fbpx

Publicatie datum: 13 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Thea

Best Geteste Bamboe Dekbed

Best geteste Bamboe Dekbed

LILLA24 Bamboe Zomerdekbed

De winter komt er weer aan en daarom is het belangrijk om warme spullen in huis te halen. Wij van Top-X hebben dan ook het bamboe dekbed test uitgevoerd. De LILLA24 bamboe zomerdekbed is als best getest hieruit gekomen

Het werkt namelijk verkoelend en zorgt ervoor dat je niet gaat zweten. Je hebt het wel warm genoeg en het is gemaakt van zacht materiaal. Hierdoor kan je dus heerlijk in slaap vallen. Na gebruik kan je het gemakkelijk wassen.

Dit hoeft namelijk niet met de hand maar je kan het gewoon in de wasmachine plaatsen. Het is belangrijk om een goede nachtrust te hebben en deze dekbed geeft je dat.

Ben jij benieuwd naar de beste bamboe dekbed van dit moment? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Wat is de beste bamboe dekbed? Elke nacht moet je goed kunnen slapen zodat je de volgende dag weer fris kan beginnen. Het is dus vanzelfsprekend dat iedereen een goede nachtrust wilt hebben. In de praktijk kan dit wel is tegenvallen aangezien je met veel dingen rekening moet houden.

Denk bijvoorbeeld aan het de kussens en het bed. Maar het dekbed is ook heel erg belangrijk. Een goede bamboe dekbed kan je helpen beter in slaap te vallen. Dit kan ervoor zorgen dat je productiever een dag in gaat. Er zijn wel veel aanbieders en daarom is het goed om de juiste keuze te maken.

Daarom hebben wij dit artikel geschreven om je op weg te helpen. Zo hebben we meerdere producten getest en uiteindelijk een Top 5 gevormd. Elk product heeft een beoordeling met een korte review. Ze hebben ook allemaal hun eigen categorie. Ben jij benieuwd naar onze Top 5? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Bamboe Dekbedden

Best geteste Bamboe Dekbed

Beste Koop Bamboe Dekbed
1. LILLA24 Bamboe Zomerdekbed

Bamboe Zomerdekbed Deltex - 140x200cm

Beste Bamboe Dekbed Zomer
2. Deltex Bamboe Zomerdekbed 

Elegance 100% Bamboe Viscose 4 Seizoenen Dekbed - 200x200cm - 2 persoons

Beste Bamboe Dekbed 4 Seizoenen
3. Elegance 100% Bamboe Viscose 4 Seizoenen Dekbed

Cool Bamboo Zomer Dekbed | 100% Bamboe | Verkoelend Zomerdekbed | Duurzaam | Ventilerend & Absorberend | Fris & Koel Slapen | Antibacterieel | Wasbaar | Eenpersoons | 140x200 cm

Beste Bamboe Dekbed 1 Persoons
4. Slaap Vaak Cool Bamboo Zomer Dekbed

Suite Sheets Bamboe Dekbed 200 x 220 cm

Beste Bamboe Dekbed 2 Persoons
5. Suite Sheets Bamboe Dekbed


Top 10 Beste Bamboe Dekbedden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste bamboe dekbedden! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen aangezien een bamboe dekbed kopen best lastig kan zijn.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een Bamboe Dekbed?

Ga je een bamboe dekbed kopen? Dan kan het verstandig zijn niet zomaar voor een bamboe dekbed aanbieding te gaan, maar kritisch verschillende opties met elkaar te vergelijken. Niet alle producten zijn namelijk hetzelfde en beschikken over dezelfde kwaliteit. Om die reden hebben wij de belangrijkste criteria voor je op een rijtje gezet.

Door rekening te houden met deze criteria achterhaal jij namelijk gemakkelijk welk product de beste optie is voor jou. Neem dus zeker even de tijd om deze criteria goed door te lezen en voorkom gemakkelijk een miskoop. Onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste bamboe dekbed volgens de consumentenbond test.

Spreiding

Het eerste belangrijke punt waar je goed op moet letten is de spreiding. Zo moet het wel gelijk verdeeld worden over het bed. Je moet het ook makkelijk over je bed heen kunnen doen. Dit hangt ook samen met de maat. Daarbij moet het weinig verschuiven anders kan het je nachtrust beïnvloeden. Koop dus niet zomaar een dekbed maar kijk hier goed naar.

Wassen

Een dekbed moet je regelmatig wassen en daarom is het belangrijk om goed naar de beschrijving te kijken. De meeste dekbedden kan je in de wasmachine doen maar dat geldt niet voor ze allemaal. Je wilt voorkomen dat je het met de eigen hand moet wassen. Het is handig om een dekbed te vinden die je op 40 graden kan wassen aangezien je het dan kan combineren met kleding.

Seizoen

Dekbedden zijn gemaakt voor verschillende seizoenen. Zo zijn winterdekbedden dikker dan zomerdekbedden. Koop dus voor het juiste seizoen. Je kan er ook voor kiezen om een 4 seizoenen dekbed te nemen. Dan hoef je geen ander product aan te passen en kan je daar lang plezier van beleven. Het is in ieder geval belangrijk om hiernaar te kijken aangezien veel mensen het vergeten.

Maat

Het laatste belangrijke punt waar je goed naar moet kijken is de maat van de dekbed. Zo zijn er sommige geschikt voor een 1 persoonsbed en andere meer geschikt voor een 2 persoonsbed. Je wilt natuurlijk wel dat het dekbed op je bed kan. Het klinkt misschien heel logisch maar er moet goed naar gekeken worden. Er zit ook wel een duidelijk prijsverschil tussen.


Wat zijn de beste Bamboe Dekbedden?

Nu je precies weet waar je op moet letten, is het tijd voor de producten van dit moment. Want welke bamboe dekbed is het beste? En welke bamboe dekbed past het best bij mij? Na het uitvoeren van onze test zijn wij er achter gekomen wat de beste opties van dit moment zijn. Hieronder vind je daarom onze Top 5 bamboe dekbedden van dit moment.

Bij het opstellen van onze Top 5 hebben wij ook rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën. Er zit dus gegarandeerd voor iedereen een goede optie tussen. Ook vind je voor iedere bamboe dekbed uit onze Top 5 een korte product omschrijving met de voor- en nadelen van ieder model.

1. LILLA24 Bamboe Zomerdekbed

Best geteste Bamboe Dekbed

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Ben jij dus opzoek naar de beste bamboe dekbed van 2023? Dan zit je hier goed! De LILLA24 Bamboe Zomerdekbed is namelijk de beste koop van dit moment.

De LILLA24 Bamboe Zomerdekbed is te verkrijgen in 3 verschillende maten. Zo kan je het product kopen voor een 1 persoonsbed maar ook een 2 persoonsbed. Deze fijne dekbed zorgt ervoor dat je niet meer gaat zweten in bed. In de zomer kan het heel warm worden maar je kan nog lekker slapen. Daarbij heeft het ook een verkoelende werking. Het zorgt ervoor dat je tot de juiste lichaamstemperatuur komt.

Verder heeft het de juiste spreiding. Zo kan je het gemakkelijk over je bed plaatsen. Het dekbed blijft de hele tijd op dezelfde plek waardoor je een goede nachtrust hebt. Na het gebruik kan je het gemakkelijk wassen. Dit hoef je namelijk niet met je handen te doen maar je kan het gewoon in de wasmachine zetten. Op deze manier blijft het dekbed goed schoon. Dit zorgt er ook voor dat de kwaliteit voor een lange tijd hetzelfde blijft.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen LILLA24 Bamboe Zomerdekbed

 • Beschikbaar in 3 verschillende maten
 • Heeft een verkoelende werking
 • Zorgt voor een betere nachtrust
 • Is makkelijk wasbaar

Nadelen LILLA24 Bamboe Zomerdekbed

 • Minder geschikt voor de winter

2. Deltex Bamboe Zomerdekbed 

Bamboe Zomerdekbed Deltex - 140x200cm

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plek hebben we de Deltex Bamboe Zomerdekbed. Dit is de beste bamboe dekbed die je in de zomer kan gebruiken. Hierdoor ga je dus niet zweten.

Tijdens de zomer kan het hele warm worden en daarom is het belangrijk om een goede dekbed te hebben. De Deltex Bamboe Zomerdekbed is een echte lichtgewicht en kan je makkelijk over het bed plaatsen. Het is gemaakt van natuurlijk materiaal waardoor je er lekker mee kan liggen. Zo kan je er ook goed middagdutjes op doen. Na het wassen van het dekbed kan je het ook in de droger doen.

Zo hoef je geen enkele dag zonder deze heerlijke dekbed te slapen! Verder is het nog te verkrijgen in 6 andere maten. Zo kan je het product ook aanschaffen voor een 2 persoonsbed maar het dekbed kan ook nog groter. Dit dekbed is niet zo dik maar je hebt wel het gevoel alsof iets om je heen ligt. Al met al zorgt het voor een goede slaaprust en heeft het alles voor wat je in een dekbed zorgt (voor de zomer natuurlijk).

Voordelen Deltex Bamboe Zomerdekbed 

 • Goedkoopste optie van de lijst
 • Weegt weinig
 • Is ook geschikt voor de droger
 • Mooie kleur wit

Nadelen Deltex Bamboe Zomerdekbed 

 • Is niet speciaal voor kinderen

3. Elegance 100% Bamboe Viscose 4 Seizoenen Dekbed

Elegance 100% Bamboe Viscose 4 Seizoenen Dekbed - 200x200cm - 2 persoons

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Heb jij geen zin om voor elk seizoen een bamboe dekbed te kopen? Neem dan een kijkje bij de Elegance 100% Bamboe Viscose 4 Seizoenen Dekbed!

Dit dekbed heeft een heel makkelijk systeem waarmee je werkt. In de winter kan je de 2 dekbedden aan elkaar klikken. Het gaat heel makkelijk en als het warmer wordt kan je ze weer los van elkaar maken. Zo heb je voor elk seizoen de juiste dekbed. De Elegance 100% Bamboe Viscose 4 Seizoenen Dekbed is ook makkelijk in gebruik. Zo is het een redelijk licht product waardoor je het gemakkelijk over je bed kan heen leggen.

Het is ook een ademend dekbed waardoor je niet gaat zweten. Dit geldt natuurlijk voor elk seizoen. Daarbij geeft het dekbed je eigenlijk een knuffel. Hierdoor blijft je hele lichaam en dat is heel fijn voor in de winter. Eigenlijk wil je dan niet meer het bed verlaten! Ook kan je dit dekbed in verschillende maten halen. Denk bijvoorbeeld aan een 1 persoonsbed of een 2 persoonsbed. Dat is toch handig aangezien iedereen weer een ander bed heeft.

Voordelen Elegance 100% Bamboe Viscose 4 Seizoenen Dekbed

 • De dekbedden kan je gemakkelijk losmaken
 • Beschikbaar in verschillende maten
 • Zacht materiaal
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Elegance 100% Bamboe Viscose 4 Seizoenen Dekbed

 • Duurste optie van de lijst

4. Slaap Vaak Cool Bamboo Zomer Dekbed

Cool Bamboo Zomer Dekbed | 100% Bamboe | Verkoelend Zomerdekbed | Duurzaam | Ventilerend & Absorberend | Fris & Koel Slapen | Antibacterieel | Wasbaar | Eenpersoons | 140x200 cm

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Slaap jij alleen en zoek je de geschikte bamboe dekbed? Dan is de Slaap Vaak Cool Bamboo Zomer Dekbed echt wat voor jou. Dit is namelijk voor een 1 persoonsbed.

De Slaap Vaak Cool Bamboo Zomer Dekbed zorgt ervoor dat je het elke avond warm genoeg hebt waardoor je lekker kan slapen. Het is ook een bewegelijk dekbed dat met je meegaat als je beweegt. Dit zorgt ervoor dat je hele lichaam warm blijft. Hiernaast is het ook licht van gewicht. Je kan deze deken ook in meerdere maten krijgen. Zo is het niet alleen geschikt voor een 1 persoonsbed maar ook voor grotere bedden

Verder voelt het product nog goed aan. Zo is het gemaakt van een zachte stof en gaat het voor een lange tijd mee. Het is dus gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor is het eigenlijk dus een lange termijn aankoop. Wie wil dat nou niet? De Slaap Vaak Cool Bamboo Zomer Dekbed is ook één van de goedkoopste opties in onze lijst. Daarom heeft het ook een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Voordelen Slaap Vaak Cool Bamboo Zomer Dekbed

 • Je kan het wassen op 40 graden
 • Is een echte lichtgewicht
 • Het is geurloos waardoor het in goede staat blijft

Nadelen Slaap Vaak Cool Bamboo Zomer Dekbed

 • Alleen verkrijgbaar in het wit

5. Suite Sheets Bamboe Dekbed

Suite Sheets Bamboe Dekbed 200 x 220 cm

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De laatste plek is weggelegd voor de Suite Sheets Bamboe Dekbed!. Dit is het tegenovergestelde van nummer 4 en het is de beste bamboedekbed voor een 2 persoonsbed.

Je wilt een dekbed zolang mogelijk behouden en er vaak gebruik van maken. Dan moet je het wel goed kunnen wassen. Dat is bij de Suite Sheets Bamboe Dekbed zeker het geval. Zo kan je het gemakkelijk wassen op 40 graden. Hierdoor kan je het ook combineren met andere kledingstukken. Het dekbed is niet te dik maar het zorgt er wel voor dat je warm blijft. Hierdoor kan je in de avond lekker slapen.

Het heeft dan ook warmteklassen 2. Dit betekent dat je het niet te warm of te koud krijgt. In de zomer kan het namelijk warm worden maar met dit dekbed hoef je daar geen rekening mee te houden. Verder is het ook nog goed geïsoleerd. Er komt geen lucht onder en het is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Daarom kan je er voor een langere tijd gebruik van maken. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je het dekbed regelmatig blijft opschudden. 

Voordelen Suite Sheets Bamboe Dekbed

 • Is anti-allergisch en anti-bacterieel
 • Het is goed geïsoleerd
 • Het is makkelijk te onderhouden

Nadelen Suite Sheets Bamboe Dekbed

 • Is niet verkrijgbaar voor een kingsize bed

Hoeveel soorten bamboe dekbedden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 bamboe dekbedden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de bamboe dekbedden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste bamboe dekbedden zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!