• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 redenen waarom Sri Lanka jouw volgende vakantiebestemming moet worden

Laatste update: december 2022

Door: Redactie Top-X

Ben jij iemand die van reizen houdt? Nieuwe plekken bezoeken, avonturen beleven en kennismaken met andere mensen en culturen? Dan is Sri Lanka echt een plek waar je geweest moet zijn. Het Zuid-Aziatische land met ruim 20 miljoen inwoners is steeds populairder als vakantiebestemming en dat is niet voor niets.

Het weer en de temperatuur

Sri Lanka heeft een heel fijn klimaat, als je van warm weer en zon houdt tenminste. Tijdens de meeste maanden van het jaar heeft Sri Lanka een temperatuur die tussen de 24 en 30 graden ligt. Het enige waar je rekening mee moet houden is het moesson seizoen. Dit speelt zich af in de maanden oktober tot april. Dit klinkt lang maar het regent dan voornamelijk in het Noord-Oosten van het land. De rest van Sri Lanka heeft hier veel minder last van heftige regen tijdens deze periode.

Natuur en mooie plekken

De natuur is adembenemend. Naast de prachtige natuur zijn er veel plekken die je gezien moet hebben als je naar Sri Lanka gaat. Een absolute aanrader is Sigiraya. Sigiraya was een stad uit de 5e eeuw. Wat er over is gebleven zijn voornamelijk resten en runes. Deze mag je als toerist zijnde echter wel bezoeken en is dan ook iets wat wij zeker zouden aanraden.

Sigiraya sri lanka

Mensen en cultuur

Net als in de meeste Aziatische landen zijn de mensen zeer vriendelijk. Zeker in de meer afgelegen gebieden hebben veel van de inwoners niet vak een toerist gezien. Stel jezelf open op en je zal zeer gastvrij verwelkomt worden. Het voordeel van Sri Lanka is ook dat dit land nog een stuk minder toeristisch is dan de meeste omringende landen. Hierdoor hoef je je niet opgejaagd te voelen en kan je in alle rust genieten van wat er allemaal te beleven is.

Goed om te weten
Om Sri Lanka te betreden dien je over een geldig visum te beschikken. Een standaard Sri Lanka visum is 30 dagen geldig.

Kosten

Ga je op vakantie naar Sri Lanka? Dan zal je vliegticket veruit het duurste zijn van je hele reis. Eten en overnachten in Sri Lanka kost bijna niks. Daarom is het ook echt wel de moeite waard om er een lange tijd door te brengen en elk deel van het land te bezoeken. De meeste mensen die op reis zijn geweest naar Sri Lanka gaven gemiddeld 8 euro per dag uit aan eten en 16 euro voor een verblijf.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>