fbpx

Publicatie datum: 2 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Action Camera

Best geteste Action Camera

GoPro HERO5 Black

De beste action camera test was super spannend, maar uiteindelijk is er een duidelijke winnaar naar voren gekomen. En in dit geval is dat de GoPro HERO5 Black. Deze is verkozen tot de beste action camera van 2023 en is hiermee ook de beste koop action camera.

Deze action camera is de meest krachtige en tevens ook gebruiksvriendelijke GoPro die je tegen gaat komen. Zo film je in een beeldkwaliteit van maar liefst 4K met 30 frames per seconde! Een super snelle camera dus.

Daarnaast is de camera uitgerust met een 2 inch touchscreen waarmee je de camera makkelijk kan besturen en beelden terug kan kijken. En als kers op de taart is dit een 12 megapixel camera, wat betekent dat je zowel RAW als WDR foto’s kan maken! Niet gek dat dit de beste action camera is dus.

Een action camera is de ideale manier om alle spannende momenten in jouw leven (of in dat van een ander) zo mooi en specifiek mogelijk vast te kunnen leggen. Ze worden dan ook steeds sneller, scherper en handiger in gebruik.

Hierdoor groeit de vraag en, logischerwijs, ook het aanbod. Hierdoor kan het moeilijk zijn om door de bomen het bos nog te zien. Want welke action camera is het beste?

Om deze vraag voor jou te kunnen beantwoorden hebben wij in dit artikel alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste action camera

Ook hebben wij tientallen verschillende action camera’s met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit. En daarmee natuurlijk ook de beste testresultaten! 

En als afsluiter hebben wij een ultieme review geschreven met daarin alleen de beste action camera’s. Zo verzeker jij jezelf van een goede aankoop!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Action Camera's

Best geteste Action Camera

Beste koop action camera
1. GoPro HERO5

Beste luxe action camera
2. GoPro HERO9

Beste action camera onder 100 euro
3. Gookam GO2 Action Camera 4K

Beste design action camera
4. DJI Osmo Action

Beste goedkope action camera
5. Nikkei Extreme X6

Top 10 beste action camera's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste action camera's , dit zijn direct de meest verkochte camera's bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een action camera?

We kunnen wel stellen dat het vinden van de beste action camera nog best een opgave kan zijn. Gelukkig zijn wij er om te helpen, en hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste action camera volgens de consumentenbond.

De beeldkwaliteit

Het eerste punt dat we willen bespreken is de beeldkwaliteit. De kwaliteit van de camera wordt bepaald door de grootte van de beeldsensor.

De vuistregel hierbij is: hoe groter de beeldsensor van de camera, hoe hoger de beeldkwaliteit zal zijn. Veel van de action camera’s filmen in HD ready of Full HD kwaliteit.

Maar er zijn natuurlijk ook action camera’s met een beeldkwaliteit in 4K, dit is maar liefst vier keer zo scherp als Full HD. Hier betaal je meestal ook wat meer voor. 

Maak dus bij jezelf van tevoren de afweging of je er meer geld voor over hebt om video’s in hogere kwaliteit te maken. En bekijk dus goed wat dan de grootte van de beeldsensor is en of dit past bij jouw voorkeur.

Waterdichtheid

Vaak worden action camera’s gebruikt om actie mee vast te leggen. Hierbij kan je denken aan fietsen en stunts doen met de BMX, maar ook bijvoorbeeld onderwater.

Hierbij is het dus wel belangrijk dat de camera ook tegen een stootje kan. Wanneer je van plan bent om je camera te gebruiken onderwater is het wel handig dat je dit ook zeker weet. 

Doordat de meeste modellen action camera’s geen LCD scherm hebben zijn ze sowieso al spatwaterdicht al dan niet waterdicht. Bedenk je dus goed met welk doel je de camera gaat gebruiken en of deze dan ook waterdicht moet zijn.

Connectiviteit

Een ander belangrijk punt is natuurlijk dat je je video’s makkelijk met anderen kan delen. Je wil niet uren besteden aan het overzetten van filmpjes op je laptop of telefoon, dat kost namelijk onnodig veel tijd. 

De meeste modellen camera’s hebben speciale apps waarin je de gemaakte filmpjes makkelijk kan terugkijken, waardoor je deze dus ook niet meer over hoeft te zetten. 

In deze apps kan je dan vaak ook de filmpjes bewerken of de instellingen veranderen. Heel handig natuurlijk, want dan kan je de filmpjes direct delen met andere mensen vanaf je telefoonscherm!

Garantie

Het laatste punt dat we willen bespreken is de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoelang het product ten minste mee moet gaan.

Mocht er binnen deze gestelde termijn dan iets mis zijn met het product, word je hierbij geholpen door de fabrikant. Deze zoekt dan samen met jou naar een passende oplossing zoals een vergoeding of vervangend product.

Wanneer er op de camera geen garantie zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen?

Zorg er daarom voor dat de garantie van jouw nieuwe action camera ten minste twee jaar is. Wil je echt zeker zijn van een goede kwaliteit camera? Kijk dan eens op de website van de consumentenbond.

Hierop staat de beste action camera volgens de consumentenbond, en nog veel meer. Wanneer de camera die je op het oog hebt ook daar op staat, zit je zeker weten goed


Wat is de beste action camera van 2023? 

Na rekening te hebben gehouden met bovenstaande punten, is er een uitgebreide action camera test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende camera’s, om zo jou te kunnen garanderen van de beste action camera.

Veel van de camera’s gingen erg gelijk aan elkaar op, maar uiteindelijk wisten een paar zich écht te onderscheiden. Deze blinken uit in verschillende categorieën zoals beste design of beste action camera onder de 100 euro. 

Ben jij benieuwd welke action camera’s er in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je graag de top vijf beste action camera’s van 2023! 

1. GoPro HERO5

Best geteste Action Camera

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot de beste action camera is dit model van het bekende merk GoPro. De HERO5 beschikt namelijk over beeldkwaliteit in 4K met 30 fps. Dat is natuurlijk een erg goede beeldkwaliteit! 

Daarnaast is de camera uitgerust met een 4 inch touchscreen voor extra gebruiksvriendelijkheid, en is deze ook nog eens waterdicht tot een diepte van maar liefst 10 meter!

Voordelen GoPro HERO5

 • Deze camera is erg geschikt voor onderwater opnames omdat deze waterdicht is tot maar liefst 10 meter
 • De camera beschikt over beeldstabilisatie om zo nog betere en professionelere video’s te kunnen maken
 • Met deze camera kan je filmen in 4K beeldkwaliteit met maar liefst 30 fps

Nadelen GoPro HERO5

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere action camera’s

2. GoPro HERO 9

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Met deze camera kan je gedetailleerde video’s opnemen in een verbluffende 5K beeldkwaliteit. Dit kan met maar liefst 30 frames per seconde! Je kan er zelfs voor kiezen om te filmen in een kwaliteit van 4K met 60 frames per seconde.

Ook beschikt de camera over de HyperSmooth 3.0 beeldstabilisatie neem je zeer stabiele videobeelden op. Dit lijk direct een stuk mooier én professioneler

Voordelen GoPro HERO 9

 • Het scherm zit aan de voorkant, waardoor je erg gemakkelijk foto’s en video’s kan maken van jezelf
 • Beschikt over HyperSmooth 3.0 beeldstabilisatie waardoor je extra stabiele videobeelden kan opnemen
 • Extreem goede beeldkwaliteit van 5K met 30 frames per seconde

Nadelen GoPro HERO 9

 • Er wordt bij deze camera geen geheugenkaart meegeleverd, deze moet je er zelf bij kopen

3. Gookam GO2 Action Camera 4K

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over deze camera van Gookam. Deze action camera maakt in super hoge kwaliteit zowel foto’s als video’s.

Daarnaast is de camera ook functioneel; deze is te gebruiken als een webcam. En de camera is daarnaast ook waterdicht tot een diepte van maar liefst 40 (!) meter en daardoor ideaal voor het filmen van watersporten

Voordelen Gookam GO2 Action Camera 4K

 • Is waterdicht tot een zeer lage diepte van maar liefst 40 meter
 • De action camera is multifunctioneel, deze is namelijk te gebruiken als camera én webcam
 • Anti- shake functie met een speciale slow-motion functie waarmee je gave effecten kan toevoegen aan je beeldmateriaal

Nadelen Gookam GO2 Action Camera 4K

 • De accu gaat iets minder lang mee dan gebruikelijk waardoor je deze van tevoren goed moet opladen

4. DJI Osmo Action

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je het over een goed en slim design? Dan heb je het over deze DJI action camera. Zo is dit ontworpen met maar liefst twee schermen waardoor je erg nauwkeurig het kader van je foto’s en video’s kan bepalen. 

Daarnaast heeft de camera RockSteady beeldstabilisatie waardoor je extreem vloeiende opnames kan maken zonder last te hebben van bewegingsonscherpte.

Voordelen DJI Osmo Action

 • De HDR video functie van de camera zorgt voor extra hoge contrasten en gedetailleerde kleuren
 • De camera beschikt over RockSteady beeldstabilisatie voor vloeiende opnames
 • Deze slimme camera heeft twee schermen waardoor je nauwkeurig het kader kan bepalen

Nadelen DJI Osmo Action

 • Bij deze camera wordt geen geheugenkaart meegeleverd, deze moet je dus apart bestellen

5. Nikkei Exterme X6 

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ook met een minder budget als bijvoorbeeld beginner is deze budget camera meer dan perfect. Deze camera doet alles wat je ervan verwacht tegen een lage prijs. 

Zo is deze waterdicht en perfect om te gebruiken op bijvoorbeeld vakanties tijdens het zwemmen. Ook film je in een beeldkwaliteit van 4K met 30 FPS, of een beeldkwaliteit in Full HD van 60 FPS. 

Voordelen Nikkei Exterme X6 

 • Is te koop voor een zeer lage prijs in verhouding met soortgelijke action camera’s
 • Beeldkwaliteit van maar liefst 4K met 30 FPS, wat ook nog is te vertellen naar Full HD met 60 FPS
 • De camera is waterdicht en daardoor ideaal te gebruiken op vakanties tijdens het zwemmen

Nadelen Nikkei Exterme X6 

 • De batterij gaat niet heel erg lang mee, deze dien je dus van tevoren goed op te laden

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Action camera's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Action camera's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Action camera's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Action camera's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>