fbpx
  • Home
  • /
  • Airco
  • /
  • Airco installatie voor particulieren

Publicatie datum: 23 februari, 2022

Door: Thea

Wanneer je als particulier een airco wil laten installeren zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. In dit stuk vertellen we je wat deze opties zijn, welke kosten je kunt verwachten en hoe het proces verloopt.  Mocht je daarna toch nog vragen hebben kun je deze altijd bij ons neerleggen uiteraard.

Vergelijk offertes van airco specialisten in jouw regio en bespaar!

Overweeg jij een airco aan te schaffen? Via Top-X vergelijk je direct tot 4 offertes van airco specialisten in jouw regio. Hierdoor kom je er direct achter welke partij het goedkoopste is!

✅  100% Vrijblijvend


Wat kost een airco installatie als particulier?

Omdat de meeste mensen vragen hebben over wat airco installatie als particulier kost, beginnen we hiermee. Zoals je wellicht al weet zijn er verschillende type airconditioning systemen, ieder met eigen voor- en nadelen. Als je al weet welk type systeem je voorkeur heeft kun je hieronder de prijzen inzien. Weet je nog niet wat voor systeem het best is in jouw situatie? Dit kun je ook aangeven in ons formulier. Een airco specialist zal je hier dan vrijblijvend over adviseren op basis van jouw wensen.

Soort / Type

Kosten incl. installatie

+- 1.500 - 2.700 euro

Split Airco

+- 1.000 - 2.000 euro

Mobiele airco (zonder installatie)

+- 250 - 650 euro

+- 1.250 - 2.050 euro

multi split airco

Met een multi split kun je verschillende binnenruimtes afkoelen, op basis van slechts een buiten unit. Dit systeem is ideaal als je meerdere ruimtes wil koelen in de zomer. Over het algemeen wordt dit type vooral gebruikt voor kantoren en bedrijfspanden.

split airco

Een split airco koelt de ruimte op basis van koelvloeistof. In tegen stelling tot een multi split, heb je voor elke airco een aparte buitenunit nodig. De warmte wordt vanuit binnen naar buiten onttrokken. Werkt erg goed en voor alle ruimtes geschikt.

mobiele airco

Dit model airconditioning wordt het meest gebruikt door particulieren. Voor een mobiele airco is er echter geen installatie vereist. Het voordeel is dat je deze op ieder gewenst moment in een andere ruimte kan plaatsen. Het nadeel is dat deze het meest geluid maakt en niet heel goed weet te koelen.

monoblock

Een perfecte airco installatie voor particulieren, zonder een buitenunit? Dan is de monoblock de perfecte keuze. Het maakt weliswaar een beetje geluid, maar niet heel storend. Vind je dit toch een probleem, dan is een split airco een geluidloos alternatief.


Airco installatie particulier; stappenplan

Ben jij een particulier en wil je graag een prettiger leefklimaat hebben in huis? Een ideale temperatuur in de wintermaanden en uiteraard de hete zomerdagen? Het plaatsen van airconditioning is maatwerk en dient gedaan te worden door erkende vakmannen met jarenlange ervaring. Via top-X.nl kom je in contact met een aantal airco installateurs die goed aansluiten bij jouw wensen. Dit is volledig vrijblijvend en gratis.

Dat werkt als volgt;

stap 1

Vul het formulier op deze pagina in

In het formulier hieronder kun je jouw wensen en situatie beschrijven. Denk bijvoorbeeld aan de benodigde oppervlakte die gekoeld moet worden. Door deze informatie kunnen de installateurs een zo goed mogelijke prijsopgave maken.

stap 2

Wij zoeken de beste airco specialisten

Aan de hand van jouw gegevens (wensen, locatie, budget, etc.) kiezen we maximaal vier installateurs uit die hier het best bij aansluiten. Dit kunnen er ook slechts drie zijn als we niet vier matches kunnen vinden.

stAp 3

Ontvang 4 gratis offertes

De 4 op maat gemaakte offertes ontvang je in je mailbox. Mochten er voor de specialist nog onduidelijkheden zijn dan zal hij je hiernaar vragen. Je ontvangt de prijsopgaven meestal binnen 24 uur.

stAp 4

Kies de beste specialist

Neem de verschillende offertes goed door. Je wil als particulier tenslotte kiezen voor het beste aanbod! Zit er toch niks tussen wat je aanspreekt, of wil je nog rustig verder oriënteren? Ook dat is geen enkel probleem. Je bent nergens toe verplicht. 

regios 1

Regio's

Of je nou woonachtig bent in Friesland, de Veluwe of het zuiden van ons land. Top-X werkt samen met airco specialisten door het hele land. Ons doel is om te zorgen dat jij als particulier de beste aankoopbeslissingen neemt. Het vergelijken van meerdere aanbieders is hier een belangrijk onderdeel van. 

Goed om te weten;
Door ons formulier in te vullen kom je niet op een mailinglijst terecht. Je ontvangt enkel offertes van de specialisten.

vakmannen 1

Vakmannen

Als je vaker op onze website zit dan weet je dat wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Alle vakmannen en bedrijven waar wij mee samenwerken zijn niet alleen geverifieerd maar zijn ook in het bezit van de benodigde keurmerken en certificaten in deze branche. Onze partners zijn betrouwbaar en werken met soepele garantie voorwaarden.

merken 1

Merken

Staar je nooit blind op een enkel merk of een enkel model. Onze partners zijn officieel leverancier van de beste a-merken zoals Mitsubishi en LG. Zij zijn echter ook leverancier van minder bekende merken in lagere prijsklassen, zoals Dalkin of Hitachi

Vergelijk tot 4 specialisten

Geef aan dat prijzen per specialist kunnen verschillen en dat het daarom altijd loont om de kosten van enkele aanbieders te vergelijken. Via onze website kan de lezer zijn wensen invullen en ontvangt hij/zij binnen 24 uur tot maximaal 4 offertes in zijn mailbox voor installateurs van airco’s zonder buitenunit.

Waarom Airco Offertes vergelijken als particulier?

  • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
  • Bespaar tot 40%
  • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
  • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>