Laatste update: november 2021

Door: Yara

Best Geteste Babyvoeding

Olvarit Variatiemenu Maaltijd

5/5

Olvarit een complete maaltijd voor je kleintje. Het portfolio is volledig aangepast, nu altijd met een herkenbare groente smaak, dit helpt je kindje de smaak te herkennen en te waarderen.

Voor je kind wil je natuurlijk alleen het beste. Zeker als het aankomt op babyvoeding is het belangrijk dat de maaltijd gezond en voedzaam is. Bovendien is het wel zo fijn als je kindje zijn bordje graag leeg eet. Niemand heeft immers zin in een strijd aan tafel. De beste babyvoeding volgens de Consumentenbond maak je zelf. Zo weet je namelijk precies wat er op tafel komt en welke ingrediënten je gebruikt. In de praktijk blijken babypotjes alleen wel erg praktisch te zijn. Ze zijn namelijk super snel klaar en aangepast aan de smaak en de behoeftes van je kleintje.

Ben je benieuwd naar de beste koop babyvoeding? Hieronder lees je een aantal tips én geven wij een babyvoeding review van maar liefst vijf verschillende babypotjes van de merken Olvarit, NaturNes, Nestlé en HiPP. Onze babyvoeding test bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst kijken we naar de prijs van de babyvoeding en de leeftijd waarvoor de voeding geschikt is. Daarna letten we op de ingrediënten. De best geteste babyvoeding hoort namelijk geen ongezonde ingrediënten (zoals toegevoegde suikers en zout) te bevatten. Het is bovendien belangrijk dat de babypotjes voldoende gezonde vetten, energie en variatie bieden. Ook een vegetarisch potje hoort bijvoorbeeld vleesvervangers –zoals ei of peulvruchten- te bevatten. Zo bied je je kind een zo volledig mogelijke maaltijd met één potje. Lees snel verder voor de uitkomst van onze babyvoeding test.


Product

Olvarit Variatiemenu Maaltijd
Beste babyvoeding vanaf 15 maanden

5/5

NaturNes Bio Baby Maaltijden
Beste babyvoeding vanaf 12 maanden

4/5

Olvarit Groentehapjes
Beste babyvoeding vanaf 8 maanden

4/5

Nestlé Ontbijtpapje Biscuit
Beste babyvoeding vanaf 6 maanden

4/5

HiPP BIO Maaltijden
Beste babyvoeding vanaf 4 maanden

4/5

Olvarit Variatiemenu Maaltijd – vanaf 15 maanden

0
Eindcijfer
Houdbaarheid 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Voedingswaarden 84%

Babyvoeding kopen is een stuk goedkoper als je meteen een flinke voorraad inslaat. Het Olvarit Variatiemenu kost €1,50 per stuk als je 12 stuks aanschaft en is hiermee één van de goedkopere potjes uit onze test. Het Olvarit Variatiemenu is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 15 maanden en heeft wat grovere stukjes en een herkenbare groentesmaak. Op deze manier wordt je kleintje alvast klaargestoomd om straks echt met de pot mee te eten. 

De potjes bevatten (helaas) wel toegevoegde suikers en zout, maar scoren goed op variatie en smaak. Het menu bevat potjes met: sperziebonen Surinaamse kipschotel, broccoli rundvlees rijst, bruine bonen appel rundvlees aardappel en spaghetti bolognese. Het enige wat wat ons betreft mist in het variatiemenu? Dat is een vegetarisch potje of een potje met vis.

Bekijk Olvarit op Bol.com

Voordelen Olvarit Variatiemenu Maaltijd

 • Eén van de goedkopere babypotjes uit de test
 • Grovere stukjes en herkenbare groentesmaak
 • Gevarieerd en lekker

Nadelen Olvarit Variatiemenu Maaltijd

 • Bevat toegevoegde suikers en zout
 • Vegetarisch potje en een potje met vis missen wat ons betreft in het variatiemenu!

NaturNes Bio Baby Maaltijden – vanaf 12 maanden

0
Eindcijfer
Voedingswaarden 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Houdbaarheid 74%

Welke babyvoeding is het beste als je je kind graag zo natuurlijk mogelijk wilt laten eten? Op die vraag antwoorden wij: zelfgemaakte babyhapjes of biologische babypotjes. 

De NaturNes Bio Baby Maaltijden zijn helemaal biologisch. De potjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden en bevatten lekker veel biologische groentes en vlees. Zo bevat dit potje volkoren spaghetti met tomaat, wortel en rundvlees.

 Helaas bevatten ook deze babypotjes wel suikers en zout. Het aantal suikers (3,2 gram per 100 gram) is zelfs de hoogste waarde uit alle babypotjes van onze test. Jammer, want qua smaak en variatie scoren de NaturNes Bio Baby Maaltijden wel goed.

De prijs van de babypotjes is €1,59 en hiermee zijn de NaturNes Bio Baby Maaltijden de op één na duurste babypotjes uit onze test.

Bekijk NaturNes Bio Baby

Voordelen NaturNes Bio Baby

 • Biologisch, lekker en gevarieerd

Nadelen NaturNes Bio Baby

 • Bevat vrij veel suikers en zout
 • Relatief duur

Olvarit Groentehapjes – vanaf 8 maanden

0
Eindcijfer
Voedingswaarden 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Houdbaarheid 78%

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen: de Olvarit Groentehapjes kosten €1,69 per stuk en zijn hiermee de duurste babypotjes uit onze test. De groentehapjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 maanden en zijn qua smaak en textuur precies aangepast aan de wensen van je kleintje. En nu het goede nieuws: de Olvarit Groentehapjes is wat ons betreft de beste babyvoeding als je op zoek bent naar een babypotje met weinig suikers en zout. 

De babypotjes bevatten in verhouding namelijk weinig suikers en zout en scoren aanzienlijk beter dan de andere babypotjes uit de test. De Olvarit Groentehapjes zijn erg geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 maanden, voor grotere kinderen bevatten de groentehapjes net te weinig energie en gezonde vetten.

Bestel Olvarit direct op Bol.com

Voordelen Olvarit Groentehapjes – 8 maanden

 • Bevat weinig suikers en zout
 • Goede smaak en textuur voor kinderen vanaf ongeveer 8 maanden

Nadelen Olvarit Groentehapjes – 8 maanden

 • Prijzig

Nestlé Ontbijtpapje Biscuit – vanaf 6 maanden

0
Eindcijfer
Voedingswaarden 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Houdbaarheid 90%

Het Nestlé Ontbijtpapje Biscuit is ideaal als je haast hebt ’s ochtends. Je hoeft alleen even water toe te voegen en je kleintje kan aan zijn ontbijt beginnen. Het papje zit boordevol granen, ijzer, vitamines en voedingsstoffen die je kindje nodig heeft om te groeien. 

Het Nestlé Ontbijtpapje Biscuit kost €2,39 per 250 gram (genoeg voor zo’n 5 porties). Het papje is geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden en is een volwaardig en compleet ontbijt. 

De enige nadelen die wij ontdekken? Dat is dat het papje vrij veel suikers bevat en natuurlijk geen groentes, fruit en vlees(vervangers) bevat.

Het is hierdoor prima als ontbijt, maar het is natuurlijk geen maaltijdvervanger voor de lunch of het diner.

Voordelen Nestlé Ontbijtpapje Biscuit

 • Makkelijk te bereiden en snel klaar
 • Volwaardig en compleet ontbijt voor de kleintjes

Nadelen Nestlé Ontbijtpapje Biscuit

 • Vrij veel suikers
 • Doordat het papje geen fruit, groente en vlees(vervanger) bevat, is het geen maaltijdvervanger voor de lunch of het diner

HiPP BIO Maaltijden – Vanaf 4 maanden

0
Eindcijfer
Veiligheid 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Houdbaarheid 78%

Tot slot testen we de HiPP BIO Maaltijden. Deze maaltijden zijn helemaal biologisch, zonder conserveermiddelen en bovendien zonder zout. Hierdoor zijn ze erg geschikt als eerste hapjes voor je kindje tussen de 4 en de 6 maanden. Deze babyvoeding is in de aanbieding bovendien de allergoedkoopste uit onze test en kost slechts €1,25 per potje. 

Wij worden dan ook oprecht blij van de prijs, de smaak én het feit dat de maaltijden biologisch en zoutloos zijn. Iets minder blij zijn we met de toegevoegde suikers. Helaas is het wel een feit dat eigenlijk alle babypotjes zout bevatten én dat kinderen zoet simpelweg erg lekker vinden. 

De prijs voor beste babyvoeding van 2021? Die gaat wat ons betreft naar de Olvarit Groentehapjes (weinig suikers maar iets duurder) én de HiPP BIO Maaltijden (helaas meer suikers maar wel het goedkoopste potje uit onze test).

Voordelen HiPP BIO 

 • Biologisch en lekker
 • Geen zout toegevoegd
 • Goedkoopste babypotje uit onze test

Nadelen HiPP BIO 

 • Bevat helaas wel toegevoegde suikers

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Cyber Monday deals (korting tot 70%) staan nu al live op Bol.com! OP=OP