Laatste update: november 2021

Door: Bernadine

Best geteste Airfryer

Best geteste airfryer

Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 

Na 19 airfryers getest te hebben konden we niet anders dan concluderen dat de Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 Zwart momenteel de best geteste airfryer van 2021 is. Zo is deze XXL airfryer extra groot waardoor je gemakkelijk voor 4 tot 5 personen friet kunt bakken. Dankzij de Rapid Air-technologie van Philips, die je laat bakken met hete lucht, bereidt je etenswaren met tot wel 80% minder vet. Door de Philips Airfryer XL is een gezonde maaltijd voor het hele gezin snel gemaakt. Doordat je weinig tot geen olie hoeft toe te voegen heb je veel minder last van nare geurtjes. 

Wat is de beste Airfryer? Het is een vraag die we geregeld krijgen en om die reden hebben we besloten een uitgebreide airfryer test te doen.

We hebben maar liefst 19 verschillende airfryers getest en hierbij gekeken naar verschillende criteria. Ook hebben we meer dan 38 consumenten reviews gecheckt en 11 webshops vergeleken op prijs.

Op basis hiervan hebben we een ultieme top 5 best geteste airfryers gemaakt. Deze 5 airfryers zijn als allerbest uit onze test gekomen.

Door te kiezen voor een van deze airfryers weet je zeker dat jij geen miskoop doet en binnen no-time de lekkerste airfryer maaltijden op tafel zet.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 beste Airfryers

Best geteste airfryer

Beste koop Airfryer
1.    Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

Beste Luxe airfryer
2.  Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90

Philips Avance Airfryer XL HD9240/90

Beste airfryer volgens consumentenbond
3.  Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

Tefal Easy Fry Precision EY4018

Beste Airfryer voor friet
4.   Tefal Easy Fry Precision EY4018

MOA Hetelucht friteuse XXL 6 Liter - PerfectFry

Beste Betaalbare airfryer
5. MOA Hetelucht Friteuse XXL 6 Liter - PerfectFry


Waar moet je op letten bij het kopen van een airfryer?

Het kopen van een goede airfryer is lastiger dan je op voorhand zou denken. Er zijn namelijk vele verschillende airfryer merken en lang niet alle airfryers zijn even goed.

Bij het kopen van de beste airfryer is het van belang dat je een aantal criteria in je achterhoofd houdt. De belangrijkste criteria vind je hieronder:

De inhoud / capaciteit van de airfryer

Allereerst is het van belang dat je kijkt naar de capaciteit / inhoud die een airfryer te bieden heeft. Ben je thuis bijvoorbeeld met veel mensen? Dan wil je een airfryer die voldoende capaciteit heeft om voor iedereen eten te bereiden. Gelukkig heb je tegenwoordig XXL airfryers die extra groot zijn.

De inhoud van een airfryer wordt overigens aangegeven in liters. Een kleine airfryer is vaak zo'n 2 liter waar een grote airfryer vaak een inhoud heeft van 5 liter.

Laadvermogen

Bij het kopen van een airfryer is het ook slim om te kijken naar het maximale laadvermogen. Het laadvermogen wordt aangegeven in kilogrammen en vertelt je hoeveel kg friet je tegelijk of maximaal kunt bereiden in de airfryer. Let op: dit is volgens de fabrikant en is niet altijd 100% nauwkeurig.

Voor hoeveel personen wil je gaan airfryen?

Dit punt hangt een beetje samen met het eerste punt uit deze lijst. Voor je een airfryer koopt wil je altijd nadenken over de hoeveelheid mensen die hem gaan gebruiken.

Wanneer je een groot gezin hebt wil je natuurlijk niet dat je 4 x friet moet bakken om iedereen te voorzien van een portie.

Vaak wordt er op de website waar je de airfryer koopt aangegeven voor hoeveel mensen je eten kunt bereiden.

Formaat & gewicht

Het formaat en gewicht speelt wat ons betreft een belangrijke keuze bij het kopen van een geschikte airfryer. Waar komt je airfryer bijvoorbeeld te staan? Waar ga je de airfryer opbergen?

Als je voldoende ruimte in je keuken hebt maakt de grootte minder uit. Heb je echter weinig ruimte? Dan wil je het liefst een kleinere airfryer zodat je hem makkelijk op kunt bergen.


Top 10 Beste Airfryers

Geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorgestuurd naar de top 10 meest verkochte airfryers op verschillende grote Nederlands websites. 


Wat is de beste Airfryer van 2021? 

Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel: wat is de beste airfryer en welke airfryer moet je kopen? Is een Philips airfryer bijvoorbeeld de beste keuze of past een ander merk beter bij jou?

Wij hebben een uitgebreide test gedaan waarin we meer dan 18 verschillende airfryers hebben getest op prijs / kwaliteit, vermogen, formaat, design en nog meer variabelen. 

Op basis hiervan hebben we een ultieme top 5 gemaakt van de allerbeste airfryers van dit moment. Door voor een van deze airfryers te kiezen weet je zeker dat je een goede airfryer in huis haalt. 

Wanneer je op de knop 'bekijk beste prijs' klikt word je automatisch doorgestuurd naar de goedkoopste aanbieder. Hierdoor weet je dus zeker dat je niet te veel betaalt.

1. Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

Best geteste airfryer

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

De Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 is bij ons als best uit de test gekomen. Dit is de ideale airfryer voor het bakken van friet en kan eigenlijk niet ontbreken aan je inboedel.

Zo is dit een grote airfryer (XXL formaat) waardoor je gemakkelijk eten kunt maken tot wel 5 personen. Het laadvermogen van deze airfryer is maar liefst 1,4 kilogram waardoor je genoeg ruimte hebt om een hele kip of een grote taart te bakken.

Een ander voordeel van dit model? Hij hoeft niet meer voor te verwarmen. Deze airfryer beschikt namelijk over Twin-Turbostar technologieën waardoor het apparaat binnen de kortste keren warm is. Verder is het in deze hete lucht friteuse ook mogelijk om eten te ontdooien. 

De airfryer is makkelijk schoon te maken dankzij de uitneembare onderdelen, deze kun je gemakkelijk reinigen in de vaatwaser. 

Enige nadeel van dit model? Het snoer is slechts 0,8 meter. Dit is aan de korte kant.

Voordelen Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

 • Extra groot formaat waardoor je gemakkelijk voor 4-5 personen eten kunt bereiken
 • Hoeft niet voor te verwarmen
 • Ook mogelijk om eten te ontdooien

Nadelen Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

 • Snoer is aan de korte kant

2. Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Wil jij alleen maar het allerbeste? Kies dan voor de Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90: wat ons betreft de best geteste luxe airfryer.

Een belangrijk voordeel van deze airfryer is de snelle bereidingscapaciteit waar deze airfryer van is voorzien. Dankzij deze airfryer kun je in raptempo een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Heb je een zeer grote familie? Dan is de airfryer zeker aan te raden, maar ook in andere situaties is de airfryer functioneel.

Misschien heb je haast en wil je snel heel veel bereiden? Ook daarvoor is deze airfryer erg handig. Een ander voordeel is dat deze airfryer zeer eenvoudig schoon te maken is. De onderdelen zijn ook bestendig tegen de vaatwasser, met als belangrijk voordeel dat je de onderdelen niet zelf hoeft schoon te maken. De airfryer krijgt een zeer hoge beoordeling en dit maakt het product dan ook zeer populair.

Een nadeel van de airfryer is echter dat deze veel herrie kan maken. Dit is een klacht van enkele consumenten. Voor de rest zijn de recensies voor het merendeel positief. Hij behoort volgens velen dan ook tot de beste airfryer beste airfryer 2021.

Voordelen  Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90

 • Mogelijk om instellingen op te slaan waardoor je met een druk op de knop je favoriete gerechten bereidt
 • Beschikt over een schudindicator waardoor je precies weet wanneer je de friet moet omschudden
 • Gebruikt weinig vet waardoor je redelijk gezond eten kunt bereiden

Nadelen  Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90

 • Maakt relatief veel lawaai

3. Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

Philips Avance Airfryer XXL HD9650

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer drie van deze lijst vinden we de best geteste airfryer volgens de consumentenbond. Deze krachtige airfryer kun je gebruiken voor diverse maaltijden. 

In de ochtend kun je hem bijvoorbeeld gebruiken om warme broodjes af te bakken. De airfryer kan veel tegelijk bereiden, waardoor je met het hele gezin snel kunt eten om de dag te beginnen. Maar ook voor diverse middagmaaltijden en avondmaaltijden kun je deze airfryer gebruiken. De airfryer is namelijk ook zeer snel op temperatuur. De losse onderdelen van de airfryer zijn overigens bestendig voor de vaatwasser. Een ander voordeel van deze airfryer is dat die ook wordt aangeraden door de consumentenbond. De consumentenbond is over het algemeen zeer kritisch, dus er kan wel gesteld worden dat dit een teken is dat de airfryer zeer bijzonder is. Hij komt ook goed uit de airfryer test.

Een nadeel, volgens consumenten, is dat de airfryer tamelijk aan de prijs is. Er wordt een hoge prijs voor gevraagd in vergelijking met andere aifryers. Daartegenover staat natuurlijk wel dat deze airfryer heel veel kan en dit de prijs enigszins kan rechtvaardigen. Het is de beste airfryer consumentenbond

Voordelen  Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

 • Ideaal voor grote gezinnen
 • Zeer snel op temperatuur
 • Losse onderdelen zijn bestendig voor de vaatwasser
 • Best getest volgende consumentenbond

Nadelen  Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

 • Prijs ligt aan de hoge kant

4.  Tefal Easy Fry Precision EY4018

Tefal Easy Fry Precision EY4018

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Tefal Easy Fry Precision EY4018 is wat ons betreft de beste airfryer voor friet. Zo word deze airfryer geleverd met een handige frietsnijder, heeft hij automatische bakprogramma's en beschikt hij over 3D Air Pulse technologie waardoor de hetelucht door de pan draait. Deze technologie zorgt voor een extra knapperig bakresultaten.Met deze airfryer bereid je dus heerlijke, krokante frietjes. 

Overigens is deze airfryer ook geschikt voor het bakken van cake, pizza, brood, vis en vlees. Dankzij het geurfiltertje zorg je er ook nog eens voor dat nare geurtjes wegblijven.

Kortom, een top airfryer voor een leuke prijs!

Voordelen Tefal Easy Fry Precision EY4018

 • Beste airfryer voor het bakken van friet
 • Wordt geleverd met frietsnijder
 • 3D Air Pulse technologie zorgt voor extra knapperig bakresultaat

Nadelen Tefal Easy Fry Precision EY4018

 • Wordt geleverd zonder kook boek

5. MOA Hetelucht friteuse XXL 6 Liter - PerfectFry

MOA Hetelucht friteuse XXL 6 Liter - PerfectFry

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als jij op zoek bent naar een betaalbare hetelucht friteuse dan is de MOA hetelucht Friteuse XXL 6 Liter je beste keuze.Deze airfryer is niet alleen zeer multifunctioneel, maar hij is ook voorzien van een automatisch kookprogramma. Ook is de airfryer voorzien van een handige instelknop. Je kunt dan zeer specifiek je gerechten bereiden. 

De airfryer weet dan per product automatisch hoe het bereid moet worden. Dit is natuurlijk zeer handig, want daardoor hoef je dat zelf niet meer constant in te stellen. Ook wordt het product geleverd met een digitaal display. Met een digitaal display kun je precies zien hoe het eten ervoor staat en kun je alles gemakkelijk instellen. Het wordt gezien als airfryer beste koop.

Een nadeel aan de airfryer is dat deze lastig te sluiten is. Over het algemeen zijn de recensies echter zeer positief en worden er louter voordelen genoemd. Hij komt dan ook positief uit de airfryer test.

Voordelen MOA Hetelucht friteuse XXL 6 Liter - PerfectFry

 • Voorzien van handige instelknop waardoor je heel gemakkelijk bepaalde gerechten kunt bereiden
 • Beschikt over automatisch kookprogramma

Nadelen MOA Hetelucht friteuse XXL 6 Liter - PerfectFry

 • Lastig te sluiten

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel airfryers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 19 airfryers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.  Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de airfryers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste airfryers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste airfryers zijn.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Cyber Monday deals (korting tot 70%) staan nu al live op Bol.com! OP=OP