Laatst bijgewerkt: april 2021

Best Geteste Boorhamer

Bosch Professional GBH 2-28 F Boorhamer

5/5

De Bosch Proffesional GBH 2-28 F boorhamer met SDS-plus boorkkop levert topprestaties met intelligente KickBack Control om het risico van letsel tot een minimum te beperken. De boorhamer heeft een vastzetknop langer te kunnen werken, zonder moe te worden. De draaibare borstelplaat zorgt voor gelijke kracht om zowel links als rechts te draaien.

Voor het grove kluswerk is een boorhamer eigenlijk onmisbaar. Met een goede pneumatische boorhamer boor je een stuk gemakkelijker door metaal, hout of beton dan met een gewone klopboormachine. Met de draaistop op een combihamer breek je eenvoudig de harde tegels uit vloeren en muren.

Het valt niet mee om als leek de beste boorhamer te kiezen uit het grote aanbod. Daarom is het handig als je van tevoren weet hoe een boorhamer werkt, wat je ermee kan doen en natuurlijk of er van de door jou gekozen boorhamer een aanbieding is.


Product

1. Bosch Professional GBH 2-28
Best getest overall

5/5

2. Makita BITFIX HR2470

4/5

3. Einhell RT-RH 32

4/5

4. Powerplus POWX1175

4/5

5. Bosch PBH 2500

4/5

Waar moet je op letten als je op zoek bent naar een goede boorhamer?

Je kan altijd op zoek naar een goede boorhamer review, wanneer je een bepaald type op het oog hebt. Ook kan je kijken naar de beste boorhamer volgens de Consumentenbond. Regelmatig verschijnen er artikelen waarin een boorhamer test is opgenomen.

Maar je kan ook kijken in de lijst hieronder. Daarin vind je boorhamers die de kwalificatie van de beste boorhamer van 2021 absoluut verdienen. Er is gekeken naar de beste professionele boorhamer, maar ook naar de best geteste boorhamer. Doe er je voordeel mee, en kies een boorhamer die past bij de klussen die je wilt gaan uitvoeren.

Top 10 beste boorhamer

Wil je direct weten hoe de top 10 boorhamers eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de beste boorhamer?

Wil je een boorhamer kopen, dan hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Je vindt in de lijst informatie over de modellen en we vertellen je eerlijk de voordelen en nadelen van een bepaald type.

1. Bosch Professional GBH 2-28 F

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

De GBH 2-28 F is een krachtige professionele boorhamer met een slagkracht van 3,2 Joules voor stevige boorprestaties. De Bosch Professional GBH 2-28 F weegt 3,1 kg. Door de vastzetknop aan te zetten, kan je langere tijd aan de klus werken zonder moe te worden. Met de wisselhouder kan je snel wisselen tussen boren in hout en metaal zonder slag en boren in beton met slag.

De KickBack Control zorgt voor bescherming en door de Vibration Control kan je langere tijd intensief doorwerken aan de klus. Daarnaast heeft de GBH 2-28 F functies als rechts en links draaien, koppeling tegen overbelasting, Vario-Lock, trillingsdemping en een variabel toerental.

Voordelen Bosch Professional GBH 2-28 F

 • 3,2 Joules slagkracht
 • Kickback Control
 • Vibration Control
 • Vario-Lock

Nadelen Bosch Professional GBH 2-28 F

 • Stof afzuighulpstukken niet bijgeleverd

2. Makita BITFIX HR2470

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Heb je meerdere zware klussen te doen, zoals het boren in beton, breekwerk of werken met een platte beitel? Dan is de Makita BITFIX HR2470 de beste koop voor een boorhamer. Deze combihamer is ook nog eens duurzaam. Het slagstuk en slaghout zijn verbeterd, de behuizing is voorzien van bumpers en diverse coatings zorgen ervoor dat je machine langer meegaat.

Deze combihamer is ideaal voor gaten van 14 mm, maar kan tot wel 24 mm in beton. De slagkracht is 2,4 Joules. Je kan kiezen uit maar liefst 40 beitel standen. Door de links- rechtsschakelaar te gebruiken verandert de positie van de koolborstels en wordt de motor krachtiger.

Voordelen Makita BITFIX HR2470

 •  
 • Krachtiger motor door links- rechtsschakelaar
 • Gaten in beton boren tot 24 mm mogelijk
 • Veertig beitel standen

Nadelen Makita BITFIX HR2470

 • Borenset en -houder niet inbegrepen

3. Einhell RT-RH 32

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Slopen, renoveren of bouwen. Deze krachtige boorhamer van Einhell kan het allemaal met gemak aan. In deze set zijn drie verschillende boren en twee beitels inbegrepen. De extra handgreep op de Einhell RT-RH 32 is voorzien van een softgrip en een verdraaiingsvergrendeling. Met de SDS-Plus adapter wissel je razendsnel van boren en beitels, zonder dat je extra gereedschap nodig hebt. Wanneer de boorhamer bekneld raakt, zorgt de slip koppeling ervoor, dat je machine niet overbelast raakt.

De boorhamer heeft een 1250 Watt motor, waardoor een slagkracht van maximaal 3,5 Joule mogelijk is. Je bergt deze boorhamer met accessoires gemakkelijk op in de bijgeleverde koffer.

Voordelen Einhell RT-RH 32

 • Boren en beitels meegeleverd
 • Verdraaiingsvergrendeling
 • Krachtige motor van 1250 Watt

Nadelen Einhell RT-RH 32

 • Geen stof afzuigstukken meegeleverd

4. Powerplus POWX1175

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

De POWX11175 is met 1600 Watt en een slagkracht van 6 Joule perfect geschikt voor het zwaardere boor en breekwerk in muren, vloeren en plafonds. Een stofkap zorgt ervoor dat de troep beperkt blijft. Deze Powerplus boorhamer is een alleskunner. Je kan er mee hameren via slagkracht, rotatieboren, hamerboren met slagkracht én rotatie en beitelen.

De Powerplus POWX1175 is voorzien van allerlei handige functies, zoals een extra softgrip handgreep, anti trilsysteem, diepteaanslag en een functiekeuzeknop met vergrendeling. Deze zware krachtpatser wordt geleverd inclusief drie SDS boren, twee SDS beitels en een opbergkoffer.

Voordelen Powerplus POWX1175

 •  
 • Krachtige motor voor het zwaardere werk
 • Voorzien van veel extra functies
 • Boren en beitels inbegrepen

Nadelen Powerplus POWX1175

 • De boor is met 9,1 kg behoorlijk zwaar

5. Bosch PBH 2500 SRE

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Boren, hameren of beitelen. Met deze pneumatische boorhamer van Bosch gaat dat vrijwel moeiteloos. Dankzij een slagsterkte van 1,9 Joules en een vermogen van 600 Watt is de machine behoorlijk krachtig, terwijl het gewicht slechts 2,2 kg is.

Met de Vario Lock beitelfuncties kunnen 36 posities worden gekozen. Het SDS-Plus wisselsysteem zorgt ervoor dat je kan wisselen van boren en beitels zonder dat je gebruik hoeft te maken van gereedschap. De Bosch PBH 2500 wordt geleverd in een koffer, en een zesdelige SDS-plus-S2 boren set inbegrepen. Verder vind je in de koffer ook een extra handgreep.

Voordelen Bosch PBH 2500 SRE

 • Lichtgewicht krachtpatser
 • Vario Lock beitelfunctie
 • SDS-Plus wisselsysteem

Nadelen Bosch PBH 2500 SRE

 • Werkt alleen op netstroom

Gerard

Over de productexpert

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>