fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 Vitale voordelen voor het kiezen van geperste hondenbrokken

Publicatie datum: 11 juni, 2024

Door: Redactie Top-X

Als hondenliefhebber wil je vanzelfsprekend het beste voor je hond. Dit is waar voeding een van de hoofdrollen speelt. En wist je dat je met geperste hondenbrokken een serieuze bijdrage levert aan een gezonde, blije hond? Geperste hondenbrokken worden gemaakt door de ingrediënten onder hoge druk samen te persen bij een relatief lage temperatuur, waardoor de natuurlijke voedingsstoffen beter bewaard kunnen blijven. Hier zijn 4 voordelen en redenen waarom de geperste hondenbrok een algeheel gezondere keuze is:

1. Maximale voedingswaarde, minimale bewerking

In tegenstelling tot traditionele brokken, worden geperste hondenbrokken gemaakt bij een lagere temperatuur. Wat dit voor Fido betekent? Nou, dankzij de zachte behandeling blijven vitale voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen en mineralen gewoon in de hondenbrok.

Het resultaat? Een voedzamere maaltijd die de gezondheid en energie van je hond naar een hoger niveau tilt. Denk aan een glanzende vacht, sterke botten en een robuust immuunsysteem – allemaal dankzij een slim geproduceerde brok!

2. Lichte verteerbaarheid, uitstekend voor de maag

Wat geperste brokken echt onderscheidt, is hoe vriendelijk ze zijn voor de maag van je hond.

Het persproces resulteert in een compactere brok die minder lucht bevat, waardoor het gemakkelijker verteerbaar is voor je hond. Ofwel, de brokken zullen zo sneller in de maag uit elkaar vallen.

Al dit betekent minder werk voor het spijsverteringsstelsel van je hond en minder kans op een opgeblazen gevoel of andere ongemakken. Honden met een gevoelige maag zullen je dankbaar zijn!

3. Minder en beter beheersbare ontlasting

Nog een praktisch voordeel van geperste hondenbrokken – dat zeker niet onderschat mag worden – is de impact die het heeft op de ontlasting van je hond.

De hogere verteerbaarheid van de brokken, dat ervoor zorgt dat je hond meer voedingsstoffen opneemt uit elke hap, resulteert ook in minder, maar vooral compactere en stevigere ontlasting. Bovendien is de consistentie en hoeveelheid van de ontlasting een goede graadmeter voor de gezondheid van het spijsverteringsstelsel van je hond. Dit geeft een duidelijk inzicht in het welzijn van je trouwe viervoeter.

4. Natuurlijk en noodzakelijk

Zeg zoveel mogelijk nee tegen onnatuurlijke toevoegingen, zowel voor jouw voeding als die van je hond. Gelukkig staan geperste brokken bekend om hun natuurlijke samenstelling. Vrij van kunstmatige additieven, wat de natuurlijke hondenbrokken van WOOOF een zuiver en compleet menu maakt voor je huisdier. Dit kan met name erg goed werken voor honden die gevoelig zijn voor allergieën of bepaalde voedselintoleranties hebben, maar werkt overigens net zo prettig voor elke hond die gewoon het beste verdient.

Kortom, met geperste brokken geef je je hond precies wat hij nodig heeft. Hetgeen dat voedt in plaats van alleen maar vult!

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>