Laatste update: Mei 2021

Door: Yara

Best Geteste babyfoon

Product Eigenschap

Best beoordeeld!

beste babyfoon

Babyfoon Miniboss MB-350

Bekijk op Bol.com

Automatische nachtzicht functie

babyfoon test

Luvion Essential Babymonitor

Bekijk op Bol.com

Terugspreek functie

hoelang babyfoon gebruiken

Alecto DBX-85 Eco Dect

Bekijk op Bol.com

Best geprijsd

Waar moet je op letten bij het kopen van een babyfoon?

Wanneer je net een baby hebt gekregen, zul je aan veel dingen moeten wennen. Ook dat je kleintje op een gegeven moment op zijn of haar eigen kamer gaat slapen. Je zult als nieuwe ouder dus ook een babyfoon aan moeten schaffen. Een babyfoon waarschuwt je direct wanneer je baby huilt of wakker is en dat geeft je een hoop rust.

Een goede babyfoon uitzoeken kan een behoorlijke klus zijn. Het apparaat moet kunnen voldoen aan je wensen en benodigdheden. Er is inmiddels ontzettend veel aanbod. Juist daarom kun je in dit artikel lezen over de vijf beste babyfoon(s).

Om te bepalen wat de beste babyfoon van 2021 is hebben we gekeken naar onder meer de volgende factoren;

– bereik
– videofunctie
– prijs
– kwaliteit
– terugspreek functie
– nachtzicht

1. Luvion Easy - Beste Babyfoon met camera

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 90%
Prijs / Kwaliteit 95%
Functionaliteiten 90%

Op nummer één van deze lijst vinden we een luvion babyfoon. Uit verschillende tests is de Luvion Easy als de beste babyfoon met camera naar boven gekomen. Deze babyfoon heeft alles wat je nodig hebt om helemaal te kunnen ontspannen wanneer je baby slaapt.Het apparaat werkt intuïtief.

Nachtzicht wordt bijvoorbeeld automatisch ingeschakeld. Je hebt met het nachtzicht tot wel vijf meter zicht.Het fijne van de Luvion Easy is dat er een gecodeerd signaal wordt uitgezonden, wat zorgt voor een 100% veilige connectie zonder storingen.

Daarnaast is er met het apparaat een bereik tot zo’n 250 meter. De camera kan niet alleen in het donker beeld opnemen, ook is deze in iedere richting te draaien, zodat je van een afstand de hele kamer kunt bekijken.De babyfoon camera is eenvoudig te installeren en heeft zelfs een terugspreekfunctie.

Wanneer je kindje al iets ouder is, kun je dus via de babyfoon met hem of haar praten.Benieuwd naar de kamertemperatuur? Ook deze wordt door de camera geregistreerd. Naast dit alles is het apparaat niet duur.

Het enige wat als een nadeel kan worden opgevat, is dat de camera een fel blauw lampje heeft wanneer je het nachtzicht activeert. Ook is het niet mogelijk de camera via een afstandsbediening te draaien of in te zoomen.

Bekijk de Luvion Easy op Bol.com

Voordelen Luvion Easy

 • Apparaat werkt intuïtief
 • Bereik tot +- 250 meter
 • Camera is in meerdere richtingen te draaien
 • Kamertemperatuur wordt ook geregistreerd

Nadelen Luvion Easy

 • Stand-by tijd is aan de korte kant

2. Miniboss MB-350

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 86%
Prijs / Kwaliteit 93%
Functionaliteiten 90%

Bij de babyfoon test bewees de Miniboss MB-350 zich als een ‘beste koop babyfone’. Het apparaat maakt het ontzettend makkelijk constant op de hoogte te blijven van wat er in zijn of haar slaapkamer gebeurt. 

De babyfoon bestaat uit een set van een monitor en een camera die storingsvrij aan elkaar zijn gekoppeld. Ze storen dus niet met andere apparaten. Wanneer er onvoldoende licht is in de kamer, schakelt de nachtzichtfunctie zich automatisch in. Een handig kenmerk is verder dat er slaapliedjes kunnen worden afgespeeld. Deze worden via de camera uitgezonden en er is een lijst met verschillende liedjes beschikbaar.

 Ook is er een spreekfunctie via de knop aan de voorkant van de monitor. Via de temperatuursensor op de camera houdt de je temperatuur in de kamer in de gaten. Verder is het mogelijk om met de camera in te zoomen en de kantelen. Zo stel je snel en gemakkelijk het ideale zicht op je kindje in. 

Dit is nog niet alles, want ook de alarmfunctie maakt het gemakkelijk jezelf te herinneren aan bijvoorbeeld een voedmoment. Ook aan het milieu is gedacht. Wanneer er 30 seconden lang geen geluid is, schakelt de microfoon zich uit tot er weer een nieuw geluidje wordt opgevangen.

Voordelen babyfoon Miniboss MB-350

 • Bij onvoldoende licht wordt nachtzichtfunctie automatisch ingeschakeld
 • Mogelijkheid om slaapliedjes af te spelen
 • Temperatuursensor
 • Mogelijkheid om herinneringen voor voedmomenten in te stellen

Nadelen babyfoon Miniboss MB-350

 • Geluidskwaliteit niet al te best

3. Luvion Essential

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 86%
Prijs / Kwaliteit 80%
Functionaliteiten 90%

Als één van de beste uit de test kwam ook de Luvion Essential Babyphone. Deze babyfoon heeft een middelgroot scherm met goede beeldkwaliteit. Het kleurenbeeldscherm heeft een exacte afmeting van 3,5 inchAls je meerdere kinderen hebt, kun je ook tot vier extra camera’s aansluiten. Wel zo handig. Met het nachtzicht van de camera kun je je kindje goed zien in het donker. 

De terugspreekfunctie maakt het gemakkelijk te praten met je baby vanaf een afstand. Er staan drie slaapliedjes op de camera geprogrammeerd, zodat je baby lekker snel in slaap valt. Met de thermometer kun je precies zien hoeveel graden het in de kamer is en met de digitale zoomfunctie kun je precies zien wat jij wilt. 

Daarnaast kun je de camera draaien in elke mogelijke richting. Met de timer stel je de tijd in wanneer je je kindje moet voeden of uit bed moet halen. De batterij van de babyfoon is oplaadbaar. Led-lampjes geven de geluidsindicatie weer. Het enige nadeel van deze babyfoon is dat de stand-by tijd vrij kort is. 

Ook kan het voorkomen dat er niet overal in huis bereik is. Daarnaast moet de babyfoon regelmatig worden aangesloten op het stroomnetwerk, vooral als het beeld constant aanstaat.

Voordelen Luvion Essential Babyphone

 • Mogelijkheid om tot vier extra camera’s aan te sluiten
 • Terugspreekfunctie
 • Thermometer

Nadelen Luvion Essential Babyphone

 • Stand-by tijd is vrij kort

4. Alecto DBX-85

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 86%
Prijs / Kwaliteit 90%
Functionaliteiten 70%

Als je op zoek bent naar de beste babyfoon zonder al te veel poespas, dan zit je met de Alecto DBX-85 ECO DECT goed. Deze babyfoon is vooral bekend om de zeer simpele bediening. Je hoeft alleen maar de babyunit aan te sluiten, vervolgens de ouderunit op te laden en dan met een druk op de knop verbinding te maken tussen beide units. Het enige wat je daarna hoeft te doen is zorgen dat de accu niet leeg raakt en hem regelmatig even zal moeten opladen. 

De babyfoon heeft een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Het apparaat is niet duur en de kwaliteit is hoog. De gevoeligheid voor geluid is instelbaar. Het apparaat behoort tot de ECO-reeks van Alecto. Dit houdt in dat het stralingsniveau laag is. 

Ook is de babyfoon duurzaam in gebruik. De stand-by tijd is zo’n 24 uur en je komt daarmee gemakkelijk de nacht door zonder de babyfoon op het stroomnetwerk aan te moeten sluiten. Het geluid van het apparaat is erg goed. Tot op een afstand van 300 meter krijg je een storingsvrij en helder geluid. 

Door de gevoeligheid van de microfoon aan te passen, kun je er voor kiezen alle geluidjes te laten registreren of alleen wanneer je baby huilt. Het enige nadeel aan deze babyfoon is dat er geen zoomfunctie en temperatuurmeter zijn.

Voordelen Alecto DBX-85 ECO DECT Babyfoon

 • Simpele bediening
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Laag stralingsniveau
 • Stand-by tijd van 24 uur

Nadelen Alecto DBX-85 ECO DECT Babyfoon

 • Geen zoomfunctie
 • Geen temperatuurmeter

5. Luvion Grand Elite 3 Connect

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 86%
Prijs / Kwaliteit 75%
Functionaliteiten 91%

Uit de babyfoon test kwam de Luvion Grant Elite 3 Connect naar voren als zowel één van de duurdere maar ook de beste babyfoon. De babyfoon met camera, wifi en een app beschikt over een triple mode. Dit houdt in dat het apparaat op drie verschillende manieren kan worden gebruikt. De eerste is gewoon thuis.

Met de haarscherpe touchscreen monitor kun je je baby zeer goed zien en horen. De tweede manier is thuis dezelfde monitor gebruiken, terwijl je partner op een andere locatie met de wifi en de app vanaf zijn of haar telefoon mee kan kijken en luisteren.Als laatste kun je er voor kiezen de monitor helemaal weg te laten en alles via de app op je telefoon te doen. De app stuurt je een notificatie wanneer je kindje wakker is.

De connectie van de babyfoon is privé en beveiligd met een wachtwoord. Naast deze bijzondere functies, heeft de babyfoon alles wat je maar nodig kunt hebben. Van een inzoomfunctie tot het terug kunnen spreken en van en temperatuurweergave tot slaapliedjes afspelen. Een ideale babyfoon dus.

Bestel de Luvino Grand Elite direct via Bol.com

Voordelen Luvion Grand Elite 3 Connect

 • Makkelijk te verbinden met wifi
 • Beschikt over aan handige app
 • Haarscherp touchscreen

Nadelen Luvion Grand Elite 3 Connect

 • Prijs ligt een stuk hoger dan de alternatieven in dit artikel

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>