Laatste update: september 2021

Door: Yara

Best Geteste Babyfles

Dr.Brown’s Startpakket

5/5

Ideaal: een complete set Dr. Brown’s-flessen en spenen. Dit startpakket standaard halsfles bevat drie standaard halsflessen (1x 120 ml, 2x 250 ml ) 3 x fase 1 speen, 2 x fase 2 speen De fase 1 spenen zitten op de flessen. De fase 2 spenen zitten los in de verpakking. Leuk om cadeau te doen. Er is ook een startpakket met brede halsflessen en -spenen.

De standaardfles, ook wel smalle halsfles genoemd, wordt makkelijk geaccepteerd -ook door pasgeborenen. Of je een smalle of brede fles kiest, wordt ook bepaald door wat je zelf prettiger vindt vasthouden.

Babyflessen zijn er in verschillende soorten en maten en om maagpijn te minimaliseren is het belangrijk om de juiste te kiezen voor je baby. 

Je zou kunnen overwegen om je pasgeboren baby borstvoeding te geven, maar het gebruik van een fles kan voor sommigen de enige optie zijn. 

Dus, welke babyfles is de beste? Na het lezen van deze babyfles review heb je alle belangrijke richtlijnen om de juiste fles te kopen.


Product

1. Startpakket Dr. Brown
Best getest overall

5/5

2. Philips Avent antikrampfles
Beste antikrampfles

4/5

3. Difrax New Born babyfles
Beste babyfles volgens consumentenbond

4/5

4. Tommy Tippee

4/5

5. Nuby

4/5

Waar moet je op letten bij de aankoop van een babyfles

Het materiaal dat je voor je babyflessen kiest, moet veilig, hittebestendig en gemakkelijk schoon te maken zijn. Er zijn verschillende materialen op de markt en elk ervan heeft zijn eigen voor- en nadelen. Plastic flessen zijn licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen. Ze zijn ook betaalbaar en moeilijk stuk te krijgen.

Glazen flessen bestaan al jaren. Ze zijn vaatwasmachinebestendig en vertroebelen na verloop van tijd niet zoals sommige soorten plastic. Glas is niet giftig, reageert niet met voedsel, is van nature BPA-vrij en geeft geen smaak aan de melk van uw baby.

Siliconenflessen worden steeds populairder omdat ze licht van gewicht en veilig zijn. Als je iets wilt dat niet giftig is, maar het gevoel hebt dat glas iets te zwaar is, kunnen siliconen babyflessen het antwoord zijn.

Ook het speenmateriaal is erg belangrijk, want als je baby zich niet op zijn gemak voelt, kan hij of zij de fles weigeren. Spenen zijn meestal gemaakt van siliconen, maar sommige kunnen van latex zijn gemaakt.

Siliconen zijn door de mens gemaakt materiaal dat duurzaam is en lang meegaat. Het behoudt geen smaken en is 100% smaakloos. Het is iets harder in de mond dan latex en het kan beschadigd raken als baby’s erop bijten met hun scherpe tandjes.

Natuurrubberlatex is een goede optie voor ouders die proberen alleen natuurlijke producten te kopen. Het is gemaakt van natuurlijk boomsap en voelt zachter aan in de mond dan siliconen. De nadelen zijn dat het niet zo lang meegaat als siliconen en kan worden beschadigd door direct zonlicht en vetten.

Top 10 beste babyflessen

Wil je direct weten hoe de top 10 babyflessen eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. Startpakket Dr. Brown

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

Wanneer je van plan bent om flesvoeding te geven, wil je er zeker van zijn dat je de beste babyfles gebruikt die op de markt te verkrijgen is. Moet je nog een babyfles kopen of is je oude aan vernieuwing toe, dan is je beste koop babyfles om je reis met flesvoeding zorgeloos te beginnen de kit van Dr. Brown met drie glazen flessen.

De spenen voor fase 1 worden geleverd op de fles, de spenen voor fase twee en drie zitten in de doos. Deze flessen zijn hittebestendig, tot 600 graden Celsius. Ze zijn ook vaatwasser-, magnetron- en sterilisatorbestendig. De beschermhoezen zijn niet giftig, 100% siliconen, BPA-vrij en veilig voor baby’s. De flesjes zijn val- en stootvast dankzij de siliconen behuizing en hebben volledige garantie.

Voordelen Startpakket Dr. Brown

 • Een complete set babyflessen om met je baby mee te groeien
 • 100% niet giftig en BPA-vrij
 • Wat we niet leuk vinden

Nadelen Startpakket Dr. Brown

 • Een beetje zwaarder dan plastic flessen

2. Philips Avent antikrampfles

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Als je vermoedt dat je baby baat kan hebben bij een antikrampfles, dan is het aangeraden om de plastic Philips Avent antikrampfles op je lijst met opties te zetten. Deze fles van polypropyleen valt qua prijs in het midden van alle flessen die we hebben getest, en is eenvoudig in elkaar te zetten, uit elkaar te halen en schoon te maken. 

Het ‘airflex’-ventilatiesysteem van de fles, bedoeld om gas- en kolieksymptomen te helpen verminderen, is rechtstreeks in de tepel ingebouwd.

De speen van de anti koliek babyfles heeft een traditionele, ronde vorm met een geribbelde textuur die volgens Philips Avent voorkomt dat de speen zich omkeert. Wij hebben de babyfles test gedaan en ondervonden geen enkel probleem met het omkeren van de speen.

Terwijl je je baby voedt, buigt het ontluchtingsventiel zodat er lucht in de fles stroomt in plaats van in de buik van de baby, wat bedoeld is om gasvorming, boeren en spugen te verminderen.

Voordelen Philips Avent antikrampfles

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Een antikrampfles zonder extra moeilijke onderdelen

Nadelen Philips Avent antikrampfles

 • Slechts 1 anti koliek ventiel

3. Difrax New Born babyfles

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Difrax heeft de beste babyfles volgens de consumentenbond. De fles voor pasgeborenen heeft een ergonomisch S-vormig ontwerp dat de natuurlijke gebogen lighouding van je baby stimuleert, zoals aanbevolen door artsen. Het beschikt ook over een antikrampjesventiel dat vacuümzuigen helpt voorkomen en zorgt voor een constante stroom van de voeding waardoor je baby kan drinken zonder onderbrekingen en zonder lucht in te slikken.

Voordelen Difrax New Born Babyfles

 • Duurzaam en handig in gebruik

Nadelen Difrax New Born Babyfles

 • Moeilijk te reinigen

4. Tommy Tippee

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Dit zijn de flessen die een geweldig cadeau zijn voor een speciaal iemand of gewoon een gemakkelijke manier om al je benodigdheden in één keer te kopen.

De kit bevat 8 BPA-vrije flessen, twee maten van 150 ml en zes maten van 260 ml. Ze hebben allemaal trage spenen om je baby te helpen wennen aan flesvoeding. De set wordt ook geleverd met een sterilisator, flessenwarmer, reisdrager, fopspeen, tang en reinigingsborstel. Het heeft alles wat je nodig hebt voor succesvolle flesvoeding.

De gemakkelijk aan te sluiten spenen bootsen de rek, buiging en vorm van de borst na voor een natuurlijker gevoel. Ze hebben ook een speen tegen koliek om overmatige luchtstroom te verminderen, zodat de baby meer melk en minder lucht inslikt.

Voordelen Tommy Tippee

 • De meest uitgebreide kit in flesvoeding
 • Natuurlijk aanvoelende spenen

Nadelen Tommy Tippee

 • Matige kwaliteit

5. Nuby

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Een Nuby drinkfles is de beste babyfles in de aanbieding voor je pasgeboren baby. Ze komen in een verscheidenheid aan kleurrijke ontwerpen die helder en modern zijn om de eettijd van je baby nog leuker te maken. Je kunt ze gebruiken voor zuigelingen van 0 tot drie maanden.

Ze worden geleverd met niet lekkende spenen met een variabel debiet en anti kramp ventielen met een inhoud van 220 mil. De speen is gemakkelijk in gebruik en voorkomt morsen en lekken. Geen rommel dus, alleen maar de glimlach van je baby!

Voordelen Nuby

 • Leuk ontwerp
 • Goede prijs kwaliteitsverhouding

Nadelen Nuby

 • Je kunt geen bepaald ontwerp kiezen

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>