• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Alcoholtester [Test 2022]

Laatste update: augustus 2022

Door: Onno

Best Geteste Alcoholtester

Blaastest Alcohol tester

Na een uitgebreide alcoholtester test heeft onze redactie deze beste alcoholtester 2022 voor je uitgekozen! Deze Blaastest Alcohol Tester is een superhandige alcoholtester die je kunt gebruiken als sleutelhanger, waardoor je bij het stappen altijd een alcoholtester bij de hand hebt.

Wel moeten we erbij zeggen dat deze alcoholtester niet 100% accuraat is - hij dient dus vooral voor de fun gebruikt te worden. Er worden meerdere opzetstukjes meegeleverd voor de nodige hygiëne en hij is zo klein dat 'ie in je broekzak past - superleuk dus om deze alcoholtester mee te nemen naar een feestje!

Een alcoholtester kopen? Dat kan een hoop verschillende redenen hebben. Het kan erg nuttig zijn om na een avondje stappen te bepalen of je nog mag autorijden (waarschijnlijk niet!), maar daarnaast is een alcoholtester soms best een leuk grapje. 

Wat voor alcoholtester je ook zoekt, op Top-X hebben we allerlei soorten alcoholtesters al voor je getest. Sommigen daarvan zijn puur voor de fun, zoals het product hierboven - maar mocht je een serieuzer doel hebben (bijvoorbeeld zeker weten dat je kids niet hebben gedronken) zitten er ook echt goede alcoholtesters bij de resultaten.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Alcoholtesters

Beste Koop Alcoholtester
1. Blaastest Alcohol tester

Beste Alcoholtester voor Frankrijk
2. TIKKENS® Digitale Alcoholtester

Beste budget Alcoholtester
3. SVH Company Digitale Alcoholtester

Beste compacte Alcoholtester 
4. Detepo Digitale Alcoholtester

Beste Alcoholtester voor grote groepen
5. Topco Blaas Alcoholtester met 25 Mondstukken

Top 10 beste Alcoholtesters

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Alcoholtesters.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Alcoholtester?

Een alcoholtester kopen? De beste alcoholtester 2022 moet je niet lukraak uitkiezen. Zeker als nuchter zijn belangrijk voor je is, moet je natuurlijk een goede alcoholtester kopen.

Maar welke alcoholtester is het beste? Moet je gewoon de beste alcoholtester volgens de consumentenbond kopen, of doe je liever zelf onderzoek? Hieronder lees je de belangrijkste dingen om op te letten bij het kiezen van de beste alcoholtester aanbieding in 2022!

Precisie

Sommige alcoholtesters zijn wat goedkoper en vooral voor de lol bedoeld, maar als je een alcoholtester serieus wil gebruiken zul je ook iets meer moeten uitgeven. De precisie van een alcoholtester verschilt per product. Lees onze reviews om erachter te komen hoe accuraat de producten zijn.

Hygiëne

Een alcoholtester doe je in je mond. Als je bijvoorbeeld bij een grote groep mensen een alcoholcontrole wil doen, kan dit onhygiënisch zijn. Daarom is het prettig als er extra mondstukjes zijn meegeleverd in de verpakking.

Geschikt voor Frankrijk

In Frankrijk doen ze dingen net een beetje anders, zo ook met alcoholcontrole. Daar is het verplicht om een alcoholtest in de auto te hebben. Hiervoor gelden speciale eisen waar niet elke alcoholtester in Nederland aan voldoet. Plan je naar Frankrijk te rijden met de auto? Lees onze reviews om erachter te komen of de alcoholtester geschikt is voor onze zuiderburen.

Batterij

Mocht je een verre reis maken met een alcoholtester wil je wel zeker weten dat de batterij lang genoeg meegaat. Check dus even wat voor batterijen er in zitten, of ze zijn meegeleverd, of hoe je de accu eventueel kunt opladen. Zo kom je nooit zonder alcoholtester te zitten en rij je altijd zo veilig mogelijk!


Wat is de beste Alcoholtester van 2022? 

Als je op zoek bent naar de beste alcoholtester 2022, is het een goed idee om onderstaande reviews door te lezen. De alcoholtester test was voor ons enorm leuk om te doen, en we hopen dat jij er net zoveel plezier van zal hebben. Welke alcoholtester je het beste kunt kopen hangt volledig af van je situatie en waarvoor je hem gaat gebruiken, dus lees de reviews goed door en koop jouw alcoholtester via de rode knop!

1. Blaastest Alcohol tester

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Na een uitgebreide alcoholtester test heeft onze redactie deze beste alcoholtester 2022 voor je uitgekozen! Deze Blaastest Alcohol Tester is een superhandige alcoholtester die je kunt gebruiken als sleutelhanger, waardoor je bij het stappen altijd een alcoholtester bij de hand hebt.

Wel moeten we erbij zeggen dat deze alcoholtester niet 100% accuraat is - hij dient dus vooral voor de fun gebruikt te worden. Er worden meerdere opzetstukjes meegeleverd, waardoor je meerdere mensen kunt testen op hun alcoholgebruik op een hygiënische en coronaproof manier.

De Blaastest Alcohol Tester is zo klein dat hij met gemak in je broekzak of aan je fietssleutel past. Niet alleen handig, maar vooral heel erg leuk om bij je te hebben op een feestje of tijdens het stappen!

Voordelen Blaastest Alcohol tester

 • Past in broekzak
 • Als sleutelhanger te gebruiken
 • Makkelijk gebruik
 • Met mondstukjes

Nadelen Blaastest Alcohol tester

 • Geen accurate inzichten in alcoholniveau

2.  TIKKENS® Digitale Alcoholtester

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je echt een alcoholtester nodig, bijvoorbeeld om op vakantie te gaan naar Frankrijk? Daar is het sinds kort verplicht om een alcoholtester bij je te hebben als je met de auto door het land reist, ook voor toeristen. Deze TIKKENS® Digitale Alcoholtester voldoet aan alle Franse normen en is dus jouw beste partner om mee te nemen op vakantie.

De TIKKENS® Digitale Alcoholtester werkt enorm simpel; je blaast één keer helemaal uit, en vijf seconden later heb je de uitslag al! Deze uitslag was in onze test redelijk accuraat, en kwam overeen met de voorspellingen. Voor de hygiëne worden 10 mondstukjes meegeleverd.

Natuurlijk is het een indicatie en kan het niet gebruikt worden als juridisch bewijs, maar als je in Frankrijk een wijntje hebt gehad en twijfelt over je rijvaardigheid is de TIKKENS® Digitale Alcoholtester een dikke aanrader!

Voordelen TIKKENS® Digitale Alcoholtester

 • Redelijk accuraat
 • Geschikt voor vakantie in Frankrijk
 • Binnen 5 seconden uitslag
 • 10 mondstukjes meegeleverd

Nadelen TIKKENS® Digitale Alcoholtester

 • Kort oplaadsnoertje is niet altijd handig

3. SVH Company Digitale Alcoholtester

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De SVH Company Digitale Alcoholtester is het volgende product in onze lijst, en deze is een flink stuk goedkoper dan de Tikkens alcoholtester hierboven. Hierdoor verwachtten we een flinke mindering in de precisie van de metingen - maar dat viel ons allesbehalve mee!

Tijdens onze test verschilden beide goede alcoholtesters maar een paar kleine cijfertjes, en gaven beiden dus een redelijk goede indicatie van ons alcoholniveau. De SVH Company Digitale Alcoholtester heeft volgens de fabrikant een detectiebereik van 0.00-0.20BAC% - niet even accuraat als die van de politie, maar genoeg om geldig te zijn in Frankrijk.

Als je in de buurt van de maximaal toegestane hoeveelheid zit raden we alsnog aan om niet achter het stuur te kruipen - better safe than sorry, toch? Je gebruikt deze alcoholtester trouwens met drie AAA batterijen, welke je er zelf nog bij moet kopen. verder een echte aanrader waar je veel geld mee bespaart op vakantie naar Frankrijk!

Voordelen SVH Company Digitale Alcoholtester

 • Geschikt voor Frankrijk
 • Voordelige optie
 • Prima detectiebereik
 • Vijf mondstukjes meegeleverd

Nadelen SVH Company Digitale Alcoholtester

 • Werkt op batterijen (niet inbegrepen)

4. Detepo Digitale Alcoholtester

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ga je niet naar Frankrijk, maar wil je toch de zekerheid van een alcoholtester in je auto hebben liggen? Daar kunnen we alleen maar diep voor buigen. Gelukkig kun je met een alcoholtester die niet aan de Franse NF-norm voldoet, een hoop kosten besparen.

Deze Detepo Digitale Alcoholtester is veel goedkoper dan de concurrentie. Hij is dan ook een stukje minder accuraat, maar nog steeds prima te gebruiken als voorzichtige indicatie. Zit je in de buurt van het maximaal toegestane promillage, dan moet je niet gaan rijden - maar als je er ver genoeg onder zit kun je met vertrouwen achter het stuur kruipen dankzij deze Detepo Digitale Alcoholtester.

Het apparaatje werkt enorm simpel met een druk op de knop. Binnen vijf seconden heb je je resultaat. Gebruik je hem voor meerdere mensen, dan zijn er gelukkig extra mondstukjes meegeleverd. Voor deze prijs ga je weinig betere alcoholtesters vinden!

Voordelen Detepo Digitale Alcoholtester

 • Voordelig geprijsd
 • Prima precisie
 • Simpel gebruik

Nadelen Detepo Digitale Alcoholtester

 • Niet geschikt voor Frankrijk

5. Topco Blaas Alcoholtester met 25 Mondstukken

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ga je wel eens uit met een grote groep mensen, en is er iemand nodig die nog kan autorijden? Dan is het een goed idee om de Topco Blaas Alcoholtester met 25 Mondstukken te bestellen! 

Het grootste voordeel aan de Topco alcoholtester is dat er maar liefst 25 mondstukjes zijn meegeleverd. Hierdoor kun je op hygiënische wijze bij een grote groep mensen hun alcoholpromillage testen, zonder risico op coronabesmettingen en dergelijke.

De Topco Blaas Alcoholtester met 25 Mondstukken is helaas niet geschikt voor Frankrijk, doordat hij niet accuraat genoeg is volgens de NF normen. Wel lees je op het LED schermpje supermakkelijk hoeveel je hebt gedronken. Ook staat er een niet-rijden tekentje op het scherm als je promillage te hoog is om achter het stuur te stappen. Ideaal dus voor verschillende doeleinden, maar vooral voor het testen van grote groepen drinkers!

Voordelen Topco Blaas Alcoholtester met 25 Mondstukken

 • Handig voor grote groepen
 • Veel mondstukjes meegeleverd
 • Binnen 5 seconden accuraat resultaat

Nadelen Topco Blaas Alcoholtester met 25 Mondstukken

 • Niet geschikt voor Frankrijk (NF-norm)

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel alcoholtesters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten alcoholtesters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de alcoholtesters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste alcoholtesters op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Onno

Na jarenlang bij meerdere accountants- en boekhoudkantoren gewerkt te hebben vind ik het heerlijk om mijn kennis te delen via het internet. Sinds een aantal maanden schrijf ik dan ook met veel plezier voor Top-X en ben ik verantwoordelijk voor de meeste boekhoud gerelateerde content.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>