fbpx

Publicatie datum: 15 maart, 2023

Door: Puck

Best Geteste Antivirus Software

Norton 360 - Deluxe
Norton 360 - Deluxe

 Met de Norton 360 - Deluxe bescherm je gemakkelijk al je apparaten. De software is geschikt voor Windows, Mac, Android en IOS en is op 5 verschillende apparaten te gebruiken. Norton 360 - Deluxe biedt een uitstekende beveiliging in een overzichtelijk en duidelijk dashboard. Ook biedt hij vele extra opties als een VPN, Wachtwoordbeheer en Dark Web Monitoring.

Hackers weten helaas steeds vaker bij de mensen hun apparaten binnen te komen. Als je denkt dat ze het alleen op grote bedrijven of overheidsinstanties hebben dan hebben we helaas slecht nieuws. Ook jij kan een doelwit zijn voor hackers.

En je wilt natuurlijk niet dat je persoonlijke gegevens in handen komen van een vreemde met slechte bedoelingen. Je wilt ook zeker niet dat je wachtwoorden op straat komen te liggen en dat je Netflix-account, of erger nog je bankrekening gehackt wordt.

Ondanks dat de nieuwere computers vaak een ingebouwde beveiliging hebben beschermd deze vaak nog te beperkt. Daarom is het van belang om een goede Antivirus Software te installeren op je computer en andere apparaten.

 Maar wat is nu beste Antivirus Software? In dit artikel gaan we bespreken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een Antivirus software, en hebben wij de ultieme Top 5 beste Antivirus Software voor jou samengesteld. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

47

 Ervaringen gecheckt

18

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Antivirus Software

Norton 360 - Deluxe

Beste Koop Antivirus Software
1. Norton 360 - Deluxe


McAfee - Premium

Beste Antivirus Software voor gezin
2. McAfee - Total Protection Premium

McAfee Internet Security 2022 - 1 Apparaat - 1 jaar

Beste Budget Antivirus Software
3. McAfee Internet Security 2022 - 1 Apparaat - 1 jaar

Bitfender Internet Security

Beste Antivirus Software - Internet Security
4. Bitfender Internet Security

Total AV - Gratis Antivirus Software

Beste Gratis Antivirus Software
5. Total AV - Gratis Antivirus Software

Top 10 Beste Antivirus Software

Wil je direct weten hoe de top 10 Antivirus Software eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Daarna kan je gelijk weer verder gaan naar de uitslag van ons Antivirus Software test!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Antivirus Software?

Een Antivirus Software aanschaffen is altijd een goed idee. Je wilt namelijk dat je gegevens goed beschermd zijn. Er zijn echter veel verschillende aanbieders dat je misschien door de bomen het bos niet ziet. En dat begrijpen wij heel goed.

Daarom hebben wij een aantal criteria opgesteld waar je op moet letten bij het kopen van een Antivirus Software.

Hierbij hebben wij onder andere gekeken naar de beste Antivirus Software volgens de consumentenbond, reviews van andere en nog meer factoren om de beste Antivirus Software te vinden. 

Effectiviteit

Misschien wel het belangrijkste punt aan een Antivirus Software is dat die zijn werk goed doet. Dit is lastig te testen als het de Software zelf nog niet hebt. En je wilt dit het liefst ook niet gaan testen. Gelukkig hebben wij dit uitgebreid voor je getest. In de Top 5 zie je alleen de beste Antivirus Software met daarbij onze review en scores. 

Extra opties

Antivirus Software hebben tegenwoordig vaak veel extra opties zoals:

 • Wachtwoordmanager
 • VPN
 • Updatesoftware
 • Back-up software
 • Pc-optimalisatiesoftware
 • Encryptiesoftware
 • Ouderlijk toezicht

Deze kunnen heel handig zijn, maar misschien heb je ze niet allemaal nodig. Bedenk bij jezelf goed welke functies je graag bij je Antivirus Software wilt hebben.

Prijs

De prijzen van een Antivirus Software kunnen wat verschillen. Vaak heeft dit te maken met de extra's die het te bieden heeft of de mate van bescherming. In onze vergelijking hebben wij dan ook zeker de prijs meegenomen in onze beoordeling.

Ook heb je gratis Antivirus Programma's. Helaas beschermen deze vaak net niet goed genoeg, bevatten ze veel reclame en/of wordt er gebruik gemaakt van slinkse verkoopmethoden.

Compatibiliteit

Let goed op of de Antivirus Software compatibel is met het apparaat waar je het op wilt gebruiken. Gebruik je Windows, Mac, Linux, Android en/of iOS? Je wilt geen aankoop doen en het programma vervolgens niet op je gewenste apparaat kunnen gebruiken.


Wat is de beste Antivirus Software van 2023? 

Om er achter te komen welke Antivirus Software het beste is hebben we onze ultieme Top 5 beste Antivirus Software hieronder op een rijtje gezet.

Hierbij hebben wij een korte review / productomschrijving en benoemen we de voor- en nadelen van de software.

Op deze manier kan je het beste een keuze maken welke Antivirus Software het beste is voor jou wensen. Via de knop kun je gemakkelijk de beste prijs vinden voor het betreffende programma. Benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Norton 360 - Deluxe

Norton 360 - Deluxe

9.4

Eindbeoordeling

Effectiviteit

9.5

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.9

De Norton 360 - Deluxe komt als beste uit onze test. Deze Software is geschikt voor Windows, Mac, Android en IOS en is te gebruiken op 5 verschillende apparaten. Zo kan je de Antivirus Software op al je belangrijke apparaten installeren. Wel zo veilig!

En over veilig gesproken. Uit verschillende testen blijkt dat Norton 360 Deluxe een uitstekende beveiliging biedt. Het dashboard is heel duidelijk en overzichtelijk waardoor je zonder gedoe Norton kunt gebruiken.

Kom je er toch niet uit, of heb je vragen? Dan staat een ondersteuningsmedewerker 24/7 voor je klaar.

Verder heeft Norton 360 - Deluxe vele extra beveiligingsopties zoals:

 • VPN : Veilig en anoniem op het internet.
 • Wachtwoordbeheer : Veilig gegevens genereren, opslaan en beheren.   
 • Dark Web Monitoring : Krijg direct te weten als persoonlijke informatie op het dark web gevonden wordt. 

Wil je alle extra beveiligingsopties zien? Of wil je Norton 360 - Deluxe aanschaffen? Klik dan voor de beste prijs op bovenstaande knop.

Voordelen Norton 360 - Deluxe

 • Geschikt voor Windows, Mac, Android en IOS
 • Zeer goede beveiliging
 • Extra opties als: VPN, Wachtwoordbeheer, Dark Web Monitoring en meer
 • Duidelijk en overzichtelijk dashboard 
 • Goede 24/7 klantondersteuning

Nadelen Norton 360 - Deluxe

 • VPN niet geschikt voor streamingsdiensten

2. McAfee - Total Protection Premium

McAfee - Premium

9.2

Eindbeoordeling

Effectiviteit

9.3

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

McAfee is een bekende naam in de wereld van de Antivirus Software. Als je op zoek bent naar een pakket die het hele gezin kan beschermen dan zit je met McAfee - Total Protection Premium zeker goed. 

Dit pakket biedt namelijk dekking voor maar liefst 10 apparaten. Dit is het meest van alle andere Antivirus Softwares. Zo zorg je ervoor dat alle apparaten in huis goed beschermd zijn.

Wel zo handig want een virus kan via een onbeschermd apparaat het WiFi netwerk in. Daarom is het verstandig zoveel mogelijk apparaten te beschermen.

McAfee - Premium is geschikt voor Windows, Mac, Android en IOS en dus voor de meeste devices beschikbaar. Ook biedt McAfee nog een aantal extra opties zoals:

 • McAfee Safe Family : van hulp bij het aanleren van goede gewoonten tot het beheren van hun appgebruik en internettijd.
 • PC-optimalisatie : Zorgt ervoor dat uw pc weer sneller gaat werken.
 • Wachtwoordbeheer : Veilig bewaren, aanmaken en automatisch laten invullen.
 • VPN : Veilig en anoniem op het internet.

McAfee - Total Protection Premium kan je via bovenstaande button met maar liefst 73% korting aanschaffen en krijg ook nog een gratis proefperiode van 30 dagen!

Voordelen McAfee - Premium

 • Dekking op maar liefst 10 apparaten
 • McAfee Safe Family
 • Geschikt voor Windows, Mac, Android en IOS
 • 30 dagen gratis uit proberen

Nadelen McAfee - Premium

 • Klantondersteuning van 09:00 tot 18:00

3. McAfee Internet Security 2022 - 1 Apparaat - 1 jaar

McAfee Internet Security 2022 - 1 Apparaat - 1 jaar

8.5

Eindbeoordeling

Effectiviteit

8.2

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

9.4

McAfee Internet Security 2022 - 1 Apparaat - 1 jaar is de beste optie als je voor een lage prijs op zoek bent naar een Antivirus Software.

Internet Security is een stapje lager dan de eerste benoemde Total Protection, maar biedt nog steeds de beveiliging die je van McAfee mag verwachten.

In dit pakket krijg je ook minder extra opties. Wel krijg je wachtwoordbeheer waardoor je wachtwoorden goed beschermd zijn en je ze veilig kan bewaren, aanmaken en automatisch kan laten invullen.

De McAfee Internet Security 2022 - 1 Apparaat - 1 jaar is geschikt voor Windows, Mac, Android en IOS en heeft een zeer goede prijs / kwaliteitsverhouding.

Voordelen McAfee Internet Security 2022 - 1 Apparaat - 1 jaar

 • Geschikt voor Windows, Mac, Android en IOS
 • Goede prijs
 • Goede beveiliging
 • Wachtwoordbeheer

Nadelen McAfee Internet Security 2022 - 1 Apparaat - 1 jaar

 • Minder extra opties

4. Bitdefender Internet Security

Bitfender Internet Security

8.4

Eindbeoordeling

Effectiviteit

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Bitdefender Internet Security is de beste Internet Security Antivirus Software van dit moment. Dit komt omdat ze onder andere bij de consumentenbond al jaren bovengemiddeld scoren op verschillende testen. 

De beveiliging van deze Antivirus Software is dus van heel hoog niveau en dat is eigenlijk het belangrijkste. Voor bescherming tegen infecties scoren ze het hoogste van alle Antivirus Softwares.

En ook heeft Bitdefender Internet Security de laagste impact op de prestaties van je computer.

Ben je op zoek naar een programma met meer extra opties? Dan raden we je aan een andere software uit onze top 5 te kiezen. Zoek je puur beveiliging? Dan is de Bitdefender Internet Security een hele goede optie.

Voordelen Bitdefender Internet Security

 • Beste getest door de consumentenbond (2022)
 • Zeer goede beveiliging
 • Laagste impact op prestaties

Nadelen Bitdefender Internet Security

 • Alleen geschikt voor Windows

5. Total AV - Gratis Antivirus Software

Total AV - Gratis Antivirus Software

7.9

Eindbeoordeling

Effectiviteit

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als je op zoek bent naar een gratis Antivirus Software dan is Total AV de beste optie. Uit verschillende testen blijkt dat hij een detectiepercentage van 99,6 % heeft wat heel hoog is. Zeker als je bedenkt dat hij gratis is.

Verder heeft deze Antivirus Software verschillende extra opties zoals:

 • Adblocker : blockeerd irritante advertenties op het internet.
 • Webshield : Eerste stap in het beschermen online.
 • Datalekcontrole : Zie of jou persoonlijke gegevens online staan.
 • System boost : Verschillende opties om je PC sneller en schoner te maken

Kortom, Ondanks dat je soms naar een pagina gestuurd wordt om de Pro versie aan te schaffen is Total AV een zeer goede gratis optie met handige extra's.

Voordelen Total AV - Gratis Antivirus Software

 • Geschikt voor Windows, Mac, Android en IOS
 • Gratis te gebruiken
 • Extra opties
 • 4,7 beoordeling op Trustpilot met meer dan 80 duizend reviews

Nadelen Total AV - Gratis Antivirus Software

 • Wordt veel gestuurd naar het aanschaffen vor de Pro versie
 • VPN lijkt gratis maar dat is het niet 

Veelgestelde vragen:

Hoeveel Antivirus Softwares hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Antivirus Softwares getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Antivirus Softwares op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Antivirus Software op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>