Laatste update: september 2021

Door: Yara

Best geteste aircooler

Best geteste

Domo DO157A

De beste aircooler om jouw kamer te verkoelen in de aankomende zomer, is de Domo DO157A! Deze aircooler is met afstand het beste uit onze test gekomen, en dat is niet zomaar zo. De Domo DO157A zorgt voor een snelle verkoeling van je kamer en is makkelijk te bedienen met een afstandsbediening, waardoor je toegang hebt tot alle functies van deze  goede aircooler. De Domo DO157A kan naast het koelen van de lucht ook de kamer verwarmen, dus zowel in de zomer als in de winter is deze aircooler een goede toevoeging aan je woning!

Als de zomer er weer aan komt, word je daar over het algemeen vrolijk van. Waar je minder vrolijk van kunt worden, is de uitzonderlijk hoge temperatuur die je in je kamer kunt krijgen als de zon er de hele dag op staat. Een ideale oplossing daarvoor is een aircooler – een apparaat dat ervoor zorgt dat de lucht in je kamer lekker koel wordt, waardoor je beter je werk kunt doen vanuit huis, en waardoor je gewoon veel comfortabeler kunt slapen.

Maar hoe weet je nou wat voor aircooler je moet kopen, en wat is nou een goede aircooler voor jouw situatie? Aircoolers komen in verschillende soorten en maten en hebben veel specificaties waar je op moet letten voor je er een koopt.

Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken, hebben we bij Top-X de beste aircoolers volgens de consumentenbond getest. Op basis van deze test hebben we een ultieme top 5 samen gesteld van de beste aircoolers in verschillende categorieën. Zo hoef jij niet meer uren het internet af te struinen in je veel te hete kamer, maar kan je gewoon gelijk de best geteste aircooler bestellen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

10

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste aircooler

Best geteste

Best getest
1.  Domo DO157A aircooler

Honeywell TC30PM

Beste premium optie
2. Honeywell TC30PM

Domo DO154A

Beste budget optie 
3. Domo DO154A

Domo DO152A

Beste design
4. Domo DO152A

Relaxwonen - Aircooler - 30-45 m2

Beste betaalbare aircooler
5. Relaxwonen - Aircooler - 30-45 m2


Waar op letten bij het kopen van een aircooler?

Onze test is niet zomaar lukraak uitgevoerd – we hebben gekeken naar alle aspecten van aircoolers, zoals de prijs, capaciteit, gebruikersgemak en nog veel meer. Zodat jij ook zelf kan bepalen welke van deze aircoolers nou goed is, en waarom, hebben we de belangrijkste criteria nog even voor je omschreven. Check dus voordat je een aircooler koopt nog even wat er eigenlijk allemaal belangrijk is aan de producten in deze lijst, en waarom ze dan zo goed zijn volgens onze test!

Oppervlakte

Een belangrijke factor van een goede aircooler, is het oppervlakte dat hij ondersteunt. Een aircooler kan natuurlijk geen enorme fabriekshal van 2 hectare groot afkoelen. Maar een kamer van 20 of 40 vierkante meter misschien wel. Kijk daarom altijd goed naar het oppervlak die de aircooler maximaal kan hebben, zodat je zeker weet dat je hele kamer straks voorzien is van koele lucht.

Grootte

Een grote aircooler zal ook een groter oppervlak dekken, en over het algemeen zal een grote aircooler krachtiger zijn dan een kleine variant. Maar het kan natuurlijk zijn dat je in een kleine studentenkamer woont waar het altijd snikheet wordt in de zomer, of je hebt in het hele huis airco behalve je studeerkamer – dan wil je liever geen gigantische aircooler hebben die je halve kamer in beslag neemt!

Extra functionaliteit

Sommige aircoolers koelen gewoon je lucht, zoals ze dat horen te doen. Maar sommige aircoolers doen meer dan dat, en dat kan best goed van pas komen. Je kan de aircooler soms als gewone ventilator gebruiken, en zelfs als luchtbevochtiger. Dit kan beide erg goed zijn voor de fysieke staat van je woning en uiteindelijk voor de gezondheid van je longen.

Bedieningsmethode

Sommige luchtkoelers beschikken over een afstandsbediening, anderen hebben gewoon knoppen op het apparaat zelf. Stel dat je het apparaat in een onhandige plek moet neerzetten waar je niet goed bij kan, dan is het wel zo handig om een afstandsbediening te kunnen gebruiken.

Inhoud van het waterreservoir

Een aircooler werkt doorgaans met een waterreservoir, waar je de koelelementen in doet. Dit reservoir moet altijd water hebben, anders werkt de aircooler niet goed. Om te voorkomen dat je dit reservoir ieder uur moet bijvullen, is het wel zo prettig om een luchtkoeler met een redelijke watercapaciteit te hebben.


Top 10 Beste aircooler

Wil je direct weten hoe de top 10 aircoolers eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de beste aircooler van 2021?

Op basis van de bovenstaande criteria, hebben we dus enkele producten getest. De best geteste aircoolers met de prettigste ervaringen, grootste waterreservoirs en beste prijs-kwaliteit verhouding verdienen een plaatsje in onze top 5 beste aircoolers test van 2021. Deze aircoolers zijn niet alleen als beste beoordeeld door de consumentenbond, maar ook door de uitgebreide test van Top-X. Hierdoor hoef je niet meer het hele internet af te speuren, en weet je gelijk wat de beste koop aircooler van 2021 is!

1. Domo DO157A aircooler

Best geteste

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als best uit de test gekomen is de DO157A aircooler van het merk Domo! Deze aircooler is door gebruikers beoordeeld als de prettigste aircooler voor middelgrote kamers, en is daarom ook uitstekend uit onze test gekomen. Dit komt onder andere door de grote capaciteit van het waterreservoir, de innovatieve afstandsbediening en vele extra functies. Onder andere kan de Domo DO157A na een bepaalde tijd automatisch uitgezet worden, waardoor je dus niet per se in de kamer hoeft te blijven als de aircooler aan staat. Ook kun je gebruik maken van vele verschillende snelheden.

Voordelen Domo DO157A aircooler

 • Variabele snelheidsoptie
 • Handige afstandsbediening
 • Timer functie
 • Grote capaciteit qua water en koelelementen

Nadelen Domo DO157A aircooler

 • De waterbak wiebelt soms wat bij het vullen

2.  Honeywell TC30PM

Honeywell TC30PM

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als je dan nog wat extra opties wil hebben in je aircooler, dan kun je kiezen voor de premium optie: de Honeywell TC30PM. Deze aircooler is als beste getest in de premium categorie, door de compacte form factor, het handige en mooie design en de extra capaciteit die deze aircooler biedt. Zo heeft de aircooler handige wieltjes, zodat je hem makkelijk tussen 2 kamers kunt verplaatsen, en kun je de richting van de wind makkelijker aanpassen.

Voordelen Honeywell TC30PM

 • Groter waterreservoir
 • Variabele snelheid.
 • Licht en makkelijk te verplaatsen dankzij de handige wieltjes

Nadelen Honeywell TC30PM

 • Reservoir is wat moeilijk te vullen dankzij de kleine opening

3. Domo DO154A

Domo DO154A

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Dan voor mensen die liever niet zo veel uitgeven aan een aircooler, maar toch zeker willen weten dat ze een goede aankoop doen: de Domo DO154A! Deze goede aircooler werkt voor de prijs uitstekend en doet zelfs meer dan je er van zou verwachten. Het apparaat koelt heerlijk en is makkelijk in gebruik. Dankzij het compacte formaat zou je hem bijvoorbeeld ook op je bureau of in de keuken neer kunnen zetten, en neem je hem makkelijk mee naar vrienden of familie. Ook maakt de Domo DO154A maar weinig geluid, en wordt je dus niet afgeleid in de lekker koele kamer waar je in zit te werken!

Voordelen  Domo DO154A

 • Compact, dus makkelijk mee te nemen en overal neer te zetten
 • Maakt maar weinig geluid
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen Domo DO154A

 • Erg kleine capaciteit van het waterreservoir

4. Domo DO152A

Domo DO152A

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je nog een aircooler wil die niet alleen goed werkt, maar ook niet al te lelijk staat in je kamer: De Domo DO152A is echt wat voor jou. Het futuristische design voegt zelfs wel wat toe aan je woonkamer of studeerruimte en zorgt daarnaast voor de nodige verkoeling. Overigens zal de aircooler je niet afleiden tijdens het studeren of werken, want hij maakt maar relatief weinig geluid. De fijne koeling zorgt voor extra concentratie en je hoeft tijdens je dag niet vaak het waterreservoir bij te vullen – er past namelijk ruim 4 liter in deze tank!

Voordelen Domo DO152A

 • Afstandsbediening zorgt dat je vanuit je stoel de koeling harder of zachter kan zetten
 • De wieltjes maken een makkelijk verplaatsbare aircooler
 • Een timer is inbegrepen, zodat je zelf kan kiezen wanneer hij aan of uit gaat

Nadelen Domo DO152A

 • Vrij groot en niet geschikt voor op je bureau of keukenblad

5. Relaxwonen - Aircooler - 30-45 m2

Relaxwonen - Aircooler - 30-45 m2

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je naast dat je het in de zomer altijd te warm hebt, het in de winter ook wel eens te koud? Kan je in beide seizoenen wel wat temperatuursstimulerende apparatuur gebruiken? Dan is de Relaxwonen Aircooler 30-45 m2 echt wat voor jou! Met deze aircooler kun je de lucht niet alleen afkoelen, maar juist ook verwarmen. Dit is ideaal voor woningen met een kleine verwarming waar het ook in de zomer altijd veel te warm is.

Voordelen Relaxwonen - Aircooler - 30-45 m2

 • Grote tank water
 • Afstandsbediening zorgt dat je vanuit je stoel de koeling harder of zachter kan zetten
 • Timerfunctie, zodat je zelf kunt bepalen wanneer de aircooler aan staat
 • Komt inclusief opvangbak voor het water en een filter om de lucht schoon te houden
 • De verwarmingsfunctie komt voor veel mensen goed van pas

Nadelen  Relaxwonen - Aircooler - 30-45 m2

 • Kort snoer, waardoor hij niet overal makkelijk te plaatsen is
 • Maakt bij het verwarmen relatief veel lawaai

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel aircoolers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 aircoolers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de aircoolers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste aircoolers van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste aircoolers zijn.

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>