fbpx
 • Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Top 10 beste boekhouders van Amsterdam

Publicatie datum: 4 juli, 2023

Door: Sam

Ben jij woonachtig in Amsterdam en/of is jouw bedrijf hier gevestigd en ben je op zoek naar een boekhouder? Dan kan dit artikel jou goed van pas komen. Wij gaan je namelijk alles vertellen wat je moet weten over een boekhouder in Amsterdam.

Zo gaan we in op wat voor soort boekhouders in Amsterdam je nodig hebt, welke werkzaamheden een boekhouder nou precies kan verrichten, wat de kosten hiervan zijn en hoe je een goedkope boekhouder in Amsterdam kan vinden!

Vergelijk Gratis Boekhouders uit Amsterdam!

Vraag via Top-X snel en eenvoudig tot 4 offertes voor boekhouders en bespaar tot 40%.


Offertes die je via deze pagina aanvraagt komen niet automatisch terecht bij de top 10 uit deze lijst. Je vrijblijvende aanvraag wordt gedeeld met 4 boekhoudbedrijven die het best passen bij jouw wensen. 

9.6

1. Meijer CnF

Oorspronkelijk is Meijer CnF opgericht als administratiekantoor. Dit door de oorspronkelijke oprichter: Jan Meijer. De visie was vanaf begins af aan duidelijk. Lees verder

 • Arent Janszoon Ernststraat 165, 1083 GT Amsterdam
 • Scoort 3.5/5 op basis van 3 verschillende reviews.
administratie plus

9.4

2. Administratie Plus

Op zoek naar een goede specialist met meer dan 10 jaar ervaring? Je hoeft niet verder te zoeken. Administratie Plus zit gevestigd in Amsterdam Noord. Lees verder

 • Loenermark 243, 1025 SX Amsterdam
 • Scoort 5/5 op basis van 4 verschillende reviews.
ZZP boekhouder

9.3

3. ZZP boekhouder Amsterdam

Dit is een goede ZZP boekhouder, ideaal voor eenmanszaken en zelfstandigen. De deskundigen weten alle materie makkelijk uit te leggen. Lees verder

 • De Lairessestraat 145, 1075 HJ Amsterdam
 • Scoort 4/5 op basis van 3 verschillende reviews.

9.2

4. ENTRPNR

Het kantoor van ENTRPNR is gevestigd op een mooie plek aan het water gelegen. Het is goed bereikbaar met zowel het OV als met de eigen auto. Lees verder

 • Franz Zieglerstraat 10, 1087 HN Amsterdam
 • Scoort 4/5 op basis van 9 verschillende reviews.
finovion

9.1

5. Finovion

Finovion geeft aan dat ze veel waarde hechten aan een relatie die zowel persoonlijk als persoonlijk is. Dit zorgt voor een duurzame relatie en een succesvolle boekhouding. Lees verder

 • Bleijenbeek 16, 1083 AH Amsterdam
 • Scoort 5/5 op basis van 5 verschillende reviews.
cijferadvies

8.9

6. Cijferadvies

Finovion geeft aan dat ze veel waarde hechten aan een relatie die zowel persoonlijk als persoonlijk is. Dit zorgt voor een duurzame relatie en een succesvolle boekhouding. Lees verder

 • Verschillende locaties in A'dam
 • Scoort 4.5/5 op basis van 7 verschillende reviews.
smartZZP

8.8

7. SmartZZP

Ben je ondernemer en wil je je financiën op een deskundige manier geregeld hebben zonder dat dit ten koste gaat van een persoonlijke touch? Lees verder

 • Vlierweg 22-24, 1032 LG Amsterdam
 • Scoort 5/5 op basis van 7 verschillende reviews.
keesdeboekhouder

8.7

8. Kees de Boekhouder

Misschien wel het meest bekende en een van de beste boekhouders van Nederland. Kees de Boekhouder is benaderbaar, modern en snel.  Lees verder

 • 's-Gravenhekje, 1a 1011 TG Amsterdam
 • Scoort 4.5/5 op basis van 14 verschillende reviews.
nummer 9 in de lijst

8.6

9. kop of Munt

Misschien wel het meest bekende en een van de beste boekhouders van Nederland. Kees de Boekhouder is benaderbaar, modern en snel. Lees verder

 • Singel 250, 1016 AB Amsterdam
 • Scoort 3.5/5 op basis van 3 verschillende reviews.
triple a administratie

8.2

10. Triple A

Triple A staat altijd paraat en is jouw ideale administratie partner. Dit bedrijf is van alle markten thuis op het gebied van administratie voor MKB en kleinere bedrijven. Lees verder

 • Daalwijkdreef 47, 1103 AD Amsterdam
 • Scoort 4.5/5 op basis van 4 verschillende reviews.

Het is algemeen bekend dat een eigen bedrijf hard werken is. Er komen veel verschillende zaken achter kijken waar je rekening mee moet houden, waarvan onder andere de inkomsten en uitgaven. En hiervoor is er natuurlijk de boekhouder! Een boekhouder kan voor jou o.a. de inkomsten en uitgaven bijhouden en zorgen dat dit allemaal overzichtelijk mogelijk blijft.

Wat voor boekhouder Amsterdam heb je nodig?

Amsterdam is een erg grote stad, dat weten we allemaal. Dat betekent ook direct dat er veel verschillende boekhouders te vinden zijn die jouw administratie, inkomsten en uitgaven overzichtelijk bij kunnen houden. Voordat je dan op zoek gaat naar de beste boekhouder in Amsterdam is het verstandig om eerst te kijken naar wat voor soort boekhouder je nodig hebt.

Er zijn namelijk verschillende soorten! Wanneer je je van tevoren kan bedenken welke soort boekhouder je nodig hebt zal je ook sneller de juiste vinden. Zo heb je bijvoorbeeld een boekhouder die werkt vanuit een administratiekantoor in Amsterdam die de financiële administratie doet.

Dit doen ze dan voor bijvoorbeeld MKB’ers tot aan accountantskantoor. Deze zijn zeer geschikt voor het opstellen van jaarrekeningen voor grote bedrijven. Maar je hebt ook speciale boekhouders die zich specialiseren in het werken met ZZP’ers en hun financiële administratie. Het is dus maar wat het beste bij jou past.

De opties;

 • boekhoudkantoor Amsterdam
 • ZZP boekhouder
 • adminstratiekantoor
 • accountant

Wat voor boekhoudwerkzaamheden zijn er?

Zoals beloofd zouden we ook nog even ingaan op de verschillende werkzaamheden die een boekhouder in Amsterdam kan uitvoeren. Handig, dan kan je je van tevoren als bedenken welke werkzaamheden rondom je financiële administratie jij graag zou willen laten uitvoeren. Deze verschillende werkzaamheden hebben wij onderstaand overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. 

Aangifte inkomstenbelasting

Allereerst gaan we even in op, jawel, de inkomstenbelasting. Deze wordt vaak verward met omzetbelasting maar is iets volledig anders. Inkomstenbelasting is een vorm van belasting die je als persoon moet betalen over je inkomen.

Wanneer je dan in loondienst bent moet dit in de vorm van loonbelasting. Deze belasting kan de werkgever dan weer afstaan aan de belastingdienst. Echter zijn zelfstandigen (zoals ZZP’ers en eenmanszaken) niet in loondienst.

Zij betalen in plaats van de loonbelasting dan inkomstenbelasting. Vrijwel altijd betaal je deze belasting één keer per jaar én dan ook achteraf. Hierbij zijn er drie boxen en verschillende belastingtarieven. In plaats van dit zelf te berekenen kan een accountant in Amsterdam dat doen.

Jaarrekening opstellen

Iets heel anders naast de gebruikelijke financiële administratie is de jaarrekening (ook wel financieel jaarverslag genoemd). Dit is een soort jaarlijks terugkerend overzicht van de financiële situatie van een bedrijf of een organisatie. Een jaarrekening is slechts een onderdeel van het totale jaarverslag van een bedrijf. Dit laat zien hoe goed of slecht je ervoor staat. Voor een eenmanszaak is de jaarrekening een stuk simpeler dan voor een groot MKB bedrijf.

Aangifte Omzetbelasting

En dan de omzetbelasting, weer iets heel anders dan de inkomstenbelasting. Bij de omzetbelasting betaal je geld over de verkoop of inkoop van producten en diensten. Dit is dus indirect en is vaak in de vorm van BTW (dat is tegenwoordig 21%). Dit moet je betalen over ingekochte goederen en ook over je verkochte producten.

Facturatie

Ook de facturatie kan je laten doen bij de boekhouder in Amsterdam. Eenvoudig uitgelegd is dit zowel het maken als versturen van een rekening naar een zakelijke klant. Een rekening en factuur zijn in principe hetzelfde, alleen het doel is anders.

Een factuur is de bewijslast voor de rekening die een klant moet betalen. Wanneer jij veel klanten hebt kan het veel werk zijn om zelf deze facturen op te stellen, je kan dit dan dus ook door een accountant in Amsterdam laten doen.

Salarisadministratie

Tot slot gaan we nog even in op de salarisadministratie, ook wel loonadministratie genoemd. Deze is vooral waardevol wanneer jij zelf personeel in dienst hebt. De loonadministratie is deel van de personeelsadministratie en bestaat uit verschillende formulieren en berekeningen die belangrijk zijn om het loon en eventuele verschuldigde bedragen te berekenen. Dit zijn dingen als de loonstrook bijvoorbeeld.

Wat kost een boekhouder in Amsterdam?

Wij begrijpen natuurlijk heel goed dat je geen fortuin uit wil geven en je op zoek bent naar een goedkope boekhouder in Amsterdam. De kosten voor een goede boekhouder kunnen dan ook verschillen per boekhouder/bedrijf. De kunst is dan om de beste boekhouder tegen de goedkoopste prijs te krijgen.

Daar komen we later in dit artikel op terug. Echter hebben wij onderstaand een tarieventabel gemaakt met daarin de meest voorkomende diensten van boekhouders en de geschatte kosten. Zo kan je zelf al een beetje inschatten wat de mogelijke kosten kunnen zijn wanneer je een boekhouder inschakelt. 

Per uur kost een boekhouder Amsterdam tussen de €50 - €70. Echter spreek je meestal geen uurloon af maar een vast bedrag per maand voor vooraf vastgestelde werkzaamheden. Pas bij extra handelingen wordt er een uurloon berekend.

Disclaimer: dit zijn gemiddelden. Dit kan dus hoger of lager uitvallen. Hierbij kijken we naar kleinere bedrijven of een eenmanszaak die op zoek zijn naar een administratiekantoor in Amsterdam. Voor grotere bedrijven wordt er vaak een andere prijs gehanteerd. De prijzen zijn exclusief btw.

Wat kost een boekhouder Amsterdam?

Soort verdiensten

Gemiddelde prijs

Opstellen van de jaarrekening

+- €500 - €750

Aangifte Omzetbelasting

+- €35 - €60 per keer (per kwartaal)

Aangifte Inkomstenbelasting

Dit is vaak onderdeel van een pakket. Dat betekent dat dit in combinatie met een andere verdienste wordt gedaan.

Maken en versturen van facturen

+- €50 - €70 per uur. Dit is afhankelijk van o.a. de ervaring van de boekhouder.

Bijhouden loonadministratie

Dit is vaak afhankelijk van het aantal medewerkers. Gemiddeld is dit €10 - €15 per medewerker per maand .

Hoe vind je de beste boekhouder in Amsterdam?

Goed, en dan tot slot de brandende vraag: ‘’Hoe vind je de beste boekhouder in Amsterdam?’’ Een goede boekhouder vinden kan nog een beste opgave zijn. Er zijn veel boekhouders en accountants in deze regio gevestigd. 

Gelukkig kunnen wij je hier heel makkelijk bij helpen. Je kan namelijk via onze website je gegevens en wensen achterlaten op het daarvoor bestemde formulier. Op basis hiervan kunnen wij jou matchen aan een aantal boekhouders in Amsterdam.

Vervolgens ontvang je binnen 24 uur tot maximaal 4 offertes in je mailbox met daarin de beste boekhouders voor jou. Hierdoor vind jij gegarandeerd de boekhouder die het beste bij je past tegen een zo laag mogelijke prijs!

Goedkope boekhouder Amsterdam

Wil je dat jouw volledige boekhouding goed verzorgt wordt, alleen wil je er niet teveel geld aan kwijt zijn? Oftwel; een goedkope boekhouder in Amsterdam nodig? Dan zijn er een aantal manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden. Deze zetten we hieronder voor je op een rijtje.

 • Voorkom privé mutaties vanaf de zakelijke rekening. Dit zorgt voor extra uitzoekwerk, en dus extra uren
 • Maak duidelijke afspraken. Meestal spreek je met de boekhouder of accountant een vast bedrag per maand af, en leg je duidelijk vast welke taken en diensten hiervoor gedaan worden. Dit zorgt voor onverwachte facturen en kosten achteraf.
 • Doe dingen zelf. Door zelf zoveel mogelijk te doen (denk aan de facturatie) hoeft het administratiekantoor Amsterdam minder uren te maken en bespaar je dus op de kosten.
 • Als je heel veel geld wil besparen kun je kiezen voor boekhoudsoftware of een boekhoudprogramma. Dit is echter niet aan te raden als je volledig ontlast wil worden
 • Vergelijk verschillende boekhouder offertes. Via top-X ontvang je gemakkelijk tot 4 verschillende specialisten en boekhouders en profiteer je van scherpe tarieven.

Mensen zochten ook naar: boekhouder Amsterdam Noord, boekhouder Amsterdam Zuid, boekhouder Amsterdam Oost, boekhouder Amsterdam West, boekhouder Amsterdam Zuid Oost

Extra info

Kan ik gemakkelijk overstappen van boekhouder?
Je kan zeer gemakkelijk overstappen van de ene boekhouder naar de ander. Wanneer je dit doet kan je zelf bepalen. Ons advies is om dit per 1 januari te doen, zodat de boekhouder in een nieuw boekjaar kan beginnen en niet het werk van de vorige boekhouder hoeft over te nemen.

Hoe weet ik of ik een boekhouder of accountant in Amsterdam nodig hebt?
Een boekhouder kan veel betekenen voor jou en je bedrijf. Wanneer je er niet aan toe komt om de volledige boekhouding zelf te doen kan je een deel (of de gehele boekhouding) uit handen geven. Hierdoor bespaar je tijd die je kan besteden aan andere belangrijke zaken.

Is het belangrijk dat de boekhouder bij mij in de regio zit?
Het is wel zo verstandig dat de boekhouder in jouw regio zit. Dan kan je namelijk langs op kantoor om de cijfers te bespreken of wanneer je vragen hebt. Maar dit kan natuurlijk ook tegenwoordig online. Het is maar net wat je zelf het prettigste vindt.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>