Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Best geteste buitenkoelkast

Inventum KK501

Wil je graag een extra koelkast kopen voor in de tuin? De Inventum KK501 (de beste buitenkoelkast 2022) is dan precies waar je naar op zoek bent!

De Inventum KK501 is een grote koelkast die tegen water, stof en ijzel is opgewassen. Daardoor hebben we de Inventum KK501 in onze buitenkoelkast test 2022 meegenomen, en door de vele andere voordelen is het zelfs de beste koop buitenkoelkast 2022 geworden!

Zo is de Inventum KK501 voorzien van led verlichting zodat je ook in het donker altijd kan zien wat je allemaal in huis hebt. De plateaus kun je indelen zoals jij wil en de deur kan zowel links als rechts geopend worden.

Tip: Benieuwd naar de beste prijs voor de Inventum KK501 koelkast voor buiten? Check de rode knop!

In de zomer is er niets fijner dan in een luie ligstoel van de zon genieten met een koud drankje in je hand. Grote ergernis voor veel mensen: De koelkast is zo ver lopen!

Om dit probleem op te lossen kun je gewoon een koelkast in je tuin plaatsen. Of wat dacht je van het balkon? Dit kan tevens veel ruimte besparen in de keuken en de beste buitenkoelkast verbruikt in de wintermaanden aanzienlijk minder elektriciteit.

Door een goede buitenkoelkast aan te schaffen, kun je je leven net dat kleine beetje makkelijker maken. Maar welke buitenkoelkast is het beste voor jouw situatie? Heb je een kleine buitenkoelkast nodig, of een grotere koelkast om een paar kratten bier in kwijt te kunnen? Wat is de beste buitenkoelkast voor op het balkon?

Al deze vragen gaan we beantwoorden in onze buitenkoelkast test 2022. Alvast veel plezier met je nieuwe aankoop!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Buitenkoelkasten

Beste koop
1.  Inventum KK501

Beste prijs / kwaliteit 

2. CHiQ FBM205L42 - Koel-vriescombinatie

Beste koelbox voor onderweg
3.Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox

Beste meeneembare buitenkoelkast
4. LifeGoods Mini Koelkast

Beste mini buitenkoelkast
5. Tomado TRM4701B - Retro mini koelkast

Top 10 Beste Buitenkoelkasten 2022

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste buitenkoelkasten.


Waar op letten bij het kopen van een Buitenkoelkast?

Buitenkoelkasten zijn er in allerlei soorten en maten, en daardoor kunnen we niet voor iedereen zeggen welke koelkast het beste voor jouw situatie is. Dat moet je uiteindelijk zelf bepalen - maar we kunnen je er wel mee helpen natuurlijk! Door de onderstaande punten in overweging te nemen, kies je altijd de beste buitenkoelkast voor jou uit.

Formaat

Het formaat van de buitenkoelkast is natuurlijk van belang - ga je er een paar koude Desperado's in doen, of zes kratten vol met bier? Het aantal liters is dan belangrijk, maar let ook op de indeling van de koelkastlades.

Energieklasse

Een buitenkoelkast is altijd voorzien van een energielabel, waaraan je kunt zien hoe zuinig de koelkast is. Dit lijkt misschien niet belangrijk, maar het kan je tientallen euro's per jaar schelen als je een zuinige buitenkoelkast koopt.

Aansluiting

Sommige buitenkoelkasten werken gewoon op een normale stekker, maar er zijn ook hele andere soorten buitenkoelkasten te vinden die bijvoorbeeld in de autostekker gaan.

Vriesvak

Heb je ook een vriesvak nodig in je buitenkoelkast? De beste buitenkoelkast met vriesvak vind je ook in onze buitenkoelkast test 2022!


Wat is de beste Buitenkoelkast van 2022? 

Hopelijk hebben we je een goed beeld kunnen geven van wat de beste buitenkoelkast is voor jou. Onze Top-X redactie heeft de beste buitenkoelkasten 2022 getest en beoordeeld, waarna we tot deze ultieme top 5 beste buitenkoelkasten zijn gekomen. Veel plezier met je nieuwe buitenkoelkast!

1. Inventum KK501

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wil je graag een extra koelkast kopen voor in de tuin? De Inventum KK501 (de beste buitenkoelkast 2022) is dan precies waar je naar op zoek bent!

De Inventum KK501 is een grote koelkast die tegen water, stof en ijzel is opgewassen. Daardoor hebben we de Inventum KK501 in onze buitenkoelkast test 2022 meegenomen, en door de vele andere voordelen is het zelfs de beste koop buitenkoelkast 2022 geworden!

Zo is de Inventum KK501 voorzien van led verlichting zodat je ook in het donker altijd kan zien wat je allemaal in huis hebt. De plateaus kun je indelen zoals jij wil en de deur kan zowel links als rechts geopend worden. Zo kun je de koelkast altijd plaatsen waar hij het beste past. Ook handig: de Inventum KK501 ontdooit automatisch. Zo kun je hem ook als het buiten vriest gewoon laten staan zonder zorgen.

Voordelen Inventum KK501

 • LED verlichting
 • In te delen naar voorkeur
 • Ontdooit automatisch
 • 111 liter

Nadelen Inventum KK501

 • Niet het meest energiezuinig (label E)

2.  CHiQ FBM205L42 - Koel-vriescombinatie

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je liever een koelkast met een vriesvak inbegrepen in het apparaat? Dat is altijd handig, vooral als je bijvoorbeeld ijsjes in de koelkast wil bewaren of gewoon een makkelijke toegang wil hebben tot ijsklontjes voor in je drankje. Dat begrijpen we natuurlijk volledig, en met de CHiQ FBM205L42 - Koel-vriescombinatie is dat precies wat je krijgt!

Deze koelkast verbruikt maar weinig grondoppervlak, maar door de hoogte van 144cm kan je toch gebruik maken van in totaal 205 liter aan inhoud. Daarvan zit 153 in de koelafdeling en de rest hoort dus bij de vriezer. 

De CHiQ FBM205L42 - Koel-vriescombinatie heeft een speciaal rek voor flessen en drankverpakkingen, en de glazen plateaus zijn allemaal uitneembaar. Ook kun je ze precies zo indelen als je zelf wil. Liever wat meer ruimte onderin de koelkast om bijvoorbeeld een grote soeppan in te bewaren? Dat kan allemaal!


Voordelen CHiQ FBM205L42 - Koel-vriescombinatie

 • Ruimte naar wens in te delen
 • Makkelijk schoon te maken
 • 205 liter inhoud
 • inclusief vriesvak

Nadelen CHiQ FBM205L42 - Koel-vriescombinatie

 • Geen ijsdispenser

3. Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Was je voornamelijk op zoek naar een oplossing om bijvoorbeeld tijdens lange autoritten of strandavonturen altijd een koel drankje bij de hand te hebben? Dan til je natuurlijk liever niet een 205-liter koelkast achterop je rug mee. Geen zorgen, we hebben ook aan jou gedacht in onze buitenkoelkast test 2022!

De Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox is namelijk een compacte en makkelijk meeneembare koelbox met een belangrijke twist: je kan hem in de auto op de 12 volt ingang aansluiten, om ten allen tijde een gekoelde omgeving binnen handbereik te hebben.

Met een inhoud van 25 liter heb je meer dan genoeg plek om je gezin van gekoelde drankjes te kunnen voorzien. Als ze op zijn kun je altijd bij een wegrestaurant een paar nieuwe blikjes halen en binnen no time zijn ze weer koud! Oh ja, je kan de Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox ook gewoon aansluiten op een normaal stopcontact. Zo hoef je de auto niet te laten draaien als je bijvoorbeeld in een hotel blijft overnachten om het drinken koel te houden.

Je kan zelfs de Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox andersom gebruiken - houd bijvoorbeeld je koffie, thee of avondmaaltijd lang warm door de verwarmingsfunctie tot 65 graden celsius! De Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox is dus multifunctioneel en daarom de beste buitenkoelkast voor onderweg!

Voordelen Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox

 • Perfect voor onderweg
 • Zowel 12V als normaal stopcontact aansluiting
 • 25 liter inhoud
 • Ook met verwarmingsfunctie

Nadelen Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox

 • Geen vriesvak

4. LifeGoods Mini Koelkast

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Het vorige product in onze top 5 was al veel kleiner dan echte koelkasten, maar we hebben nu zelfs een buitenkoelkast gevonden die bijna in je broekzak past! De LifeGoods Mini Koelkast is een mini- maar dan ook echt mini koelkast die je eigenlijk overal kunt gebruiken. 

Het kastje weegt maar 1,9 kg en door het handvat til je hem overal met je mee. Dit kan van pas komen voor make-up dat langer goed blijft in de koeling (influencers opgelet!), zoals dagcrème, maar ook voor mensen die graag een lekker koud blikje cola drinken tijdens het autorijden. 

De LifeGoods Mini Koelkast is namelijk voorzien van een 12V stekker, eveneens als een 240V (normale) stekker. Je kan hem dus in de auto aansluiten, om hem vervolgens op kantoor weer in het stopcontact te doen. Ook geschikt dus voor het strand, het balkon of gewoon lekker in je eigen tuintje.

Jouw persoonlijke mini koelkast die je overal mee naartoe kunt nemen. Dat maakt de LifeGoods Mini Koelkast de beste mini buitenkoelkast 2022!

Voordelen LifeGoods Mini Koelkast

 • Makkelijk mee te nemen
 • In 3 kleuren verkrijgbaar
 • Overal aan te sluiten (12V / 240V)
 • Goed te gebruiken voor bijvoorbeeld make-up en huidzalfjes

Nadelen LifeGoods Mini Koelkast

 • Weinig inhoud

5. Tomado TRM4701B - Retro mini koelkast

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een koelkastje van 47 liter, voor een lage prijs, die zowel binnen als buiten te gebruiken is en groot genoeg is voor een dozijn bier of een gezonde hoeveelheid fruit - dat is hoe je de Tomado TRM4701B - Retro mini koelkast het beste kunt omschrijven!

Dit kleine koelkastje is opgewassen tegen alle soorten weer, voor het geval je de koelkast buiten gaat gebruiken. Je sluit hem simpelweg aan op het stopcontact, en dat is het al. Naast dat je deze Tomado TRM4701B - Retro mini koelkast buiten kunt gebruiken, is het natuurlijk ook een ideale oplossing voor kleine studentenkamers.

De koelkast is ook net groot genoeg om 2 deurvakjes te hebben. Zo passen er nog net twee pakken melk, flessen cola of andere drankverpakkingen boven en onder elkaar. De Tomado TRM4701B - Retro mini koelkast is dus echt het perfecte formaat, zowel voor buiten, op het balkon of in je studentenkamertje!

Voordelen Tomado TRM4701B - Retro mini koelkast

 • Perfecte compacte formaat
 • Mooi retro ontwerp
 • Voordelig

Nadelen Tomado TRM4701B - Retro mini koelkast

 • Geen vriesvak

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel scooter buitenkoelkasten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12 soorten buitenkoelkasten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de scooter beenkleden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste buitenkoelkasten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>