fbpx

Publicatie datum: 3 mei, 2023

Door: Jack

Best Geteste Aerobic Step

Aerobic Step - Focus Fitness - Verstelbaar in 2 standen

Aerobic Step - Focus Fitness - Verstelbaar in 2 standen

De Aerobic Step - Focus Fitness - Verstelbaar in 2 standen heeft een antislip boven en onderzijde. Hierdoor sta je stevig en veilig op de Aerobic Step. De hoogte is verstelbaar in 10 en 15 cm. De Step kan een maximum gewicht aan van maar liefst 200 kilo. Hierdoor kan je zonder problemen met extra gewichten trainen.

Aerobic steps zijn al jaren een populaire accessoire voor tijdens het sporten, en dat snappen wij maar al te goed. Met een Aerobic step kan je veel verschillende oefeningen doen om zo jou doel te behalen.

In elke sportschool zijn wel meerdere Aerobic steps te vinden. Maar als je thuis sport wil je natuurlijk het maximale eruit halen. Dan is het heel handig om een Aerobic step in huis te hebben. 

Maar wat is nu de Beste Aerobic step? In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten en benoemen we de top 5 beste Aerobic steps van dit moment!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Aerobic Steps

Aerobic Step - Focus Fitness - Verstelbaar in 2 standen

Beste koop Aerobic Step
1. Aerobic Step - Focus Fitness - Verstelbaar in 2 standen

Reebok Aerobic Step Wit

Beste Professionele Aerobic Step 
2. Reebok Aerobic Step Wit

Gorilla Sport Fitness Step

Beste Aerobic Step voor krachttraining
3. Gorilla Sports Fitness Step

Tunturi Aerobic Step Easy

Beste Budget Aerobic Step
4. Tunturi Aerobic Step Easy

Wonder Core – Mini step

Beste Compacte Aerobic Step
5.  Wonder Core – Mini step

Top 10 beste Aerobic Steps

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Aerobic Steps, dit zijn direct de meest verkochte Aerobic Steps bij een van de grootste webshops van Nederland.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Aerobic Step?

Aerobic Steps zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kunnen ze onder andere verschillen in hoogte en grootte. 

Voordat we gaan kijken welke Aerobic Steps in onze top 5 gaan komen zullen we een aantal criteria opstellen waar je op moet letten bij het kopen van een Aerobic step. Zo zorg je ervoor dat je geen miskoop begaat en de beste keuze maakt!

Hoogte en Verstelbaarheid

De hoogte van de Aerobic Step is belangrijk omdat het belangrijk is dat deze aansluit op je behoeftes. Met een hoogte van 10-15 cm kan je de meeste oefeningen goed uitvoeren. Ben je op zoek naar mee uitdaging om zwaarder te trainen? Dan kan je kiezen voor een hogere Step tot 20-30 cm. 

Stevigheid en Gewicht

De stevigheid van de Aerobic Step is belangrijk om zo veilig en goed te kunnen trainen. Je wilt natuurlijk niet dat de Step beweegt tijdens je oefeningen. Ook is het goed om rekening te houden met het gewicht wat de Step aan kan.

Wil je met extra gewichten trainen op de Aerobic Step? Dan goed om te kijken naar een Step die veel gewicht aan kan.

Antislip

Op een Aerobic step wil je veilig staan. Hiervoor is het van belang om stevig te staan. Hierbij hoort ook dat je niet wilt uitglijden tijdens het doen van je oefeningen. 

Daarom is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de Aerobic Step. Kijk of deze een goed antislip oppervlak heeft en eventueel ook onder de poten van de Step. 


Wat is de beste Aerobic Step van 2023? 

Nu we bij het laatste onderdeel zijn beland is het tijd om je voor de stellen aan onze top 5. In deze top 5 hebben we alleen de allerbeste Aerobic Steps geselecteerd. 

Deze zijn gekozen op basis van onder andere bovenstaande criteria, ervaringen van anderen en de Prijs / Kwaliteitsverhouding. Benieuwd geraakt? Scrol dan snel verder!

1. Aerobic Step - Focus Fitness - Verstelbaar in 2 standen

Aerobic Step - Focus Fitness - Verstelbaar in 2 standen

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

De Aerobic Step - Focus Fitness - Verstelbaar in 2 standen komt als beste uit onze test! Deze Aerobic Step heeft een fantastisch goede prijs / kwaliteitsverhouding.

Het oppervlak bestaat uit een antislip materiaal. En ook onder de poten zit een antislip uiteinde. Hierdoor sta je stabiel en veilig op de Step. De hoogte is verstelbaar in 10 en 15 cm waardoor je op verschillende hoogtes je oefeningen kan doen.

De Aerobic Step heeft een maximum gewicht van 200 kg. Hierdoor is het mogelijk om op de Step te trainen met extra gewichten.

Voordelen Aerobic Step - Focus Fitness - Verstelbaar in 2 standen

 • Goede Prijs / Kwaliteitsverhouding
 • Antislip oppervlak en poten
 • In hoogte verstelbaar
 • Geschikt tot 200 kg

Nadelen Aerobic Step - Focus Fitness - Verstelbaar in 2 standen

 • Tot 15 cm

2. Reebok Aerobic Step Wit


Reebok Aerobic Step Wit

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.9

De Reebok Aerobic Step Wit is de beste optie als je op zoek bent naar een professionele Aerobic Step die ook nog eens multifunctioneel is.

Deze Step is namelijk niet alleen te gebruiken als Step maar ook als trainingsbank. De rugleuning is makkelijk in vier verschillende posities te verstellen zodat je jou favoriete oefeningen kunt doen.

De Step is verstelbaar in twee verschillende hoogtes. 20 en 35 centimeter. Hierdoor is die iets minder geschikt voor de lichtere oefeningen, maar kan je er wel lekker zwaar mee trainen. De grip is uitstekend door het textuur aan de bovenkant en de antislip rubberen voetjes aan de onderkant. 

Ook kan je kleine fitnessspullen opbergen in het opbergvak in de Aerobic Step. Kortom, een zeer stevige en goede Step voor verschillende doeleinden.

Voordelen Reebok Aerobic Step Wit

 • Multifunctioneel
 • Verstelbaar op 2 hoogtes
 • Goede grip door het textuur en antislip rubberen voetjes. 
 • Opbergvak

Nadelen Reebok Aerobic Step Wit

 • Hoogte 20 en 35 cm kan aan de hoge kant zijn

3. Gorilla Sport Fitness Step 

Gorilla Sport Fitness Step

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je traint met zwaardere gewichten is de Gorilla Sport Fitness Step de Aerobic Step voor jou. Deze Step kan namelijk een gewicht van maximaal 300 kg hebben. Hierdoor kan je zonder problemen met extra gewichten trainen. 

De Step is in maar liefst drie verschillende hoogtes te verstellen. In 15, 20 en 25 cm. Dit zorgt ervoor dat je met verschillende zwaartes kan trainen. En deze Step is ook nog eens van sportschoolkwaliteit!

Het oppervlak van de Step is 95 cm x 38 cm waardoor je veel ruimte hebt op de Step. Kortom, een zeer stevige en grote Aerobic Step om zwaar mee te kunnen trainen,

Voordelen Gorilla Sport Fitness Step

 • 300 kg maximale belasting
 • Verstelbaar in 3 verschillende hoogtes
 • Groot oppervlak

Nadelen Gorilla Sport Fitness Step

 • Neemt meer ruimte door de grootte

4. Tunturi Aerobic Step Easy

Tunturi Aerobic Step Easy

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

9.0

De Tunturi Aerobic Step Easy is een zeer voordelige optie als je op zoek bent naar een Aerobic Step. De grootte van 86 x 28 cm zorgt ervoor dat je de Step makkelijk op bergt.

De Step is te verstellen in twee verschillende hoogtes om zo af te kunnen stellen naar je behoeftes. Ook krijg je gratis toegang tot de trainingsapp van Tunturi. Zo heb je alle oefeningen die je met de Step kan doen makkelijk en met goede uitleg op een rijtje.

Voordelen Tunturi Aerobic Step Easy

 • Goedkope optie
 • Relatief compact formaat
 • Gratis trainingsapp

Nadelen Tunturi Aerobic Step Easy

 • Minder groot

5. Wonder Core – Mini step

Wonder Core – Mini step

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Wonder Core – Mini step is een ideale optie als je weinig ruimte hebt, of simpel weg niet een grote Aerobic Step in huis wilt halen. De Wonder Core is namelijk een compacte mini step die je zeer gemakkelijk op ruimt.

De Step is verstelbaar in 3 verschillende hoogtes waardoor je zeer gericht kan trainen. Aan de boven en onderkant van de Step zit Antislip. Hierdoor blijft de step goed staan en heb je aan de bovenkant veel grip.

Kortom, Een zeer compacte Step up om je work-out leuker en functioneler mee te maken. 

Voordelen Wonder Core – Mini step

 • Zeer compact
 • Verstelbaar in drie hoogtes.
 • Antislip boven en onder

Nadelen Wonder Core – Mini step

 • Niet alle oefeningen mogelijk door compacte formaat

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Aerobic Steps hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Aerobic Steps getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Aerobic Steps op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Aerobic Steps op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>