Laatst bijgewerkt: april 2021

Beste Geteste Accu Heggenschaar

BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

5/5

De BLACK+DECKER GTC1845L20-QW heggenschaar heeft een compact en ergonomisch ontwerp waardoor deze heel handig is in gebruik. Door de comfortabele handgrepen ligt deze heggenschaar perfect in balans en geniet je van een betere wendbaarheid en een maximale controle tijdens het snoeien. Dankzij de krachtige 18V 2.0Ah Lithium-ion batterij en de 45cm zwaardlengte is deze heggenschaar zeer geschikt voor kleinere heggen. Ook wanneer je de heggenschaar voor lange tijd niet meer gebruikt, zal de accu niet zelfontladen dankzij de duurzame Lithium-ion accutechnologie.

De accu heggenschaar is enorm in opkomst. Zowel ter vervanging van heggenscharen met een benzinemotor als apparaten met een snoer. Door een accu heggenschaar te kopen combineer je namelijk een onderhoudsarme motor met alle vrijheid die je nodig hebt qua beweging. Je wordt namelijk niet door een snoer gehinderd. Over het algemeen gebruik je een accu heggenschaar voor kleine en middelgrote klussen. Bij grotere klussen is een heggenschaar op benzine een aanrader. Uit de gemiddelde accu heggenschaar review blijkt namelijk wel dat de apparaten een stuk zwaarder zijn dan de heggenscharen met snoer. Ook moet zelfs de best geteste accu heggenschaar natuurlijk na een bepaalde duur opgeladen worden.

Wat de beste koop accu heggenschaar voor jou is, hangt af van een aantal elementen. Allereerst blijkt bijvoorbeeld uit de beste accu heggenschaar consumentenbond test dat accutuingereedschap veelal een voltage van 18V of 36V heeft. Apparaten van 36V beschikken over aanzienlijk meer kracht dan machines van 18V. De beste accu heggenschaar heeft dan ook een accu van 36V.

Verder geeft de accu heggenschaar test aan dat voor zware tuinklussen 18V al snel te weinig is. Je kunt echter wel bij veel verschillende accu heggenscharen de accu hergebruiken bij een accuplatform. Merken als Bosch en Makita maken gebruik van dezelfde 18V accu voor meerdere apparaten. Je schaft dan een keer een accu heggenschaar aanbieding met accu aan, de volgende machine koop je zonder accu. Wel zo voordelig!

Merken als Stihl en Gardena maken gebruik van 36V accu’s die je kunt hergebruiken. In dat geval is het hergebruik wel tot het tuingereedschap beperkt. Ook is het mogelijk om een accu heggenschaar aan te schaffen met een 36V motor die werkt op twee accu’s van 18V. In dat geval maak je zowel gebruik van een sterke motor voor je tuinwerkzaamheden, en kun je de accu’s ook plaatsen in ander gereedschap voor doe-het-zelfklussen. Hieronder bespreken we de top vijf beste accu heggenschaar 2020 aanbiedingen.

Top 5 Beste Accu Heggenscharen


Product

1. BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

5/5

2.Stihl HSA 45

4/5

3. Bosch AHS 55-20 LI Accu

4/5

4. GARDENA ComfortCut Li-18/50

4/5

5. Einhell Accu Heggenschaar 18V Kit

4/5

1. BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 88%
Prijs / Kwaliteit 89%
Design 90%

Deze BLACK+DECKER GTC1845L20-QW heggenschaar biedt een ergonomisch en compact design waardoor hij heel handig om te gebruiken tijdens de tuinwerkzaamheden. 

De krachtige 18V 2.0Ah Lithium-ion accu en zwaardlengte van 45 cm maken de heggenschaar ideaal voor kleinere heggen. Dankzij de innovatieve Lithium-ion technologie, zal de accu niet zelfontladen als je hem voor lange tijd niet gebruikt. 

Verder maakt de accu heggenschaar gebruikt van speciale E-Drive Technologie, waardoor het toerental constant blijft en geen kracht verliest als het dikkere takken snijdt. De zaagbladen van de heggenschaar zijn van zeer scherp en robuust duurzaam metaal.

Voordelen BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

 • Ledverlichting
 • Comfortabele grip
 • Beste professionele accuboormachine

Nadelen BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

 • Geen klopfunctie, niet geschikt voor baksteen en beton
 • Geen opberg doos/box

2. Stihl HSA 45

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Op de vraag “Wat is een goede accu heggenschaar?”, mag de Stihl HSA 45 niet ontbreken. Deze Stihl heggenschaar beschikt over een geïntegreerde accu van 18 V en een zwaardlengte van 50 cm, waarmee je de mooiste heggen creëert. 

De messen zijn eenzijdig geslepen en beschikken voer een tand afstand van 24 mm voor een optimaal resultaat. Wat daarnaast een groot voordeel van deze heggenschaar is, is dat het een geluidniveau van 71 db heeft. Zo is de heggenschaar ideaal om te gebruiken in woonwijken.

Voordelen Stihl HSA 45

 • Comfortabele lichte heggenschaar die eenvoudig in gebruik is
 • Geïntegreerde accu die inzicht geeft in het laadniveau
 • Weinig geluid, slechts 71 db

Nadelen Bosch AHS 55-20 LI Accu Heggenschaar

 • Geen draaibare kop of zwaard

3. Bosch AHS 55-20 LI Accu Heggenschaar

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Uit de accu heggenschaar test komt de Bosch AHS 55-20 LI Accu Heggenschaar als een van de beste apparaten. De lichtgewicht heggenschaar beschikt over een unieke Quick-cut technologie waardoor je in één beweging iedere tak kan doorsnoeien. 

De heggenschaar heeft verder een 18V 2,5 Ah Lithium-Ion-accu en een snellader, zodat je meteen kunt beginnen met snoeien.

Voordelen Bosch AHS 55-20 LI Accu Heggenschaar

 • Snoeit met geen enkel probleem takken tot en diameter van wel 25 mm
 • Beschikt over een anti-blocking systeem voor permanent snoeien

Nadelen Bosch AHS 55-20 LI Accu Heggenschaar

 • Geen draaibare kop of zwaard

4. GARDENA ComfortCut Li-18/50

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Deze lichtgewicht accu heggenschaar is er volledig op gericht om zo comfortabele mogelijk je tuinwerkzaamheden te verrichten. 

Dankzij het handige LED display weet je in één oogopslag hoe vol de 18V 2,6 Ah Li-Ion accu is. De accu kan op ieder moment worden opgeladen, zonder geheugeneffect. Verder beschikt de heggenschaar over een draaibaar handvat voor iedere snoeipositie.

Voordelen GARDENA ComfortCut Li-18/50

 • De accu is geschikt voor alle 18V machines van GARDENA
 • Lichtgewicht apparaat van slechts 2,9 kg
 • Draaibaar handvat voor iedere snoeipositie

Nadelen GARDENA ComfortCut Li-18/50

 • Met name geschikt voor dunnere takken tot ongeveer 20 mm dikte
 • Geluidsniveau 89 db

5. Einhell Accu Heggenschaar 18V Kit

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Deze krachtige accu heggenschaar is ideaal voor het snoeien van heggen en struiken. Aan de voorkant beschikt de heggenschaar over een handige stootbeschermer en een houder voor wandmontage. 

Bovendien worden de messen beschermd door de aluminium mesafdekking. Bij de accu heggenschaar staat veiligheid bovendien voorop. De tweehandige veiligheidsschakelaar zorgt ervoor dat bij het loslaten de messen binnen een seconde stil staan.

Voordelen Einhell Accu Heggenschaar 18V Kit

 • Compacte lichtgewicht accu heggenschaar
 • Tweehandige veiligheidsschakelaar
 • Aluminium mesbescherming

Nadelen Einhell Accu Heggenschaar 18V Kit

 • Geen draaibare kop of zwaard
 • Geen telescopische steel

Gerard

Over de productexpert

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>