Laatste update: december 2022

Door: Jack

Best Geteste Bureaufiets

Virtufit V3 stoelfiets

De Virtufit V3 stoelfiets is de best geteste bureaufiets van 2022. Geen enkel model kwam zo goed uit onze bureaufiets test als dit model. Zo is dit model makkelijk en snel te verplaatsen, heeft hij een display waar je alle trainingsstatistieken op kunt bijhouden (tijd, kcal, afstand etc) en hij is te gebruiken als zowel benen trainer als arm trainer. Met deze desktrainer blijf jij fit achter je bureau. Via onderstaande knop zie je direct de beste prijs. 

Ben jij op zoek naar de beste bureaufiets? Goed nieuws! In dit artikel ontdek je een top 5 van de best geteste bureaufietsen van 2022. 

We leven in een gekke tijd. Zo wordt er steeds vaker thuisgewerkt en zitten mensen veel thuis. Om ervoor te zorgen dat onze gezondheid toch in orde blijft is het juist nu van essentieel belang om fit te blijven en voldoende te bewegen.

Maar hoe kun je nou veel bewegen als je dagelijks de hele dag achter je bureau zit? Nou, met een bureaufiets bijvoorbeeld!

Een bureaufiets zet je onder je bureau en zorgt ervoor dat je ook tijdens het werken gewoon in beweging kunt blijven. Een ideale oplossing in deze tijden als je het ons vraagt.

Om die reden hebben wij het hele internet afgespeurd en onderzoek gedaan naar de beste bureaufietsen van 2022. Op basis hiervan hebben we een top 5 samengesteld met de best geteste bureaufietsen van 2022. Benieuwd naar de resultaten van onze bureaufiets test? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

9

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste bureaufietsen

Beste Koop Bureaufiets
1. Virtufit V3 stoelfiets

Beste Inklapbare bureaufiets
2. Tunturi Cardio Fit M30

Beste Luxe bureaufiets trainer
3. VirtuFit V4 Bureaufiets

Tunturi Cardio Fit D10

Beste bewegingstrainer
4. Tunturi Cardio Fit D10

Beste Goedkope bureaufiets
5. DeskShaper

Top 10 Beste bureaufiets

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Via onderstaande knoppen zie je direct de top 10 beste bureaufietsen bij verschillende grote webshops in Nederland. Hierdoor weet je zeker dat de bureaufietsen zijn geselecteerd op de ervaringen van andere consumenten. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een bureaufiets?

In deze bureaufiets test gaan we je precies uitleggen wat momenteel de best geteste bureaufietsen of desktrainers van 2022 zijn. Voor we dit doen denken we dat het een goed idee is om eerst wat meer te vertellen over het aankoopproces.

Hoe koop je bijvoorbeeld de beste bureaufiets? Waar moet je bijvoorbeeld op letten en wat is de beste bureaufiets volgens de consumentenbond.

Om antwoord op deze vragen te geven hebben we hieronder een aantal belangrijke criteria op een rijtje gezet die de keuze van je koop kunnen beïnvloeden.  Door deze dingen in je achterhoofd te houden verklein je de kans op een miskoop.

Het soort fiets

Bureaufietsen komen in vele verschillende soorten. Het is daarom slim op voor je overgaat tot aankoop te checken wat voor soort bureaufiets je zoekt.

Vaak wordt er bij een bureaufiets gesproken over een apparaat dat je onder je bureau kunt neerzetten echter zijn er natuurlijk ook bureaufietsen die je gewoon gebruikt als normale spinning fiets. 

Scherm

Wij zouden je altijd aanraden om te kiezen voor een bureaufiets met een scherm. Op een scherm kun je namelijk je statistieken zien zoals je hartslag, de afgelegde afstand, het aantal verbrande kcal en meer.

De meeste bureaufietsen in deze lijst beschikken over een scherm, dit is natuurlijk bewust gedaan. 

Afmeting van bureaufiets

Naast de verschillende soorten bureaufietsen zijn er natuurlijk ook verschillende afmetingen. Bij voorkeur kies je voor een bureaufiets die beschikt over een compacte afmeting waardoor je niet te veel ruimte kwijt bent aan opslag. Ook is het slim om te kijken of de fiets onder je bureau als dit niet het geval is, is het natuurlijk zonde van je geld.

Budget

Het laatste punt waar je op moet letten bij het kopen van de beste bureaufiets is natuurlijk je budget. Spreek op voorhand een budget met jezelf af en probeer daar niet overheen te gaan. Op deze manier weet je zeker dat je niet teveel geld uitgeeft aan je bureaufiets.


Wat is de beste bureaufiets van 2022?

Nu je precies weet waar je op moet letten bij het kopen van de beste bureaufiets is het tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van deze test. In onderstaande sectie gaan we namelijk antwoord geven op de vragen: 'wat is de beste bureaufiets?' en 'welke bureaufiets past bij mij?'.

We hebben een top 5 beste bureaufietsen opgesteld waarbij we alleen de allerbeste bureaufietsen hebben opgenomen. Door te kiezen voor een van onderstaande fietsen weet je zeker dat je geen miskoop doet en een verkeerde bureaufiets in huis haalt.

1.  VirtuFit V3 Bureaufiets

9.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Stevigheid

9.3

Als jij op zoek bent naar de beste bureaufiets van 2022 dan is de desktrainer van VirtuFit je beste keuze. De VirtuFit V3 Bureaufiets kwam super goed uit onze bureaufiets test en is wat ons betreft de best geteste stoeltrainer van 2022.

Met deze stoelfiets word je fitter dan ooit en kun je gemakkelijk je armen en benen op een comfortabele manier trainen. Ook beschikt deze trainer over een draaiknop waarbij je het weerstandsniveau gemakkelijk kunt instellen. 

Een punt wat we ontzettend mooi vinden van deze trainer is dat hij super compact en handzaam is. Hierdoor verplaats je hem gemakkelijk en snel naar andere ruimtes in je huis. 

Ook verschuift dit model bijna niet op de grond, iets wat je bij goedkopere bureaufietsen vaak wel ziet. Hierdoor kun je best een hoog tempo halen zonder dat je het gevoel hebt dat de trainer heel erg verschuift. 

Een ander voordeel van deze bureaufiets is dat hij over een uitgebreid scherm beschikt. Op dit scherm kun je verschillende statistieken van je training bijhouden. Denk hierbij aan de tijd, afstand en het aantal verbrande calorieën. Je kunt zelf kiezen welke statistiek je op het scherm ziet.

Voordelen VirtuFit V3 Bureaufiets

 • Goede prijs / kwaliteitsverhouding
 • Met de draaiknop pas je gemakkelijk en snel het weerstandsniveau aan
 • Heeft een duidelijk scherm waar je alle trainingsstatistieken op kunt lezen

Nadelen VirtuFit V3 Bureaufiets

 • Geen

2. Tunturi Cardio Fit M30

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Stevigheid

8.8

Op zoek naar een inklapbare bureaufiets? Kies dan voor de Tunturi Cardio Fit M30. Deze inklapbare desktrainer beschikt over alle functionaliteiten die nodig zijn om goed te kunnen trainen tijdens het werken.

Wellicht dat je het merk Tunturi wel vaker voorbij hebt zien komen, Tunturi is namelijk een bekende naam binnen de wereld van krachttraining apparatuur. 

Met de Tunturi Cardio Fit M30 haal je een compacte bewegingstrainer in huis die verschillende voordelen heeft. Zo is hij makkelijk te verplaatsen en op te bergen, heeft hij een LCD-monitor met weergave van tijd, afstand en kcal en is de weerstand gemakkelijk te regelen.

Het enige minpunt van dit model is dat de pedalen wat aan de kleine kant zijn waardoor de draaicirkel kleiner is dan andere modellen uit deze lijst.

Voordelen Tunturi Cardio Fit M30

 • Compact en handzaam
 • Heeft een handig LCD-monitor waar je verschillende variabelen kunt zien
 • Weerstand is gemakkelijk aan te passen / te regelen

Nadelen Tunturi Cardio Fit M30

 • Draaicirkel kleiner dan andere modellen uit deze lijst

 3. VirtuFit V4 Bureaufiets

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Stevigheid

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 3 van deze lijst vinden we de VirtuFit V4 Bureaufiets. Dit is de opvolger van de best geteste bureaufiets uit deze lijst. 

We hebben deze op nummer 3 gezet omdat de prijs aanzienlijk hoger is dan de VirtuFit V3 bureaufiets. We denken dat de VirtuFit V3 Bureaufiets voor de meeste mensen een betere match is dan de VirtuFit V4 Bureaufiets.

Zo heeft ook de VirtuFit V4 Bureaufiets dezelfde eigenschappen als de V3, denk hierbij aan een display, knop voor de weerstand en makkelijk te verplaatsen uiterlijk.

Toch is de prijs een stuk hoger waarom we deze bureaufiets alleen zouden aanraden als je echt een ruim budget hebt.

Voordelen  VirtuFit V4 Bureaufiets

 • Makkelijk te verstlelen
 • Goede kwaliteit
 • Handig scherm

Nadelen  VirtuFit V4 Bureaufiets

 • Prijzig

4. Tunturi Cardio Fit D10

Tunturi Cardio Fit D10

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Stevigheid

8.0

Op nummer 4 van deze top beste bureaufietsen vinden we een iets ander product dan de meeste producten uit deze lijst. Dit is namelijk niet een fiets maar meer een hometrainer.

We hebben deze in de lijst gezet omdat er ook consumenten zijn die leveren een hometrainer hebben dan een fiets. Begrijpelijk want de beweging is net weer even anders.

Als jij op zoek bent naar een goede bewegingstrainer voor onder je bureau dan is dit zeker een goede optie. Zo is hij ontzettend compact, registreert hij je tijd, afstand en kcal en kun je hem gemakkelijk instellen op elk trainingsniveau.

Met een gewicht van 11kg verplaats je dit model snel en makkelijk waardoor hij ook zo weer op te bergen is.

Het enige minpunt van deze trainer is de prijs, die is namelijk aan de hoge kant.

Voordelen Tunturi Cardio Fit D10

 • Goede prijs kwaliteit
 • Goed bureaufiets alternatief voor mensen die liever geen fiets willen

Nadelen Tunturi Cardio Fit D10

 • Hoge prijs

5. DeskShaper

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Stevigheid

8.0

Ben jij op zoek naar een betaalbare bureaufiets of kantoor fiets? Dan is deze basic DeskShaper stoelfiets / pedaaltrainer misschien wel iets voor jou.

Dit is eigenlijk de meest simpele fietstrainer voor onder je bureau die je kunt vinden. Hij doet wat hij moet doen en meer niet. Hierdoor kun je hem gemakkelijk verplaatsen en is hij gewoon super degelijk.

Deze bureaufiets is ideaal voor mensen die thuiswerken, met deze trainer blijf je namelijk fit doordat je werk en bewegen kunt combineren met elkaar.

Het nadeel van dit model is dat hij natuurlijk veel minder functionaliteiten heeft dan andere opties uit deze lijst, dit is natuurlijk logisch aangezien je ook veel minder geld betaald voor het model.

Voordelen DeskShaper

 • Goede prijs / kwaliteit

Nadelen DeskShaper

 • Niet de meest kwalitatieve fietstrainer voor onder je bureau

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel bureaufietsen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten bureaufietsen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de bureaufietsen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste bureaufietsen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP