...

Laatste update: januari 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 tips voor een echte ‘Hollywood smile’
hollywood smile

Een goede mondhygiëne is van groot belang, je gebit is immers je visitekaartje en die wil je goed verzorgen. Gele tanden, gaatjes, ontstoken tandvlees… Niet alleen voor jezelf erg pijnlijk, maar het ziet er ook nog eens onverzorgd uit.

Nou kan je natuurlijke duizenden euro’s uitgeven bij de tandarts en mondhygiëniste, maar er zijn ook een aantal handige trucjes om thuis uit te voeren die ervoor zorgen dat jouw glimlach altijd stralend en wit is.


Tip 1: terug naar de basis

Door je tanden goed te verzorgen kan er al een hoop leed bespaard worden. Niet alleen voor de kleur van je tanden, maar ook voor de algemene gezondheid van je gebit is het van groot belang ze goed te verzorgen. Poets daarom je tanden standaard twee keer per dag, flos of stoker goed en ga twee keer per jaar naar de tandarts voor controle.

Tip 2: de tandenborstel

Aangezien de tandenborstel al het harde werk voor je doet is het van belang om deze regelmatig te vervangen. Dit is rond de drie maanden, zodra de borstelhaartjes gaan buigen of er versleten uitzien, van belang. Anders verliest de tandenborstel zijn goede werking.

Een elektrische tandenborstel is in de meeste gevallen nog sterker en beter dan een normale tandenborstel. Ze verwijderen tot wel 21% meer plak en komen makkelijk in alle moeilijk bereikbare plekken in het gebit.

Tip 3: je tanden thuis bleken

Werken bovenstaande tips toch niet voldoende en heb je nog steeds last van geel gekleurde tanden? Dan kan je tanden thuis bleken een goede oplossing zijn. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden.

Tandenbleekset

Je kunt online of bij verschillende drogisterijen een tandenbleekset kopen. Dit is een kit om verkleuring en donkere plekjes op je tanden te verminderen. Dit soort plekjes zijn vaak ontstaan door externe factoren als koffie drinken en roken. Ook bepaald voedsel veroorzaakt die plekken.

Zo’n tandenbleekset bevat een bleekmiddel wat waterstofperoxide bevat. Door dit op je tanden aan te brengen na het tandenpoetsen, worden de bacteriën gedood waardoor een minder tandplak ontstaat. Dat zorgt weer voor wittere tanden.

Let wel op dat zo’n kit nooit hetzelfde resultaat geeft als bij een tandarts. Ook is het niet aan te raden je tanden te bleken als ze erg gevoelig zijn. Gebruik zo’n kit niet te vaak en lees altijd de bijsluiter goed voor je het product gebruikt.

Whitening tandpasta

Whitening tandpasta is online of bij drogisterijen verkrijgbaar. Ze zorgen niet echt voor wittere tanden, wel zorgen ze voor meer glans. Whitening tandpasta polijst je tanden, zodat ze langzaamaan steeds meer gaan glimmen.

Natuurlijke producten

Je tanden bleken, of witter laten ogen, kan ook met behulp van natuurlijke middelen. Zo zijn er verschillende soorten fruit die je tanden witter kunnen maken zoals aardbeien, zure appels of door de binnenkant van een sinaasappelschil over je tanden te wrijven.

Tandplak voorkomen door te spoelen met een kopje warm water met zout, tandglazuur sterker maken door het eten en drinken van zuivel of kruidnagelolie te gebruiken op je tandenborstel zijn ook simpele trucjes voor een stralende lach.

Tot slot, vergeet niet te lachen! Enkel zo krijg je echt die mooie stralende lach.

Tip: Bekijk ook eens ons artikel over de beste tandpasta voor jouw gebit!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>