• Home
 • /
 • Tuin
 • /
 • Beste Buitendouche [Test 2022]

Laatste update: augustus 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste Buitendouche

Gardena Tuindouche

Het was een moeilijke keuze, maar uiteindelijk is er toch een overduidelijke winnaar naar voren gekomen. De GARDENA Tuindouche Trio Buitendouche is verkozen tot de beste buitendouche uit de test!

Deze gardena tuindouche is daarnaast verkozen tot beste buitendouche voor tuinen en dat vinden wij niet gek! Deze buitendouche heeft een driepootstatief waardoor hij super makkelijk te verplaatsen is. 

En dat is lang niet alles: de douche heeft een flexibele, afneembare douchekop waardoor je in iedere positie comfortabel kan douchen! Ook is de douche voor een scherp prijsje te koop én heb je keuze uit twee verschillende straalvormen. Ideaal dus.

Wat is de beste buitendouche? Het is in Nederland in de zomer prachtig mooi weer. Temperaturen lopen tegenwoordig zelfs op tot wel veertig graden! Buiten is het dan natuurlijk heerlijk om in de zon tot rust te kunnen komen of lekker buiten avond te eten. 

Echter komt het je vast bekend voor dat de temperaturen wat minder plezant zijn als je binnen bent. De airco’s zijn niet aan te slepen en binnen is het nog warmer dan buiten. 

Zeker de badkamer, wanneer je hebt gedoucht. 

Hiervoor is de buitendouche ideaal! Heerlijk in het zonnetje genieten van een koude douche. Naast dat dit rustgevend is, is het ook nog beter voor het gras! 

Het is natuurlijk belangrijk dat zo’n buitendouche wel naar behoren werkt, en je een goede buitendouche in de tuin hebt staan. Zo hebben we gekeken naar onder andere de garantie, duurzaamheid, verstelbaarheid en nog veel meer. En niet te vergeten: de prijs- kwaliteitverhouding.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 beste buitendouches

Beste koop tuindouche
1.    Gardena Tuindouche

Beste Solar Buitendouche
2.  Deuba tuindouche op zonne energie

Beste buitendouche met grote inhoud
3.  Deuba buitendouche op zonne energie- 60L

Buitendouche

Beste buitendouche met uniek design
4.   vidaXL houten buitendouche 

Beste Buitendouche voor lange mensen
5. Sens Design Solar buitendouche


Waar op letten bij het kopen van een buitendouche?

Zoals eerder gezegd is een buitendouche een perfecte toevoeging aan een mooie, rustige zomer. Daarnaast staat het erg mooi in de tuin en zorgt het voor plezier bij iedereen, zelfs huisdieren! Wanneer je honden hebt, kunnen de hondjes bijvoorbeeld even lekker afkoelen onder wat water. 

Omdat de buitendouche zo in trek is tegenwoordig, wordt het aanbod steeds groter. Dat is natuurlijk mooi, maar wij kunnen ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien.

Maar, waar moet je dan precies op letten bij het kopen van een buitendouche? Dat kan natuurlijk nog best lastig zijn. Om de keuze voor jou iets makkelijker te maken, hebben wij alle belangrijke criteria op een rijtje gezet.

Kijk overigens ook is bij de consumentenbond. Ook hier vind je goed advies over het kijken naar de beste buitendouche volgens de consumentenbond.

Garantie

Allereerst is garantie super belangrijk. De garantie is namelijk een indicatie vanuit de fabrikant hoe lang het product ten minste mee moet gaan. En heeft geeft natuurlijk ook een stukje rust en zekerheid. 

Wanneer er wat mis is met het product, weet je dat je kan terugvallen op de garantie en de fabrikant je verder zal (moeten) helpen. Super fijn natuurlijk!

Echter, wanneer een product géén garantie biedt, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Zoals gezegd is het een indicatie vanuit de fabrikant over de minimale levensduur van het product. Als deze indicatie er niet is, hoe betrouwbaar is de fabrikant dan? 

Houd er dus rekening mee wanneer je een buitendouche aanschaft dat de minimale garantie twee jaar is. Zo kan je met een gerust hart genieten van je aankoop.

Inhoud watertank

Sommige buitendouches hebben een ingebouwde watertank. Deze tank voorziet de kop van water wanneer je de kop aandraait. Als je goed wil genieten van je douchebeurt, wil je niet na tien minuten de tank alweer moeten bijvullen.

Daarom is het verstandig om te kijken naar de inhoud van de watertank, zodat je niet onverwachts onderbroken wordt tijdens het douchen. Zeker niet als het warm weer is, want dan heeft niemand zin om zo’n ding te vervangen! Zorg er dan ook voor dat de inhoud van de watertank minstens 20 liter is. 

Voorkomen legionella

Waarschijnlijk komt het je niet bekend voor: Legionella. Dit is een bacterie die groeit in water bij 20 tot 50 Graden Celcius. Wanneer je water in de tank van je buitendouche laat zitten als het zo warm is, heb je dus kans dat deze bacterie zich in de tank gaat nestelen.

Wanneer je dan weer gaat douchen, kan je deze bacterie inademen. Met alle gevolgen van dien, zoals bijvoorbeeld longontsteking. En dat wil je natuurlijk niet!

Kies daarom, wanneer je een buitendouche koopt mét tank, eentje uit die makkelijk schoon te maken/ te vervangen is. Zo voorkom je dat je last krijgt van een nare ontsteking.

Draaiing

De één laatste belangrijke criteria is natuurlijk de draaiing van de douchekop. Het is natuurlijk wel zo handig dat de douchekop vrij kan bewegen, voor het meest optimale gemak.

Echter zijn er buitendouches bij die vast staan, wat betekent dat je misschien in een oncomfortabele positie komt te staan. Lees dit dus even goed in de productspecificaties.

Ondergrond

Last but not least: de ondergrond van de buitendouche. Voordat je direct de douche in de tuin wil zetten, moet je eerst even kijken naar de ondergrond voor de douche. 

Net als in een binnen douche moet een buitendouche een goede, stevige ondergrond hebben die niet te glad is. 

Gladde tuin tegels kunnen ervoor zorgen dat je uitglijdt wanneer je de douche gebruikt. Je kan het beste een anti- slipmat aanschaffen of een houten vlonder neerleggen. Zo douche je naast prettig ook veilig!


Wat is de beste buitendouche van 2022? 

Op basis van bovenstaande criteria en nog vele anderen hebben wij een uitgebreide test gedaan onder tientallen buitendouches. Dit zodat we zeker weten dat de resultaten het beste zijn. 

Aan de hand van deze test hebben wij een ultieme top 5 samengesteld van beste buitendouches. Ben je na het lezen van dit artikel nou ook nieuwsgierig welke douches er in de felbegeerde top 5 zijn belandt? 

Dan presenteren we je bij deze de beste top vijf buitendouches van 2022!

1. Gardena tuindouche trio buitendouche

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

De buitendouche van Gardena is verkozen tot de allerbeste. En dat is niet gek. Naast dat deze douche er mooi uitziet, is ie ook nog hartstikke praktisch. 

De douche is super makkelijk te installeren en heeft twee verschillende straalvormen: zowel een brede maar fijne straal als een fijne, verkwikkende straal. Voor ieder wat wils dus!

Voordelen Gardena Tuindouche

 • Gemakkelijk te installeren
 • Mooi en uniek design
 • Is makkelijk te verstellen

Nadelen Gardena Tuindouche

 • Douche is niet heel lang waardoor hij niet geschikt is voor lange mensen

2.   Deuba buitendouche op zonne energie- 60L

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.2

Deuba is een sterke speler als het gaat om buitendouches, en ze verkopen dan ook veel verschillende soorten. Waar de andere douche de beste is op het gebied van duurzaamheid, is deze het beste op het gebied van inhoud. 

Deze inhoud is namelijk, en de titel verklapt het al, maar liefst 60 liter! Hier kan je een flink tijdje mee douchen dus. Ideaal voor de levensgenieters die wel houden van een lange douche. En deze Deuba buitendouche werkt uiteraard ook op zonne energie. 

Voordelen  Deuba tuindouche op zonne energie

 • Grote inhoud zorgt ervoor dat je lang kunt douchen
 • Makkelijk in gebruik 
 • Uniek design

Nadelen  Deuba tuindouche op zonne energie

 • Prijs is aan de hoge kant

3. Deuba buitendouche op zonne energie- 60L

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Tegenwoordig is duurzaamheid steeds belangrijker. En helaas is douchen niet één van de meest duurzame dingen om te doen. Maar natuurlijk wel fijn. 

Hiervoor is de tuindouche van Deuba de perfecte compensatie. Deze douche werkt namelijk volledig op zonne energie! Zo doe je goed voor jezelf, maar ook voor onze aarde.

Voordelen Deuba buitendouche op zonne energie- 60L

 • Erg grote inhoud
 • Tank is makkelijk te vervangen
 • Makkelijk te verstellen

Nadelen Deuba buitendouche op zonne energie- 60L

 • Design is minder mooi

4.  vidaXL houten buitendouche

Buitendouche

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Verkozen tot de mooiste buitendouche is zonder enige twijfel de douche van vidaXL. Op het kopstuk na is deze douche namelijk volledig gemaakt van hout, met zelfs een handig plateau om op te staan. 

Zo heb je geen last van vieze en/of glibberige voeten na het douchen. Het geeft een natuurlijke uitstraling en past daardoor in iedere tuin. Echt wat voor de interieur liefhebbers!

Voordelen vidaXL houten buitendouche

 • Uniek en strak design
 • Handig ingebouwd plateau
 • Goede prijs

Nadelen vidaXL houten buitendouche

 • Moeilijk te installeren

5. Sens Design Solar buitendouche

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

8.0

Nederlanders zijn lang. Sterker nog: we zijn het langste volk ter wereld! En ja, daar is de industrie niet altijd even goed op ingespeeld.

Als je langer bent dan 1.90m, dan zullen veel buitendouches je helaas te kort zijn. Je staat er wel onder, maar je hoofd blokkeert dan de straal. 

Niet echt comfortabel. Hiervoor is de Douche van Sens Design de oplossing. Deze douche is 215 cm lang, zodat zelfs de meest lange mensen onder ons kunnen genieten van de douche.

Voordelen Sens Design Solar buitendouche

 • Ideaal voor lange mensen
 • Ziet er mooi uit
 • Makkelijk te verstellen

Nadelen Sens Design Solar buitendouche

 • Prijzig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel buitendouches hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 buitendouches getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de buitendouches op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste buitendouches op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste buitendouches zijn.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>