fbpx

Publicatie datum: 14 september, 2023

Door: Thea

Best Geteste Bureaustoelmat

Luxergoods Bureaustoelmat PVC

Luxergoods Bureaustoelmat PVC

Met het Luxergoods Bureaustoelmat PVC heb jij nooit meer last van krassen in de vloer. Door de sterke materialen zal er niks doorheen komen. Ook blijft hij strak op zijn plek liggen doordat er een antisliplaag op de mat zit. Door het transparante design blijf je je vloer gewoon zien. Hierdoor heb je niet eens door dat er een mat ligt. Ideaal toch? 

Een bureaustoel is een super praktisch ding. Wanneer je je eigen kantoor hebt of vanuit huis werkt rolt zo’n stoel heel gemakkelijk alle kanten op. Wanneer je dan even gauw een pen of boek wil pakken rol je gewoon lekker naar de andere kant van de kamer!

Heel erg handig, zeker voor de mensen onder ons die liever lui dan moe zijn. Echter zit er zoals helaas met veel dingen in het leven een keerzijde aan zo’n stoel.

Dit leuke gerol kan namelijk zorgen voor serieuze beschadigingen aan je vloer, die je er niet meer uitkrijgt tenzij je er geld voor wil betalen. En dat is natuurlijk echt ontzettend jammer, zeker wanneer je bijvoorbeeld net een nieuwe vloer hebt laten leggen.

Gelukkig is de mens innovatief en is er tegenwoordig voor vrijwel ieder (klein) probleem wel een oplossing bedacht. Zo ook voor dit probleem, namelijk een bureaustoelmat!

Zo’n handige mat beschermt jouw vloer tegen krassen, waardoor jij onbezorgd heen en weer kan blijven rollen. Super handig! Hierin wil je dan natuurlijk wel de beste bureaustoelmat hebben.

Doordat dit zo’n handig snufje is, schieten de aanbieders van zulke matjes als paddenstoelen uit de grond. Hoe vind je dan de beste bureaustoelmat als je zoveel keuze hebt?

Omdat wij snappen dat dit kan zorgen voor een overweldigend gevoel, willen we je graag een eindje op weg helpen bij de zoektocht naar de beste bureaustoelmat. Daarom hebben we speciaal voor jou alle informatie die jij nodig hebt om de beste bureaustoelmat uit te kiezen heel overzichtelijk op een rijtje gezet.

Daarnaast hebben wij ontzettend veel verschillende bureaustoelmatten met elkaar vergeleken om zo tot de beste resultaten te komen. Vanuit deze resultaten hebben wij de beste bureaustoelmatten op een rijtje gezet in de ultieme review!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste bureaustoelmatten

Luxergoods Bureaustoelmat PVC

Beste koop Bureaustoelmat
1. Luxergoods Bureaustoelmat PVC

Beste milieuvriendelijke bureaustoelmat
2. Bartos bureaustoelmat

Beste luxe bureaustoelmat
3. Rillstab zwarte stoelmat

Beste budget bureaustoelmat
4. OLAF bureaustoelmat PVC

Beste prijs- kwaliteitverhouding bureaustoelmat
5. LuxerGoods bureaustoelmat gerecycled

Misschien ook interessant:

Top 10 beste bureaustoelmatten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste bureaustoelmatten , dit zijn direct de meest verkochte bureaustoelmatten bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een bureaustoelmat?

Zoals eerder benoemd is een bureaustoelmat dus de ideale oplossing om krassen van een rollende bureaustoel te voorkomen. Omdat er een ontzettend groot aanbod is kan het nogal overweldigend zijn om dan de beste bureaustoelmat te kunnen kiezen.

Omdat wij dit gevoel goed begrijpen hebben wij zoals beloofd erg overzichtelijk alle punten om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste bureaustoelmat op een rijtje gezet. Zo ben jij verzekerd van de juiste keuze!

Garantie

Allereerst is garantie super belangrijk. De garantie is namelijk een indicatie vanuit de fabrikant hoe lang het product ten minste mee moet gaan. 

Dit wordt doorgaans gedaan om zo de mogelijke consument te overtuigen van de kwaliteit van het product, en om zo zelfvertrouwen uit te stralen van fabrikant tot product. 

Wanneer er wat mis is met het product, weet je dat je kan terugvallen op de garantie en de fabrikant je verder zal (moeten) helpen. Dat is natuurlijk hartstikke fijn, en naast dat het rust geeft zorgt het ook nog eens voor een stukje zekerheid over de aankoop. 

Wanneer een bureaustoelmat  geen garantie heeft moet je bij jezelf te rade gaan waarom dit dan zo is. Want de fabrikant heeft toch wel vertrouwen in de kwaliteit van haar eigen producten? 

En als er dan wat mee is, zijn de kosten volledig voor jezelf. En dat wil je het liefste niet hebben uiteraard. 

Houd er dus rekening mee wanneer je een bureaustoelmat aanschaft dat de minimale garantie één jaar is. Zo kan je met een gerust hart genieten van je aankoop.

Formaat

Ten tweede is formaat natuurlijk ook erg belangrijk. Het zal je maar net gebeuren dat je dacht de beste bureaustoelmat te hebben gevonden voor op je werkplek, en dat deze net te klein is. 

Dan kan je er helaas niks mis mee, en op dat punt is terugsturen meestal (helaas) ook te laat. Bedenk dus voor je op zoek gaat naar zo’n mat wat het formaat van deze ten minste moet zijn.

Iets groter is natuurlijk niet erg, maar te klein dus wel. Zorg dat je om de stoel heen idealiter aan alle kanten tenminste anderhalve meter beweegruimte hebt.

Kleur

Ook dit is natuurlijk niet te vergeten! De meeste bureaustoelmatten komen in een transparante kleur. Echter heb je er ook genoeg in andere kleurtjes zoals zwart of wit, of zelfs gemaakt van hout!

Het is hierbij dus een kwestie van smaak waar je voorkeur ligt. We adviseren hierbij wel om rekening te houden met het interieur in de rest van de kamer, zodat dit hier wel enigszins bij past.

Je kan dus ook kiezen voor bijvoorbeeld een fellere kleur zoals paars of blauw. Dit raden wij echter wel af, omdat er een kans is dat je hier na een tijdje op uitgekeken raakt. Maar dat is natuurlijk volledig aan jezelf.

 


Wat is de beste bureaustoelmat? 

We hebben op basis van bovenstaande genoemde factoren en ook nog een paar anderen een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende bureaustoelmatten, om jou op deze manier te kunnen verzekeren van de allerbeste kwaliteit.

Deze test was ontzettend spannend, met veel bureaustoelmatten die erg gelijkwaardig aan elkaar waren. Uiteindelijk hebben we na zwaar wikken en wegen uit al deze bureaustoelmatten een top vijf kunnen samenstellen.

In deze top vijf staan de beste bureaustoelmatten, waarbij ieder weer uitblinkt in een ander aspect. Ben jij ook nieuwsgierig geworden na het lezen van dit artikel naar deze felbegeerde top vijf? 

Dan presenteren we je vol trots de top vijf beste bureaustoelmatten van 2023!

1. Luxergoods Bureaustoelmat PVC

Luxergoods Bureaustoelmat PVC

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

We hadden eigenlijk niks anders verwacht, maar het Luxergoods Bureaustoelmat PVC staat op de eerste plaats. Met deze bureaustoelmat heb jij nooit meer last van krassen in je vloer.

Het is natuurlijk belangrijk dat je vloer beschermd wordt tegen krassen, maar het is ook belangrijk dat je spullen niet te veel impact hebben op het klimaat. Daarom is deze mat gemaakt van duurzaam polycarbonaat.

De mat komt in een handige transparante kleur zodat je wel gewoon je vloer zit, maar hij wel goed beschermd is tegen krassen. Want dat wil niemand hebben in zijn mooie vloer.

De mat zal op een plek blijven liggen doordat er een antislipfunctie op zit. Ook al beweeg je veel met je stoel hij zal op een plek blijven zitten.

Voordelen Luxergoods Bureaustoelmat PVC

 • Gemaakt van duurzaam polycarbonaat
 • Komt in een handige transparante kleur
 • Zal niet gaan glijden

Nadelen Luxergoods Bureaustoelmat PVC

 • Alleen voor harde vloeren

2. Bartos Bureaustoelmat

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Zoals we waarschijnlijk allemaal wel weten is plastic niet erg duurzaam en daardoor ook niet goed voor het milieu. Jammer, want zo’n mat is natuurlijk wel heel handig!

Gelukkig zijn er wel zeker duurzame bureaustoelmatten verkrijgbaar op de markt, en is de Bartos hierin een echte uitblinker!

Deze bureaustoelmat is lekker duurzaam en daarnaast heeft de mat ook nog een speciale antislip functie aan de onderkant. De mat is geschikt voor iedere soort ondergrond en is ook extra veilig voor kinderen. Kopen maar!

Voordelen Bartos Bureaustoelmat

 • Een duurzame milieuvriendelijke mat
 • Te koop voor een goede prijs
 • Heeft een speciale antislip laag

Nadelen Bartos Bureaustoelmat

 • Korte garantietermijn

3.  Rillstab Zwarte stoelmat

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je wat meer geld te besteden hebt, zijn er erg goede bureaustoelmatten te verkrijgen met een verbluffende kwaliteit. Hierbij is de Rillstab bureaustoelmat de kers op de taart (of stoel). 

Deze mat komt in een mooie, neutrale zwarte kleur. Ook heeft deze mat ingebouwde ribbels waardoor je bureaustoel extra goed blijft staan. 

De stoelmat is goed geschikt voor harde vloerbedekking zoals bijvoorbeeld parket, laminaat, kurk en zelfs tegels. En natuurlijk heeft de mat een speciale antislip laag.

Voordelen Rillstab Zwarte stoelmat

 • Komt in een mooie, zwarte kleur
 • Beschikt over een speciale antislip laag
 • Is volledig recyclebaar

Nadelen Rillstab Zwarte stoelmat

 • Wel duurder dan vergelijkbare matten

4. OLAF Bureaustoelmat PVC

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Ook wanneer je een minder groot budget hebt om te besteden zijn er goede bureaustoelmatten te verkrijgen. Zo ook deze van OLAF. De mat komt in een handige, transparante kleur en heeft een speciale ingebouwde antislip functie.

Ook is deze mat extra duurzaam door het speciale polycarbonaat waarvan deze gemaakt is. Dus ook goed voor het milieu! Oh, en de mat is 2mm dik en slijt daardoor minder snel!

Voordelen OLAF Bureaustoelmat PVC

 • 2mm dik waardoor je minder snel last hebt van slijtage
 • Komt in een handige transparante kleur
 • Goedkoop

Nadelen OLAF Bureaustoelmat PVC

 • Minder lange garantietermijn

5.   Luxergoods bureaustoelmat Gerecycled

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

En last but not least: de Luxergoods bureaustoelmat is verkozen tot de beste op het gebied van de prijs- kwaliteitverhouding. En dat vinden wij alles behalve gek! Hoe zit dat dan?

Deze stoel is te koop voor een redelijk goedkope prijs, zonder dat je ook maar iets hoeft in te leveren op de kwaliteit. Ook is de mat voorzien van een antisliplaag, een handige transparante kleur, een goede dikte én gemaakt van extra duurzaam materiaal.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar dit zegt natuurlijk al meer dan genoeg!

Voordelen Luxergoods bureaustoelmat gerecycled

 • Erg goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Goedkoop
 • Goede garantie periode

Nadelen Luxergoods bureaustoelmat gerecycled

 • Niet in grote afmetingen beschikbaar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel bureaustoelmatten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 19 soorten bureaustoelmatten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de bureaustoelmatten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste bureaustoelmatten dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>