fbpx
 • Home
 • /
 • TV
 • /
 • Beste 55 Inch TV [Test 2023]

Laatste update: mei 2023

Door: Sam

Best Geteste 55 Inch TV

beste 55 inch tv

LG OLED55CX6LA

Van alle goede 55 inch tv’s die we konden vinden, heeft er geen één zo goed gescoord in onze 55 inch tv test als de LG OLED55CX6LA. De LG OLED55CX6LA scoort goed op alle vlakken, zoals de beeldkwaliteit, het prachtige contrast door de HDR ondersteuning, en de vele extra mogelijkheden die OLED met zich mee brengt. Ook beschikt de LG OLED55CX6LA over een heleboel ingangen, waardoor je meerdere game consoles en TV ontvangers kunt aansluiten zonder dat je tussendoor hoeft te wisselen van signaal – en ook het Smart TV platform dat LG op deze 55 inch tv heeft gezet wordt door gebruikers als ideaal ervaren. Onder andere daardoor is de LG OLED55CX6LA  verkozen tot beste 55 inch tv van 2023!

Een grote TV is iets waar iedereen stiekem wel eens over na denkt. Lang niet iedereen die zo’n TV in de winkel ziet hangen, onderneemt ook echt de stap om er één aan te schaffen. Natuurlijk kosten 55 inch tv’s wel wat, maar de grootste reden dat niet iedereen er eentje in huis heeft hangen, is misschien wel de diversiteit van de producten en het grote aanbod van goede 55 inch tv’s die allemaal erg veel op elkaar lijken, maar toch net een beetje anders zijn.

Hoe weet je als potentiële koper nou precies wat je zoal nodig hebt van een 55 inch tv, en wat er belangrijk is voor hoe jij je nieuwe 55 inch tv gaat gebruiken? Heb je een mooi, kleurrijk scherm nodig? Of ga je liever voor een wat minder luxe variant, zodat je geld overhoudt voor goede speakers in je huiskamer? Game je veel, of kijk je alleen naar Netflix? 

Voor al die toepassingen en alle verschillende gezinnen die een 55 inch tv willen kopen, is er een andere 55 inch tv die het beste in de situatie past. Maar hoe weet je nou welke dat is? Wat is de beste 55 inch tv volgens de consumentenbond, en is die dan ook het meest geschikt voor jou? Op deze pagina lees je alles over de beste 55 inch tv’s die je maar kunt vinden. We hebben een aantal van de best beoordeelde 55 inch tv’s getest op basis van een aantal belangrijke kenmerken.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top 5 Beste 55 Inch TV's

beste 55 inch tv

Beste koop 55 inch TV
1. LG OLED55CX6LA 

Beste 55 inch tv voor gaming 
2. LG OLED55BX6LB - 4K OLED TV

Beste luxe 55 inch TV
3. Samsung The Frame QE55LS03T

Beste Betaalbare 55 inch TV
4.Samsung UE55TU7020

Samsung QLED 55Q74B (2022)

Beste QLED 55 INCH TV
5. Samsung QLED 55Q74B (2022)

Top 10 beste 55 Inch TV's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste 55 Inch TV's!


Waar op letten bij het kopen van een 55 Inch TV?

Waar moet je dan zoal op letten als je een 55 inch tv gaat kopen? Dat is natuurlijk een goede vraag, maar aangezien wij zojuist een groot aantal goede 55 inch tv’s hebben beoordeeld, weten we inmiddels wel waar we op moeten letten bij het kopen van een 55 inch tv. Die kennis delen we graag met je, zodat je ons niet op ons woord hoeft te geloven en zelf een oordeel kunt vellen over welke 55 inch tv je het beste vindt!

HDR

Wil je een goede 55 inch tv die miljoenen kleuren ondersteunt, zodat je natuurdocumentaires, games of series er altijd lekker kleurrijk uit zien? Kies dan voor een 55 inch tv die beschikt over HDR ondersteuning. Er zijn meerdere HDR varianten op de markt, en de beste opties zijn HDR10+ of Dolby Vision.

QLED, OLED, LED

Een HDR compatibele 55 inch tv beschikt standaard over een veel groter kleurenbereik dan een tv die geen HDR ondersteunt, maar naast HDR zijn er nog een aantal andere termen bij gekomen in de laatste jaren. OLED is een nieuwe techniek waardoor pixels volledig uit gaan als er een zwart beeld getoond wordt, waardoor het kleurenbereik en het contrast tussen donker en licht nog groter en indrukwekkender wordt. QLED is dan weer de Samsung variant van OLED – en is volgens kenners zelfs nog ietsjes mooier.

Geluid

Als je zeker wilt zijn van een mooie geluidsweergave, is het waarschijnlijk een beter idee om speakers of een soundbar bij je TV te kopen. Als je dat echter niet gaat doen en / of nog geen speakers in huis hebt, dan doe je er goed aan om te kijken hoe goed de ingebouwde speakers van je nieuwe 55 inch tv zijn. Dat kun je lastig aflezen aan de specificaties – kijk daarom gewoon naar wat andere mensen ervan vinden.

Smart TV

Als je veel digitale content zoals Netflix of Prime Video wil gaan kijken op je 55 inch tv, dan is het waarschijnlijk een goed idee om te letten op wat voor Smart TV platform er op zit. Sommige platformen (zoals AndroidTV) beschikken over een makkelijkere bediening en bieden ondersteuning voor nog meer apps, zoals Ziggo GO en KPN iTV.

HDMI ingangen

Ook een klein en belangrijk detail aan een goede 55 inch tv, is de hoeveelheid HDMI ingangen die je tegelijk kunt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een Xbox, een Wii, een TV ontvanger én een soundbar wil installeren, zit je bij de meeste TV’s al op het maximum van 4 HDMI ports die in gebruik zijn. Zorg dan dus in ieder geval dat je nieuwe 55 inch tv er 4 heeft!


Wat is de beste 55 Inch TV van 2023? 

Nu je zelf ook een (hopelijk extra scherp) beeld hebt van waar je op moet letten als je een 55 inch tv gaat kopen, is het tijd om de top 5 55 inch tv’s van 2023 te laten zien!

We hebben deze tests uitgevoerd op basis van de bovenstaande criteria van wat een goede 55 inch tv nou zo goed maakt. Ook hebben we nog gekeken naar de meningen van gebruikers, en waar mogelijk de ervaringen van experts op beeld en geluid- gebied.

1. LG OLED55CX6LA

beste 55 inch tv

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De LG OLED55CX6LA (2020) is door Top-X verkozen tot de aller beste 55 inch tv van 2023! Ook is de LG OLED55CX6LA (2020) verkozen tot de beste 55 inch tv volgens de consumentenbond, en wij begrijpen wel waarom. 

De LG OLED55CX6LA (2020) beschikt over een ongeëvenaard 55 inch OLED scherm, waar je iedereen die je kamer in loopt jaloers mee maakt. De zwarte regio’s van een scherm beginnen ineens op te vallen omdat ze zo scherp en donker zijn, en er zo veel contrast zit tussen zwart, donker, en licht.

Daarnaast heeft LG de LG OLED55CX6LA (2020) voorzien van WebOS, een handig en snel werkend besturingssysteem waarmee je makkelijk je Netflix serie weer op kunt starten zonder er ook maar een seconde over na te hoeven denken.

Voordelen LG OLED55CX6LA

 • Prachtig ongeëvenaard OLED scherm wat voor heldere, contrastvolle donkere tonen zorgt
 • WebOS is een handig besturingssysteem, waardoor de hele TV snel aan voelt
 • HDR support voor HDR10, Dolby Vision HDR, en HLG
 • Gamen is heerlijk op deze TV dankzij de 100 Hz refresh rate en Game Mode

Nadelen LG OLED55CX6LA

 • De CI+ module van deze TV, waarmee je kan zappen en de tv aan zetten met één afstandsbediening, werkt niet met tv ontvangers van KPN

2. LG OLED55BX6LB - 4K OLED TV

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wat als je dan graag nog wat meer snelheid en wat minder vertraging uit je beeldscherm wil halen, omdat je bijvoorbeeld de nieuwste Xbox Series X of Playstation 5 van plan bent te kopen? Dan heb je natuurlijk een 55 inch tv nodig die daar helemaal voor gemaakt is.

En zo’n tv vind je in de  LG OLED55BX6LB! Deze prachtige TV heeft niet alleen een geweldige beeldkwaliteit om Netflix op te kijken, dankzij de HDR ondersteuning, OLED technologie en nog veel meer. De LG OLED55BX6LB - 4K OLED TV beschikt speciaal voor fanatieke gamers ook nog over de nieuwste generatie HDMI ingangen, waardoor het beeld nog sneller kan worden doorgegeven – en je kunt tot wel 100 Hz (dus honderd beeldjes per seconde!) bereiken in de games van de Xbox Series X of Playstation 5. 

Voordelen LG OLED55BX6LB - 4K OLED TV

 • Prachtig ongeëvenaard OLED scherm wat voor heldere, contrastvolle donkere tonen zorgt
 • WebOS is een handig besturingssysteem, waardoor de hele TV snel aan voelt
 • HDR support voor HDR10, Dolby Vision HDR, en HLG
 • Nog geschikter voor gaming, dankzij de nieuwere HDMI ingangen en 100 Hz ondersteuning

Nadelen LG OLED55BX6LB - 4K OLED TV

 • Deze tv is minder makkelijk weg te stoppen in je televisiemeubel door de grotere voet waar hij op staat

3. Samsung The Frame QE55LS03T

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben je een echte liefhebber van een premium sfeer in je huiskamer? En houd je tegelijkertijd ook veel van kunstwerken? Hoe gek het ook klinkt, maar als je van schilderijen houdt is de Samsung The Frame QE55LS03T 55 inch tv echt een goede optie voor jou.

Deze 55 inch tv is namelijk net een schilderij als je hem uit zet, en je kan kiezen tussen duizenden schilderijen vanuit het Samsung besturingssysteem dat op deze TV zit. Zo heb je altijd een ander schilderij in je huiskamer hangen om indruk mee te maken – en indruk maken doe je pas echt als je de TV aan zet. Dan zien je gasten een prachtig QLED display met ontzettend realistische en donkere tinten, in combinatie met HDR ondersteuning die 10 miljoen kleuren kan laten zien. 

Voordelen Samsung The Frame QE55LS03T

 • Prachtig, elegant design die indruk maakt
 • Dezelfde geweldige beeldkwaliteit met QLED en HDR ondersteuning
 • Besturingssysteem van Samsung doet zeker niet onder voor de concurrentie
 • Geen gedoe met kabels door een handig kastje dat bij de TV wordt geleverd en alle signalen op de achtergrond regelt

Nadelen Samsung The Frame QE55LS03T

 • Deze tv kun je niet met een beugel aan de muur op hangen
 • De prijs is het niet waard voor een gemiddelde televisiekijker

4. Samsung UE55TU7020

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Allemaal leuk en aardig, die premium designs en allernieuwste snufjes technologie. Maar dat is niet voor iedereen het geld waard, en bovendien merk je het verschil echt alleen als de tv’s naast elkaar staan. Voor iedereen die van een geweldige 4K / HDR ervaring wil genieten maar daar niet meer dan duizend euro voor over heeft, is er de Samsung UE55TU7020! Dit is de beste 55 inch tv onder de 1000 euro, en door het ontbreken van OLED / QLED scheelt het ook gelijk een hele hoop meer dan dat. 

Ook deze TV beschikt over HDR ondersteuning, 4 HDMI ingangen en een prettig werkend besturingssysteem. Gamen is ook prima te doen dankzij de refresh rate van 60 Hz, en je houdt zelfs nog wat geld over om misschien een soundbar van te kopen!

Voordelen Samsung UE55TU7020

 • Veel waar voor je geld dankzij het ontbreken van QLED, waarvan het verschil niet eens veel op valt
 • Geschikt om te gamen dankzij de refresh rate van 60 Hz
 • Besturingssysteem van Samsung is ook op deze TV rijk aan mogelijkheden en prettig in gebruik
 • Makkelijk aan een beugel te bevestigen en te draaien

Nadelen Samsung UE55TU7020

 • Processor is wat langzamer, waardoor beelden iets minder goed verwerkt worden en het systeem iets trager werkt
 • Geen QLED / OLED

5. Samsung QLED 55Q74B (2022)

Samsung QLED 55Q74B (2022)

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil jij nou wél een QLED scherm in je nieuwe TV hebben, maar wil je er alsnog zo veel mogelijk geld op besparen? Samsung heeft ook een geschikt model voor jouw gemaakt, namelijk de Samsung QLED 55Q74B (2022)! Deze hartstikke goede 55 inch tv staat in dit lijstje door de rijke set aan mogelijkheden en ondersteuning voor allerlei soorten beeldkwaliteit, waaronder HDR, QLED, en een verversingssnelheid van 100 Hz. 

Zo kun je heel erg lekker gamen op deze TV, en ook het smart TV systeem werkt als een heet mes door boter. Of te wel, heel erg soepel. De Samsung QLED 55Q74B (2022) is een van de goedkoopste 55 inch modellen van Samsung die wel beschikt over een QLED paneel en dat levert een fantastisch beeldresultaat op, voor een redelijk betaalbare prijs.

Voordelen Samsung QLED 55Q74B (2022)

 • Geschikt om te gamen dankzij de refresh rate van 100 Hz
 • Besturingssysteem van Samsung is ook op deze TV rijk aan mogelijkheden en prettig in gebruik
 • Makkelijk aan een beugel te bevestigen en te draaien
 • Goedkoopste 55 inch Samsung TV met QLED ondersteuning

Nadelen Samsung QLED 55Q74B (2022)

 • Beschikt niet over een koptelefoonaansluiting, daarvoor heb je een soundbar of home cinema set er bij nodig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel 55 Inch TV's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12 soorten 55 inch tv's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de 55 Inch TV's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste 55 inch tv's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste 55 inch tv's  zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP