fbpx
 • Home
 • /
 • Lease
 • /
 • 7 persoons auto leasen? De beste opties in iedere prijsklasse

Publicatie datum: 13 februari, 2023

Door: Puck

Het private lease aanbod wordt elk jaar groter, zeker nu het bij verschillende aanbieders ook mogelijk is om een occasion te leasen. Maar een 7 persoons auto leasen, welke opties heb je dan? 

In dit artikel behandelen we de mogelijkheden.

In het kort

Er zitten voordelen en nadelen aan (private) leasen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een 7 persoons auto leasen;

 • Geen groot aankoopbedrag nodig
 • Altijd all risk verzekerd
 • Nooit onverwachtse kosten
 • Vaak goedkoper dan een nieuwe auto bezitten
 • Extra grote bagageruimte en extra zitplaatsen
 • Blijft ruim genoeg, ook als je een groter gezin krijgt

Welke 7 persoons auto leasen?

Heb je een groot gezin? Of ga je regelmatig weekendjes weg met vrienden? Dan zijn een paar extra zitplaatsen mooi meegenomen. Ook als je met een kleiner gezelschap bent komt een ruime auto nog steeds van pas. Je klapt dan namelijk gemakkelijk de achterste stoelen in om extra bagageruimte vrij te maken. genoeg redenen dus om te kiezen voor een zogeheten 'multi purpose vehicle'.

Maar... zoals je zal verwachten zijn er een stuk minder 7 persoons auto's op de private lease markt dan 'normale' gezinsauto's of SUV's voor 5 personen. Hieronder zie je de mogelijkheden in verschillende prijsklassen.

€375 - €600

Wil je een 7 zitter leasen voor zo min mogelijk geld per maand? In deze prijsklasse heb je een aantal opties. Wat dacht je van de Dacia Jogger? Een prachtig ontworpen auto voor een prijs die je je bijna niet voor kan stellen.


Als je bereid bent iets meer te betalen heb je ook nog de keuze uit een Ford Transit, Citroën Jumper of een Peugeot e-Rifter. Stuk voor stuk nieuwe modellen met zeer veel ruimte en comfort. Uitstekende opties als je een private lease auto zoekt voor een bescheiden budget.

Dacia jogger vb

De Dacia Jogger van Athlon

€600 - €800

Als je een 7 persoons auto wil leasen en een budget hebt van 600 euro of meer dan wordt het aanbod om uit te kiezen nog ruimer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Opel Movano? Een busje met zeer veel ruimte binnenin en wordt gezien als een van de beste private leaseauto met zeven zitplaatsen.


Als je liever (deels) elektrisch wil rijden zijn er ook nog modellen van Citroën, Peugeot en FIAT beschikbaar, zoals de e-Scudo.

Volkswagen Multivan

Onze 5 favoriete leasemaatschappijen

 • Athlon ➡️ De grootste van Nederland, en dat is niet voor niets
 • Volkswagen Lease ➡️ Voor betrouwbaarheid kies je voor Volkswagen!
 • SEAT lease ➡️ Veel auto voor weinig geld
 • Wittebrug Lease ➡️ Onze favoriet in de categorie Zakelijk
 • IkRij.nl ➡️ Zeer breed aanbod Private lease en Occasion lease

> €800

We zijn nu aangekomen in het topsegment van 7 zitters om te leasen. Dit houdt in dat je kunt kiezen voor de prachtige Mercedes Benz Vito Tourer, of de elektrische variant, de Mercedes Benz e-Vito. Je hebt in dit segment ook keuze uit een Toyota Highlander, verschillende FORD modellen of een Volvo.

Volvo XC90

Kosten voorbeeld leaseauto vs eigen auto (occassion) | per maand

In het rekenvoorbeeld hieronder laten we het verschil zien in maandelijkse kosten van private lease vs een occassion. We zijn uitgegaan van een dagwaarde van € 15.000,- die we in 7 jaar afschrijven. 


Lease auto

Occassion (t.w.v. 15000 euro)

Afschrijvingskosten per maand

€ 0

€ 179

Wegenbelasting

€ 0

€ 85

Autoverzekering

€ 0

€ 70

Reparaties en APK keuringen

€ 0

€ 58

Maandelijkse lease kosten

€ 300

€ 0

Benzine / diesel

€ 150

€ 150

Totaal

€ 450

€ 542

7 persoons diesel of benzine leasen?

Je ziet steeds meer maatregelen ontstaan tegen dieselmotoren. Zo mogen bepaalde oudere modellen het centrum van Amsterdam of bepaalde milieuzones niet meer in. Niet echt handig als dit jou overkomt.

Wanneer je een diesel auto leaset hoef jij je hier geen zorgen te maken. Elke dieselmotor die de fabriek verlaat heeft een score van 5 en meestal zelfs 6. Hier zijn nog geen enkele maatregelen tegen aangekondigd. Sterker nog, het Europese Parlement heeft kort geleden 2035 als datum aangewezen waarop nieuwe diesel auto's verboden mogen worden. Dat komt omdat deze diesels namelijk gebruik maken van nieuwere technologie en niet meer zo vervuilend zijn.

Toch gaan veel autoliefhebbers liever voor een benzine auto, omdat ze hier ook gewend aan zijn. Wat je voorkeur ook is, er is genoeg aanbod en het antwoord op wat de beste lease auto is verschilt per situatie.

Modellen die we nog niet behandeld hebben

Er zijn een aantal auto modellen die zeer geschikt zijn voor een groot gezin, maar nog niet benoemt zijn in dit artikel. Denk bijvoorbeeld aan de KIA Sorento, de Volkswagen Cross Over of de Volkswagen Tiguan. Stuk voor stuk ruime auto's die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Van een familie uitje tot aan een winterstop! 

7 persoons auto occasion leasen

Wil je graag een auto rijden waar zeven personen in kiezen, tegen een zo laag mogelijk maandbedrag? Dan is occasion lease een interessante lease vorm. Er zijn meerdere lease maatschappijen die 7 zitters occasion modellen aanbieden als private lease. Occasion lease werkt precies hetzelfde als private lease. Je gaat een contract aan voor een specifieke periode. Tijdens deze periode betaal je een vast maandbedrag. Een ander alternatief is financial lease. 

Onze 5 favoriete leasemaatschappijen

 • Athlon ➡️ De grootste van Nederland, en dat is niet voor niets
 • Volkswagen Lease ➡️ Voor betrouwbaarheid kies je voor Volkswagen!
 • SEAT lease ➡️ Veel auto voor weinig geld
 • Wittebrug Lease ➡️ Onze favoriet in de categorie Zakelijk
 • IkRij.nl ➡️ Zeer breed aanbod Private lease en Occasion lease

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>