fbpx
  • Home
  • /
  • Lease
  • /
  • Auto leasen met BKR registratie

Publicatie datum: 19 december, 2022

Door: Jerry van Es

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om niet langer een auto te kopen maar te leasen. Omdat dit echter wordt gezien als een vorm van lenen, kijken ze ook naar eventuele registraties in het BKR register. Dit hoeft zeker geen probleem te zijn maar er zijn wel veel misvattingen hierover te vinden. Daarom werd het tijd om een duidelijk artikel te schrijven met alle informatie over een auto leasen met BKR!


Kun je een auto leasen met een BKR registratie?

Ja, het is mogelijk om een auto te leasen met een BKR registratie. Wanneer jij jouw leningen of (telefoon)abonnementen keurig hebt betaald in het verleden is een BKR notatie geen reden voor een leasemaatschappij om je te weigeren. Een negatieve BKR registratie kan wel een reden zijn om afgewezen te worden.

Het hebben van een BKR registratie is helemaal niet iets slechts. Sterker nog, je komt er eigenlijk niet onderuit. Wanneer jij een telefoonabonnement afsluit bijvoorbeeld, dan wordt dat gezien als een vorm van lenen. Je gaat ten slotte lange termijn verplichtingen aan met de telefoonmaatschappij. Ook al betaal jij elke maand keurig op tijd, het abonnement zal toch worden opgenomen in jouw profiel, waar het zichtbaar is voor partijen die private lease auto's aanbieden.

Als iemand die altijd keurig zijn verplichtingen nakomt, is het geen enkel probleem om een private leasecontract aan te gaan. Al heb je meerdere BKR registraties staat dit niet in de weg van het 'aanschaffen' van een private leaseauto. Weten hoe het zit al je een auto wil leasen met een negatieve BKR registratie? Lees dan verderop in dit artikel, waar we deze vraag zullen behandelen.

Over stichting BKR (Bureau Krediet Registratie)

Het Bureau Krediet Registratie verzamelt en beheert alle kredietgegevens van inwoners in Nederland. Denk hierbij aan persoonlijke geldleningen, maar ook telefoonabonnementen of lease contracten. Aan de hand van deze gegevens kan een lease maatschappij inschatten of jij aan je financiële verplichtingen kunt voldoen.


Goed om te weten;

Wanneer je een leasecontract aangaat, private lease of financial lease, zal dit gevolgen kunnen hebben voor een hypotheek aanvraag gedurende de looptijd van je auto lease. Door te leasen ga ja namelijk een langdurige betalingsverplichting aan. Hierdoor kun je misschien minder lenen voor je hypotheek. Je kunt je lease contract beëindigen als je niet wil dat dit van invloed is. Een tussentijdse beëindiging brengt wel extra kosten mee.

Een auto leasen met negatieve BKR registratie

Op het moment dat jij jouw financiële verplichting in het verleden niet bent nagekomen, zal dit leiden tot een negatieve BKR registratie. Je zult begrijpen dat een lease maatschappij dan minder snel geneigd is om jou te accepteren voor een private lease. Er zijn tenslotte terechte twijfels over of jij jouw (private) leaseauto wel gaat terugbetalen. We hebben echter goed nieuws!

Je komt bij sommige lease bedrijven ook met een negatieve BKR registratie in aanmerking komt voor private lease. Dit zal per geval verschillen. Denk bijvoorbeeld aan hoe lang jouw negatieve registratie geleden is en om hoeveel geld het ging. In onze top 5 lease maatschappijen staan er meerdere partijen tussen die jou niet automatisch afwijzen.

Wordt je toch niet goedgekeurd? Dan is er nog een alternatief; zakelijk leasen!

Zakelijk auto leasen met BKR registratie

De stichting BKR houdt de kredietgegevens van particulieren bij. Wanneer jij kiest voor zakelijk leasen wordt er geen BKR check of controle gedaan. In plaats hiervan wordt er enkel gekeken naar jouw cijfers als ondernemer. Hierdoor kun je zelfs zakelijk leasen met een negatieve BKR registratie. Een zakelijke financiële verplichting staat namelijk los van verplichtingen die je als consument of natuurlijk rechtspersoon bent aangegaan.

Het spreekt uiteraard wel voor zich dat je ondernemer dient te zijn om zakelijk te kunnen leasen.

Keurmerk private lease

Private lease partijen die aangesloten zijn bij het 'Keurmerk private lease' zijn verplicht te om jouw contract te verwerken in het BKR register. Als een partij niet aangesloten is bij dit keurmerk dan zijn zij niet verplicht om de private lease te verwerken.

logo keurmerk private lease

Veelgestelde vragen

Wordt private lease geregistreerd bij BKR?

Dat verschilt. Wanneer een aanbieder is aangesloten bij het Keurmerk private lease dan zullen ze jouw contract laten registeren bij de stichting BKR.

Is een BKR codering slecht?

Nee, een BKR codering kan ook positief zijn. Het hebben van een BKR codering zegt niets over je financiële situatie. Een registratie kan namelijk positief of negatief zijn.

Kan ik een negatieve registratie laten aanpassen?

Dat kan in sommige gevallen. De stichting zelf kan dit niet zomaar doen. Om een negatieve registrering aan te laten passen dien je dit te vragen bij de betreffende kredietverstrekker.

Onze 5 favoriete leasemaatschappijen

Er is nog veel meer informatie te vinden op Top-X over het leasen van een auto. Heb jij al nagedacht over de voordelen van een private lease contract? Of welke mogelijkheden er zijn voor het leasen van een 7 persoons auto? Waar je ook naar op zoek bent, wij helpen je graag met het vinden van de beste lease auto voor jouw situatie!

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>