Laatste update: Juni 2021

Door: Bas

Best geteste Airbike

Airbike – FitBike The Beast

5/5

The Beast van Fitbike is zonder twijfel hét apparaat van dit moment. Deze Airbike geeft je alle mogelijkheden voor de optimale Hoge Intensiteit Interval Training (HIIT). HIIT zorgt ervoor dat je periodes van maximale inspanning, afwisselt met periodes van relatief lage inspanning. Trainen op een hoog percentage van je hartslag is de meest effectieve cardiotraining voor vetverbranding, conditieverbetering én spierversterking! Een HIIT op deze Airbike is tot wel 50% effectiever voor je vetverbranding dan duurtraining.

De Airbike is afgelopen tijd ontzettend gestegen in populariteit en is eigenlijk niet meer weg te denken uit menig sportschool. Dit is niet voor niets.

Een Airbike is namelijk bij uitstek het ideale fitness apparaat voor uitdagende workouts zonder je gewrichten te belasten. Airbikes zijn geschikt voor warming-ups, HIT training of hersteltrainingen.

Tegenwoordig zie je steeds meer mensen die een Airbike kopen voor thuis. Hierdoor hoef je niet meer naar de drukke sportschool, heb je geen reistijd en kun je op ieder moment van de dag trainen. 

Het kopen van een Airbike kan echter best lastig zijn. Waar moet je bijvoorbeeld op letten en wat zijn de beste Airbikes van dit moment? Je leest het in dit artikel.


Product

1. Airbike - FitBike The Beast
Best Geteste Airbike

4.5/5

2. Airbike - Crossmaxx LMX1750 PRO
Beste premium Airbike

4/5

3. Airbike - Schwinn Airdyne AD2
Beste betaalbare Airbike

4/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een Airbike?

Zoals we in de inleiding van dit artikel al aangaven kan het kopen van een Airbike best lastig zijn. Er zijn namelijk verschillende merken op de markt en lang niet allemaal zijn deze even goed.

Om je op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een Airbike. Door deze factoren te overwegen bij je aankoop, verklein je de kans op een miskoop aanzienlijk.

Allereerst is het van belang om te kijken naar het maximaal belastbaar gewicht van de Airbike. Vaak is het zo dat het maximale belastbare gewicht iets zegt over de kwaliteit van de Airbike. Hoe zwaarder de Airbike te belasten is, des te beter de kwaliteit is. Houd hier dus rekening mee bij het kopen van een Airbike.

Airbikes zijn er in verschillende soorten en maaten. Houd hier rekening mee bij het uitzoeken van je Airbike. Kijk bijvoorbeeld in welke ruimte de Airbike komt te staan. Heb je veel ruimte voor de Airbike of heb je gelimiteerde ruimte? Kijk vervolgens goed naar de afmetingen van de Airbike die je wilt aanschaffen. Je zult niet de eerste persoon zijn die er bij het in elkaar zetten van de Airbike dat hij niet past in de ruimte.

De meeste Airbikes zijn uitgerust met een trainingscomputer. Deze computer zorgt ervoor dat je verschillende trainingsprogramma’s en routines kunt doen. Vaak is het zo dat een Airbike minstens 7 verschillende programma’s heeft. 

De goedkopere modellen hebben vaak geen trainingsprogramma’s. Als je op zoek bent naar een Airbike die over veel programma’s beschikt is het verstandig om hier rekening mee te houden.

Airbikes zijn er in twee soorten: met V-belt aandrijving of ketting aandrijving. Het voordeel van een V-Belt aandrijving is dat hij minder geluid maakt en bijna geen onderhoud nodig heeft.

Een Airbike met ketting geeft over het algemeen meer geluidsoverlast en moet regelmatiger onderhouden worden. Onze voorkeur gaat dan ook altijd uit naar een Airbike met V-belt

Top 10 Beste Airbikes

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Airbikes eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de Beste Airbike?

Tijd om over te gaan naar het leukste onderdeel van dit artikel: wat is de beste Airbike?

Om antwoord te geven op deze vraag hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan en verschillende modellen getest. De beste opties vind je hieronder in een Top-3 met best geteste modellen van dit moment!

1. Airbike - FitBike The Beast

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

Na een uitgebreid onderzoek en het testen van verschillende modellen is The Beast van Fitbike door ons beoordeeld als best geteste Airbike van dit moment.

Dit apparaat is ontworpen voor fanatieke thuissporters, personal trainers of crossfitters. Met dit apparaat haal je alle mogelijkheden voor zware HIIT training in huis.

Deze Airbike beschikt over een V-belt aandrijving waardoor hij ontzettend stil in geluid is. Daarnaast zorgt de V-Belt ervoor dat er weinig tot geen onderhoud nodig is dit maakt The Beast ideaal voor zowel thuis als in de sportschool. 

De handgrepen van dit apparaat zijn voorzien van een ergonomisch design waardoor ze super comfortabel aanvoelen. Als laatst voordeel is deze Airbike ontzettend stabiel (hij weegt maar liefst 73kg.

 De kans dat hij omvalt is hierdoor ontzettend klein. 

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste Airbike van dit moment dan is The Beast je beste keuze. Benieuwd naar de prijs? Klik hier!

Voordelen Airbike – FitBike The Beast

 • Beste Airbike voor thuis
 • Dankzij de V-belt aandrijving is deze Airbike ontzettend stil en heeft hij weinig onderhoud nodig
 • Stabiel

Nadelen Airbike – FitBike The Beast

 • Geen

2. Airbike - Crossmaxx LMX1750 PRO

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Als jij op zoek bent naar een premium Airbike die van alle nieuwste technologieën voorzien is dan kun je het best kiezen voor de LMX1750 Crossmaxx® Air Bike PRO.

Ook deze Airbike wordt aangedreven met een V-Belt waardoor hij geruisloos is. Verder maakt dit model gebruik van luchtweerstand. Hoe intensiever jij traint, des te meer weerstand je krijgt.

Dit maakt dit model ideaal voor HIT trainingen. Ook beschikt dit model over een groot LCD scherm waar je onder andere je hartslag, snelheid, RPM, afstand en calorieverbruik op kunt in zien. 

De prijs van dit model ligt wel iets hoger echter is dat in onze ogen logisch aangezien dit echt een model van topklasse is.

Benieuwd geworden naar dit model? Bekijk de prijs hier!

Voordelen Airbike – Crossmaxx LMX1750 PRO

 • Beste topklasse Airbike
 • V-Belt dus geruisloos en weinig onderhoud
 • LCD scherm met hartslag, snelheid, RPM, afstand en calorieverbruik

Nadelen Airbike – Crossmaxx LMX1750 PRO

 • Prijs iets hoger 

3. Airbike - Schwinn Airdyne AD2

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

We sluiten deze lijst af met de beste betaalbare Airbike. Als jij een goedkope en betaalbare Airbike zoekt dan zouden we je aanraden om te kiezen voor de Schwinn Airdyne AD2.

Dit is het instapmodel Airbike van het merk Schwinn. Dit apparaat is uitermate geschikt voor het trainen van je onder- en bovenlichaam en maakt elke HIT training mogelijk.

Ook dit model beschikt over een V-Belt aandrijving waardoor hij geruisloos is en weinig onderhoud nodig heeft. Hiermee is het een goede Airbike die zowel geschikt is voor thuisgebruik als voor sportscholen. 

Benieuwd geworden naar dit model? Klik hier voor de beste prijs!

Voordelen Airbike – Schwinn Airdyne AD2

 • Betaalbaar
 • Ideaal voor HIT training

Nadelen Airbike – Schwinn Airdyne AD2

 • Voelt iets minder stabiel aan

Bas

Over de productexpert

Mijn naam is Bas en ik ben de product expert voor de categorieën sport & outdoor op Top-X.nl. Naast mijn werk als marketeer bij een communicatiebureau sport ik vrijwel elke dag. Een gezonde levensstijl heeft voor mij dan ook hoge prioriteit. Het leuke aan mijn passie voor fitness & sport is dat ik anderen hiermee inspireer, zowel de gevorderde sporters als beginners. Heb je een vraag over een van mijn artikelen of reviews? Via het mail icoontje neem je snel en gemakkelijk contact met me op!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>