Laatste update: oktober 2022

Door: Thea

Best Geteste Brievenbusborstel

EcoSavers Brievenbus Borstel

Een goede brievenbusborstel nodig? Kijk dan niet verder! Deze EcoSavers brievenbus borstel is namelijk de beste van 2022. 

En wij vertellen je precies waarom. Allereerst voorkomt de borstel dat warme lucht naar buiten gaat. Daar bespaar je kostbare energie mee!

Verder is de borstel ook heel erg makkelijk te plaatsen in de brievenbus. Geen gedoe, gewoon vastzetten met een paar schroefjes. Dat klinkt goed toch?

Een brievenbusborstel is gewoon één van die dingen die handig is om te hebben. Zeker omdat het energie kan besparen. Omdat het een vrij populair product is zorgt dit ervoor dat het aanbod behoorlijk groot is. En ja: welke brievenbusborstel is het beste dan? In dit artikel staan een aantal handige tips die jou gaan helpen bij een brievenbusborstel kopen.

Dat kan je een hoop tijd besparen! Ook is ons team op zoek gegaan naar de allerbeste brievenbusborstels in een brievenbusborstel test. Die test was dan ook héél erg spannend. Meer weten? Laat je inspireren en lees gauw verder.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Brievenbusborstels

Beste Koop Brievenbusborstel
1.EcoSavers Brievenbus Borstel

Beste Design Brievenbusborstel
2. BINNENBRIEVENBUS RAL 9001

Beste Luxe Brievenbusborstel
3. Brievenbus tocht Borstel Luxe Aluminium


Beste Prijs-kwaliteit verhouding Brievenbusborstel
4. Gezu borsteltochtplaat voor briefplaat wit kunststof

Beste Budget Brievenbusborstel
5. Tochtborstel Voor Briefplaat

Top 10 Beste Brievenbusborstels

Kan die nieuwe brievenbusborstel nou niet wachten? Dan kan je op de blauwe knop hieronder drukken. Je komt dan vliegensvlug terecht bij de allerbeste brievenbusborstels. Daar moet een goede borstel tussen zitten!Waar moet je op letten bij het kopen van een Brievenbusborstel?

Een brievenbusborstel is niet iets dat je dagelijks koopt. Hierdoor kan het kiezen van de juiste borstel best lastig zijn. Waar let je op bij zoiets? Wij hebben de belangrijkste punten hieronder op een rijtje gezet. Zo wordt een brievenbusborstel kopen een stuk makkelijker!

Afmetingen brievenbus

Als je een brievenbusborstel koopt moet deze natuurlijk wel in je brievenbus passen. Anders ben je nog verder van huis (figuurlijk gelukkig). Meet daarom eerst even op hoe groot je brievenbus eigenlijk is. Zo voorkom je dat de borstel niet past.

Met of zonder klep?

Sommige brievenbusborstels hebben ook een klep. Dat kan handig zijn, zodat bijvoorbeeld hele kleine beestjes niet naar binnen kruipen. Echter zijn deze modellen met klep vaak wel wat duurder. Maak bij jezelf de afweging of je hier het extra geld voor over hebt.

Garantie

De garantie is ook niet te vergeten. Het zal je maar gebeuren dat de borstel na een tijdje uit elkaar valt. Wat moet je dan doen? Als dit binnen de garantietermijn plaats vindt kan je hierop terugvallen.

Er wordt dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een vervangend product zijn of een vergoeding van het aankoopbedrag. Die zekerheid is toch wel zo fijn. Kijk dus goed wat de garantietermijn is op de nieuwe borstel die je wil kopen.


Wat is de beste Brievenbusborstel van 2022? 

Het vinden van de beste brievenbusborstel kan moeilijk zijn. Daarom hebben wij dit voor je gedaan in een speciale test. In die test zijn dan ook behoorlijk wat borstels getest, waaronder bijvoorbeeld de beste brievenbusborstel volgens de consumentenbond. 

De resultaten van de test kan je terugvinden in dit artikel in de vorm van een top vijf. Deze borstels wisten als beste naar voren te komen in de test en hebben zo een plekje weten te bemachtigen in deze top vijf! Meer weten? Dan lees je hieronder alles over de top vijf beste brievenbusborstels van 2022!

1. EcoSavers Brievenbus Borstel

8.9

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Uiteindelijk wist de EcoSavers brievenbus borstel de eerste plek te claimen. De borstel zorgt ervoor dat jij energie kan besparen. Warme lucht ontsnapt namelijk niet meer naar buiten. En dat kan toch weer wat geld schelen.

Verder vormen de borstelharen een isolerende laag tussen binnen en buiten, ook wanneer er bijvoorbeeld een krant in zit. Het plaatsen is overigens ook lekker eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de borstel vastschroeven en je bent klaar!

Voordelen EcoSavers Brievenbus Borstel

 • De borstelharen vormen een isolerende laag tussen binnen en buiten
 • Zorgt ervoor dat warmte binnen blijft
 • Zeer eenvoudig te plaatsen

Nadelen EcoSavers Brievenbus Borstel

 • Kunststof is niet het meest duurzame materiaal

2. BINNENBRIEVENBUS RAL 9001

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Kijkend naar het design is de binnenbrievenbus RAL 9001 toch wel een echte winnaar. Zo is 'ie ontworpen mét een handige klep. Hiermee weet je al helemaal zeker dat er geen warmte meer naar buiten kan.

Verder is de brievenbus heel eenvoudig te installeren en ook te demonteren. De crèmekleur is ook uniek voor een brievenbusborstel en kan je deur nét dat beetje extra geven. Al met al een terechte tweede plek!

Voordelen BINNENBRIEVENBUS RAL 9001

 • Komt in een unieke crèmekleur
 • Ontworpen met een handige klep
 • Houdt warmte erg goed buiten

Nadelen BINNENBRIEVENBUS RAL 9001

 • Ietwat aan de dure kant

3. Brievenbus tocht Borstel Luxe Aluminium

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb jij wel wat geld over voor een mooie brievenbusborstel? Dan kunnen wij je de brievenbus tocht borstel luxe aluminium ten zeerste adviseren. Bij deze borstel investeer je je geld in een goede kwaliteit.

Zo is de borstel dus gemaakt van sterk aluminium. Dit zorgt ervoor dat je extra lang plezier hebt van de borstel. De garantie is overigens ook meerdere jaren. Je hoeft dus niet bang te zijn wanneer 'ie kapot gaat!

Voordelen Brievenbus tocht Borstel Luxe Aluminium

 • Gemaakt van sterk aluminium voor jarenlang gebruik
 • Goede garantietermijn 
 • Zorgt ervoor dat warmte niet naar buiten gaat

Nadelen Brievenbus tocht Borstel Luxe Aluminium

 • Toch wat duurder in vergelijking met andere brievenbusborstels

4. Gezu borsteltochtplaat voor briefplaat wit kunststof

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is deze Gezu borseltochtplaat toch wel echt de beste uit de test. Voor de goede prijs ontvang je een kwaliteit die vergelijkbaar is aan borstels uit hogere prijsklassen. 

De borstelhaartjes zorgen ervoor dat warmte goed binnen blijft. Ook kunnen er geen beestjes naar binnen kruipen door de dikte van de haren. Je krijgt er zelfs een handleiding bij voor de installatie. Dat kan niet fout gaan!

Voordelen Gezu borsteltochtplaat voor briefplaat wit kunststof

 • De dikke haartjes houden kleine beestjes buiten de deur
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Wordt geleverd met een handleiding

Nadelen Gezu borsteltochtplaat voor briefplaat wit kunststof

 • Materiaal is van minder betrouwbare kwaliteit

5. Tochtborstel Voor Briefplaat

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een brievenbusborstels hoeft uiteraard écht niet veel te kosten. Deze tochtborstel voor briefplaat is te koop voor een enorm lage prijs. Het is dus echt een koopje! En dat doet niks af aan de kwaliteit.

Overigens is de garantietermijn ook nog eens vier jaar. Daar kan je dus wel een tijdje mee vooruit. Natuurlijke ventilatie wordt toegelaten, maar tocht wordt juist tegen gehouden. Ook beschermt de borstel tegen pollen, stof en ongedierte.

Voordelen Tochtborstel Voor Briefplaat

 • Te koop voor een zeer lage prijs in verhouding met de andere brievenbusborstels
 • Natuurlijke ventilatie wordt toegelaten
 • Beschermt tegen pollen, stof en ongedierte

Nadelen Tochtborstel Voor Briefplaat

 • De kleur bruin staat niet mooi bij iedere voordeur

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel brievenbusborstels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten brievenbusborstels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de brievenbusborstels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste brievenbusborstels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP