• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Afwasbare Muurverf [Test 2022]

Laatste update: juni 2022

Door: Thea

Best Geteste Afwasbare Muurverf

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF - Mengkleur - 1 l

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Weet je nog niet zeker welke muurverf je wil gebruiken? Dan is afwasbare muurverf een goede optie! Wij van Top-X hebben een grondige test uitgevoerd. Dit is de afwasbare muurverf test geweest en de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is als best getest eruit gekomen. Het heeft namelijk een mooie matte kleur.

Dit geeft een zakelijk uitstraling aan de omgeving. De muren zullen niet glansen en het is weer makkelijk eraf te halen. Daarnaast blijft de kleur langdurig goed zitten. Je hebt keuze uit meerdere opties waardoor het bij meerdere muren past!

Ben jij benieuwd naar de beste afwasbare muurverf van 2022? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Eens in de zoveel tijd is het nodig om de muren te verven. Dit moet natuurlijk wel goed gaan aangezien het huis of de omgeving er heel anders uit kan zien. De kleur is de belangrijkste factor met de grootste invloed. Je weet pas wanneer je alles hebt geverfd of je het wel leuk vindt.

Dit kan best risicovol zijn en daarom is er een goede oplossing. Dat is afwasbare muurverf! Goede afwasbare muurverf heeft een hoge kwaliteit maar is er wel makkelijk af te halen. Zo kan je makkelijk een andere kleur kiezen als je het niet leuk vindt. Maar wat is de beste afwasbare muurverf?

We gaan antwoord geven op deze vraag in dit artikel! Zo hebben we meerdere producten uitgebreid getest. Na lang onderzoek hebben we een ultieme Top 5 gemaakt. Dit zijn de beste afwasbare muurven van dit moment. Ben jij dus benieuwd naar deze Top 5? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

14

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Afwasbare Muurverven

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF - Mengkleur - 1 l

Beste Koop Afwasbare Muurverf
1. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Trimetal Magnacryl Prestige Mat - Mengkleur - 2,5 l

Beste Schrobbare Afwasbare Muurverf
2. Trimetal Magnacryl Prestige Mat 

Flexa Creations Muurverf Extra Mat - Mengkleur - 1 l

Beste Afwasbare Muurverf Mat
3. Flexa Creations Muurverf Extra Mat

Sigma Pearl Clean Matt - Mengkleur - 1 l

Beste Afwasbare Muurverf Keuken
4. Sigma Pearl Clean Matt

ONE By Histor Muurverf Extra Mat - Mengkleur - 1 l

Beste Afwasbare Muurverf Binnen
5. ONE By Histor Muurverf Extra Mat


Top 10 Beste Afwasbare Muurverven 

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen probleem! Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste afwasbare muurverven! Deze producten doen zeker niet onder van de Top 10 maar we raden het toch aan om er naar te kijken aangezien ze uitgebreid getest zijn.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Afwasbare Muurverf?

Het kopen van afwasbare muurverf is geen dagelijkse aankoop en daarom moet het goed gaan. Ook is het voor iedereen handig om grondig onderzoek te doen zodat je een miskoop kan voorkomen. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? En wat is de beste afwasbare muurverf volgens de consumentenbond?

Deze vragen krijgen we vaak te horen. Daarom hebben we ook dit artikel geschreven. Hieronder hebben we een aantal criteria omschreven. Het is belangrijk om dit door te nemen zodat je een miskoop kan voorkomen. Je kan daarna ook gerichter op zoek gaan naar de juiste afwasbare muurverf!

Kleur

Dit klinkt heel erg logisch maar de kleur van het verf is het allerbelangrijkst. De voorkeur kan weer voor iedereen verschillen. Zo willen de meeste mensen een witte muur maar andere vinden dat weer helemaal niets. Afwasbare muurverf kopen kan best lastig zijn maar het is belangrijk dat je eerst de kleur beslist. Daarna kan je verder gerichter zoeken naar de kwaliteit en het merk. 

Lagen

De meeste verven zeggen dat ze maar 1 laag nodig hebben om een hele muur een kleur te krijgen. Dit hangt samen met de kwaliteit en in de meeste gevallen is dit ook mogelijk. Het is wel handig om rekening te houden dat dit niet altijd zo is. Als je namelijk van zwart naar wit gaat heeft het bijvoorbeeld meerdere lagen nodig. Zo kan je ook goed de inhoud bepalen.

Inhoud

Het derde belangrijke punt is de inhoud van de verf. De meeste potten hebben een inhoud van 1 liter maar je kan ook een pot krijgen van 10 liter. Het is handig om van te voren beslissen wat voor soort inhoud je nodig hebt. Dit hangt af van hoeveelheid muren je wil doen en hoe groot ze zijn. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar de verschillende lagen. Bekijk dit dus goed!

Budget

Het budget kan voor iedereen verschillen in deze tijd. Verf kan redelijk prijzig zijn maar je hebt ook nog goedkopere potten. Zo kan je goede verf vinden voor 20 euro maar het kan ook rond de 40 euro zitten. Daarom is het belangrijk om van te voren een budget vast te stellen. Op deze manier kan je ook gerichter op zoek gaan. Daarbij is het ook handig om te kijken naar een afwasbare muurverf aanbieding.


Wat is de beste Afwasbare Muurverf?

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van afwasbare muurverf, is het tijd voor onze Top 5 beste producten van dit moment. Want welke afwasbare muurverf is het beste? Na het vergelijken van tientallen producten hebben wij namelijk een hoop testresultaten kunnen verzamelen. Aan de hand van deze testresultaten hebben wij een ultieme top 5 opgesteld.

Hieronder vind je voor elke pan uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij hierbij de voor- en nadelen van elk product toegelicht. Hierdoor kom jij er namelijk gemakkelijk achter welk product het beste is voor jou. De eindbeoordeling hebben wij gebaseerd op onze eigen test en reviews van andere consumenten. Benieuwd welke afwasbare muurverf de beste optie is voor jou? Ontdek het antwoord hieronder!

1. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF - Mengkleur - 1 l

9.4

Eindbeoordeling

Uitstraling

9.3

Dekking

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Ben jij op zoek naar de beste afwasbare muurverf van dit moment? Dan zit je hier goed! Dat is namelijk de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF en daarmee is het de beste koop.

De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is verkrijgbaar in 4 verschillende potten. Zo heeft de kleinste een inhoud van 1 liter en de grootste een inhoud van 10 liter. Dit betekent dat je zelf de hoeveelheid kan betalen. Zo heb je nooit te veel of te weinig verf. Daarnaast is het ook heel sterk en blijft het lang op de muren zitten. Je kan het dan ook gebruiken voor verschillende muren. Denk aan de woonkamer of een keuken.

Je kan de afwasbare latex verf er gemakkelijk afhalen als dat nodig is. Verder kan je er nog gemakkelijk mee verven. Het komt gemakkelijk op de muur en het droogt snel. Je kan dezelfde dag nog een laag verven als dat nodig is. Sikkens is ook een bekend en betrouwbaar merk. Ze leveren goede producten en dit valt er zeker onder. Deze matte kleur zal heel goed staan in je omgeving en je zal anderen jaloers maken!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

 • De verf blijft lang zitten
 • Je hebt keuze uit meerdere verschillende producten
 • Makkelijk aan te brengen op de muur
 • Meestal is er maar 1 laag nodig

Nadelen Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

 • Kan het niet gebruiken op buiten muren 

2. Trimetal Magnacryl Prestige Mat

Trimetal Magnacryl Prestige Mat - Mengkleur - 2,5 l

9.2

Eindbeoordeling

Uitstraling 

9.4

Dekking

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Wil jij schrobbare afwasbare muurverf? Neem dan een kijkje bij de Trimetal Magnacryl Prestige Mat! Het is zeer makkelijk aan te brengen en blijft goed zitten.

Deze verf is gemaakt van hoge kwaliteit waardoor het door iedereen gebruikt kan worden. Zo kan je er professioneel gebruik van maken maar ook als je het nog nooit hebt gedaan! Je kan de geverfde muren heel erg makkelijk schoonmaken. De verf blijft er goed op zitten en de vlekken zullen ervan af gaan. Daarnaast kan je over meerdere kleuren kiezen. Zo heb je altijd de juiste kleur bij je voorkeur.

Verder is de Trimetal Magnacryl Prestige Mat heel erg makkelijk in gebruik. Het is geschikt voor elke kwast en roller. Het moment dat je gaat verven merk je hoe makkelijk alles gaat. De verf blijft goed plakken op de muur en alles blijft redelijk goed schoon. Voor de meeste kleuren hoef je maar 1 laag te doen. Dit bespaart je veel tijd en moeite. Hierdoor kan je snel alle spullen weer opruimen en genieten van de nieuwe kleuren!

Voordelen Trimetal Magnacryl Prestige Mat

 • Heeft een mooie matte uitstraling
 • Je kan de muur gemakkelijk schoonmaken 
 • Droogt snel op
 • Kan gebruikt worden met verschillende kwasten en rollers

Nadelen Trimetal Magnacryl Prestige Mat

 • Alleen te verkrijgen in 2,5 en 10 liter

3. Flexa Creations Muurverf Extra Mat

Flexa Creations Muurverf Extra Mat - Mengkleur - 1 l

8.5

Eindbeoordeling

Uitstraling

8.6

Dekking

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Matte kleuren zijn heel erg mooi voor muren. Maar je kan ook kiezen voor een extra matte kleur. De Flexa Creations Muurverf Extra Mat heeft dat en daardoor heeft het ook geen glansen!

De Flexa Creations Muurverf Extra Mat is uiterst geschikt om op muren te plaatsen. Denk aan een kantoormuur omdat deze verf een professionele uitstraling heeft. Je kan het ook in het huis plaatsen. Op deze manier zijn er ook minder weerkaatsingen van het licht. Het kan redelijk goed tegen de zon. Daardoor kan je het in de woonkamer plaatsen. De verf zal op de muur blijven en de kwaliteit blijft hetzelfde.

Het is een intense kleur dat je op de muur hebt. Daardoor is het een echte eye-cather en zullen vast mensen er even stil bij staan. Na 6 uur kan je er alweer overheen verven en slechts na 1 uur is het al stofdroog. Dat betekent dat je er voor moet zorgen dat in het eerste uur er niets in de buurt komt. Daarna kan je weer vrij bewegen door je huis en genieten van de muur. Wie wil dat nou niet?

Voordelen Flexa Creations Muurverf Extra Mat

 • Kan goed tegen de zon
 • Beschikbaar in meerdere kleuren
 • Al na 6 uur kan je er weer een nieuwe laag op schilderen
 • Heeft een goede productomschrijving

Nadelen Flexa Creations Muurverf Extra Mat

 • Je kan de pot niet in de zon plaatsen

4. Sigma Pearl Clean Matt

Sigma Pearl Clean Matt - Mengkleur - 1 l

8.2

Eindbeoordeling

Uitstraling

8.4

Dekking

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Het is belangrijk om de keukenmuren regelmatig te verven. Daarom hebben we ook de Sigma Pearl Clean Matt in onze lijst verwerkt. Dit is de beste afwasbare muurverf voor in de keuken!

De afwasbare verf in de keuken is makkelijk aan te brengen op de muren. Het is ook van hele hoge kwaliteit aangezien het er lang op blijft zitten. Zo worden de muren niet geel. Je kan het daarna makkelijk eraf halen of er iets anders overheen verven. De Sigma Pearl Clean Matt is te verkrijgen in verschillende potten. Zo heeft het een inhoud van 1 liter. Je kan er ook voor kiezen om voor een inhoud te gaan met een maximum van 10 liter.

Er zijn verschillende mengkleuren. Denk aan standaard wit maar je kan ook voor een normale zwarte kleur kiezen. Het wordt ook wel door ervaren mensen gebruikt en dat zegt veel over de kwaliteit. Na de aankoop kan je gelijk gebruik maken van het product. Na 4 uur kan je weer een nieuwe laag over de verf schilderen. Al met al is het dus een hele goede verf die we zeker iedereen kunnen aanraden!

Voordelen Sigma Pearl Clean Matt

 • Beschikbaar met een inhoud van 1 tot 10 liter
 • De muur wordt niet geel na een langere tijd
 • Je kan de muur makkelijk schoonmaken

Nadelen Sigma Pearl Clean Matt

 • Meer voor professioneel gebruik

5. ONE By Histor Muurverf Extra Mat

ONE By Histor Muurverf Extra Mat - Mengkleur - 1 l

8.0

Eindbeoordeling

Uitstraling

8.1

Dekking

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plek in onze Top 5 hebben we de ONE By Histor Muurverf Extra Mat. Afwasbare muurverf is vooral voor binnen en dit is een uitstekende pot voor je muren! 

Als je op zoek bent naar een goede dekking dan zit je bij dit product goed. Het zorgt voor een mooi mat effect op de muren. Het geeft een zakelijke uitstraling maar je kan ook voor een lichtere kleur kiezen. Dan is het weer zeer goed om de woonkamer muren te schilderen. De ONE By Histor Muurverf Extra Mat is heel makkelijk te onderhouden. Je kan het namelijk makkelijk eraf halen en weer opnieuw verven.

Verder kan je de verf heel lang bewaren. Het is soms moeilijk om in te schatten hoeveel verf je nodig hebt maar dat is hier dus geen probleem. Je kan hiermee meerdere muren verven en de kwaliteit blijft zeer goed. Zo kan het gebruikt worden door professionals en beginners. Het kan ook redelijk goed tegen zonlicht. De kleur zal zeker voor een lange tijd hetzelfde blijven en je kan er gemakkelijk overheen verven!

Voordelen ONE By Histor Muurverf Extra Mat

 • Droogt goed op
 • Dekt volledig in 2 lagen
 • Uitstekend merk merk

Nadelen ONE By Histor Muurverf Extra Mat

 • Je kan het alleen op een donkere plek bewaren

Hoeveel soorten afwasbare muurverven hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 stalen afwasbare muurverven getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de afwasbare muurverven op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste afwasbare muurverven zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>