Laatste update: Mei 2021

Door: Soraya

Best Geteste Bloeddrukmeter

Omron M6 Comfort

5/5

De Omron M6 Comfort is gemaakt om een bloeddrukmeting zo comfortabel mogelijk te maken. De meegeleverde manchet kan ingesteld worden op twee verschillende maten (M & L) en pompt precies voldoende op voor een goede meting. Op het verlichte LED display lees je gemakkelijk je waarden af.

Een hoge bloeddruk kan schadelijke gevolgen hebben voor het hart en de bloedvaten. Regelmatig je bloeddruk (laten) meten, zorgt ervoor dat je op tijd naar de dokter gaat om ergere klachten te voorkomen. Een hoge bloeddruk is niet iets wat je voelt. 2 van de 5 mensen hebben een hoge bloeddruk, zonder dat ze het zelf beseffen (bron: Hartstichting). 

De kans op een hoge bloeddruk wordt hoger naarmate je 40 jaar of ouder bent. Controleer daarom eenvoudig zelf je bloeddruk met de beste bloeddrukmeter. De aanschaf van een bloeddrukmeter hoeft niet duur te zijn, zeker niet als je gebruik maakt van een leuke bloeddrukmeter aanbieding. In ons bloeddrukmeter review lees je meer over de beste bloeddrukmeter voor thuis.

Beste bloeddrukmeter Hartstichting

De Hartstichting prefereert bloeddrukmeters waarmee je de bloeddruk via de bovenarm meet boven de bloeddrukmeter die de bloeddruk via de pols meet. De bloeddrukmeter voor de bovenarm is meet te vertrouwen, omdat deze minder gevoelig blijkt voor fouten. De Hartstichting heeft een lijst op de eigen website gepubliceerd met de meest betrouwbare bloeddrukmeters. Op deze lijst worden ook de Omron en de Beurer bloeddrukmeter vermeld.

Beste bloeddrukmeter Consumentenbond

De Consumentenbond heeft een bloeddrukmeter test uitgevoerd waaruit blijkt dat de Omron M6 Comfort bloeddrukmeter de beste koop bloeddrukmeter is. De Omron M6 is volgens de Consumentenbond heel gemakkelijk te gebruiken. De meter heeft een groot scherm waar je de meting goed van kunt aflezen. De bloeddrukmeter is klinisch gevalideerd en met de twee druksensoren is het meetresultaat 100% betrouwbaar. De laatste keer dat de Consumentenbond een bloeddrukmeter test heeft gedaan was in 2015. Er is sindsdien geen bloeddrukmeter test meer door de Consumentenbond gedaan.

Top 5 beste bloeddrukmeters


Product

1. Omron M6 Comfort Bloeddrukmeter

5/5

2. Beurer BM44 – Bovenarm bloeddrukmeter

4/5

3. Medisana BU510 

4/5

4. Inventum BDA432

4/5

5. Omron Bloeddrukmeter M2 basic

4/5

1.Omron M6 Comfort - Bovenarm bloeddrukmeter

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
Functionaliteiten 90%

De Omron M6 Comfort bloeddrukmeter komt als beste uit de test van de Consumentenbond. Het is een volautomatische bloeddrukmeter die de bloeddruk bij de bovenarm meet. Er kunnen twee gebruikersprofielen aangemaakt worden met voor elke gebruiker 100 geheugenplaatsen. 

De Omron M6 werkt met een zogenaamde ‘intelli wrap’ manchet. Omron heeft hierbij een technologie toegepast die het mogelijk maakt de bloeddruk nog accurater te meten, ongeacht in welke stand het manchet om de arm is geplaatst. Daarbij garanderen extra controlefuncties een uiterst betrouwbare meting. 

Eventuele foutmeldingen (bijvoorbeeld veroorzaakt door een onregelmatige hartslag of beweging) wordt direct aangegeven op het extra grote, goed afleesbare display met gekleurde lampjes waarmee je direct kunt zien of je een lage, normale of hoge bloeddruk hebt. Ook kun je het gemiddelde meten over 3 metingen (achter elkaar). Na gebruik schakelt het apparaat automatisch uit. 

De Omron M6 is klinisch gevalideerd. Dit betekent dat de betrouwbaarheid van de bloeddrukmeter is goedgekeurd door onafhankelijke wetenschappers die het apparaat hebben onderzocht aan de hand van internationaal erkende protocollen.
De Omron M6 Comfort bloeddrukmeter wordt geleverd met 4 AA-batterijen. Hiermee kunnen tot 1500 metingen verricht worden. Een adapter wordt standaard niet meegeleverd, maar kan apart gekocht worden.

Bekijk alle reviews van de Omron M6 direct via Bol.com

Voordelen Omron M6 Comfort – Bovenarm bloeddrukmeter

 • De best geteste bloeddrukmeter (volgens de Consumentenbond) 
 • Klinisch gevalideerd, dus erg betrouwbaar

Nadelen Omron M6 Comfort – Bovenarm bloeddrukmeter

 • Een adapter moet apart aangeschaft worden (wordt wel standaard geleverd met batterijen)

2. Beurer BM44 – Bovenarm bloeddrukmeter

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

De Beurer BM244 is een volautomatische bloeddrukmeter die met één druk op de knop de bloeddruk bij de bovenarm meet. Het lcd-display van deze bloeddrukmeter is groot en goed afleesbaar. Als de meting gedaan is, schakelt het apparaat zichzelf na 1 minuut uit. 

De Beurer BM244 bloeddrukmeter wordt geleverd met een manchet voor een armomtrek van 22 tot 32 centimeter. Het gebruiksgemak maakt het een ideale bloeddrukmeter voor bijvoorbeeld senioren. 

De Beurer meet ook de onregelmatige hartslag en geeft een waarschuwing voor hartritmestoornis. Het is een veilige en betrouwbare bloeddrukmeter aldus de Hartstichting. Die betrouwbaarheid blijkt wel uit het feit dat het apparaat is goedgekeurd door het DABL-instituut (en daarmee klinisch gevalideerd). 

Dit instituut onderzoekt de betrouwbaarheid van bloeddrukmeters, waarbij wordt gewerkt met internationaal erkende protocollen. Batterijen worden standaard meegeleverd. Een batterij-indicator geeft aan als de batterijen leeg raken. Met een set batterijen kunnen ongeveer 1000 metingen worden gedaan. De Beurer BM244 is ook geschikt voor gebruik met lichtnetadapter.

Voordelen Beurer BM44

 • Eenvoudige bediening met duidelijk en groot XL lcd-display

Nadelen Beurer BM44

 • Meet geen gemiddelde bij 3 metingen

3. Medisana BU510

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

De Medisana BU510 is een volautomatische bloeddrukmeter voor het meten van de bloeddruk bij de bovenarm. Het apparaat is geschikt voor het opslaan van de metingen van 2 gebruikers en heeft voor elke gebruiker 90 geheugenplaatsen. 

De bediening van de Medisana BU510 is heel eenvoudig, de meting start met één druk op de knop. Op het grote lcd-display lees je in een oogopslag je bloeddrukwaarden, hartslag en gemiddelde meting. Wanneer het apparaat een onregelmatige hartslag meet, wordt dit aangegeven met een knipperend icoontje. 

De Medisana BU510 wordt geleverd met een manchet voor een armomtrek van 22 tot 36 centimeter. De bloeddrukmeter geeft een foutmelding als de manchet niet goed geplaatst is. Het is een makkelijk te gebruiken apparaat voor een voordelige prijs. De bloeddrukmeter van Medisana wordt standaard geleverd met batterijen en opbergetui.

Bestel Medisana hier via Bol.com

Voordelen Medisana BU510 

 • Voordelige prijs 
 • Eenvoudig in gebruik met duidelijk lcd-display

Nadelen Medisana BU510 

 • Meet niet het gemiddelde over 3 metingen

4. Inventum BDA432

0
Eindcijfer
Design 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 77%

De Inventum BDA432 is een volautomatische bloeddrukmeter voor het meten van de bloeddruk via de bovenarm. Het is een klinisch getest apparaat, zodat je ervan uit kunt gaan dat het met de betrouwbaarheid helemaal goed zit. 

De Inventum BDA432 is een compact apparaat, waarmee je snel via het grote scherm alle informatie over je bloeddruk krijgt. Deze bloeddrukmeter van Inventum geeft ook informatie over het gemiddelde van 3 metingen (achter elkaar) om tot nog een betrouwbaarder resultaat te komen. 

Het apparaat heeft een geheugenfunctie waarmee het tot 60 metingen onthoudt. Bij het meten van een onregelmatige hartslag wordt dit op het scherm vermeld. De Inventum BDA432 wordt geleverd met batterijen en opbergzakje.

Voordelen Inventum BDA432

 • Gunstige prijs
 • Gebruiksvriendelijke, compacte bloeddrukmeter met groot scherm

Nadelen Inventum BDA432

 • Geen

5. Omron M2 Basic

0
Eindcijfer
Design 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

De Omron M2 basic is een klinisch gevalideerde bovenarm bloeddrukmeter. Zeer eenvoudig in gebruik en voorzien van een duidelijk afleesbaar display. De meter meet bovendruk, onderdruk en hartslag. Deze bloeddrukmeter heeft een geheugen voor de laatst gemeten meting.

Bekijk de Omron M2 Basic direct via Bol.com

Voordelen Omron M2 Basic

 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen Omron M2 Basic

 • Doet niet lang met batterijen

Soraya

Over de productexpert

Hey you, take care of yourself! Het liefst maak ik elke week een momentje voor mezelf vrij om tot rust te komen. Een leuk feitje is dat ik een carriere switch heb gemaakt van stewardess en mijn eigen beauty salon ben begonnen! Ik merk dat het voor veel mensen vaak lastig is om te vinden wel product nou echt bij ze past. Daarom deel ik met vol enthousiasme mijn ervaringen met anderen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
 • De Omron bloeddrukmeters zijn al jaren betrouwbaar en enorm degelijk. De overige bloeddrukmeters heb ik geen ervaringen mee.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >