Laatst bijgewerkt: april 2021

Best geteste autostoel

Maxi-Cosi Rodifix Air Protect

5/5

De Rodifix Air Protect is heel makkelijk te verstellen en geschikt voor kinderen van verschillende lengtes en leeftijden. Het stoeltje plaatsen in de auto is zo gebeurd en alle onderdelen zijn van zeer goede kwaliteit.

Autostoeltje kopen: waar moet je op letten?

Als je een kindje verwacht of misschien pas ouder bent geworden ben je erg bezig met de uitzet voor het nieuwe kindje. Een belangrijk onderdeel daarvan is zeker het autostoeltje. Autostoeltjes zijn beschikbaar in verschillende groottes. Deze groottes worden opgedeeld in vier verschillende leeftijdsgroepen. Autostoeltjes zijn in Nederland verplicht tot het kind 135 cm groot is. 

Je moet immers je kind veilig kunnen vervoeren. Autostoeltjes zijn zodanig ontworpen dat je het kind veilig mee kunt nemen in de auto. Overal is op gelet, en er zijn verschillende richtlijnen waar een autostoeltje aan moet voldoen om op de markt te komen. Alsnog is er een grote keuze, waardoor het best lastig kan zijn voor jou als koper om het juiste stoeltje te kiezen wat het beste bij je kind past. 

Daarom hebben we uit elke leeftijdsgroep dé autostoel van 2021 erbij gepakt zodat jij jezelf het zoekwerk kunt besparen. We bespreken de functies ervan, de voor- en nadelen, en hoe het stoeltje werkt. Zo kies je makkelijk de beste autostoel van 2021

Zoals je wellicht weet zijn autostoeltjes te verdelen in verschillende groepen (groep 0 tot en met 3).

In dit artikel gaan we één voor één alle groepen af. We beginnen dus met de beste autostoel in groep 0 en eindigen met het beste stoeltje in groep 3.

Beste autostoel groep 0

0
Eindcijfer
Functioneel 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De beste autostoel uit groep 0 is de Maxi-Cosi Cabriofix. Dit is een zeer veilige en praktische autostoel die erg goed beoordeeld is door de Consumentenbond en ook veel geprezen wordt door zijn gebruikers. Dit is ook niet meer dan logisch, want de CabrioFix is voorzien van verschillende handige functies die het net allemaal ietsje makkelijker maken. Zo heeft het een licht gewicht, een functioneel design, wasbare bekleding, en kan het eenvoudig bevestigd worden op een kinderwagen of buggy van Maxi-Cosi of Quinny. Deze autostoel is geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 1 jaar.

Het heeft een zit- en hoofdverkleiner voor het ondersteunen van het hoofdje, nekje, en ruggetje van de baby. Als de baby wat groter wordt kan deze verwijderd worden. Wat zo geweldig is aan deze autostoel, is dat je hem makkelijk in en uit de auto kunt halen. Als je baby lekker ligt te slapen, heeft hij hier dus geen hinder van. Verder is de CabrioFix voorzien van gordelbeschermers, een handig opberg vak, en een zonnekap. De stoel is door al deze functies erg veelzijdig, en je zal door de aankoop ervan veel geld besparen.

Veiligheid

Het autostoeltje wordt bevestigd met een ISOFIX (Ook wel FamilyFix). Dit is een universeel systeem dat je in je auto kunt plaatsen. Hiermee bevestig je de CabrioFix eenvoudig en veilig in een paar seconden door het snelle Click&Go systeem. Met behulp van het FamilyFix systeem kun je de autostoel in vijf verschillende standen zetten, zodat je baby altijd precies goed zit.

Als je geen ISOFIX systeem in de auto hebt, kan je de autostoel ook bevestigen door middel van een EasyBase. Zoals je ziet is er dus veel nadruk gelegd op voldoende veiligheid. Verder maakt de autostoel zijn veiligheid compleet met het Side Protection System. Dit zorgt voor de optimale bescherming bij een eventuele zijwaartse botsing.

Voordelen Maxi-Cosi CabrioFix

 • Goede ondersteuning van nek, hoofdje en rug
 • Makkelijk te plaatsen en los te koppelen
 • Inclusief zonnekap om te beschermen tegen de zon

Nadelen Maxi-Cosi CabrioFix

 • Rugleuning niet verstelbaar

Beste autostoel groep 1

0
Eindcijfer
Functioneel 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De best geteste autostoel in groep 1 is ook van Maxi-Cosi. Groep 1 is voor peuters met een gewicht tussen de 9 en 18 kilo. Bij deze Axiss autostoel is overal aan gedacht om het zo praktisch en veilig mogelijk te maken voor je peuter. Eén van de belangrijke pluspunten is dat het een draaibare autostoel is. Dit houdt in dat je de stoel linksom of rechtsom kunt draaien in een hoek van 90 graden. Hierdoor is het veel makkelijker om je peuter uit de auto te tillen, en hoef je haast geen moeite te doen.

Ook heeft het praktische riemhaken waardoor de gordels opzij blijven. Hierdoor hoef je niet te stoeien met de gordels als je je kind in de stoel plaatst. De stoel heeft een hoge zitpositie zodat de kleine lekker uit het raam kan kijken, en gewatteerde wasbare bekleding zodat het voor jullie beiden even praktisch is. Ook heeft deze draaibare autostoel acht verschillende standen, erg handig dus voor langere ritten of als je kind een dutje wil doen. Nog een pluspunt aan deze autostoel is dat je de hoofdsteun en de harnasgordels gelijktijdig kunt verstellen. Hierdoor pas je de stoel eenvoudig aan als je kindje groter wordt, en heb je er langer profijt aan. 

Veiligheid

De Axiss wordt in de auto eenvoudig bevestigd met een 3-puntsautogordel. Door de duidelijke gordelroute kan het haast niet missen. Ook is de stoel voorzien van een gordelspanner. Hierdoor weet je zeker dat de gordel goed geïnstalleerd is, en de stoel stabiel en stevig op zijn plek blijft. Ook deze stoel is voorzien van het Side Protection System dat zorgt voor optimale bescherming bij een eventuele zijwaartse botsing. Om zeker te weten dat je de stoel goed terug hebt gedraaid, heeft de stoel een kleurindicator die aangeeft als de stoel weer goed op zijn plek zit. De Axiss is door al deze praktische functies en zijn optimale veiligheid de beste autostoel van 2021 uit groep 1, en verdient dus een plekje in je auto. Al met al is dit dus zeker de beste autostoel groep 1 van dit moment!

Voordelen Maxi-Cosi Axiss

 • Hoge zitpositie zodat je kind lekker uit het raam kan kijken
 • Wasbare bekleding
 • Makkelijk verstelbaar

Nadelen Maxi-Cosi Axiss

 • Niet te bevestigen op kinderwagen

Beste autostoel groep 2 best getest

0
Eindcijfer
Functioneel 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Maxi-Cosi is een voorloper als het gaat om goede autostoelen. Een zeer goede autostoel uit groep 2 is de Rodifix Air Protect. Deze autostoel is geschikt voor kinderen met een gewicht van 15 tot 36 kilo. Belangrijk was dat deze stoel lang mee zou gaan, dus het heeft een systeem waardoor de stoel “meegroeit” met je kind. Hierdoor is deze stoel geschikt voor kinderen met een gewicht uit groep 2 maar ook groep 3.

Dit scheelt je dus de aankoop van een extra stoel. De stoel is eenvoudig in lengte en breedte te verstellen. De hoofdsteun heeft meerdere hoogtestanden, en ook de zijsteunen zijn in breedte te verstellen. Ook kan je de stoel in ruststand plaatsen. Dit is handig voor langere ritjes zodat je kind lekker kan rusten in zijn stoel. De stoel zit heerlijk comfortabel voor je kind door de gewatteerde wasbare bekleding en de Air Protect hoofdsteun.

Veiligheid

De Rodifix Air Protect wordt in de auto bevestigd door middel van het universele ISOFIX systeem. Verder draagt je kind een autogordel net als volwassenen over de buik en diagonaal over de borst. De hoofdsteun is voorzien van het speciale Air Protect systeem waardoor het hoofd en nek van je kind op de beste manier beschermd zijn bij een eventuele botsing.

Voordelen Maxi-Cosi Rodifix Air Protect

 • Geschikt voor kinderen uit gewicht 2 EN 3
 • Speciale ruststand om lekker in te slapen
 • Erg luxe

Nadelen Maxi-Cosi Rodifix Air Protect

 • Schouderriem niet verstelbaar

Beste autostoel groep 3

0
Eindcijfer
Functioneel 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

Weer een stoel van Maxi-Cosi die is gekozen tot de één van de beste autostoelen uit groep 3. Net als de Rodifix Air Protect valt deze stoel in groep 2 maar ook in groep 3. Dit komt door het handige verstelbare systeem waardoor de stoel “meegroeit” met je kind. De hoofdsteun kan in meerdere hoogtes versteld worden, en ook de zijsteunen kun je in de breedte verstellen.

Het heeft een mooi design, gewatteerde wasbare bekleding, en is licht in gewicht zodat je het makkelijk kunt verplaatsen. De brede zitting, verstelbare hoofdsteun, en de gevoerde bekleding zorgen allen voor een optimaal comfort zodat je kind heerlijk in de stoel zit. De RodiXP is voordeliger dan de Rodifix, maar dit houdt wel in dat deze stoel niet in slaapstand gezet kan worden zoals de Rodifix. Je bespaart dus geld, maar je mist wel een handige functie.

Veiligheid

Qua veiligheid zit je bij deze autostoel natuurlijk ook goed. Het is voorzien van het Side Protect System waardoor je kind goed beschermd is bij een zijwaartse botsing. Verder wordt de stoel bevestigd met het ISOFIX systeem, en draagt je kind net als bij de Rodifix een 3-puntsautogordel over de buik en diagonaal over de borst. Door de speciale gordelhaken komt de autogordel precies op de juiste plek terecht, en heeft je kind hier geen hinder van.

Voordelen Maxi-Cosi RodiXP Fix Isofix

 • Geschikt voor kinderen in groep 3 maar ook in groep 2
 • Erg comfortabel
 • Voordelig geprijst

Nadelen Maxi-Cosi RodiXP Fix Isofix

 • Geen slaapstand

Welke autostoel voor welke leeftijd?

Weegt je baby onder de 13 kilo en heeft de leeftijd van jonger dan 12 maanden? Dan is een autostoel in groep 0+ geschikt. 

Voor kinderen die jongen dan 3 en een half jaar oud zijn en tussen de 9 en 18 kilo wegen koop je een autostoeltje uit groep 1.

Voor kinderen ouder dan 3,5 jaar zijn en meer dan 12 kilo wegen is een stoeltje uit groep 2 of 3 geschikt. Het maximale gewicht wat de meeste kinderstoeltjes uit deze groep kunnen dragen is 36 kilo.

 

Wat kost een autostoeltje?

De prijzen van kwalitatieve en bekende autostoel merken vallen meestal tussen de 70 en 200 euro. 

Wij vergelijken elke dag de prijzen van verschillende aanbieders zodat je niet teveel betaalt.

Wat is het beste autostoeltje?

Net als de consumentenbond vergelijken wij producten aan de hand van verschillende eigenschappen.

Op basis van prijs, kwaliteit en functies hebben we op deze pagina het beste autostoeltje uit elke groep geselecteerd. Bekijk hier alle scores en resultaten uit de test.

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>