Laatste update: augustus 2022

Door: Sam

Best Geteste Buiten TV

Beste buiten tv

Philips 55OLED706 - Ambilight (2021)

Zoek jij de beste TV voor buiten? Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste televisies voor in jouw tuin of onder je veranda. Volgens ons onderzoek is de Philips 55OLED706 - Ambilight (2021) de beste optie van dit moment.

Dankzij het OLED scherm kan jij ook bij fel omgevingslicht duidelijk de TV zien. Hierdoor kun ook ook donkere scenes goed zien ondanks dat de zon indirect op het scherm schijnt. De P5 Gen 5 beeldprocessor en 100 hertz beeldverversing zorgen er voor dat de beelden vloeiend in elkaar overgaan.

Wil je meer weten over deze beste buiten TV? Klik dan op de button hieronder!

Het wordt steeds populairder, televisies op andere plekken dan alleen de woonkamer. Zo hebben mensen vaak al een televisie op hun slaapkamer en zelfs in de eetkamer. Een andere trend die je steeds meer ziet is het verplaatsen van binnen televisies naar buiten.

Steeds meer huizen beschikken over veranda's en buitenwoonkamers. Hierdoor zitten mensen steeds vaker ''buiten'' hun huis. Om dit nog fijner te maken kan het een leuke optie zijn om een tv voor buiten aan te schaffen. Met z'n TV in je tuin kun je namelijk ook buiten genieten van jouw favoriete films en series.

Maar wat is de beste TV voor buiten en waar moet je op letten bij het kopen van een tv voor buiten? Dit zijn belangrijke vragen om te beantwoorden voordat je zomaar een TV voor buiten aanschaft. In dit artikel ontdek je de belangrijkste criteria van een buiten tv en de beste opties van dit moment. Benieuwd? Lees dan gauw verder en ontdek de antwoorden!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Buiten TV's

Beste buiten tv

Beste koop buiten tv
1. Philips 55OLED706 - Ambilight (2021)

Samsung Crystal UHD 55TU7020 (2020)

Beste buiten tv Samsung
2. Samsung Crystal UHD 55TU7020 (2020)

LG OLED55C16LA (2021)

Beste buiten tv LG
3. LG OLED55C16LA (2021)

Philips The One (50PUS8506) - Ambilight (2021)

Beste kleine tv voor buiten
4. Philips The One (50PUS8506) - Ambilight (2021)

LG 50UP77006LB (2021)

Beste budget buiten tv
5. LG 50UP77006LB (2021)

Top 10 Beste Buiten TV

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire buiten tv's bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top buiten tv's bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een buiten tv?

Wat zijn belangrijke punten om op te letten bij het kopen van een buiten TV? Het is belangrijk dat je niet zomaar een tv aankoopt voor buiten. Niet alle tv's zijn namelijk even geschikt voor buiten waarmee de kans groot is dat jij snel een miskoop doet. Door rekening te houden met de onderstaande criteria weet je zeker dat je geen miskoop doet!

De onderstaande criteria hebben wij ook getest in onze beste buiten tv test. Hierdoor weet je zeker dat alleen goede buiten tv's het gemaakt hebben tot onze top 5 beste buiten tv's verderop in dit artikel. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste buiten TV volgens de consumentenbond test. 

Kan de TV opgehangen worden?

Allereerst kan het handig zijn om te kijken of de TV opgehangen kan worden. De kans is groot dat je de tv onder je veranda ergens anders buiten, aan de muur wilt hebben hangen. Dit kan alleen wanneer de TV ook over de montagemiddelen en mogelijkheden beschikt om deze aan de muur te hangen.

Bekijk daarom vooraf goed of dit mogelijk is en bedenk alvast waar je de TV wilt hebben hangen. Door in de product omschrijving te kijken vind je vaak de antwoorden op al je vragen. Onder andere welke montagematerialen worden meegeleverd of mogelijk zijn. 

Helderheid scherm

De helderheid van het beeldscherm is ook een belangrijke factor. Sommige tv's beschikken namelijk over een betere helderheid, sterkere kleuren contrast en de functies om deze in te stellen. Aangezien een buiten tv veel blootgesteld wordt aan rechtstreekse of indirect zonlicht is het zien van de beelden lastiger dan normaal.

Zo is er vooral bij donkere scenes moeilijk onderscheid te maken tussen verschillende objecten en dieptes. Om dit toch goed te kunnen zien is het belangrijk om een buiten tv aan te schaffen welke duidelijk contrast laat zien. Dit maken OLED en QLED tv's de beste opties omdat deze hier het best in ontwikkeld zijn.

Gebruik weerbestendige montagematerialen

Een derde belangrijke criteria is de weerbestendigheid van montagematerialen. Omdat de tv buiten opgahangen gaat worden is het belangrijk dat het montage materiaal niet gaat roesten of in kwaliteit afneemt door verwering. Zo is het buiten een stuk vochtiger, heeft het te maken met grotere temperatuurwisselingen en nog meer factoren.

De TV zelf kun je bij slecht weer of in de winter demonteren en binnen opslaan. Het montagemateriaal blijft echter vaak buiten hangen. Bekijk daarom goed of het materiaal bestand is tegen bepaalde weersomstandigheden en verwering. Zo voorkom jij dat je TV uit het niets naar beneden klapt doordat het materiaal stuk of slechter is.

Plaatsing en weersinvloeden

Een laatste belangrijke criteria is de plaatsing van de TV. TV's zijn er niet tegen bestand om constant in de zon te hangen. Daarnaast is het ook niet de bedoeling dat TV's nat worden of hagel- en sneeuwbuien over zich heen krijgen. Bedenk daarom goed waar de TV uit de zon, op een droge plek en op een tactische plek kan hangen.

Zo wordt het aangeraden om TV's onder veranda's te hangen of andere NIET al te open plekken. Ook wordt er aangeraden om het scherm richting het noorden te plaatsen waardoor de zon vooral van de achterkant van de TV zal gaan schijnen. Hierdoor zie jij ook een stuk meer van je beeld dan wanneer de zon er op schijnt.


Wat is de beste buiten TV van 2022? 

Nu je op de hoogte bent van de belangrijkste punten om op te letten bij het ophangen van een buiten TV, is het tijd voor de beste TV's van dit moment. Want welke buiten tv is het beste? Je ontdekt het antwoord hieronder. Wij van Top-X hebben namelijk een beste buiten tv test uitgevoerd. Hierbij hebben wij van de beste modellen een handige top 5 opgesteld.

Hieronder vind je de 5 beste buiten tv's uit verschillende prijsklassen en categorieën. Hierdoor zit er voor iedereen een geschikte buiten televisie tussen. Hierbij hebben wij voor elke buiten tv een kort product omschrijving weergegeven. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke buiten tv op een rijtje gezet.

1. Philips 55OLED706 - Ambilight (2021)

Beste buiten tv

9.3

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.5

Helderheid

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de beste buiten tv van dit moment? Uit onze test is duidelijk gebleken dat de Philips 55OLED706 - Ambilight (2021) de beste optie is van dit moment. Zo beschikt deze Philips TV over een mooi helder OLED scherm waar je natuurgetrouwe kleuren en diep zwart kunt zien. Hierdoor kun je vrijwel elke scene duidelijk zien ook als de zon schijnt.

De P5 Gen5 beeldprocessor en 100 hertz beeldverversing zorgen er voor dat de beelden vloeiend in elkaar overlopen. Verder is de Philips 55OLED706 - Ambilight (2021) voorzien van ambilight waardoor de kleuren zich ook over het oppervlak achter de TV verspreiden. 

De Philips 55OLED706 - Ambilight (2021) heeft een 4k beeldscherm waardoor je miljoenen pixels ziet die individueel kleuren produceren. Hierdoor ben je verzekert van de beste kwaliteit beeldfragmenten en zie je scenes die levensecht zijn. Benieuwd naar de beste prijs? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Philips 55OLED706 - Ambilight (2021)

 • Beschikt over een helder OLED scherm
 • Ambilight die de kleuren op het scherm ook achter de tv weergeven
 • Beste prijs-/kwaliteit optie van dit moment

Nadelen Philips 55OLED706 - Ambilight (2021)

 • Amibilight zit alleen aan de zijkanten en bovenkant

2. Samsung Crystal UHD 55TU7020 (2020)

Samsung Crystal UHD 55TU7020 (2020)

9.2

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.3

Helderheid

9.6

Gebruiksgemak

8.8

Wil jij niet een al te dure TV voor buiten? Dan is de Samsung Crystal UHD 55TU7020 (2020) de beste optie van dit moment. Deze 4k televisie is namelijk in 6 verschillende schermdiagonalen te verkrijgen. Als jij liever een kleine of juiste grote TV wil is deze TV ook een hele goede optie.

De televisie beschikt over een helder 4K UDH resolutie beeldscherm waarmee jij scenes als levensecht ervaart. Hierdoor is elk klein detail goed te zien. Ook beschikt deze televisie over een Samsung Smart Hub waarmee jij live televisie, apps en internet overzichtelijk kunt bekijken.

De Crystal Processor 4K van Samsung verbetert minder goede beeldbronnen. Hierdoor ben jij altijd verzekert van de allerbeste beeldkwaliteit. Wil jij dus voor weinig geld een goede buiten tv? Dan is dit zeker de beste optie voor jou.

Voordelen Samsung Crystal UHD 55TU7020 (2020)

 • Beschikt over Samsung Smart Hub
 • Veel accessoires meegeleverd
 • 4K beeldscherm voor optimale scherpte

Nadelen Samsung Crystal UHD 55TU7020 (2020)

 • Geen One Remote meegeleverd bij deze TV

3. LG OLED55C16LA (2021)

LG OLED55C16LA (2021)

8.5

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Helderheid

8.6

Gebruiksgemak

8.7

Heb jij wat meer geldt over voor een goede buiten TV? Dan is de LG OLED55C16LA (2021) de beste optie voor jou. Dit gloednieuwe model beschikt over een helder HDR beeldscherm met 4k pixel resolutie. Daarnaast zijn kleuren en zwart tinten duidelijk zichtbaar vanwege het scherpe OLED beeldscherm. 

De LG OLED55C16LA (2021) is er in 5 verschillende formaten te verkrijgen. Ook is deze TV te verkrijgen in 50 Hz en 100 Hz variant. Hierdoor kan je zelf bepalen hoeveel waarde jij hecht aan een snelle of iets minder snelle verversingssnelheid.

De LG OLED55C16LA (2021) beschikt ook over een slimme a9 Gen4 processor waarmee het beeld mooi gedetailleerd is en de kleurrijke bewegingen vloeiend in elkaar overgaan. De LG beschikt ook over een WebOS 6.0 besturingssysteem waarmee jij live televisie, apps en internet in een handig overzichtelijk menu kunt bekijken.

Voordelen LG OLED55C16LA (2021)

 • Muurbeugel meegeleverd
 • In 5 verschillende formaten te verkrijgen
 • Verversingssnelheid van 50 of 100 Hz

Nadelen KLG OLED55C16LA (2021)

 • Geluidskwaliteit is niet uitstekend

4. Philips The One (50PUS8506) - Ambilight (2021)

Philips The One (50PUS8506) - Ambilight (2021)

8.5

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.6

Helderheid

8.7

Gebruiksgemak

8.0

Wil jij een buiten tv met ambilight maar geef je er liever niet teveel geld aan uit? Bekijk dan de Philips The One (50PUS8506) - Ambilight (2021) eens. Dit gloednieuwe model beschikt over ambilight waardoor jij het beeld over laat lopen op de achtergrond. Dit is erg fijn en vergroot het kijkplezier aanzienlijk.

Verder is de Philips The One (50PUS8506) - Ambilight (2021) er in 7 verschillende inches te verkrijgen. Hierdoor kan jij zelf bepalen wat jouw gewenste grote voor in de tuin is. De kleurdiepte is te verkrijgen in 10 bit en 8 bit. Door op de bovenstaande button te klikken ontdek je de optie met de meeste kleurdiepte.

Deze kleurdiepte is erg fijn als het gaat om een buiten TV. Hierdoor zie jij namelijk bij weerkaatsing van de zon, alsnog heel duidelijk verschil tussen dieptes en objecten. Het 4k beeldscherm zorgt er voor dat jij kan genieten van super heldere beelden. Verder zorgen de HDR beelden voor kleurrijke en realistische fragmenten.

Voordelen Philips The One (50PUS8506) - Ambilight (2021)

 • Verkrijgbaar in wel 7 verschillende formaten
 • Beschikt over helder ambilight
 • Beschikt over Android TV besturingssysteem

Nadelen Philips The One (50PUS8506) - Ambilight (2021)

 • 50 hz beeldverversing niet het hoogst

5. LG 50UP77006LB (2021)

LG 50UP77006LB (2021)

8.2

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Helderheid

8.0

Gebruiksgemak

8.1

Wil jij een televisie voor buiten maar het liefst zo min mogelijk uitgeven? Om toch over een goede buiten tv te beschikken voor een lage prijs is de LG 50UP77006LB (2021) de beste optie voor jou. Deze televisie beschikt namelijk over een helder 4k beeldscherm voor een hele scherpe prijs.

Verder is deze LG televisie er in 5 verschillende inches. Hierdoor kan je zelf kiezen hoe groot je het formaat wilt hebben. Daarnaast is het ook mogelijk om deze buiten tv te combineren met een soundbar. Hiermee vergroot jij het kijkplezier nog meer.

De HDR ondersteuning zorgt er verder voor dat contrast- en kleurrijke beelden heel goed zichtbaar zijn. Dit maakt deze TV geschikt om hem in de buiten omgeving op te hangen. Een regenboog heeft hierdoor niet maar 7 kleuren maar juist ontelbaar veel. Meer weten over deze budget buiten tv of de beste prijs ontdekken? Klik op de bovenstaande button!

Voordelen LG 50UP77006LB (2021)

 • Goedkoopste variant met toch de beste functionaliteiten
 • LG Magic Remote waardoor jij vloeiend door het overzicht scrolt
 • 4k beeldresolutie

Nadelen LG 50UP77006LB (2021)

 • Op alle gebieden net wat minder goed dan de eerder genoemde opties

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel buiten tv's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten buiten tv's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de buiten tv's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste buiten tv's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>