Laatst bijgewerkt: april 2021

Best Geteste Beamer

Philips NeoPix Easy Beamer

5/5

De Philips NeoPix Easy Beamer is momenteel de best geteste beamer van dit moment.  Zo beschikt deze beamer over een krachtige lamp die garant staat voor 20000 uur aan projectie van beelden en kleur. Bovendien verbruikt deze beamer veel minder stroom dan andere beamers. De beamer is verder aan te sluiten op alle mogelijke andere apparaten middels een HDMI-kabel of een MicroSD.

Een beamer wordt ook wel een projector genoemd, waarmee je door middel van een sterke lichtbron beeld kunt projecteren op een witte muur of een scherm. Op de beamer kan een playstation, laptop of dvd-speler worden aangesloten. Ideaal dus als je bijvoorbeeld eigen thuisbioscoop wilt creëren!

Ben je van plan er eentje aan te schaffen en ben je op zoek naar de beste beamer 2020, maar weet je niet precies waar je op moet letten? Hieronder leggen we uit hoe je de beste beamer zo goed mogelijk uit kunt zoeken en geven we antwoord op de vraag wat is nu de beste beamer.

Welke soorten beamers bestaan er?

Voor ieder doel bestaat er een ander soort beamer. Bedenk je dus goed waarvoor je precies de beamer wilt gebruiken. Naast extra kleine en draagbare beamers die je handig mee op reis kunt nemen, bestaan er drie type beamers. De eerste is een DLP beamer.

DLP is de afkorting voor Digital Light Processing. Deze beamer heeft tot 1,3 miljoen pixels en projecteert het beeld door middel van kleine spiegels die door omlaag en omhoog te bewegen het beeld produceren. DLP beamers komen vaak voor in bioscopen en zijn dus van zeer goede kwaliteit. Ook zijn dit type beamers vaak wat klein.

Het tweede type is een LCD beamer, wat staat voor Liquid Crystal Display. Hierbij wordt het beeld gemaakt door middel van drie gekleurde vloeibare kristallen. Dit type heeft een goede contrastratio en staat ook garant voor scherpe en heldere kleuren. Ook zijn ze in vergelijking met DLP beamers goedkoper.

Als laatste heb je de LED beamer. Deze maken gebruik van LED-lampen en een laser om het beeld op het scherm te krijgen. Het voordeel van dit type is dat LED-lampen zeer sterk zijn en een lange levensduur hebben. Door de laser zijn de beelden van zeer goede kwaliteit.

Waarop moet je letten bij het kopen van een beamer?

Om de beste beamer voor thuis te kunnen kopen, moet je letten op een aantal kenmerken. De resolutie van de beamer is bijvoorbeeld erg belangrijk. Een hoge resolutie betekent een hoge beeldkwaliteit. Ook de lichtsterkte is belangrijk.

Deze herken je aan de afkorting ANSI-lumen en het geeft aan hoe helder het beeld van de beamer is. Een goede helderheid ligt rond de 1700 ANSI. Vervolgens heb je de contrastratio. Hoe hoger de contrastratio, des te beter de beamer verschillen tussen zwart en wit kan weergeven.

Als laatste kun je nagaan hoeveel geluid er uit de beamer komt. Iedere beamer heeft een ventilator om niet oververhit te raken, dus er zal altijd wat geluid uit komen. Dit is niet storend, zolang het geluidsniveau onder de 35 decibel ligt.

Nu volgt de best geteste beamer en nog vier andere modellen, onder andere de beste koop beamer.


Product

1. Philips NeoPix Easy Beamer

5/5

2. Qumax mini beamer met HDMI-kabel

4/5

3. MQ18 Full HD beamer

4/5

4. Silvergear Draagbare Projector Beamer

4/5

5. Lumens 2000 LED Beamer Full HD

4/5

Top 10 Beamers

Wil je direct weten hoe de top 10 beamers eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. Philips NeoPix Easy Beamer

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Dit type beamer is de beste beamer volgens consumentenbond in deze lijst. De Philips Neopix is een echte LED-beamer met een zeer krachtige lamp die garant staat tot 20000 uur projectie van beelden en kleuren. Dit type lampen verbruikt daarnaast veel minder energie dan andere type lampen in beamers. 

Het is mogelijk deze beamer in te stellen voor een maximale afstand van maar liefst 20 meter. Met deze beamer kan het beeld een afmeting aannemen van maar liefst 200 centimeter. Ook is het apparaat aan te sluiten op alle mogelijke apparaten door middel van bijvoorbeeld een HDMI-kabel of een MicroSD. 

Ook kan er een stereo-installatie aan worden gesloten voor nog meer bioscoopervaring. Als je die niet hebt, is dat geen probleem aangezien er een ingebouwde luidspreker in het apparaat zit. 

De Philips Neopix beschikt over 2600 ANSI-lumen. Als nadeel kan worden ervaren dat de ventilator van het apparaat teveel geluid maakt. Ook kan voor sommigen het snoer te kort zijn waardoor je een verlengsnoer nodig hebt. De prijs voor dit apparaat is 109.60 euro.

Voordelen Philips NeoPix Easy Beamer

 • Verbruikt minder energie dan andere beamers
 • Maximale afstand van maar liefst 20 meter

Nadelen Philips NeoPix Easy Beamer

 • Snoer is aan de korte kant

2. Qumax mini beamer met HDMI-kabel

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De Qumax is beste mini beamer en ideaal voor iedereen die een laagdrempelige beamer wil voor thuisgebruik. Het apparaat behoort tot het LCD-type en heeft een lichtsterkte van 2500 ANSI-lumen. Omdat het apparaat maar 1.3 kilo weegt, kun je het gemakkelijk meenemen in je tas. Let wel op dat dit geen beamer is die je voor grote projecties kunt gebruiken.

Het is vooral bedoelt om simpele projecties mee te kunnen afspelen en werkt het beste in donkere ruimtes. Ook is de kwaliteit van het geluid niet even goed als duurdere beamers, maar het werkt prima voor het afspelen van films thuis. 

Wil je een betere geluidservaring, dan heb je externe boxen nodig. De resolutie van het scherm is 800 x 600 pixels. Als extra voordeel wordt er bij deze mini beamer een HDMI-kabel geleverd.

Voordelen Qumax mini beamer met HDMI-kabel

 • Ideaal voor thuisgebruik
 • Weegt slechts 1.3 kilo

Nadelen Qumax mini beamer met HDMI-kabel

 • Geluid is niet heel sterk

3. MQ18 Full HD beamer

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Een beamer kopen en gaan voor extra kwaliteit, dan moet je de MQ18 Full HD beamer overwegen. De prijs van deze beamer ligt aan de hoge kant met 259 euro, maar de kwaliteit van dit product maakt dat helemaal goed. 

De helderheid en lichtsterkte van dit model, 4000 ANSI, ligt veel hoger dan de gemiddelde beamer voor thuisgebruik. Door de 4000 lumen is het niet nodig een volledig donkere kamer te hebben om op de juiste manier films te kunnen kijken. Een ander voordeel is dat de lamp van de beamer ontzettend lang mee gaat, tot wel 30000 uur. 

Daarnaast kun je prima projecteren op een witte gladde muur en heb je niet perse een scherm nodig. Je kunt ervoor kiezen de afstelling van de beamer handmatig te veranderen, of de instellingen te laten hoe ze in de fabriek zijn ingesteld. De beamer is namelijk direct gebruiksklaar.

Deze beamer heeft een garantie van 1 jaar. Verder weegt hij ongeveer 3.5 kilo en is hij full HD. Als nadeel wordt in verschillende beamer review genoemd dat de ventilator als behoorlijk luid kan worden ervaren.

Voordelen MQ18 Full HD beamer

 • Lamp van de beamer gaat ontzettend lang mee
 • Beamer is direct te gebruiken

Nadelen MQ18 Full HD beamer

 • Ventilator van de beamer maakt relatief veel geluid

4. Silvergear Draagbare Projector Beamer

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Een tweede mini beamer in deze lijst is de Silvergear mini beamer met LED-lamp. Net als de variant die hierboven is genoemd is dit model ideaal voor mensen die graag een simpele beamer willen zonder veel poespas.

Met deze beamer kun je heel simpel afwisselen in beeldformaat. Je kunt er zowel het formaat 16:9 als 4:3 mee gebruiken. Daarnaast kun je op een simpele manier een USB-stick of een SD-kaartje indoen, omdat er daarvoor geschikte poorten aanwezig zijn.

Ook kun je de beamer aansluiten op bijvoorbeeld je laptop. De bediening van het apparaat is zeer simpel. Met de aan- en uitknop start je de beamer en via het interne menu kies je voor de optie die je zoekt.

Als je op zoek bent naar een beamer aanbieding of de beste koop beamer, dan is dit zeker het exemplaar voor jou. Met een prijs van maar 74.99 euro is dit de goedkoopste in de lijst. Let wel op dat de Silvergear Draagbare beamer maar over 1200 ANSI-lumen beschikt en dus niet de meest krachtige helderheid heeft. Het moet dus goed donker zijn in de kamer, wil je er heldere projecties mee bekijken.

Voordelen Silvergear Draagbare Projector Beamer

 • Simpel afwisselen tussen verschillende beeldformaten
 • Makkelijk aan te sluiten op je laptop

Nadelen Silvergear Draagbare Projector Beamer

 • Niet heel krachtig

5. Lumens 2000 LED Beamer Full HD

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Tijdens de beamer test kwam dit exemplaar naar voren als de beste. Dit model weegt praktisch niets met maar 380 gram. Hij beschikt over een LED-lamp waardoor hij zeer energiezuinig is en lang meegaat.

De Lumens bevat een mediaspeler die geïntegreerd is, zodat je niet perse een laptop nodig hebt om een film te projecteren. De meeste helderheid van de projectie bereik je bij een projectie afmeting van 130 inch. Om de projectie op de juiste manier te zien, is het daarentegen wel nodig de kamer volledig donker te maken, aangezien de beamer maar 2000 ANSI-lumen heeft.

Als je de Lumens bestelt, krijg je een handleiding, een afstandsbediening en een AV-kabelaansluiting meegeleverd. Nadeel is dat de ventilator als luid kan worden ervaren en dat de ingebouwde speaker niet altijd even goed werkt. De prijs van de Lumens is 99 euro.

Voordelen Lumens 2000 LED Beamer Full HD

 • Ontzettend energiezuinig

Nadelen Lumens 2000 LED Beamer Full HD

 • Ventilator maakt veel geluid

Johan

Over de productexpert

Ha! Van jongs af aan ben ik op mijn zolderkamer bezig met techniek dus heb ik deze flink zien ontwikkelen. Hierdoor weet ik precies wat écht de goede productspecificaties zijn. Daarnaast heb ik mijn grote droom om een radiostation op te zetten destijds uit laten komen, hier kijk ik met vol trots op terug. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam in de technische branche en help ik graag anderen door mijn kennis te delen.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>