fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 6 redenen om te kiezen voor EPDM dakbedekking

Laatste update: mei 2023

Door: Redactie Top-X

Als huiseigenaar ben je gegarandeerd op zoek naar technieken en manieren om je woning te beschermen en te verbeteren. Een van de meest essentiële aspecten van een woning is het dak. Het dak moet er niet enkel goed uitzien en functioneel zijn, maar ook stevig, duurzaam en betrouwbaar.

EPDM dakbedekking is vandaag de dag een van de beste oplossingen die te vinden zijn voor een stevig, betrouwbaar en duurzaam dak. In dit artikel behandelen we zes redenen waarom een EPDM dakbedekking een goede keuze kan zijn voor jouw woning.

Langdurigheid

Een van de belangrijkste argumenten om voor een EPDM dakbedekking te kiezen, is de lange levensduur. Het materiaal kan maar liefst 50 jaar meegaan, zelfs bij blootstelling aan extreme weersomstandigheden zoals zware regen, sneeuw, hagel en UV-straling. Dit wil zeggen dat je je voor een zeer lange tijd geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van je dakbekleding. Hierdoor is EPDM dakbedekking een uiterst duurzame investering voor je huis.

Milieuvriendelijkheid

Denken we aan ecologische aspecten, dan is EPDM dakbedekking een slimme en milieuvriendelijke optie. Het is opgebouwd uit gerecyclede materialen en kan aan het einde van zijn levensduur opnieuw worden gerecycled. Hierdoor draagt het bij aan de vermindering van de afvalberg, wat het een uiterst duurzame oplossing maakt. Bovendien heeft EPDM dakbedekking geen extra schadelijke effecten op het milieu. Het materiaal is vrij van zware metalen, absoluut niet giftig en het heeft geen negatieve invloed op de ozonlaag.

Eenvoudige installatie

EPDM dakbedekking is zeer eenvoudig te installeren. Het materiaal is flexibel en licht, waardoor het makkelijk op elk dak kan worden gelegd, afgezien van vorm of grootte van het dak. Naast tijd bespaart dit ook aanzienlijk wat geld op installatiekosten.

Bestand tegen scheuren en gaten

EPDM is een zeer robuuste en sterke oplossing voor jouw dak. Het materiaal raakt minder snel beschadigd, doordat het materiaal bestand is tegen scheuren en gaten. Hierdoor is EPDM dakbedekking ideaal voor gebieden met extreme weersomstandigheden. Zelfs indien er kleine scheurtjes ontstaan, kan EPDM eenvoudig gerepareerd worden, waardoor je volledige vervanging kunt vermijden.

Onderhoudsarm

Een groot voordeel van EPDM is dat het weinig onderhoud nodig heeft en dus geen dure reparaties of vervangingen vereist. Het materiaal degradeert veel minder snel dan doorsnee dakbedekking, doordat het bestand tegen extreme temperaturen en UV-straling. Je hoeft dus niet veel tijd en geld te besteden aan het onderhoud van je dak.

EPDM-folie is goed te combineren met PIR-isolatie

EPDM-folie gebruiken bovenop PIR isolatie zorgt voor een goed geïsoleerd dak. Ze zijn bovendien goed te combineren vanwege hun compatibele eigenschappen.

EPDM-folie is een synthetisch rubber dat bekend staat om zijn duurzaamheid, waterbestendigheid en weerbestendigheid. PIR-isolatie is een harde plaatisolatie gemaakt van polyisocyanuraatschuim, dat bekend staat om zijn hoge isolatiewaarde en brandwerende eigenschappen.

Door EPDM-folie te combineren met PIR-isolatie kan je een zeer effectief en duurzaam isolatiesysteem creëren dat bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Bovendien zorgt de combinatie van deze materialen voor een uitstekende thermische isolatie en kan het de energie-efficiëntie van je woning verbeteren.

Conclusie

Er kan dus zeker besloten worden dat EPDM een milieuvriendelijke en betrouwbare oplossing is voor elk type dak. Het is eenvoudig te installeren, vereist weinig onderhoud en biedt daarnaast uitstekende bescherming tegen extreme weersomstandigheden. Bovendien is het mogelijk om een effectief en duurzaam isolatiesysteem te creëren door EPDM-folie te combineren met PIR-isolatie waardoor je flink kunt besparen op je energierekening.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>