Laatste update: december 2022

Door: Jack

Best Geteste Airbike

Airbike - FitBike The Beast

Airbike - FitBike The Beast

The Beast van Fitbike is zonder twijfel de best geteste airbike van 2022. Deze Airbike geeft je alle mogelijkheden voor de optimale Hoge Intensiteit Interval Training (HIIT). HIIT zorgt ervoor dat je periodes van maximale inspanning, afwisselt met periodes van relatief lage inspanning. 

Trainen op een hoog percentage van je hartslag is de meest effectieve cardiotraining voor vetverbranding, conditieverbetering én spierversterking! Een HIIT op deze Airbike is tot wel 50% effectiever voor je vetverbranding dan duurtraining.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste airbike? De Airbike is afgelopen tijd ontzettend gestegen in populariteit en is eigenlijk niet meer weg te denken uit menig sportschool. Dit is niet voor niets.

Een Airbike is namelijk bij uitstek het ideale fitness apparaat voor uitdagende workouts zonder je gewrichten te belasten. Airbikes zijn geschikt voor warming-ups, HIT training of hersteltrainingen. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen die een Airbike kopen voor thuis. Hierdoor hoef je niet meer naar de drukke sportschool, heb je geen reistijd en kun je op ieder moment van de dag trainen. 

Wij hebben een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in airbikes. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende airbikes en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Airbikes

Airbike - FitBike The Beast

Beste Koop Airbike
1. Airbike - FitBike The Beast

Airbike - Schwinn Airdyne AD6

Beste Premium Airbike
2. Airbike - Schwinn Airdyne AD6

Airbike - Schwinn Airdyne AD2

Beste V-Belt Airbike
3. Airbike - Schwinn Airdyne AD2

FitEquip AirBike – Assault Bike – Heavy duty – Workout – Air Resistance Exercise Bike - Home workout – Fullbody Training – Crosstrainer

Beste Krachtige Airbike
4. FitEquip Airbike

Air Bike - Fitness Fiets - Assault Bike - Fietstrainer - Hometrainer - Crossfit - Airbikes

Beste Budget Airbike
5. Broomer Enterprise Airbike

Top 10 Beste Airbikes

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire airbikes bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top airbikjes bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Airbike?

Zoals we in de inleiding van dit artikel al aangaven kan het kopen van een Airbike best lastig zijn. Er zijn namelijk verschillende merken op de markt en lang niet allemaal zijn deze even goed.

Om je op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een Airbike. Door deze factoren te overwegen bij je aankoop, verklein je de kans op een miskoop aanzienlijk.

Maximaal belastbaar gewicht

Allereerst is het van belang om te kijken naar het maximaal belastbaar gewicht van de Airbike. Vaak is het zo dat het maximale belastbare gewicht iets zegt over de kwaliteit van de Airbike. Hoe zwaarder de Airbike te belasten is, des te beter de kwaliteit is. Houd hier dus rekening mee bij het kopen van een Airbike.

Grootte

Airbikes zijn er in verschillende soorten en maaten. Houd hier rekening mee bij het uitzoeken van je Airbike. Kijk bijvoorbeeld in welke ruimte de Airbike komt te staan. Heb je veel ruimte voor de Airbike of heb je gelimiteerde ruimte? Kijk vervolgens goed naar de afmetingen van de Airbike die je wilt aanschaffen. Je zult niet de eerste persoon zijn die er bij het in elkaar zetten van de Airbike dat hij niet past in de ruimte.

Trainingsprogramma's

De meeste Airbikes zijn uitgerust met een trainingscomputer. Deze computer zorgt ervoor dat je verschillende trainingsprogramma’s en routines kunt doen. Vaak is het zo dat een Airbike minstens 7 verschillende programma’s heeft. 

De goedkopere modellen hebben vaak geen trainingsprogramma’s. Als je op zoek bent naar een Airbike die over veel programma’s beschikt is het verstandig om hier rekening mee te houden.

V-belt of Ketting

Airbikes zijn er in twee soorten: met V-belt aandrijving of ketting aandrijving. Het voordeel van een V-Belt aandrijving is dat hij minder geluid maakt en bijna geen onderhoud nodig heeft.

Een Airbike met ketting geeft over het algemeen meer geluidsoverlast en moet regelmatiger onderhouden worden. Onze voorkeur gaat dan ook altijd uit naar een Airbike met V-belt


Wat is de beste Airbike van 2022? 

Wat is de beste airbike van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten airbikes getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste airbikes in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke airbikes het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Airbike - FitBike The Beast

Airbike - FitBike The Beast

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Na een uitgebreid onderzoek en het testen van verschillende modellen is The Beast van Fitbike door ons beoordeeld als best geteste Airbike van 2022. Dit is de beste koop van 2022.

Dit apparaat is ontworpen voor fanatieke thuissporters, personal trainers of crossfitters. Met dit apparaat haal je alle mogelijkheden voor zware HIIT training in huis. Deze Airbike beschikt over een V-Belt aandrijving waardoor hij ontzettend stil in geluid is.

Daarnaast zorgt de V-Belt ervoor dat er weinig tot geen onderhoud nodig is dit maakt The Beast ideaal voor zowel thuis als in de sportschool. De handgrepen van dit apparaat zijn voorzien van een ergonomisch design waardoor ze super comfortabel aanvoelen. Als laatst voordeel is deze Airbike ontzettend stabiel (hij weegt maar liefst 73kg.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Airbike - FitBike The Beast

 • Dankzij de V-belt aandrijving is deze Airbike ontzettend stil en heeft hij weinig onderhoud nodig
 • Stabiel
 • Unieke handgreep

Nadelen Airbike - FitBike The Beast

 • Geen

2. Airbike - Schwinn Airdyne AD6

Airbike - Schwinn Airdyne AD6

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De volgende is de lijst is de Airbike - Schwinn Airdyne AD6. Dit is de best geteste premium airbike van 2022. Met deze airbike verbrand je veel calorieën in een korte tijd.

Ook deze Airbike wordt aangedreven met een V-Belt waardoor hij geruisloos is. Verder maakt dit model gebruik van luchtweerstand. Hoe intensiever jij traint, des te meer weerstand je krijgt. Dit is toch fijn als je niet lang hebt om te trainen. Het helpt je doelen sneller te bereiken.

Dit maakt dit model ideaal voor HIIT trainingen. Ook beschikt dit model over een groot LCD scherm waar je onder andere je hartslag, snelheid, RPM, afstand en calorieverbruik op kunt in zien. Het is dus een moderne airbike waar je zeer comfortabel op zit.

Voordelen Airbike - Schwinn Airdyne AD6

 • Gebruiksvriendelijk
 • Ook verkoelingsfunctie

Nadelen Airbike - Schwinn Airdyne AD6

 • Kan veel wind ontstaan

3. Airbike - Schwinn Airdyne AD2

Airbike - Schwinn Airdyne AD2

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een V-Belt airbike is echt van deze tijd en ook heel handig. De best geteste V-Belt arbike van 2022 is de Airbike - Schwinn Airdyne AD2. Met dit apparaat is het geluid van een airbike verleden tijd.

Dit is het instapmodel Airbike van het merk Schwinn. Dit apparaat is uitermate geschikt voor het trainen van je onder- en bovenlichaam en maakt elke HIIT training mogelijk. Er zit ook een LCD display in waar je verschillende gegevens op kan bekijken.

Ook dit model beschikt over een V-Belt aandrijving waardoor hij geruisloos is en weinig onderhoud nodig heeft. Hiermee is het een goede Airbike die zowel geschikt is voor thuisgebruik als voor sportscholen. Het gaat ook lang mee waardoor je een goede prijs-kwaliteit verhouding hebt.

Voordelen Airbike - Schwinn Airdyne AD2

 • Inclusief waterpas
 • Ideaal voor HIIT training

Nadelen Airbike - Schwinn Airdyne AD2

 • Voelt iets minder stabiel aan

4. FitEquip Airbike

FitEquip AirBike – Assault Bike – Heavy duty – Workout – Air Resistance Exercise Bike - Home workout – Fullbody Training – Crosstrainer

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plek in de lijst staat de FitEquip Airbike. Dit is de best geteste krachtige airbike van 2022. Met dit apparaat kweek je spieren en wordt je conditie verbetert in een korte tijd.

Met de FitEquip Airbike kan je een volledige body workout doen. Je boven en onderlichaam worden allebei getraind. Het apparaat weegt 52 kilo. Hierdoor staat het zeer stabiel en valt het niet snel om. Er kan een lichaamgewicht op van 175 kilo waardoor het voor iedereen toegankelijk is.

Verder zijn de afmetingen makkelijk aan te passen. Hierdoor is het apparaat zeer gebruiksvriendelijk. Het maakt ook gebruik van een luchtweerstandssyteem. Hoe harder je trapt, hoe meer weerstand je krijgt. Dit apparaat is ook nog is milieuvriendelijk. 

Voordelen FitEquip Airbike

 • 7 Verschillende workoutopties
 • Makkelijk te verplaatsen

Nadelen FitEquip Airbike

 • Kleine dan gemiddeld

5. Broomer Enterprise Airbike

Air Bike - Fitness Fiets - Assault Bike - Fietstrainer - Hometrainer - Crossfit - Airbikes

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de best geteste goedkope airbike van 2022? Dan is de Broomer Enterprise Airbike wat voor jou! Dit is de beste budget airbike van 2022.

De Broomer Enterprise Airbike is gemaakt van hoogwaardige materialen. Dit betekent dat het lang mee en zeer gebruiksvriendelijk is. Verder is het ook nog gemakkelijk te verplaatsen omdat het niet te zwaar is. Er zit ook nog een ingebouwde computer in die alle informatie geeft.

Verder heeft het een comfortabele houding. Er zit een goede grip op en een fijn zadel. De voeten kunnen gemakkelijk steunen op de voetsteunen. Dit apparaat is voor meerdere doeleinden geschikt. Denk hierbij aan krachttraining, cardio en crossfit.

Voordelen Broomer Enterprise Airbike

 • Gemakkelijk te verplaatsen
 • Intensieve training

Nadelen Broomer Enterprise Airbike

 • Niet de beste airbike

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel airbikes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten airbikes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de airbikes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste airbikes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>