• Home
 • /
 • Sport
 • /
 • Beste AirTrack Turnmat [Test 2022]

Laatste update: augustus 2022

Door: Jack

Best Geteste AirTrack Turnmat

myairostar

AirTrack PRO STAR In & Outdoor

Wil jij graag turnen en zoek je een geschikte turnmat? Neem dan een kijkje bij de high-end turnmatten van AirTrack PRO STAR. Wij hebben namelijk een airtrack turnmat test gedaan en dit product is als best getest eruit gekomen.

Waarom? Heel simpel. In tegenstelling tot 90% van de andere producenten van turnmatten worden die van PRO STAR met de hand gemaakt! Deze mat bevat alles wat je ervan mag verwachten en meer. Een goede anti-sliplaag, een forse veerkracht, 5 jaar garantie (!) en zowel voor binnen en buiten geschikt.

Wil je meer weten over dit product? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste airtrack turnmat? Turnen is een intensieve sport dat uit verschillende onderdelen bestaat. Denk aan rekstok, ringen en de vloer etc. Het is dan ook een sport die ervoor zorgt dat je atletisch wordt. Zo krijg je meer controle over je spieren en wordt je heel erg flexibel.

Op een turnmat kan je meerdere oefeningen doen. Een turnmat kan alleen wel heel hard zijn. Zo kan het zijn dat je last krijgt en heb je niet een extra vering. Daarom bestaat er tegenwoordig een airtrack turnmat. In deze turnmat zit lucht waardoor het zacht is en je goede sprong oefeningen kan doen. 

Het is een redelijk prijzig product en daarom is het belangrijk om een goede airtrack turnmat aan te schaffen. Daarom hebben wij dit artikel geschreven. Wij van Top-X hebben namelijk meerdere airtrack turnmatten getest. De beste 5 producten hebben we in een lijst verwerkt. Bij elk product staat een korte review met voor- en nadelen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

13

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste AirTrack Turnmatten

myairostar

Beste Koop AirTrack Turnmat
1. AirTrack PRO STAR In & Outdoor

GymPro - Airtrack Turnmat Compleet - 20 cm dik! - 3 meter x 2 meter x 0,2 meter - Incl. toebehoren

Beste Professionele AirTrack Turnmat
2. GymPro - Airtrack Turnmat

YouAreAir Turnmat β€” AirTrack Pro 4.0 | 4 meter β€” 15cm dik | Gymnastiek | Waterproof | 50% gem. meer volume - 4m mat met pomp

Beste AirTrack Turnmat Waterproof
3. YouAreAir Turnmat β€” AirTrack Pro 4.0

OneMovement Airtrack - Airtrack - Turnen - Turnmat - Airtrack 3 meter - 1 meter breed - gymnastiekmat - Freerunning - Binnen en buiten sport + Elektrische Pomp

Beste AirTrack Turnmat Voor Thuis
4. OneMovement Airtrack

Airtrack 4x1x0.2 meter (blauw)

Beste Dikke AirTrack Turnmat
5. Airtrack Turnmat Blauw

Top 10 Beste AirTrack Turnmatten

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire airtrack turnmatten bij één van de grootste webshops in Nederland. De Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de airtrack turnmat test 2022.


Waar moet je op letten bij het kopen van een AirTrack Turnmat?

Het is lastig om een goede turnmat aan te schaffen. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? En wat is de beste airtrack turnmat volgens de consumentenbond. Deze vragen hebben we vaak voorbij zien komen en daarom hebben we dit artikel geschreven.

Bij het aanschaffen van een airtrack turnmat zijn er in ieder geval verschillende criteria om rekening mee te houden. Zo beschikt elk product over verschillende kenmerken. Ze hebben namelijk verschillende afmetingen, Ook is de hoogte heel belangrijk aangezien dat gepaard gaat met de vering. 

Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste turnmatten test voor je op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria voorkom je kans op een miskoop. Daarnaast vergroot je de kans dat je het beste product voor jou in huis haalt. 

Lengte

Het eerste belangrijke punt is de lengte. Turnmatten kunnen verschillende lengtes hebben. Zo heb je een mat van 3 meter maar heb je ook een mat van 5 meter. Het is dus belangrijk om hier goed naar te kijken. Bekijk welke oefeningen je wil doen zodat je kan bepalen hoe lang de mat moet zijn. Dit hangt natuurlijk ook samen met de plek waar je de mat wil neerzetten.

Hoogte

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de hoogte van de mat. Dit varieert van 10 tot 30 centimeters. Hoe dikker de mat is, hoe meer lucht erin zit. Dan heb je vaak ook meer vering en de kans is kleiner dat je de grond aanraakt. Als je echt vloeroefeningen wil doen is het beter om een minder dikke mat te nemen. Je bent dan dichter bij de grond waardoor het realistischer is.

Plek

Waar wil je de mat neerzetten? je kan het op verschillende plekken plaatsen. Zo kan je het in je huis zetten maar kan je het ook meenemen naar de gymzaal. Als je een klein huis hebt raden we aan om een kleinere mat te nemen. Daarbij is het ook goed om te kijken of de turnmat wel gebruiksvriendelijk is. Zo moet je het makkelijk op kunnen pompen zodat je het op de juiste plek kan plaatsen.

Prijs

Het laatste belangrijke punt is de prijs. Een airtrack turnmat is geen dagelijkse aankoop en ze zijn redelijk prijzig. Daarom is het goed om te kijken naar de prijs. Dit kan variΓ«ren van 150 tot 300 euro. Het heeft ook te maken met de verschillende afmetingen. We raden aan om van te voren een bepaald budget vast te stellen. Op deze manier kan je gerichter op zoek gaan.


Wat is de beste AirTrack Turnmat van 2022? 

Welke airtrack turnmat is het beste en welke airtrack turnmat past het beste bij mij? Deze vragen zien wij vaak voorbij komen. Om die reden hebben wij dit gehele artikel gewijd aan de beste turnmatten van dit moment. Aan de hand van onze testresultaten hebben wij een ultieme Top-5 opgesteld.

Hieronder vind je voor elke turnmat een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke turnmat voor je op een rijtje gezet. De eindbeoordeling is gebaseerd op de door ons uitgevoerde test en reviews van andere consumenten. Benieuwd naar de beste opties? Ontdek ze hieronder!

1. AirTrack PRO STAR In & Outdoor turnmat

myairostar

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Grip

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Ben jij op zoek naar de beste airtrack turnmat 2022? Ga dan voor de AirTrack PRO STAR In & Outdoor turnmat! Dit is namelijk de beste koop die je kunt doen.

Het product is verkrijgbaar in verschillende afmetingen tot wel 6 meter. Hierdoor kan je er meerdere oefeningen op doen. Het is dan ook geschikt voor kleinere ruimtes maar je kan het ook in een gymzaal plaatsen. Daarnaast kun je dit model ook buiten gebruiken. Wij vinden blauw het mooist maar uiteraard is dit persoonlijk en kun je ook kiezen voor een van de 4 andere kleuren. Dankzij het anti-slip materiaal kan je er goed op met blote voeten. Alle oefeningen zullen dan ook soepel verlopen.

Verder heeft de mat nog een goede bounce. Er zit genoeg veerkracht in waardoor je goede sprongen kan maken. Het heeft dan ook een dikte van 20 centimeter. Daardoor zit er veel lucht in en raak je de grond niet aan. De AirTrack PRO STAR is erg gebruiksvriendelijk. Je krijgt er namelijk een elektrische pomp bij. De mat wordt dan snel gevuld zodat je het kan gebruiken.

Het feit dat je 5 jaar garantie erop krijgt laat zien hoeveel vertrouwen de producent in hun eigen product heeft!

Voordelen AirTrack PRO STAR In & Outdoor turnmat

 • Handgemaakt (veel betere kwaliteit)
 • 5 jaar garantie
 • Anti slip en een goede 'bounce'
 • Komt met een elektrische pomp en luxe opbergtas 

Nadelen AirTrack PRO STAR In & Outdoor turnmat

 • We hebben (nog) geen nadelen ontdekt bij dit product

2. GymPro - Airtrack Turnmat

GymPro - Airtrack Turnmat Compleet - 20 cm dik! - 3 meter x 2 meter x 0,2 meter - Incl. toebehoren

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Grip

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Geef jij gym les en zoek je de geschikte airtrack turmat? Kies dan voor de GymPro - Airtrack Turnmat! Deze grote mat kan je namelijk makkelijk meenemen.

Deze turnmat heeft een dikte van 20 centimeter. Daardoor is het dik genoeg om de meeste oefeningen op te doen. Je krijgt bij de GymPro - Airtrack Turnmat nog een heel pakket. Zo is het inclusief een elektrische pomp en een hoes. In de hoes kan je de turnmat opbergen. Hierdoor kan je het gemakkelijk meenemen en blijft de mat van hoge kwaliteit. Verder is het nog geschikt voor meerdere locaties.

Denk aan binnenlocaties maar ook buitenlocaties. Je kan het zelfs op het water gebruiken. Dan is het eigenlijk een soort waterbedje. Deze mat beschikt wel over anti-grip materiaal. Hierdoor blijf je stevig op de mat staan en haal je het beste uit de oefeningen.  Het is 3 meter lang en 2 meter breed. Je kan het waarschijnlijk ook in je huis plaatsen. Al met al een goede airtrack turnmat van hoge kwaliteit! 

Voordelen GymPro - Airtrack Turnmat

 • Krijgt er ook een hoes
 • Inclusief goede instructies

Nadelen GymPro - Airtrack Turnmat

 • Aan de grote kant voor thuis gebruik

3. YouAreAir Turnmat β€” AirTrack Pro 4.0

YouAreAir Turnmat β€” AirTrack Pro 4.0 | 4 meter β€” 15cm dik | Gymnastiek | Waterproof | 50% gem. meer volume - 4m mat met pomp

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Grip

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Turnmatten moeten gemaakt worden van hoogwaardige kwaliteit. De YouAreAir Turnmat β€” AirTrack Pro 4.0 beschikt daarover aangezien het ook waterproof is.

De YouAreAir Turnmat β€” AirTrack Pro 4.0 is te verkrijgen in 4 verschillende maten. Zo heeft de mat een lengte van 4 meter maar kan je er ook één halen van 1 meter. Het heeft een dike van 15 centimeter waardoor je de grond niet zal raken. Je kunt de oefeningen goed uitvoeren. Daarnaast is het gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Het is zo goed dat het een levensduur van 7 jaar heeft!

Verder kan je zelf de hardheid bepalen. Met de pomp kan je zelf bepalen hoeveel lucht erin zit. Soms is het namelijk handig om het niet helemaal vol te pompen. De veerkracht is zeer goed en daarom is er minder kans op blessures. Het kan je zelfs helpen bij het behandelen van blessures. Deze mat kan je binnen maar ook op het water plaatsen. Je kan er dus vele zomers plezier van hebben!

Voordelen YouAreAir Turnmat β€” AirTrack Pro 4.0

 • In 4 verschillende maten
 • Gaat 7 jaar mee

Nadelen YouAreAir Turnmat β€” AirTrack Pro 4.0

 • Slechts 15 centimeter dik

4. OneMovement Airtrack

OneMovement Airtrack - Airtrack - Turnen - Turnmat - Airtrack 3 meter - 1 meter breed - gymnastiekmat - Freerunning - Binnen en buiten sport + Elektrische Pomp

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Grip

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Maar ben jij eerder op zoek naar een goede airtrack turnmat voor thuis? Neem dan de OneMovement Airtrack! Je kan het namelijk zeer gemakkelijk in je huis plaatsen.

De turnmat van OneMovement is de goedkoopste optie uit de lijst! Dit terwijl je er nog een elektrische pomp bij krijgt. Het is 3 meter lang waardoor je het op meerdere plekken kan plaatsen, Je krijgt er ook nog een opbergtas bij. Hier kan je de mat in stoppen zodat je het kan meenemen. Hiernaast zit er nog een goede vering op. De vering zorgt ervoor dat je mooie sprongen kan maken en dat je goed kan oefenen.

Deze turnmat is ook heel erg makkelijk te gebruiken. De elektrische pomp zorgt ervoor dat je de mat met precisie kan oppompen. Verder is het ook nog heel erg multifunctioneel. Je kan het namelijk ook gebruiken voor freerunnen. De mat is heel erg zacht waardoor het je goed op vangt. De lengte is ook lang genoeg zodat je veilig trucjes kan doen. De mat is binnen 10 minuten klaar om te gebruiken!

Voordelen OneMovement Airtrack

 • Goedkoopste optie uit de lijst
 • Krijgt er ook een opbergtas bij

Nadelen OneMovement Airtrack

 • Niet anti-slip

5. Airtrack Turnmat Blauw

Airtrack 4x1x0.2 meter (blauw)

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Grip

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de Airtrack Turnmat Blauw. Dit is de beste airtrack turnmat op het gebied van dikte. Er zit dan ook heel veel lucht in,

De Airtrack Turnmat Blauw is heel erg snel te gebruiken. Zo duurt het slechts 1 minuut voordat het is opgeblazen. Het is een dik model van 20 centimeter. Daardoor raak je de grond niet als je valt. Het is te gebruiken voor binnen- en buiten plekken. Zo kan je het in de woonkamer plaatsen maar is de tuin ook een geschikte plek. Je kan het ook heel makkelijk opbergen in een tas. Hierdoor kan je het weer makkelijk meenemen.

Hiernaast heeft het ook een simpel design. Zo heeft het blauwe met witte kleuren waardoor het goed zichtbaar is. Het zijn geen kleuren die je huis er anders uit laten zien. Verder is het nog gemaakt van dubbelwandig stof. Dit is heel erg sterk materiaal waardoor het niet snel kapot gaat. Het kan dan ook goed tegen verschillende weersomstandigheden. Al raden we het wel aan om het goed op te bergen.

Voordelen Airtrack Turnmat Blauw

 • Kan je makkelijk in een draagzak doen
 • Je kan het op verschillende plekken plaatsen

Nadelen Airtrack Turnmat Blauw

 • Is merkloos

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel airtrack turnmatten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten airtrack turnmatten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de airtrack turnmatten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste airtrack turnmatten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>