fbpx
 • Home
 • /
 • Airco
 • /
 • Airco Zonder Buitenunit: Alles wat je moet weten!

Publicatie datum: 11 januari, 2022

Door: Thea

Ben jij op zoek naar een goede airco zonder buitenunit? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten hierover. Denk hierbij aan de voordelen, de nadelen, de prijzen maar ook de beste merken. Als je wil kun je zelfs via ons tot 4 verschillende specialisten vergelijken. Lees gauw verder!

Vergelijk offertes van airco specialisten in jouw regio en bespaar!

Overweeg jij een airco aan te schaffen? Via Top-X vergelijk je direct tot 4 offertes van airco specialisten in jouw regio. Hierdoor kom je er direct achter welke partij het goedkoopste is!

✅  100% Vrijblijvend


Wat is een airco zonder buitenunit?

Goed, allereerst de vraag: Wat is zo’n wand airco zonder buitenunit nou precies? Een airco zonder buitenunit bestaat uit één apparaat dat je in je huis kan installeren. Het systeem van de airco koelt je huis door de warme lucht naar buiten te blazen via een speciale luchtafvoer. Dit gaat dan meestal door een raam dat je half open zet. Je hebt hierbij geen component nodig dat buiten hangt. 

Hierdoor kan jij je huis in de zomer dus goed verkoelen. Om het nog even wat makkelijker te maken hebben wij onderstaand de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje gezet. Dan weet jij precies of dit ook wat voor jou is.

Voordelen airco zonder buitenunit

 • Je hebt geen buitenunit. Dit bespaart geld en ruimte
 • Makkelijk te installeren doordat je geen buiten component nodig hebt
 • Je bent minder ruimte kwijt doordat er niet aan de muur of op het dak een extra unit geplaatst moet worden
 • Veel energiezuiniger. Een monoblock airco zonder buitenunit is veel zuiniger in stroomverbruik waardoor je geld kan besparen
 • Je hebt de optie om ook te verwarmen in de winter

Nadelen airco zonder buitenunit

 • Meer last van geluid. Bij een airco met buitenunit maakt alleen deze buitenunit geluid. Binnen zul je daar dus amper last van hebben. Bij een airco zonder buitenunit is alles verwerkt in die ene unit, waardoor er ook meer geluid uit komt
 • Minder goed geschikt in grote kamers. Doordat je één unit hebt kan er een minder grote ruimte verkoeld (of verwarmd) worden

Soorten airco’s in huis zonder buitenunit

Zoals beloofd zouden we ook even ingaan op de verschillende soorten airco’s in huis zonder buitenunit. Dit zijn er namelijk niet één, maar twee! Wij hebben gemerkt dat dit kan zorgen voor best wat verwarring. Daarom zullen wij onderstaand de twee soorten even kort toelichten.

Beste airco

Mobiele airco

Ten eerste de mobiele airco. Deze zogenoemde mobiele airco kan de lucht verkoelen met behulp van een speciaal koelmiddel en een warmtepomp. De koelvloeistof die in de airco wordt gebruikt kan de warmte uit de lucht halen.

De koele lucht die overblijft wordt vervolgens de kamer in geblazen. De warmte lucht die uit de lucht wordt gehaald gaat via de afvoerslang weer naar buiten. Deze soort airco’s komen vaak op wieltjes en zijn goed geschikt voor het verkoelen van kleine ruimten.

Wanneer je dus een heel huis of kantoor wil verkoelen is de mobiele airco minder goed geschikt. Deze zal dan namelijk maar een klein deel van de ruimte kunnen koelen, waardoor je er nog niet zoveel aan hebt. Het voordeel is echter wel dat je geen installateur nodig hebt.

Hitachi airco

Monoblock airco

Ten tweede heb je dus de monoblock airco. Dit is de niet mobiele variant van de airco zonder buitenunit (ook wel de vaste airco zonder buitenunit genoemd). Deze moet bevestigd worden aan de muur, en dan vaak buiten. Wanneer je deze airco wil aanschaffen heb je dus wel een installateur nodig om deze op de goede plek te bevestigen en te zorgen dat deze goed werkt. Deze is geschikt voor iets grotere ruimtes dan bij de mobiele airco, maar ook voor maar één ruimte.


Hoeveel vermogen moet mijn airco zonder buitenunit hebben?

Logischerwijs vraag je je nu misschien af hoeveel vermogen je airco zonder buitenunit moet hebben om de hele ruimte te kunnen verkoelen. Daarom gaan wij ook nog even in op het benodigde vermogen per m3 (kubieke meter).

Bij een monoblock airco en mobiele airco zonder buitenunit heb je een vermogen nodig van minstens 30 tot 40 Watt per kubieke meter. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Wand airco zonder buitenunit?

Misschien heb je wel eens gehoord van een wand airco zonder buitenunit. En misschien vraag je je dan ook wel af waarom we dat niet bespreken in dit artikel. Nou, dat komt omdat een wand airco zonder buitenunit hetzelfde is als een monoblock airco!

Het zijn twee verschillende namen voor hetzelfde product. Hierdoor kan er nog wel eens verwarring ontstaan wanneer je dit niet weet. Vandaar dat we dit toch nog even wilde aanstippen, om zo de eventuele verwarring uit de weg te gaan.

Merken - Airco zonder buitenunit

Zoals beloofd zouden we ook nog even ingaan op de merken van een monoblock airco zonder buitenunit. Hierbij kijken we naar een paar bekende merken die erg goed worden beoordeeld door andere bedrijven en gebruikers. Wanneer je dan op zoek bent naar een monoblock airco zonder buitenunit zit je sowieso goed met één van deze merken.

Mitsubishi

Waarschijnlijk ken je ze wel van de auto’s. Maar het Japanse merk is ook thuis in de markt met eigen Mitsubishi airco’s! Ze zijn zelfs marktleider op het gebied van airconditioningsystemen. je kan deze airco’s thuis gebruiken, maar bijvoorbeeld ook op kantoor. Daarnaast verkopen ze ook bijvoorbeeld warmtepompen en warmtewisselaars!

Dalkin airco's

Dalkin

Een andere specialist op het gebied van monoblock airco’s zonder buitenunit is het merk Dalkin. Ze zijn niet de goedkoopste aanbieder op de markt, maar leveren wel een ontzettend goede kwaliteit die je geld waard is. De airco’s van dit merk zijn namelijk erg populair doe hoe stil ze zijn én hoe efficiënt ze werken. Ook zijn ze voorzien van een strak design dat goed past in ieder interieur.

Panasonic

Naast televisies is dit merk ook zeer bekend met airco’s. Het bedrijf stelt strenge eisen aan de ontwerpen van de airco’s, en dat merk je! Zo zijn alle airco’s van Panasonic voorzien van de speciale nanoe X technologie. 

Dat houdt in dat de lucht erg schoon is en vrij is van stofjes, bacteriën en pollen. Dit doen ze door de OH-radicalen van de natuur te verwerken in hun airco’s. Deze radicalen zorgen in de natuur voor schone en frisse lucht, en dat doen ze airco’s ook!

LG

Huh? Maakt LG airco’s? Jazeker! Dit merk ken je zeer waarschijnlijk van de mobiele telefoons of televisies, maar het bedrijf maakt ook veel ander witgoed en elektronica zoals dus airco’s. Deze staan bekend om hoe energiezuinig ze zijn en hoe snel ze de ruimte kunnen verkoelen. Hierin zijn ze namelijk vele malen sneller dan hun concurrenten!

Panasonic

Dit merk is in de vorige eeuw begonnen met het produceren van motoren en is later bekend geworden van de videospelletjes. Maar het bedrijf is tegenwoordig multifunctioneel en produceert ook haar eigen airco's. Zo staan ze bekend om de sterke VRF systemen die in de airco’s zijn verwerkt!

Ontvang 4 gratis offertes

Geef aan dat prijzen per specialist kunnen verschillen en dat het daarom altijd loont om de kosten van enkele aanbieders te vergelijken. Via onze website kan de lezer zijn wensen invullen en ontvangt hij/zij binnen 24 uur tot maximaal 4 offertes in zijn mailbox voor installateurs van airco’s zonder buitenunit.


Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>