al kan scherp stellen. Ook kan het toestel dankzij deze feature beter afstanden inschatten.

Een ander punt wat ons opviel bij deze S21 Ultra was dat hij super goed presteerde in het donker. Met de flits kan je nog mooie foto's maken maar ook zonder zorgt het ervoor dat er nog steeds kwaliteit geleverd wordt.

Voordelen Samsung Galaxy S21 

 • Indrukwekkende zoomcamera
 • Fantastisch design
 • Goede foto's in het donker
 • Haarscherp OLEDscherp

Nadelen Samsung Galaxy S21 

 • Geen

2. Apple iPhone 13 Pro Max

Apple iPhone 13 Pro Max - 128GB - Zilver

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij niet echt van de Samsung telefoons? Geen zorgen! Op nummer twee van deze lijst vinden we namelijk de Apple iPhone 13 Pro Max. Ook dit is een fantastische camera smartphone. 

Zo scoort deze telefoon goed in onze smartphone camera test. De Apple Iphone 13 Pro max maakt mooie foto's, video's panorama's en portretten. Deze telefoon scoort voornamelijk heel goed op het maken van portretfoto's.

De Apple iPhone 13 Pro Max heeft namelijk een portretmodus die ontzettend goed is. Zonder na bewerking maak je de mooiste portretfoto's, gewoon vanaf je telefoon.

Verder scoort deze telefoon ontzettend goed op meerdere vlakken zo maakt hij goede foto's bij weinig licht en heeft hij een zeer sterke zoomfunctie.

Als jij een echte Apple fan bent dan is dit momenteel je beste keuze. Dat komt omdat het ook gewoon een hele goede telefoon is met veel andere functies.

Voordelen Apple iPhone 13 Pro Max

 • Goede zoomfunctie
 • Beste camera van Apple momenteel
 • Mooi design

Nadelen Apple iPhone 13 Pro Max

 • Geen Micro SD-kaartslot

3. Google Pixel 6 Pro

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Naast de bekendere telefoons zoals Samsung en Apple zijn er steeds meer andere smartphone merken die terrein veroveren binnen de smartphone wereld. Een van deze merken is Google.

De Google Pixel 6 Pro is wat ons betreft zeker een telefoon die niet mag ontbreken aan deze lijst met beste smartphone camera's. Zo levert deze telefoon ontzettend goede resultaten af op het gebied van video's en foto's. Deze smartphone heeft een 50MP hoofdsensor waarmee je geweldige foto's maakt. 

Wat we vooral heel goed vonden aan dit model? De kleuren zijn levensecht! Ook heeft deze telefoon een ontzettend gunstige prijs. Als jij op zoek bent naar goede telefoon met een uitstekende camera, dan is dit echt wat voor jou!

Voordelen Google Pixel 6 Pro

 • Groot scherm
 • Multifunctionele camera

Nadelen Google Pixel 6 Pro

 • Batterijduur niet heel goed

4. Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro - 128GB - Twilight

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Wie al wat langer mee gaat in de smartphone wereld heeft vast wel eens van Huawei gehoord. Huawei is een bekend Chinees telefoon merk en produceert ontzettend goede telefoons met camera's. Daarom hebben we de Huawei Mate 20 Pro ook in onze lijst verwerkt.

Het unieke voordeel van Huawei is dat ze hun telefoons maken in samenwerking met Lyca. Lyca maakt de lenzen waardoor ze ontzettend goede kwaliteit kunnen leveren.

De Huawei Mate 20 Pro heeft een camera met 40MP, 10 × optische zoom en beschikt over een indrukwekkende groothoeklens. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je telefoon opgaat aangezien het meer liefst 2 dagen meegaat!

Een ander voordeel van dit model is dat hij verschillende leuke modussen heeft waardoor je ontzettend creatief kunt zijn met de foto's die je neemt. 

Voordelen Huawei Mate 20 Pro

 • Heeft een zeer goede en scherpe zoom
 • Groothoek lens
 • Verschillende leuke modussen om creatief foto's te maken

Nadelen Huawei Mate 20 Pro 

 • Prijzig

5. OnePlus 9 Pro

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

8.2

We sluiten deze lijst af met de OnePlus 9 Pro. De OnePlus 9 Pro is wat ons betreft zeker een telefoon die niet mag ontbreken aan deze lijst.

Deze camera telefoon beschikt over 3 lenzen aan de achterkant en 1 lens aan de voorkant. Deze telefoon onderscheidt zich op het gebied van zoomen en levert indrukwekkende foto resultaten in het donker.

Daarbij heeft een capaciteit van maar liefst 128 GB. Hier kan je dus heel veel foto's mee opslaan. Vind je dit niet genoeg? Dan is dat ook geen probleem! Je kan er ook voor kiezen om dit model aan te schaffen met een capaciteit van 258 GB.

Ook is de prijs van dit model zeer goed. Als je op zoek bent naar een goede prijs / kwaliteit dan is dit zeker een goede optie.

Voordelen OnePlus 9 Pro

 • Goede zoomfunctie
 • Perfecte prijs / kwaliteit

Nadelen OnePlus 9 Pro

 • Niet zo uitgebreid als andere modellen uit deze lijst

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel camera telefoons hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten camera telefoons getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de camera telefoons op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste camera telefoons op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>