fbpx
 • Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Beste Budget App [Test 2023]

Laatste update: mei 2023

Door: Sam

Beste budget app

Beste budget app

Dyme is wat ons betreft de beste budget app van dit moment. Met deze app krijg je direct meer inzicht in je financiën en wordt het besparen van geld een fluitje van een cent. Zo koppel je gemakkelijk meerdere rekeningen waardoor je al je rekeningen in 1 overzicht hebt. Verder worden transacties automatisch bijgehouden en gecategoriseerd waardoor je direct ziet hoeveel geld er naar welke categorieën gaat.

Verder brengt Dyme alle 'zombie-abonnementen ' in kaart en kun je abonnementen die je niet meer nodig hebt met 1 klik op de knop stopzetten.

Wat is de beste budget app? Het is een vraag die we steeds vaker voorbij zien komen in Nederland en dat snappen we best. Tegenwoordig is het leven namelijk ontzettend duur waardoor mensen steeds meer bezig zijn met het besparen van geld.

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende handige online huishoudboekjes en budget apps die hierbij kunnen helpen. Deze budget apps houden vaak al je transacties op een simpele manier bij waardoor je een veel beter inzicht krijgt in je geldzaken.

Maar wat is nu eigenlijk het beste online huishoudboekje? In onze budget app test hebben we meer dan 10 verschillende online huishoudboekjes vergeleken. Op basis hiervan hebben we een top-5 samengesteld met onze favoriete opties.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede budget app?

In onderstaande sectie leggen we je uit hoe je de beste budget app uitkiest en met welke criteria je rekening moet houden.

Welke budget app past bij jou?

Allereerst is het goed om te kijken naar je persoonlijke situatie. Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen inzicht in je uitgaven of wil je ook inzicht in bijvoorbeeld je vaste lasten?

Je hebt budget apps die alleen je uitgaven bijhouden, maar je hebt ook apps die gehele planningen en adviezen kunnen geven op basis van je financiën. Andere apps daarentegen zijn juist weer heel simpel.

Kortom, ga goed na wat je precies zoekt in een budget app en kijk vervolgens welke app hier het beste bij past.

Bankkoppeling

Tegenwoordig werken de meeste online huishoudboekjes met koppelingen waardoor ze transacties automatisch inladen vanaf je bankrekening. Dit klinkt misschien een beetje spannend, maar dat is het niet. De meeste budget apps zijn ontzettend veilig en staan onder toezicht van de Nederlandsche bank.

Het grote voordeel van deze bankoppeling is dat alle transacties automatisch binnen komen in de app. Dankzij deze functionaliteit hoef je dus niks meer handmatig in te voeren.

Waar je wel op moet letten is dat dat de app die je gaat gebruiken een koppeling heeft met jouw bankieren app.

Android of Apple

Als laatste is het slim om te kijken of de mobiele app beschikbaar is voor jouw smartphone. Sommige apps zijn alleen te downloaden op Apple telefoons en sommige alleen op Android telefoons.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Uur onderzoek gedaan

73

 Ervaringen gecheckt

13

Bespaar apps vergeleken


Budget apps vergelijken: 5 x de beste Budget app

Beste budget app

Beste Budget App 2023
1. Dyme app
Makkelijkst in gebruik

Beste budget app


2. MijnGeldzaken Huishoudboekje

Beste budget app

Werkt niet meer na 15 december
3. Grip 

Beste budget app


5. WieBetaaltWat



Wat is de beste budget app van 2023?

Goed, nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van de beste budget apps gaan we over naar het leukste gedeelte van ons artikel: de top 5 beste budget apps.

Met onderstaande apps kun jij op een gemakkelijke manier beginnen met je uitgaven bijhouden en worden je vaste lasten eenvoudig in kaart gebracht.

Wat ons betreft zijn dit dan ook de allerbeste budget apps in Nederland op dit moment.



1. Dyme app

Beste budget app

9.3

Eindbeoordeling

Aanbod

8.5

Veiligheid

9.6

Kosten

8.8

Na meerdere van de beste budget apps getest te hebben was er geen enkele budget app waar ons hart zo hard van ging kloppen als de Dyme app.

Dyme is een Nederlands bedrijf - bekend van het populaire programma 'Dragons Den'- met maar 1 doel voor ogen: het fixxen van de financiën van Nederlanders.

We hebben Dyme als beste budget apps beoordeeld om meerdere reden. Allereerst werkt de Dym mobiele app ontzettend simpel en eenvoudig. Binnen 5 minuten koppel je alle bankrekeningen en na wat korte personalisaties worden eigenlijk al je transacties bijgehouden. Hierdoor krijg je in een oogopslag inzicht in je inkomsten en uitgaven.

Een groot voordeel van Dyme is dat deze app ervoor zorgt dat al je bankrekeningen op 1 centrale plek komen te staan. Hiermee heb je alle abo's en vaste lasten in 1 overzicht. Dit geeft een hoop rust en is ideaal voor mensen die meer inzicht willen krijgen in hun inkomsten en uitgaven.

Verder kun je alle transacties en uitgaven categoriseren en verdelen in weken, maanden en zelfs kwartalen.

Een ander groot voordeel van Dyme is dat ze alle zombie-abonnementen in kaart brengen. Iedereen heeft wel abonnementen waar ze eigenlijk niet eens meer van weten dat ze lopen. Dyme heeft een handige integratie waardoor je direct dit soort abonnementen vanuit de Dyme app kunt annuleren.

Als laatste punt helpt Dyme je ook bij het besparen op vaste lasten. Zo kijken ze hoeveel jij betaalt voor bijvoorbeeld je zorgverzekering, wanneer er een betere deal te vinden is krijg je hier een melding van.

Uiteraard hebben we ook gekeken naar de veiligheid. Bij Dyme kun je meer dan 40 verschillende banken koppelen. Grote kans dat jouw bank hier ook tussen zit. Alle data wordt beschermd en Dyme is goedgekeurd door de Nederlandsche bank, je weet dus zeker dat er niks geks met je data gebeurt.

Verder betaal je niet voor Dyme en kun je deze app gratis gebruiken. Dyme biedt wel betaalde pakketten waarbij je een aantal extra functionaliteiten krijgt. De gratis versie biedt echter alles wat je nodig hebt wat ons betreft.

Voordelen Dyme

 • Je kunt één of meer rekeningen aan Dyme koppelen waardoor je 1 plek hebt waar al je inkomsten en uitgaven op een rijtje staan
 • De mobiele app van Dyme werkt ontzettend goed en geeft een duidelijke weergave van je financiën.
 • Met Dyme krijg je inzicht in lopende abonnementen die je hebt (die je eigenlijk niet nodig hebt) en je kunt deze vervolgens met 1 knop opzeggen
 • Dyme heeft slimme meldingen en geeft je tips op welke vaste lasten je kunt besparen

Nadelen Dyme

 • Geen

2. MijnGeldzaken Huishoudboekje

Beste budget app

8.5

Eindbeoordeling

Aanbod

8.5

Veiligheid

8.0

Kosten

7.9

Op nummer twee van deze lijst met beste budget apps vinden we het MijnGeldzaken Huishoudboekje. Als jij op zoek bent naar een uitgebreid online huishoudboekje dan is dit je beste keuze.

Dit is een zeer uitgebreid huishoudboekje waarbij je eigenlijk alles kunt tracken en plannen. Naast de standaard expense tracker biedt deze software je ook de mogelijkheid om je financiële toekomst te plannen tot aan je pensioen.

Niet voor niets werd MijnGeldzaken beoordeeld tot beste huishoudboekje van Nederland en wonnen zij de Pensioenwegwijzer van het ministerie van Financiën.

Handmatig invoeren van transacties is verleden tijd met dit programma, zo is er een directe PSD2-koppeling mogelijk met je bank waardoor alle inkomsten en uitgaven automatisch worden ingedeeld in de juiste categorieën.

Verder kun je budgetten instellen, spaardoelen maken en verschillende categorieën aanmaken en krijg je in één oogopslag inzicht in al je inkomsten en uitgaven. Ook is data exporteren mogelijk.

Het enige minpunt van dit huishoudboekje is dat je maar 1 rekening kunt koppelen met de gratis versie.

Voordelen Mijngeldzaken Huishoudboekje

 • Meest complete huishoudboekje van Nederland en inmiddels gebruiken meer dan 600.000 gebruikers het programma
 • Je koppelt het programma je bankieren app en alle transacties worden automatisch ingedeeld in verschillende categorieën.
 • Beschikt ook over vermogensplanning software waardoor je tot aan je pensioen je vermogen kunt plannen
 • Nu tijdelijk 1 maand gratis toegang tot alle functies

Nadelen MijnGeldzaken huishoudboekje

 • Met de gratis versie kun je maar 1 rekening koppelen

3. Grip App

Beste budget app

8.4

Eindbeoordeling

Aanbod

8.7

Veiligheid

7.3

Kosten

8.8

Op nummer 3 vinden we Grip app van ABN-AMRO. ABN-AMRO is een van de enige Nederlandse banken die op een eigen budget app heeft gebouwd naast hun mobiel bankier app.

Grip is een fijne app voor mensen die inzicht willen krijgen in hun inkomsten en uitgaven. Je hoeft geen klant te zijn van ABN-AMRO om gebruik te maken van deze app. Je kunt de grip app eigenlijk met alle Nederlandse banken koppelen.

Deze gratis budget app werkt opzich goed en je kunt er eigenlijk alles mee wat je nodig hebt. Denk hierbij aan het categoriseren van transacties, budgetten instellen per categorie en pushberichten ontvangen bij stortingen of afschrijvingen.

Nadeel van deze app is dat hij niet op desktop te gebruiken is. Sommige mensen regelen hun administratie op de computer en dan zou het natuurlijk fijn zijn als je ook daar kunt inloggen op de app.

Voordelen Grip App

 • Je kunt gemakkelijk budgetten per categorie aanmaken
 • Transacties worden automatisch gecategoriseerd
 • Je kunt pushberichten instellen voor bepaalde acties ( afschrijving, inkomsten etc)

Nadelen Grip App

 • Geen mogelijkheid om op je PC in te loggen
 • Werkt niet meer vanaf 15 december (app gaat samen met de ABN AMRO app)

4. Spendo

Beste budget app

7.8

Eindbeoordeling

Aanbod

7.3

Veiligheid

8.6

Kosten

6.4

Op nummer 4 van deze lijst vinden we de app Spendo, deze is alleen geschikt voor Apple telefoons. Deze app werkt enorm simpel en heeft een eenvoudig maar duidelijke interface.

Met deze app maak je gemakkelijk spaardoelen aan en krijg je een handig overzicht van hoeveel geld uitgaat naar bepaalde categorieën.

Het minpunt van dit online huishoudboekje app is dat je de transacties zelf handmatig in het artikel moet verwerken. Het bijhouden van je financiën kost hierdoor een hoop extra tijd en het is niet de meest efficiënte manier om je inkomsten en uitgaven in kaart te brengen.

Voordelen Spendo

 • Minimalistisch en eenvoudig design
 • Gemakkelijk in gebruik

Nadelen Spendo

 • Je kunt deze app niet koppelen met je bankieren app waardoor je zelf je transacties moet bijhouden.
 • Alleen voor Apple telefoons

5. WieBetaaltWat

Beste budget app

7.7

Eindbeoordeling

Aanbod

7.1

Veiligheid

7.6

Kosten

7.8

We sluiten deze lijst af met WieBetaaltWat. Dit is een budget app die voornamelijk gericht is op groepen. Denk hierbij aan gezamenlijke huishoudens, vriendengroepen of studentenhuizen.

Met deze app krijg je gemakkelijk alle kosten die verschillende mensen hebben gemaakt in één overzicht.

In deze app voert iedereen in wat hij of zij heeft betaalt. Vervolgens wordt er een balans opgemaakt waarbij je direct de statistieken en het uitgavenpatroon van iedereen ziet. Dankzij dit budgetbeheer weet je direct wie wat moet betalen en hoeveel geld je nog moet ontvangen.

Voordelen WieBetaaltWat

 • Ideaal voor vakanties, studentenhuizen of andere situaties waarbij meerdere personen uitgaven doen
 • Je krijgt direct overzichtelijke grafieken te zien van alle uitgaven die gedaan zijn en wie wat heeft betaald
 • Makkelijke manier van budgetbeheer

Nadelen WieBetaaltWat

 • Minder geschikt voor persoonlijke budgetten

Veelgestelde vragen:

Hoeveel Budget apps hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten budget apps getest. Op basis hiervan hebben we er 5 geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Budget apps op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste budget apps op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar veiligheid, aanbod, kosten en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Welke Budget app voor is het meest geschikt?

De beste app voor budget in het algemeen is de Dyme app. Zij scoren op alle onderdelen het best, behalve op het gebied van aanbod, Het verschil is echter klein met de partij met het grootste aanbod.

Wat is de beste bespaar app?

De beste Budget app is de Dyme app. 

Wat is het beste geld besparen app volgens de consumentenbond?

De beste crypto app volgens de consumentenbond is niet bekend omdat zij hier geen uitspraken over hebben gedaan. Wel vermoeden wij dat zij kosten en veiligheid als zwaarstwegende factoren zouden uitkiezen, precies wat wij ook hebben gedaan.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP