fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Tips bij het kiezen van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering!

Publicatie datum: 4 juli, 2022

Door: Sam

Waar moet je eigenlijk op letten bij het kiezen van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering? Het is wellicht een vraag die je jezelf wel eens hebt gesteld.

Helemaal als jij zelfstandig aan het werk bent als bijvoorbeeld ZZP’er, kan het enorm slim zijn om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Toch kan het kiezen van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering best lastig zijn.

Om deze reden hebben we dit artikel geschreven. Om jou op weg te helpen bij het kiezen van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering delen wij een aantal handige tips waarbij we je hopelijk een zetje in de goede richting kunnen geven.

1. Tot welk bedrag krijg je uitgekeerd?

Allereerst zouden we je aanraden om goed te kijken wat het verzekerde bedrag in de AOV is. Wanneer we hierover spreken doelen we op het bedrag dat je uitgekeerd krijgt wanneer er sprake is van arbeidsongeschiktheid.

Vaak zijn er verschillende premies te kiezen die vervolgens weer invloed hebben op het bedrag dat je uitgekeerd krijgt bij een eventuele arbeidsongeschiktheid. Het is essentieel om dit vooraf goed te checken, hierdoor kom je in de toekomst namelijk niet voor onverwachte verrassingen te staan.

2. Risico op arbeidsongeschiktheid

Het tweede punt bij het kiezen van de beste arbeidsongeschiktheidverzekering? Het risico dat je loopt op arbeidsongeschiktheid. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende banen en laten we eerlijk zijn: bij sommige werkzaamheden loop je gewoon iets meer risico op arbeidsongeschiktheid dan bij anderen.

Ben jij bijvoorbeeld dagelijks met je lichaam bezig in de bouw? Dan is de kans op arbeidsongeschiktheid door bijvoorbeeld blessures een stuk groter dan wanneer jij elke dag op kantoor zit. Vaak is het zo dat je hierin kunt kiezen tussen verschillende premiegroepen. Hoe meer risico jij loopt met je werk, des te hoger is de premie.

Denk hier altijd goed over na en kies een premiegroep die aansluit bij het werk dat je doet.

3. Hoelang keert een partij uit?

Als laatste tip zouden we altijd goed letten op de duur van de uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Sommige partijen keren langer uit dan anderen. Dit is natuurlijk geen onbelangrijk detail aangezien de duur van de uitkering redelijk veel invloed heeft op je situatie. Hoe langer een partij uitkeert des te beter.

Conclusie

Goed, je weet nu waar je op moet letten bij het kiezen van een goede arbeidsongeschiktheidverzekering. Belangrijkste punt in onze ogen? Ga goed af op je persoonlijke situatie.

Wat ons betreft, is er niet zoiets als de beste AOV, dit is namelijk voor elk persoon anders. Zoek jij bijvoorbeeld AOV voor zzp? Of ben je juist op zoek naar een andere AOV soort?

Kortom, let op bovenstaande tips en ga af op je eigen situatie. Op deze manier weet jij zeker dat je een goede verzekering kiest.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>