Laatste update: Juni 2021

Door: Bernadine

Best Geteste Broodbakmachine

Panasonic SD-ZB2512KXE

5/5

Elke dag vers zelfgemaakt brood. Kies uw favoriete gezonde ingredienten en de Panasonic broodbakmachine doet de rest! Met vele extra modi om je te helpen met het maken van heerlijk gezond brood door een verscheidenheid aan granen en meel.

Zelf brood bakken is tegenwoordig helemaal hip. De geur van vers gebakken brood in huis is heerlijk en met een eigen broodbakmachine zorg je daar dus helemaal zelf voor. Het is daarnaast heel erg leuk om verschillende recepten te proberen en je bespaart jezelf een hoop werk met zo’n machine. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende broodbakmachines op de markt. Als je van plan bent er eentje aan te schaffen, kan het zijn dat je niet weet welk model voor jou het beste is. Wat is de beste broodbakmachine en waar moet je op letten als je er één wilt kopen? Je leest het hieronder.

Waar moet je op letten voordat je een broodbakmachine koopt?

Broodbakmachines zijn er in alle soorten en maten. Daarom is het belangrijk dat je eerst duidelijk voor jezelf hebt wat je precies wilt gaan doen. Ben je van plan af en toe een brood of broodjes te bakken als hobby? Heb je een glutenallergie en is het daarom makkelijker zelf je eigen brood klaar te maken in plaats van het te kopen in de supermarkt? Of vind je het simpelweg gewoon lekkerder om zelf je dagelijkse brood klaar te maken? Er bestaan machines met verschillende capaciteiten, dus ga goed na of je een groot of klein model nodig hebt. Ook bestaan er verschillende programma’s voor het bakken van brood. Niet alle machines hebben dezelfde programma’s en niet elke broodbakker heeft alle programma’s nodig. Wil je veel experimenteren en alle soorten brood maken? 

Dan kun je het beste gaan voor een machine die alle soorten programma’s heeft. Vaak betaal je dan wel iets meer. Daarnaast bestaan er soorten waarbij je de dikte van de korst kunt instellen. Dit geeft je ook allerlei mogelijkheden en variaties in brood. Let er daarnaast op of de machine een timer en een verwijderbaar bakblik heeft. De timer zorgt ervoor dat de machine automatisch uit gaat en het bakblik is een stuk gemakkelijker schoon te maken als je deze in de vaatwasser kunt zetten of onder de kraan kunt schoonmaken.

Hier onder volgen nu vijf verschillende exemplaren die allemaal gelden als best geteste broodbakmachine.


Product


1. Panasonic SD-ZB2512KXE

Best getest overall

4.5/5

2. Inventum BM125

4/5

3. Princess 152006

4/5

4. Moulinex maxichef MK8121
Beste volgens consumentenbond

4/5

5. Easybread Cripy Profi
Beste prijs/kwaliteit

3.5/5

1. Panasonic SD-ZB2512KXE

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 84%
Prijs / Kwaliteit 89%
Design 90%

Met zeventien verschillende broodbakfuncties behoort deze machine duidelijk thuis in het lijstje beste broodbakmachine. De machine beschikt over een display waarmee je op een simpele manier een programma kunt selecteren. Zo kun je er bijvoorbeeld ook notenbrood mee bakken. Je voegt de noten apart toe en de machine vermengt dit automatisch door het brood. Ook is het mogelijk de dikte van de korst in te stellen. 

Daarnaast kun je er andere speciale broden mee maken, zoals speltbrood en scones. Als je deze machine koopt, krijg je er een handleiding bij waarin verschillende recepten staan beschreven. Zo kun je direct aan de slag. 

Deze machine is geschikt voor hobbybakkers die af en toe een klein brood willen maken.  Dit komt omdat de machine een klein minimaal gewicht in het bakblik kan verwerken. Het enige nadeel van de machine is dat het apparaat bij dagelijks gebruik eerder kapot gaat. Ook ontbreekt er een warmhoudfunctie. Dit betekent dat wanneer je het brood warm wilt serveren, je het brood direct vanuit de machine moet aansnijden. De verkoopprijs van de Panasonic is €229.

Voordelen Panasonic SD-ZB2512KXE

 • Beschikt over handig display
 • Veel mogelijkheden kwa soorten brood
 • Inclusief recepten
 •  Ideaal voor hobbybakkers vanwege kleine formaat

Nadelen Panasonic SD-ZB2512KXE

 • Geen warmhoudfunctie

2. Inventum BM125

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De Inventum BM125 bleek bij een broodbakmachine test één van de beste exemplaren. In het apparaat is plek voor zowel een brood van 900 gram als 1200 gram. Je kunt bij de bereiding kiezen uit twaalf verschillende automatische programma’s. 

Ook zit er een timer op, wat betekent dat je voor het slapen gaan de machine kunt aanzetten, en ‘s ochtends met versgebakken brood kunt ontbijten. Als je de Inventum koopt, krijg je twee bakblikken meegeleverd. Daarnaast zit er een dubbelbakblik bij, waardoor je tegelijkertijd twee verschillende broden kunt maken. Alle bakblikken hebben een antiaanbaklaag, waardoor je ze makkelijk schoonmaakt. 

Ook voor mensen die niet tegen gluten kunnen is deze machine geschikt. Een leuke extra van de broodbakmachine is dat je er ook cake en zelfs jam mee kunt maken. Nadeel van de Inventum is dat er geen apart vakje is voor rozijnen of noten en dat je deze handmatig moet toevoegen. Ook kun je de bakblikken niet in de afwasmachine doen. Daarnaast gaat bij veelvuldig gebruik ook deze machine eerder kapot. De aankoopprijs is €175,95.

Voordelen Inventum BM125

 • Beschikt over twaalf automatische programma’s
 • Heeft een handige timer
 • Ook geschikt voor mensen met gluten allergie

Nadelen Inventum BM125

 • Geen apart vakje voor noten of rozijnen

3. Princess 152006

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 65%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 80%

Deze broodbakmachine heeft met vijftien verschillende programma’s veel mogelijkheden voor mensen met een speciaal dieet of een allergie. Je stelt je type brood snel en gemakkelijk in via het display. Ook beschikt het apparaat over een timer, waardoor je het brood ‘s nachts kunt laten bakken. 

Door de warmhoudfunctie kun je in de ochtend genieten van een warm sneetje vers brood. Wel is de Princess 152006 een wat kleiner exemplaar. Het minimale gewicht is 680 gram en het maximale 900 gram. Dit is nog steeds genoeg voor 14 sneden brood. Hiermee is deze machine ideaal voor mensen die af en toe een brood willen bakken. Een ander voordeel is de hittebestendige behuizing van het apparaat. Hierdoor kun je je niet branden wanneer het brood gebakken wordt. Het nadeel is wel dat er geen handvatten aanzitten, waardoor je het minder makkelijk verplaatst.

Dit exemplaar valt met een aankoopprijs van €52,50 in de categorie beste koop broodbakmachine.

Voordelen Princess 152006

 • Veel mogelijkheden voor mensen met een speciaal dieet of allergie
 • Beschikt over timer
 • Inclusief handige warmhoudfunctie

Nadelen Princess 152006

 • Beschikt niet over handvaten

4. Moulinex maxichef MK8121

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

De beste broodbakmachine van de consumentenbond is de Moulinex maxichef MK8121. Deze machine is vooral geschikt als professionele multicooker. Er zitten maar liefst 45 verschillende functies op. Naast brood kun je er onder andere mee stoven, stomen en frituren. Ook kun je er soep, rijst, yoghurt, kaas en pasta mee maken. Er zit een kijkvenster in, waardoor je kunt zien hoe je brood of gerecht eruit ziet. Ook heeft het apparaat een functie waarmee het warm houdt en opwarmt. Daarnaast kun je de starttijd instellen. 

De bakpan is uitneembaar en heeft een antiaanbaklaag. Gerechten kunnen dus bijna niet verkeerd gaan. Het maximale broodgewicht wat ermee kan worden gebakken is 750 gram. Dit model is dus vooral handig voor mensen die naast brood, veel meer andere gerechten willen maken. De prijs is daarom ook wat hoger: €209,95.

Voordelen Moulinex maxichef MK8121

 • Bevat maar liefst 45 functies
 • Je kunt ook stoven, stomen en frituren met deze machine
 • Inclusief kijkvinster

Nadelen Moulinex maxichef MK8121

 • Hoge prijs

5. Easybread Cripy Profi

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

Qua prijs-kwaliteitverhouding is deze de beste broodbakmachine van 2021. Deze rechttoe rechtaan machine is vooral geschikt voor mensen die houden van gemak en maar af en toe een brood willen maken. Je bakt je brood met de Easybread met drie simpele stappen. Dit komt omdat de machine geleverd wordt met broodcapsules. Dat zijn kant en klare mixen die je alleen maar aan de machine hoeft toe te voegen met wat water. Er zitten in totaal zes verschillende smaken tussen. Één van die smaken is glutenvrij brood, dus ook voor mensen met een glutenallergie is deze machine geschikt. Als je liever je eigen recept wilt gebruiken kan dat natuurlijk ook. Elk brood is in ongeveer twee uur klaar. Via het display kun je een programma kiezen en zie je hoelang de machine nog nodig heeft voordat het brood klaar is. Als nadeel kan genoemd worden dat dit apparaat aan de zware kant is en dat het gevoelig is voor schade. Je schaft deze broodbakmachine aan voor maar €39,99.

Voordelen Easybread Cripy Profi

 • Beste prijs/kwaliteit
 • Simpel en gemakkelijk brood bakken

Nadelen Easybread Cripy Profi

 • Apparaat is aan de zware kant

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>