fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 tips om met een klein budget je huis in te richten

Laatste update: mei 2023

Door: Redactie Top-X

Een bank voor in de woonkamer, een grote eettafel voor in de keuken, een kledingkast voor in de slaapkamer en kunst voor aan de muren. De inrichting maakt van jouw huis een thuis, maar wat als je een klein budget hebt? Ga jij binnenkort je huis inrichten en heb je een klein budget dan zijn hier 3 tips om je daarbij te helpen.

Koop tweedehands

Het kopen van nieuwe meubels kan aardig in de papieren lopen, zelfs als je deze bij de goedkopere winkels koopt. Tip 1 voor het inrichten met een klein budget is om spullen tweedehands te kopen. Het aanbod is groot als je weet waar je moet zoeken.

Shoppen in kringloopwinkels

Als je op zoek bent naar goedkope meubels en andere spullen dan ben je bij een kringloopwinkel aan het juiste adres. Het grote voordeel is dat er altijd wel eentje in de buurt zit. Struin bij verschillende kringloopwinkels en vind unieke en bijzondere items voor een klein prijsje.

Speuren op marktplaats

Waar je ook naar op zoek bent, er is een plek waar je alles voor jouw inrichting kunt vinden en die plek is marktplaats. Zoek naar mooie meubels, plaats een bod en bemachtig zo alles wat je nodig hebt om jouw huis in te richten.

kledingkast
Als je geen ruimte hebt voor een kledingkast kun je met kledingrekken werken.

Maak het zelf

De tweede tip om met een klein budget je huis in te richten vraagt wat van jou zelf. Heb jij hier en daar rondgekeken, mooie spullen gevonden, maar ben je geschrokken van de prijs? Maak het zelf!

Gebruik je creativiteit

Geen budget voor die ene mooie kledingkast waar je al jouw kleding netjes in kunt hangen? Met een beetje creativiteit en een gordijnroede maak jij zelf een ophangsysteem waar al jouw kleding kan hangen. Op zoek naar een paar mooie kunstwerken aan de muur? Gebruik ook hier jouw creativiteit en ga zelf aan de slag.

Do it yourself

Doe inspiratie op door bijvoorbeeld op Pinterest te zoeken naar items en zet daar ‘diy’ voor. Past een nieuwe tuinset of bed bijvoorbeeld niet binnen jouw budget, met een paar goedkope pallets maak je zelf goedkoop meubels.

Ga slim te werk

Soms is het ook een kwestie van slim te werk gaan. Wanneer je per sé een wasmachine en wasdroger in huis wil maar er geen ruimte is bijvoorbeeld. In dat geval kun je het best kiezen voor een was-droog combinatie. Dit is één machine die beide kan, handig toch!

Vergelijk en onderhandel

De laatste tip voor goedkope inrichting kost wat tijd, maar kan je veel opleveren. Vergelijk en onderhandel, zo betaal je nooit te veel of meer dan je zou willen voor dat ene meubelstuk.

Zoeken op het web

Heb jij een mooi item gezien, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Op internet zijn veel vergelijkingssites te vinden waarmee jij kan uitzoeken waar je het minst betaald. Op die manier bespaar je op alles wat je koopt en betaal je nooit te veel.

Afdingen en onderhandelen

Het zal je misschien verbazen, maar ook in Nederland kun je onderhandelen en afdingen. Koop je verschillende meubels bij eenzelfde zaak dan kun je bijvoorbeeld best onderhandelen over de prijs en korting krijgen. Wanneer je een item te duur vindt kun je ook proberen af te dingen. Dit werkt misschien niet in alle winkels, maar in een kringloopwinkel gebeurt het vaak.

Wanneer je voor een klein budget je huis wil inrichten hoeft dat helemaal niet moeilijk te zijn. Er zijn verschillende manieren om hierop te besparen zoals bijvoorbeeld het kopen van tweedehands spullen. Met een beetje creativiteit maak je veel dingen zelf, maar je kunt er ook voor kiezen in een winkel te onderhandelen of af te dingen.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>