fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 tips om tijd te besparen in de keuken

Publicatie datum: 10 maart, 2023

Door: Redactie Top-X

Door de jaren heen zijn tijd en moeite steeds meer een grote rol gaan spelen in de keuken. Waar het vroeger heel normaal was dat je grootmoeder uren in de keuken stond, zijn er tegenwoordig nog maar weinig woningen waarin dit het geval is. Er is simpelweg te weinig tijd om zo lang in de keuken te staan. We kiezen dus sneller voor het gemak. Toch lijkt zelfs dat af en toe vrijwel onmogelijk. Langer dan een half uur in de keuken staan? Liever niet! Maar hoe ben je toch zo min mogelijk tijd kwijt in de keuken? Waar moet je dan op letten? Met behulp van de volgende vier tips staat jouw eten voortaan binnen mum van tijd op tafel.

1. Kies voor een maaltijdbox

Er gaat heel veel tijd zitten in het plannen van gerechten en het kopen van de juiste ingrediënten. Hellofresh snelle recepten zijn dan ook speciaal bedoeld voor de mensen die hier zo min mogelijk tijd aan kwijt willen zijn. Bovendien zijn de recepten ontwikkeld om snel klaar te zijn. De bereidingstijd is kort en veel dingen kunnen van tevoren worden gemaakt. Tel hier ook nog eens bij op dat je niet zelf naar de supermarkt hoeft en een kant-en-klaar recept krijgt en tel maar uit hoeveel tijdwinst dit op zal leveren.

2. Vries extra porties in

Gooi je regelmatig eten weg omdat er te veel gemaakt is? Probeer dit dan voortaan te voorkomen door de extra porties in te vriezen. Het zal je verbazen hoeveel voedingswaren ingevroren kunnen worden. Met name pastasauzen, soepen en stamppotten verlenen zich hier uitstekend voor. Je kunt dit invriezen, maar er natuurlijk ook twee dagen van eten. Handig om rekening mee te houden wanneer je weet dat je op een dag altijd erg druk bent. Bijvoorbeeld omdat je tot laat moet werken. Dan weet je zeker dat je altijd eenvoudig een voedzame en gezonde maaltijd kunt opwarmen.

3. Zorg ervoor dat je altijd iets achter de hand hebt

Soms heb je van die dagen dat werkelijk alles tegenzit. Dat zelfs de meest simpele maaltijd niet zo snel op tafel kan komen te staan. Op zo’n dag is het fijn om altijd iets gezonds achter de hand te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een kant-en-klare maaltijd, een blik soep of ander houdbaar eten. Dit zijn van die dingen waar je altijd op terug kunt vallen.

4. Voorbereiden

Weet je dat je in de avond weinig tijd hebt? Maar heb je in de ochtend juist nog wat tijd over? Dan kun je deze tijd ook gebruiken om alvast wat voor het avondeten voor te bereiden. Denk aan het snijden van groenten. Dit neemt toch vaak meer tijd in beslag dan we denken en zo ben je in de avond een stuk sneller klaar. De meeste groentes kun je eenvoudig in de koelkast bewaren. Dan staan ze direct klaar voor gebruik. 

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>